60 pask.ahousun kantelu hylättiin

Paska lentää

Julkisen sanan neuvoston on antanut vapauttavan päätöksen Helsingin Sanomissa julkaistulle huumepoliisi "Pekan" haastattelulle.

HS haastatteli entistä huumepoliisia anonyymisti artikkelissa, joka julkaistiin 28. joulukuuta 2013. Haastateltava syyttää artikkelissa huumepoliisin työntekijöitä moraalittomista ja rikollisista menettelytavoista.

Artikkelista kantelivat 59 huumepoliisin työntekijää ja 1 entinen työntekijä, joiden mukaan väitteet eivät pidä paikkaansa.

Julkisen sanan neuvosto katsoo Helsingin Sanomien noudattaneen Journalistien ohjeita, kun se oli pyytänyt poliisilta kommentteja entisen työntekijän esittämiin väärinkäytösepäilyihin. Poliisi oli kieltäytynyt kommentoinnista salassapitovelvollisuuteen vedoten.

JSN toteaa, että entisen huumepoliisin paljastamilla seikoilla on huomattavaa yhteiskunnallista merkitystä. Haastattelu julkaistiin noin kuukausi sen jälkeen, kun huumepoliisin päällikkö oli vangittu epäiltynä vakavista rikoksista virkatehtävissään.

"Lehdistön tehtävä on paljastaa epäkohtia ja kertoa niistä kansalaisille. Tiedotusvälineiden tehtävä ei ole löytää oikeudellisesti päteviä todisteita, vaan kertoa myös epäilyistä, kun niille on riittävän painavat perusteet", päätöksessä todetaan.

Neuvoston mielestä Helsingin Sanomat olisi voinut laajemmin kertoa, kuinka se oli haastattelunsa tehnyt ja varmistaa saatujen tietojen paikkansapitävyyden. Näistä puutteista huolimatta neuvosto katsoo, että Helsingin Sanomat ei ole rikkonut hyvää journalistista tapaa.

Helsingin sanomat 21.8.2014

8

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kauan, kauan

      Kauan miettivät. Voimme todeta että ajojahdin suunta ei vielä ole kääntynyt.

    • Poliisirikolliset

      Eli ainakin 60 poliisia Aarnion lisäksi on sekaantunut huumekauppaan ja ties mihin laittomuuksiin, ei muuta kun rosikseen ja kenkää takapuoleen, kyllä ne jonkun kapakan ovelle vielä kelpaa.

    • Perustuslaki

      Vaikuttaa siltä kuin huume puolen poliisissakin on havaittavissa järjestäytynyttä virkarikollisuutta ,koska noin monella (60) hengen voimalla hyökkäävät "pekan" kertomusten kimppuuun. ihmttellä pitää jos ei syyttäjä haavisto laajenna aarnion tapauksen myötä ilmi tulleisiin muihn koleegiaalisiin ryhmiin tutkintaa,onhan kyseessä suomen kansan turvallisuutta törkeesti vaarantavat rikolis ryhmittymät pesityneet poliisin jopa ylintä johtoa myöten..eipä siis ihmekkään jos jonkun kenttä polisiin suuta koitetaan tukkia...mutta missä on "pekan" puolustajat? poliisissa? monia kysymyksiä..ja paatero ja räsänen istuvat hiljaa,,,eikä ymmärrä erota ja potkujahan tässä maassa ei jaella isoille roistoille..on se ihmeelinen asia tuo valta...enssin tehdään kaikki että saadaan/päästään valtaan ja sitten kun valtaa on.pidettään huoli kaikin keinoin että valta pidetään..ja poliisi hallitus on valikoituna saman henkisiä..kuin aarniokin.,..eli virkarikoksissa kunostautuneita eihän valtaan muuten pääsekkään..

      • Ota selvää ensin

        Oletko sinä todella noin tyhmä? Et ole taaskaan ymmärätänyt mitään kantelun perusteista. Nuo työntekijät kantelivat, koska nimettömänä joku juoppo luuseri antaa tarinoitaan ja hesari kirjoitta kaikkia leimaavasti.


      • Vastenmielistä
        Ota selvää ensin kirjoitti:

        Oletko sinä todella noin tyhmä? Et ole taaskaan ymmärätänyt mitään kantelun perusteista. Nuo työntekijät kantelivat, koska nimettömänä joku juoppo luuseri antaa tarinoitaan ja hesari kirjoitta kaikkia leimaavasti.

        "nuo työntekijät kantelivat...." Helvetin rikolliset poliisit kantelevat vaikka itse tehtailevat rikoksia, lavastavat syyttömiä jne. Merkillinen paskasakki toiminut ison paskan eli Aarnion alaisuudessa.
        Vastenmielistä rikollista porukkaa koko huumepoliisi.


      • pomppelipari
        Ota selvää ensin kirjoitti:

        Oletko sinä todella noin tyhmä? Et ole taaskaan ymmärätänyt mitään kantelun perusteista. Nuo työntekijät kantelivat, koska nimettömänä joku juoppo luuseri antaa tarinoitaan ja hesari kirjoitta kaikkia leimaavasti.

        Aarniouskovaiset taas heränneet poterostaan kiukuttelemaan ja polkemaan jalkaa. Ei mene näille rassukoille jakeluun, että jari ja keijo on olleet kuin majakka ja perävaunu mitä noihin rosvohommiin tulee. Mukaan on vedetty sukulaisten lisäksi myös työkaverit.
        mitä enemmän selvittelevät niin sen enempi näyttää herrojen laariin epäilyjä kaatuvan.


    • Huumeenturvaoperaati

      Räsänenhän yritti ottaa Paaterosta niskapers-otteen, mutta ilmeisesti Räsänen hiljennettiin joltain taholta tulleella mahtikäskyllä.

      Uskoisin että tähän Aarnio sotkuun on sekaantuneet todella vaikutusvaltaiset henkilöt/tahot, niin politiikasta, rahoituslaitoksista kuin elinkeinoelämästä.

      Suomihan tukee Afganistanin huumetuotantoa 30 miljoonalla eurolla vuosittain, vaikka KAIKKI tietää, että Afganistan tuottaa taas Usan valloituksen ansiosta 90% maailman heroiinista, ja suuren osan muustakin huumeesta.

      Huumekauppa on pelastanut pankkeja, sanovat, pelastaako se Suomen lamasta....tuskin.

      • Mika the third

        Poliisissa on todella paljon himmeää puolta. Eiköhän se ole kuitenkin ihan turvallinen asia, että tällainen pystytään meillä kertomaan julkisesti ja kansalaiset saavat julkisuudessa asiasta keskustella viranomaisten ja median kanssa.

        Eikö olisi melko pelottavaa ja yhteiskuntarauhaa tuhoavaa, jos poliisin väärinkäytöksistä ei puhuttaisi niiden ilmitullessa. Itsellä menisi ainakin kaikenlainen usko virkamiehiin ja valtion koneistoon, jos tällainen likapyykki ponnahtaisi pintaan sitten vuosien päästä ja tulisi tietoon, että poliisi on halunnut suojella omiaan näin kauan.

        Puhuin joskus ysärin alussa, että vapaakauppasopimukset lisäävät painetta korruptioon.

        Ei tällaiset asiat selviä ketään juopoksi haukkumalla ja taitaakin toisilla poliiseilla olla vielä vähän paremmat aineetkin, ettei pelkäksi juopoksi tarvi ryhtyä.

        Toki ymmärrän, että rautakangen syöneellä oikeusvaltio-fanilla on edessä melkoinen pettymys. Kannattaa kuitenkin vain nöyrästi ottaa tieto vastaan ja päivittää mielipiteensä. On suoranaisesti tyhmää toimintaa luulla, ettei meillä Suomessa tehtäisi mitään väärin. Vielä kieroontuneempaa on kieltää asiat ja tunteensa ja syyttää tiedon tuojaa. Ei huono uutinen ole radion vika, älä hajota radiotasi :)

        Liian vapaat markkinat vääristävät ja klusteroivat yrityskenttää. Liian vapaat markkinavoimat eivät helpota uusien yritysten ja keksintöjen syntymistä, päin vastoin ne tuohoavat perustan nilltä.

        Kilpailu ja sen valvonta ja säännöstely takaavat vakaan talouselämän. Vapaan kilpailun ylisuuriksi paisuneet yritykset ja valtakeskittymät vievät yhteiskuntaamme oikeisto- ja vasemmistoradikalismiin päin. Fasismiin ja kommunismiin ( viitaten historiallisiin valtaan jämähtäneihin valtioihin ja niiden sairastuttamiin yhteiskuntiin.).

        Vallan keskittyminen johtaa viimekädessä diktatuuriin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe