arto paasilinnaa, mika waltaria vai sofi oksasta?

tyttö

Moikka! Olen 15 vuotias tyttö ja koulutyön vuoksi olisi valittava yksi, otsikossa mainituista suomalaisista kirjailijoista. Työhön siis kuuluuu lukea kirjailijan 2 kirjaaa ja niiden pohjalta tutkielma. Tykkään lukea jännitystä, fantasiaa ja romantiikkaa. Rakastan historiaa, mutten ole oikein lukenut historiallisia kirjoja. Voisitteko siis suositella minulle jotakin näistä kirjailijoista?( Mikähän voisi sopia minulle parhaiten? Entäpä kenellä kirjailijalla olisi oheisista asioista pitävälle, nuorelle tytölle paras kirjailija? Arvostaisin myös jos kertoisitte mitä kirjoja kultakin kirjailijalta suosittelette. Sinuhe egyptiäilnen kiinostaa, mutta onko se liian vaikea lukuinen? Puhdistusta on kehuttu, mutta onko teksti liian vaikea? Ovatko paasilinnan kirjat hupaisia vai ärsyttäviä?)

5

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wilhelm S.

      Sinuhe on klassikko. Suosittelen sitä.
      Puhdistus on myös hyvä. Se kertoo kommunistien ihannoimasta systeemistä.

    • Ou jee.

      Arto Paasilinnaa suosittelisin. Jos lukee Sofia niin se on sama kun lukisi jotain historian kirjaa, joka kertoo Virosta. Mika waltarilta Komisario Palmut on hyvii, mut ne historia teokset ei kyllä iske, vaikka nehän tietenkin on todellista kirjallisuutta.

    • huwin vuoksi

      Miksi teidän pitää lukea kaksi kirjaa! Minä luin lukiossakin vain yhden kirjan kutakin esitelmää varten ja siinäkin oli monesti puolet liikaa.

      Mika Waltari todellakin on klassikko. Hän oli loistava kirjoittaja. Sinuhe on aika pitkä kirja, jotkut pitävät kirjaa filosofisena johtuen siinä olevasta pettymyksen leimaamasta asenneilmapiiristä, mutta ei se mitään filosofiaa ole. Sinuhe on historiallinen seikkailuteos, jonka voi lukea allegoriana toisen maailmansodan melskeisiin tapahtumiin. On siinä romanssejakin. Fantasiakirjallisuuden kanssa aika lailla samaan noidanpataan hämmennettävissä. Waltarilta on tietysti luettavissa kirjallisina kevytversioina romaaneja, joissa rikoksia ratkoo Komisario Palmu. Waltarin ensimmäinen romaani Jumalaa paossa ei ainakaan ole pituudella pilattu. Waltarin teoksista on ilmestynyt myös kirja Kolme pienoisromaania, joka on näköjään vain reilut parisataasivuinen.

      Helpoimmalla taitaisit päästä kun luet Arto Paasilinnalta mitkä tahansa kaksi romaania. Niissä on menevää miehistä toimintaa ja hurttia huumoria, joittenkin mielestä niissäkin on omaa filosofiaansa. Saat tietää mitä isä ja muut sedät lueskelevat.

      Sofi Oksanen on minulle kirjoittajana tuntematon. Hänen kirjansa on palkittu Suomessa, mikä vähän herättää epäilyksiä taiteellisuuden suuntaan. Mutta kun hänen kirjansa on palkittu myös ulkomailla, saattaa se olla ihan luettavakin.

    • Täti neuvoo

      Kukaan noista kolmesta ei ole vaikealukuinen. Sinuhen luin ala-asteella, siispä sekään ei ole kovin vaikea. Waltari on noista kyllä paras kirjailija. Esim. "Vieras mies tuli taloon" on lyhyt ja romanttinen. Paasilinnat ovat hauskoja, mutta voivat ne tuntua tylsiltäkin jos ei pidä "kevyestä" kirjallisuudesta. Jos luet mieluiten jotain uudenaikaisempaa (kuten nuoret usein haluavat), niin Oksanen on toki ihan OK.

      • tyttö

        Kiitos kaikille avusta :) luulen että valitsen sen helpoimman tien: eli otan arton. Kyse on kumminkin koulutyöstä joten ehkä toi olisi helpoin. Mutta siis aion tietenkin vielä joskus vapaa-ajalla lukea waltaria ja oksasta :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe