Kalastusluvan valvonta

virvelmän

Kalastuksenvalvojalla on oikeus tarkistaa lupia ja takavarikoida vehkeet. Mutta mutta, millä lihaksilla se kalastuksenvalvoja takavarikoi virvelin, jos virvelöitsijä on raavas mies, joka ei suostu luovuttamaan virveliään. Painimaanko se kalastuksenvalvoja rupeaa? Voihan se kysellä henkkareita, mutta jos ei näytä, ei se voi niitä väkisin kaivaakaan. JA nimekseen voi sanoa vaikka Aku Ankka.

Tottakai, se on sitten eri asia, mikäli poliisipartio saapuu paikalle, niin siinähän peli on menetetty, ja poliisilla on aivan eri resurssit ns pakottamiseen. Kalastuksenvalvojalla on pelkästään oikeus, mutta resurssit ei riitä, mikäli vastapuoli laittaa hanttiin.

Ja itseasiassa kalastuksenvalvojalla ei ole kuitenkaan oikeutta väkivaltaan, muuta kuin itsepuolustustarkoituksessa. Hyökkäämiseen ei ole oikeutusta. Virvelin takavarikointi painimalla on kyllä selvä hyökkäys ja yksityisen koskemattomuuden loukkaus. Edes luvattomuus ei oikeuta painimiseen, koska se katsotaan hyökkäykseksi käräjäoikeudessa. Tietysti pakenevan kiinniotto-oikeus on, koska lakia on rikottu, mutta jos kalastuksenvalvojan lihakset ei riitä, niin ei siinä mikään auta. Varsinkaan jos rosvoja on kaksi, niin kyllä siinä kalastuksenvalvoja aika heikoilla on, siinä saattaa valvojan vaatteet äkisti kastua.

Tietysti kuuliainen kansalainen hätäpäissään luovuttaa sen virvelinsä, ja maksaa sakot, viranomaispelon takia. Mutta jos joku päättää kieltäytyä yhteistyöstä, niin ei siinä kalastuksenvalvojalla ole muuta mahdollisuutta kuin soittaa poliisit. Ja jos kalarosvo lähtee karkuteille, niin ei kalastuksenvalvoja sitäkään voi estää. Jäljelle jää tuntomerkkien kertominen poliisille, mikäli kalarosvo on jollain muulla kuin autolla liikkeellä. Autolla jos on, niin siitähän on tietysti helppo katsoa rekisterinumero, ja sakot menee sitä kautta ainakin jollekin. Mutta jos rosvo on liikkeellä esim polkupyörällä ja sotkee tiehensä, niin eipä siinä paljoa jää jäljelle vaihtoehtoja.

2

1544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuhan kalastaja

      Ei tietenkään millään lihaksilla. Tuossa Vanhakaupunginlahdella ei voi valvoja mitään luvattomasti kalastaville Venäläisille ja Virolaisille. Pistävät vaan pillit pussiin ja lähtevät menemään kun tarkastaja tulee kyselemään lupia.

      Merellä kun on tehotarkastukset niin silloin on poliisi mukana kun ne puhalluttaa samalla. Silloin ollaan nöyrää poikaa kyllä.

    • Kalastaja jo vuodest

      Kalastuksenvalvoja pyytää tuossa tapauksessa virka-apua poliisilta ja täällä Saaristomerellä useammin Merivartiostolta. Erävalvojilla onkin sitten hieman laajemmat oikeudet, melkein poliisin verrattavat.

      Jokamiehen kiinniotto-oikeutta ei ole tilanteeseen jossa virvelikalastaja kieltäytyy esittämästä henkilöllisyystodistusta ja kävelee pois paikalta.


      Kalastuksenvalvojat ovat lain mukaan osittain viran alaisia, vaikka eivät olekkaan virkasuhteessa. Pyyntiä harjoittavan on annettava kalastusviranomaiselle tai kalastuksenvalvojalle yksittäisen valvontatehtävän suorittamiseksi tarpeellinen tieto nimestä, henkilötunnuksesta tai sen puuttuessa syntymäajasta ja kansalaisuudesta sekä yhteystiedot. Jos näitä ei anna ja pakenee, syyllistyy lisäksi virkamiehen vastustamiseen. Jos laittaa painiksi, syyllistyy virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.

      Kannattaa lukea kalastustaki tarkasti läpi. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1982/19820286

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe