Tulevaisuuden Suomi, jos kokoomus saa päättää

ajateltavaa

Lukekaa huolella joka ainut rivi tästä artikkelista:

"Jos kehysriihen tarjoama leikkauspolitiikkaa kuulostaa hurjalta, lisää on tulossa. Pääministeri Alexander Stubb kertoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa, että: ”Kokoomus tulee esittämään, miltä maailma näyttäisi, jos kokoomus itse saisi päättää.”

Tehdäänpä kuten pääministeri ehdottaa ja leikitään ajatusleikkiä, miltä maailma näyttäisi, jos kokoomus itse saisi päättää? Kokoomuslandia.

Stubb ideoi ensitöikseen kesäkuun alussa Suomen kokonaisveroasteen laskemista 39 prosenttiin ja julkisen sektorin supistamista 50 prosenttiin. Tämä tarkoittaa käytännössä 12 miljardin kokoista lovea verokertymään. Koska kokoomus on sitoutunut EU-budjettikuriin ja velkasuhteen taittamiseen säästö- ja leikkauskuurien avulla, veromenetyksiä ei kateta lisävelalla vaan uusilla leikkauksilla.

Kokoomuksen kansanedustajat Lasse Männistö ja Sampsa Kataja ehdottivat jo kaksi vuotta sitten ns. ”kultaista hamsteria” eli, mikäli: ”Valtion tulot ylittävät tuloarviot, tulot tulisi sitoa budjetin tasapainon parantamiseen eli velanmaksuun”. Käytännössä tämä tarkoittaisi mittavia leikkauksia julkiselle sektorille, jonka budjetti olisi sidottu talouskasvuun. Samankaltaista ”velkajarrua” on ehdottanut myös Eva raportissaan Euroopan parhaat reseptit. Viime kädessä velkajarru on valtava talousjarru, joka johtaa ainoastaan mittaviin irtisanomisiin ja työttömyyden kasvuun.

Elinkeinoelämän valtuuskunta ei ole kokoomus, mutta näkemykset eroavat harvoin. Evan raportissa nostetaan esille Latvia, missä: ”Noin puolet valtion 75 virastosta suljettiin. Jopa 29 prosenttia koko virkakunnasta irtisanottiin, kaikkiaan 23 000 virkamiestä”, ”yli sata koulua suljettiin ja 2 400 opettajaa irtisanottiin”, ”palkat laskivat kymmenyksellä” ja ”työttömyys räjähti vuonna 2010 lähes 20 prosenttiin”. Latviaa ei ole raportin varoittava esimerkki vaan menestystarinana.

Samaan aikaan sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty vaatii, että hallitus tekee tulevassa budjettiriihessä päätöksen hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanosta. Kyseessä on kymmenen miljardin euron leikkausohjelma, "jonka tavoitteena on saattaa Suomen julkinen talous kestävälle pohjalle”. Ohjelman keskeisiä tavoitteita ovat kuntatalouden tasapainottaminen, työurien pidentäminen, eläkeiän nosto ja "lukuisat toimet rakenteellisen työttömyyden alentamiseksi".

Raportissa todetaan muun muassa seuraavaa:

"Hallitus edellyttää, että työn ja aktiivitoimien tarjonta ja niistä kieltäytymisen sanktiointi pannaan toimeen hallituksen päätösten mukaisina kattavasti kaikkien ELY-keskusten alueilla."

Kokoomuksen kuplassa kun ei työmarkkinoille ajauduta, sinne vapaudutaan. Kaikilla on töitä ja mikäli töitä ei ota vastaan, sosiaaliturvaa ei tipu. Paula Risikon perustama osallistavaa sosiaaliturvaa kehittävä työryhmä on jo pilottivaiheessa. Pian kaikille löytyy palkaton harjoittelupaikka. Koska työehtosopimus ei ole, yleissitova ja hankala ay-byrokratia ei häiritse työvoiman liikkuvuutta eikä oikeuksia. Politiikka, kun ”ei ole saavutettujen etujen puolustamista”.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajateltavaa

      Ja jos töitä ei ole, voi yrittää. Kokoomuslandiassa jokainen onkin yrittäjä, joka neuvottelee sopimuksensa työnantajaosapuolen kanssa. Jokainen voi myös piilottaa varansa hallintarekisterin turvin holding-yhtiön pöytälaatikkoon veroparatiisiin. Siis, jos rahaa on. Jos ei pysty myymään tarpeeksi edullisesti, joutuu tekemään ilmaiseksi, koska onhan ”kaikki työ (myös palkaton toim. huom.) arvokasta”.

      Köyhyys- tai syrjäytymisriski koskettaa tällä hetkellä 854 000:ta suomalaista. Samaan aikaan Ministeri Räty ihmettelee, kuinka moni suomalainen nyt tienaa alle 2 100 euroa kuussa? Pian ministerille selvisi, että puoli miljoonaa. Kaikista tulonsaajista luku on 54 prosenttia ja 2 600 euroa tienaavien kohdalla 60 prosenttia. Tällä hetkellä ministerin palkkio on 9 261,55 euroa.

      Yksi köyhyysrajan rajamaastossa keikkuva ryhmä ovat eläkeläiset. Vaikka työllisyysluvut ovat ennätyssynkät, eläkeikää nostetaan. Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi epäili kesäkuussa Rakennusliiton verkkosivulla ilmestyneessä blogissaan, että palkansaajajärjestöt ovat sopineet kaikessa hiljaisuudessa eläkeiän nostosta. Kokoomuslandiassa ei eläkeikää eikä työaikoja tunneta. Vapaus on yrittää hautaan saakka.

      Jos ei jaksa ihan niin pitkään, voi mennä sairaalaan. Siis, jos on rahaa, sillä julkisen sektorin terveydenhuolto on köyhille, leikkausten kurjistama ja rikkaat käyvät yksityisissä luksussairaaloissa. Aina voi toki valittaa, mutta eipä ole oikeusturvaakaan. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kysyi vastikään Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Turussa: "Haluammeko, että Suomi tulee tunnetuksi valtiona, joka ajaa alas oikeusturvaansa.”

      On tärkeää muistaa, että kokoomuslandia ei ole hyvinvointivaltio vaan hyvinvointiyhteiskunta. Ero on siinä, että hyvinvointiyhteiskunnassa köyhistä ja hädänalaisista ei huolehdi valtio vaan yhteisö. Yritysmaailma korvaa valtiorahoitteisen yliopiston turhat humanistiset oppiaineet ja hyväntekeväisyys sekä lahjoitusvarat täyttävät lastensairaalat keskoskaapeilla. "Ihmisroskat" katoavat katukuvasta, sillä kuka köyhään ja rumaan investoisi? Luonnonlaki, kuten on Stubbin mukaan kokoomuksen galluptuloskin.

      Pääministeri totesi linjapuheessaan, että: ”2010-luvulla ei ole olemassa yhtä suomalaista unelmaa, vaan jokainen suomalainen haluaa elää omaa unelmaansa”. Jyväskylässä vuonna 2012 julkaistun pro gradu -tutkielman mukaan ”kansalaisten mielipide on hyvin yhtenäinen; suomalaiset kannattavat laajaa hyvinvointivaltiota”. Vaikka kokoomuksen johdon ehdotuksia kannattavat hädin tuskin enää omatkaan, puolue on Suomen suurin. Se pistää miettimään, onko kokoomuksen suvereeni tiedotus- ja pr-osaaminen ainoa syy Suomen valitsemaan suuntaan?

      Itse suuntaan Turkuun. Kuuntelen junassa kaksi riviä taaempana istuvaa herrasmiestä, joka puhuu kovaäänisesti puhelimeen. Tämä on mitä ilmeisimmin kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsen. ”Verkot ovat vesissä” ja ”eteenpäin” mennään. ”Verkostoja”, perkele. Nämä ihmiset elää oikeasti näin. Joka päivä. Kokoomus on Suomen suurin puolue ja ennen pitkää sen politiikka tulee realisoitumaan.

      Kuuntelen aikani myyntipuhetta ja luen STTK:n Aula Researchilla teettämää kansalaistutkimusta, josta käy ilmi, että 61 prosenttia vastaajista haluaa kulutusta ja investointeja lisääviä toimenpiteitä. Ainoastaan 20 prosenttia kannattaa leikkauksia. Silti vallassa on pääministeri, joka lupaa elvytyksen sijaan "kiristyksiä", ”verta, hikeä ja kyyneleitä”.

      Äänestäjien arvomaailma ja hallituksen politiikka eivät kohtaa. Siinä on ongelmansa. Ex-pääministeri Jyrki Kataista lainaten: ”…Luottamus poliittisen järjestelmän uskottavuuteen on varmasti monen silmissä horjunut. Toisaalta meillä on tutkimuksia, joiden mukaan luottamus ei ole horjunut, koska se ei ollut alun perinkään kovin korkealla.”

    • ajateltavaa

      Artikkeli on tämän päivän City-lehden artikkelista.

      • Hyvä Jyrki!

        Paras kirjoitus Stubbista:

        Stubb on kuin tavallista rasittavampi 12-vuotias

        Iloisia ihmisiä, kokoomuslaiset, hymyilevät niin kuin niillä testattaisiin psyykelääkettä, jonka sivuvaikutukset tulivat yllätyksenä.
        Eivät ne ennen hymyilleet. Ne olivat kyräileviä normisuomalaisia hermostollisine ongelmineen. Sauli Niinistönkin hymyn takaa aisti aina sekä menneen pettymyksen että tulevan katkeroitumisen.

        Tuolla on kaikenlaisia ongelmia, taloudellinen ahdinko vain kasvaa, ja mitä kokoomuslaiset tekivät Vantaan kesäkokouksessaan?
        Ne ottivat kuvia itsestään hymyilemässä omalle kameralleen. Ne keksivät pääministerinsä perässä, että ne ovat avoimia ja positiivisia suomalaisia, ja siksi sosiaalinen media täyttyi tyhjäkatseisista ihmisistä, joiden ideologia oli enää vain kuva omasta hymystä.

        Vallan olemus on se, että se on piilossa, auton tummien lasien ja kabinetin ovien takana. Nyt se on piilossa yksinkertaisen hymyn takana, itseen suunnatun kameran tuolla puolen. Katsokaa tätä avointa hölmöyttäni: ei sen taakse voi kätkeytyä mitään ikävää.

        On kokoomuksella syytäkin hymyyn. Sdp lahoaa palasiksi niiden vieressä, kun se on moniarvoisuutta korostava puolue, joka ei voi sietää moniarvoisuutta itsessään. Keskustaa ei kukaan muista, kun ne ovat maalaisia, perussuomalaiset on hirttänyt itsensä Timo Soinin pahenevaan narsismiin ja vihreät on omaan sieluttomuuteensa rakastunut kenen tahansa apupuolue.

        Ja siellä ne ovat, kokoomuslaiset, hymyilemässä itselleen, voiko tää olla ees totta, tässä mä oon, Vantaalla, ihanaa, illalla flexataan Cheekin tahdissa.

        Alexander Stubb on kuulemma tuonut uuden tekemisen tavan politiikkaan, kun se ei tiedä, mikä on freudilainen lipsahdus, mikä on pörssiyhtiö, miten pukeutua ja miten käyttäytyä.

        Puolustajien mukaan Stubb edustaa uutta aikaa, virkeää tuulahdusta, Kekkoslovakia, virkamiesten Suomi jne.

        Ei edusta, vaan edustaa surkeaa käytöstä, jossa ei ymmärretä, että oman imagon lisäksi on sellaisiakin asioita kuin muut ihmiset.

        Stubb on kuin tavallista rasittavampi 12-vuotias, jonka vanhemmat eivät olleet kyllin tehokkaita lannistamaan lapsen itseään koskevia harhoja.

        Siksi se kävelee rantatossuissa tiedotustilaisuuteen ymmärtämättä, että ei se ole uudenlaista Suomea, vaan vain uudella tavoin huonotapaista vanhaa Suomea.

        Kun maailma lyö, kun epävarmuus kasvaa ja yrittää itse pitää arvokkuuden rippeistä kiinni, pukisi edes puvun päälle, yrittäisi edes sen avulla tutustua siihen tunteeseen, kun joskus kuristaa.

        Sdp:n Mikael Jungnerin mielestä Stubbin rantatossutyhjyys on "tervetullutta, sillä merkittävä osa suomalaisista elää kuin käsijarru päällä".

        Mitä pahaa siinä on, jos toinen vaihtoehto on ajaa kaasu pohjassa Cheekin keikalle ottamaan kuvia itsestään muille jaettavaksi?


        Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja
        Jyrki Lehtola


    • laillistettu rikos

      "Toinen kohu liittyy Rädyn lääkärintoimessaan tekemiin verojärjestelyihin. Yle paljasti tänään, että Räty muunsi vuosina 2006–2009 sivutyönsä tuloja verottomiksi osingoiksi sijoitusyhtiönsä avulla. Käytäntö on laillinen, mutta laajalti kyseenalaistettu."

      Todelliset rikolliset ovat yhteiskunnan suojeluksessa, kuten viranomaiset ja varakkaat veronkiertäjät, joiden verokikkailut ovat laillistettuja, jokin moraalisesti erittäin arveluttavaa toimintaa.

      Suurimmat veronkierrot tapahtuvat kuitenkin laillisesti, vaikka harmaasta taloudesta rangaistaan vain taviskansalaisia siitä huolimatta, että heidän maksamattomat veronsa ovat pisara meressä edelliseen ryhmään verrattuna.

      Lait eivät tosiaan ole kaikille samoja. Se, mikä pienituloiselle on rikos, ovat päättäjät tehneet lailliseksi suurituloisille.

      Mutta lopulta kokoomusideologia tarvitsee köyhiä moneen, eikä vähiten myös lastensuojelussa.

      • kokoomustähtiä

        Just näin, stubb ja räty ovat oikein kokoomuksen tähtiainesta:

        "Alexander Stubb on kuulemma tuonut uuden tekemisen tavan politiikkaan, kun se ei tiedä, mikä on freudilainen lipsahdus, mikä on pörssiyhtiö, miten pukeutua ja miten käyttäytyä.

        Puolustajien mukaan Stubb edustaa uutta aikaa, virkeää tuulahdusta, Kekkoslovakia, virkamiesten Suomi jne.

        Ei edusta, vaan edustaa surkeaa käytöstä, jossa ei ymmärretä, että oman imagon lisäksi on sellaisiakin asioita kuin muut ihmiset.

        Stubb on kuin tavallista rasittavampi 12-vuotias, jonka vanhemmat eivät olleet kyllin tehokkaita lannistamaan lapsen itseään koskevia harhoja. "

        Lisätään joukkoon vielä vaikka kari häkämies, niin huostaanottojen älyttömät määrät saavat lisävalaistusta ja selitystä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe