ei mee nallekarkit tasan tässä elämässä

wheres my gummy bear

alotin just opiskelun lukiossa ja huomasin että ei hemmetti siihen touhuun menee paljon rahaa. rupesin miettimään että mitäs ne kaikki juntit sanoo että kaikilla on suomessa samanlaiset mahdollisuut opiskeluun tai jotain sinne päin.
NO EI KYLLÄ HEMMETISSÄ OLE
ensinnäkin kirjat herranjumala ne on ryöstöä kun pitä ostaa tuhat erilaista kirjaa yhdestä aineesta. okei se vielä menee vaikka toki monella vähän köyhemmällä perheellä voi tiukkaa tehdäkin vielä jos on monta lähekkäin syntynyttä lasta. mutta sitten tämä helvetin typerä idea että läppäri on pakollinen ja kirjoitukset tehdään koneella ja me 1998 syntyneet saamme olla ensimmäisiä ''digabeja''. ensinnäkin miksi vitussa ei voida käyttää tätä vitun hienoa keksintöä nimeltä kynä ja toista helvetin vanhaa ja hienoa keksintöä nimeltä paperi? jotenkin tuntuu siltä että kun on tehty näin epäkäytänöllinen mutta hieno opiskelutapa niin sitä on pakko käyttää. jotenkin ei vaan aukea sillä 9vuotta on hyvin pärjätty ilman niin nyt niitä yhtäkkiä sitten lukiossa tarvitaankin. kyllä voin sanoa että ei se opiskelua ainakaa auta kun voi läppärillä joka tunti pelata lolia. toinen juttu oli se että miten pienituloisilla joilla on monta lasta (kuten somaliperheet)voi olla varaa tähän. onko se sitten niin että he valitsevat yhden lapsista ja luottavat että hän menestyy ja muut koittaa pärjätä.
siis äskeinen nyt oli vain arvaus mutta vähän luulen että näin on kun ei meidänkään perheellä tahtonut rahat riittää vaikka ihan hyvät tulot taitaa vanhemmilla olla.
pointtini siis oli että kaikilla ei ole samanlaiset mahdollisuudet menestyä. nojoo tulipahan avauduttua :P

15

446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kynäpaperijakone

      - Pääosin puhut asiaa. --> Voisi olla vaihtoehtoja.

      - Toisaalta paljon valiteaan, etä koulu on jälkeenjäänyt tekniikassa. Nyt sitten valitetaan, että pitää käyttää tietotekniikkaa.

      - Älä pelaa. Kai sulla sen verran itsekuria on?

      - Ja joo koulutus ei ole täysin ilmaista - mutta lähes ilmaista kuitenkin, jos vertaat moniin muihin maihin. Puhumattakaan sitten yliopisto-opinnoista.

    • Kaikki on itsestä ki

      Se on kun porvarit johtaa maata. Kuvittelevat, että kaikilla on takataskussaan vähintään audin avainten lisäksi muutama tonni ylimääräistä taskurahaa. Jos ei niin haukutaan saamattomaksi tai idiootiksi.

    • vali vali

      siis eikö koulu kustanna ne tietokoneet niihn yo kokeisiin?
      tunneilla ei pakko ole mitää konetta käyttää, en tiedä saako vieläkään edes ilman erityislupaa.

      kirjoja voi ostaa käytettynä ja lainata kirjastoista. toki menee niihin silti rahaa aika paljon joo.

      älä pelaa, opiskelet itteäs varten.

      ja kuten sanottiin lähes ilmaista on silti. mene sitten ulkomaille missä on lukukausimaksut, kirjat yms muut joudut toki myös kustantaa, lisäksi ruokakaan ei ole ilmaista. mene sinne sitten ja valita. asiat on vielä kuitenkin iha kohtalaisen hyvin suomessa

      • turhapuro unto

        Läppärit alkaa olla aika vakituisia nyt lukiossa.


      • wheres my gummy bear

        2. jaksosta alkaen läppäri on pakollinen eli sitä on pakko käyttää. ja tuo lolin pelaaminen oli tarkoitettu yleisesti. itse en sitä pelaa, paska peli.


    • unto turhapuro

      Totta kirjoitat. Tää systeemi esim. että kirjat "vanhenee" nopeasti, niin on kyllä sieltä umpireiästä. Monilla olisi sisarusten lukiokirjoja, mutta eihän ne enää käy, kun pitää olla uusin painos!!

    • UNDO

      Iteppä menit tolle tielle, amis for ever!

      • Jouni Hynynen

        Amis niille jotka eivät ansaitse parempaa.


    • Ainstein69

      Ihminen ei ole mitään ilman Yo-todistusta ja korkeakoulututkintoa!

      • NormiJorma

        Ei riitä, pitkän matikan laudatur pitää olla.


    • oi maamme suomi

      Mitä! Nytkö jo vaaditaan läppärikin omarahoitteisena? No ite en oo koskaan läppärii omistanu ja tän kodin ainoan koneen (pöytäkone) omistan, joten ois sitä hivenen vaikeaa kouluun raahatakaan. Eipä ainakaan ole meidän perheellä jotain puolta tonnia irtorahaa. Itseasiassa mun vanhemmat on just näitä pienituloisia, ei kuitenkaan köyhiä. Ja ensin äiti meinas, että "kun hänen nuoruudessaan sai sentään kirjat ilmaseks uutena, niin ei mun tarvii mitään käytettyjä ostaa", mut pian huomas, et meiltä alkaa vähän rahotus loppuu mun kirjojen oston suhteen, mikäli en koita valtaosaa hommata käytettynä.

      Aloittajalle siis tiedoks, et jos vaan kykenet, koita ostaa kaikki mahollinen käytettynä. Nää kirjafirmalafkat tosiaan rahastaa ihan häikäilettömästi noilla kirjojen hinnoilla. Ja ilmeisesti ku on huomattu, et kirjoja tästä syystä kierrätetään, niin on tullu nää sähköset kirjat, jotka on karvan verran edullisempii ostajalle. Mutta jahka sun oma lisenssi niistä menee umpeen, et voi enää myydä niit eteenpäin.

      Mutta siitä olen kiitollinen, ettei (vielä) lukioihinkin ole tonneja maksavia valmennuskursseja kuten yliopistoihin. Jääkin vähän arvailuks, että minne voin tässä Suomen niin tasapuolisessa yhteiskunnassa mennä opiskelemaan, ku rahaaki pitäis löytyy jos jonkinmoisii summii. Tietotekniikka kiinnostais, mutta taitaapi noissaki nykyään olla tosi paljon valmennuskursseja. Tää systeemi taitaa toisaalta olla idealistinen kokoomuslaisille, kun nyt on "mahdollisuuksien tasa-arvo" nimellisesti. Onhan aina MAHDOLLISTA, että juuri sinä synnyt hyvätuoloiseen perheeseen, voitat lotossa tai mitä ikinä...kaikilla olisi oikeus, mutta vain osa todella saa sen. Tää on ton puolueen käsitys tasa-arvosta.

      No se siitä. En tiiä, ketkä kaikki on näitä laipykäsilä ollu ajamassa, että mikäkin asia on saanu tapahtua ja ei ole, mut toi opsikelusysteemi vaan istuu aika hyvin heidän poliittiseen muottiinsa.

    • dadas

      Enpä ole 4 vuoden lukio aikanani nähnyt opea jolla olisi pokkaa heittä kirjaton / vanhaa kirjaa käyttävä kurssilta ulos :D Sen kun sanoo että ei oo varaa ostaa.

    • aino2

      Itsekään en ole sähköisen koulunkäynnin kannattaja. Jos tällainen systeemi on nyt kuitenkin otettava käyttöön pysyäksemme maailmassa kehityksen tahdissa, se tulisi mielestäni aloittaa ala-asteella. Ehkä ensimmäisiä luokkia käyneille ei koneita kannattaisi antaa (leikki on lapsen työtä ja kirjoitus/lukutaito opitaan pitkälti tällöin), mutta lapsia kannattaisi kehottaa koneella opiskeluun jo nuorena. Mielestäni on epäreilua, että oppilaat, jotka aina ovat käsin kaiken tehneet, joutuvatkin yhtäkkiä koekaniineiksi ns. teknologisen vallankumouksen rattaissa. Itseäni nämä sähköiset kirjoitukset eivät kuitenkaan koske, sillä kirjoitan jo ensi keväänä ylioppilaaksi, mutta jos kyseisessä tilanteessa olisin, en pystyisi ottamaan asiaa tyynesti vastaan.

      PS. koulukirjojen kanssa kyllä pääsee halvalla lainaamalla kavereilta ja kirjastosta ;)

    • rauhottukaa

      meidän lukiossa myös "pakollinen" läppäri -> jos sanot ettet halua hankkia tai ei ole varaa niin asia ok

      lukion aikana oon lainannu ehkä 75 prosenttia kirjoista kavereilta tai ties mistä tutuilta. tehtäväkirjoja yms ei todellakaan tarvitse enää kirjoituksiin lukiessa - täysi työ siinä että saa luettua opejen kertausmateriaalit

      kanssani lukiota kävi yksi oikeasti aivan rahaton opiskelija. kirjat, laskimen, vihot ja kaikki maksoi sossu tai mikä lie hyvinvointivaltion rahasto. eli lukion käyminen ei jää rahasta kiinni.

    • dsf

      Oon vähän hämmentynyt, läppärit pakolliset lukiossa? O_o Ehkä meidän pieni lukio on vaan jäljessä ajastaan. En oikeesti tiennyt, että se on noin yleistä!

      Täällä siis on vain mahdollisuus ostaa koulukirja tabletille ja käyttää sitä tablettia sitten, mutta kukaan ei tähän mennessä ole tehnyt niin. Ja vaikka kukaan ei käytä läppäriä/tablettia tunnilla, on lukiomme tunnetusti pärjännyt yo-kokeissa hyvin.

      Ja itse ostan kirjat käytettynä netistä tai kavereilta, säästyy ainakin hiukan rahaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe