kilpirauhasen vajaatoiminta ja paniikki

turhaan panikoinut

Käykääpä ihmiset kilpirauhaskokeissa ( TSH; T4-V, T3-V) , jos oireina paniikkia, pelkoa, ihmisarkuutta, huonoa itsevarmuutta. Vähäinen määrä kr-hormoonia aivoissa aiheuttaa kyseisiä oireita mm. sekä tietty seroteiinitaso laskee aiheuttaen masennusta. Erityisesti väsymys, ajatuksen hitaus, muistihäiriöt liittyy kyseiseen tautiin.
Mulla tehtiin yli 20v. sitten paniikkitauti- ja masennusdiagnoosit. 4v. sitten huomasin netistä että oireeni sopii kr-vajaatoimintaan. Nyt erityisluvallisilla kr-lääkkeillä olen päässyt masennuslääkkeestä eroon ja tunnen että olen taas oma itseni - oirehtimiseni alkoi vähitellen murrosiässä!

PANIIKKI VOI JOHTUA MYÖS HORMOONIVAJEESTA!

4

2808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11+8

      On kyllä tullut käytyä mutta lääkärit väittää että arvot viitteissä eikä mitään vikaa. Ulkomailla tehdyssä kokeessa löytyi subkliininen vajaatoiminta, mutta ei täällä Suomessa hoideta Hashimoton taudin myöhempi vaihe. Itse kyllä olen myös ajatellut että hormonitoiminnassa, aivolisäkkeessä ja lisämunuaisissa voisi olla vikaa. Lisänä on PCOS munasarjojen monirakkulaoireyhtymä. Oireet alkoi jo ennen varsinaista murrosikää.

    • there is always hope

      Löysin vaikean tien kautta paniikkikohtauksille ja ahdistukselle syyn kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Työterveydestä annettiin kouraan mielialalääkkeet, joita popsin kiltisti menemään yli vuoden näihin oireisiin. Mielialalääkkeen aloittamisen jälkeen paniikkioireet katosivat, mutta muut pinnalla olleet oireet vahvistuivat esim. väsymys, palelu, muistihäiriöt ja aloitekyky oli heikko. Menin omatoimisesti yksityiselle ja sain sitä kautta koekäyttöön tyroksiinin. Kaulan ultraäänessä havaittiin myös struuma. Tyroksiinin aloittamisen jälkeen olin kuin kuolleista herännyt. Olo alkoi pikkuhiljaa parantua, vaikka balanssi tyroksiinin määrässä piti löytää. Jätin mielialalääkkeen pois pikkuhiljaa. Nyt mennään vain tyroksiinin voimin. Suosittelen myös käymään verikokeissa. Syy paniikille voi johtua juuri tästä, pienestä kilpirauhaspirulaisesta.

    • gegerge

      mitä arvoja sulla oli noissa verikokeissa mitattu? Voisitko kertoa, koska omat arvoni on viitearvoen sisällä, mutta matalahkoja.

    • there is always hope

      Kannattaa VAATIA tiettyjä arvoja mitattaviksi. Minä olen pyytänyt työterveydessä näitä arvoja, suluissa viime tulokset = T3v (4,6), T4v (12), TSH (0,62). Minullakin on arvot viitearvojen sisällä, mutta alakantissa. Lääkäri selitti, että se on ns. subkliinistä vajaatoimintaa eli piilevää. Nuo ovat minun viime verikokeista saadut tulokset, 3 kuukauden tyroksiinin syönnin jälkeen. Ne eivät ole huomattavasti "parantuneet", mutta mikä on tärkeintä niin tyroksiinilla on ollut vaikutusta jaksamiseeni ja olen kuin eri ihminen. Olen vasta varovasti hakemassa omaa balanssia tyroksiinin syömisen määrässä. Koekäyttöä suosittelisin sinullekin, jos kärsit vajaatoiminnan oireista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe