Työvuoron pituus (tai lyhyys)

tuntipalkkainen

Käsittääkseni monella alalla 4 tuntia pidetään työvuoron minimipituutena. Siivousfirmoilla on kuitenkin usein kohteita, joissa 4 tuntia ei tule täyteen ja joita on vaikea yhdistää muihin kohteisiin työvuoron pidentämiseksi. Mikä on lyhin työvuoro, jonka siivoojana suostuisit ottamaan vastaan? Mikä on lyhin työvuoro, jota sinulle on tarjottu? Meidän firmassa yritetään säännöllisesti teetättää jopa 1 tunnin työvuoroja, 2 taitaa olla aika yleinenkin.

Onko joku kysynyt työvuoron pituudesta liitosta, mitä siellä pidetään kohtuullisena työntekijän näkökulmasta? Kysyn täältä, vaikka olen ajatellut itsekin olla yhteyksissä liittoon lähipäivinä, koska työvuorojen pituuksien ja työvuorojen kanssa on viime aikoina ollut "hieman" epäselvyyksiä.

:)

24

1133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinpäniin

      Ihan normaalia, että on esim 1 tunti töitä ja sitten vaikka illalla taas vaikka 1-2h.

      • tuntipalkkainen

        No mutta suostutko sellaiseen? Pakkohan ei ole. Tietysti jos työntekijälle lyhyet vuorot nimenomaan sopii, niin eihän silloin ole ongelmaa.


    • osa-aikainen1

      Olen käynyt parin vuoden aikana läpi kaikki isot siivousfirmat ja jokaisessa olen saanut vain noita parin tunnin työpaikkoja ja meitä on siinä samassa firmassa useita samassa tilanteessa olevia. Työssäni ei ole mitään vikaa muttta silti en saa kokopäiväistä työtä mistään ja aina vaan palkataan lisätyövoimaa ja molissa on paikkoja vapaana. Miksi liitto ei tee mitään.

      Nytkin lähden siivoamaan yhden ravintolan ja yhden myymälän eli töitä on kaksi tuntia.
      sitten tulen kotiin ja käyn illalla tiskaamassa kaupassa kaksi tuntia.
      Tarvitsen työssäni oman auton ja tällä palkalla sitä on mahdotonta pitää ja kun sanon itseni irti, olen karenssissa, taas.

      • tuntipalkkainen

        Onpa kurja tilanne. :/ Hurjaa sekin, että iso osa palkastasi kuluu autoon, jota tarvitset noiden parin tunnin työkeikkojen takia jopa kaksiin työmatkoihin päivässä! Bensakin jo maksaa maltaita. Ihmeellistä, että työntekijä edelleen voi joutua tässä yhteiskunnassa tuollaiseen pakkorakoon.

        Oletko kysynyt työkkäristä, tulisiko sinulle oikeasti karenssi, jos tämä työnantajan työvuorokäytäntö on jatkuva ja pysyvä?

        Toivotaan, että pian tärppää ja saat kokoaikaisen työn jostain! :)


    • ihmettelevä

      Samaa olen ihmetellyt itsekin. Olen puoli vuotta siivonnut eräässä pikkufirmassa pienillä tuntimäärillä, eikä työstäni ole tullut moitteita tms. Silti pomo palkkaa koko ajan uusia työntekijöitä samanlaisiin, muutaman tunnin kestäviin työsuhteisiin, vaikka olen ilmaissut kiinnostukseni lisätunteihin. Olisi mielenkiintoista kuulla, miksi näin tehdään?

    • kenties, kenties...

      Ehkä useimpien asiakkaiden siivoustarpeet painottuvat samalle ajalle, esimerkiksi aikaiseen aamuun ennen avaamisaikoja tai sitten iltaan sulkemisajan jälkeen? Kohteeseen ei välttämättä voi mennä kuin määrättynä aikana, ja se on usein juuri aamulla.

      Juolahtipa mieleen, että nykyäänhän työnantaja joutuu maksamaan työntekijälle siirtymisistä kohteiden välillä täyttä palkkaa, koska se ON työaikaa. Ja ilmeisesti autolla liikkuville myös kilometrikorvaukset? Voikohan tämä selittää osaltaan tilannetta? Ei tarvitsisi maksaa siirtymistä? Vaikka yleensähän siivoojan pitäisi "taikoa" siirtymäajat kohteiden ennestäänkin niukoista siivousajoista...

      Tämä ala on niin täynnä epäkohtia ja epäreiluutta, pääsispä eroon näistä hommista...

    • ExsiivoojaNytYRITTÄJ

      Heh. mitäs siivootte. Maailmassa on paljon töitä ja yrittäjäksi voi ryhtyä kuka vain.

      • ihmettelevä

        Olisipa ollut hauska kuulla exsiivoojaNytYRITTÄJÄLTÄ, miksi alalla suositaan näitä pieniä tuntimääriä ja monia työntekijöitä. Et taida oikein arvostaa mahdollisia työntekijöitäsi? Ehkä on sitten parempi tosiaan, että siivousalan yrittäjät palkkaavat kieltä osaamattomia maahanmuuttajia suomalaisten sijasta?

        Sekin on hassua, että työttömiä halveksitaan kotona makaavian lusmuina ja jos otat, vaikka sen osa-aikaisenkin työn vastaan, sinua pidetään tyhmänä sen vuoksi.

        Mitä tässä sitten pitäisi tehdä, että tekisi oikein?


      • On se jännää
        ihmettelevä kirjoitti:

        Olisipa ollut hauska kuulla exsiivoojaNytYRITTÄJÄLTÄ, miksi alalla suositaan näitä pieniä tuntimääriä ja monia työntekijöitä. Et taida oikein arvostaa mahdollisia työntekijöitäsi? Ehkä on sitten parempi tosiaan, että siivousalan yrittäjät palkkaavat kieltä osaamattomia maahanmuuttajia suomalaisten sijasta?

        Sekin on hassua, että työttömiä halveksitaan kotona makaavian lusmuina ja jos otat, vaikka sen osa-aikaisenkin työn vastaan, sinua pidetään tyhmänä sen vuoksi.

        Mitä tässä sitten pitäisi tehdä, että tekisi oikein?

        Ylläolevaa ihmettelen minäkin. Minun tapauksessani työmarkkinatukeni pienenee aina sillä summalla, jonka tuntiduunia teettävä työnantaja maksaa. Noin 30 tuntia kuukaudessa muutama tunti kerrallaan. Enemmän on luvattu ja syyskuisten keikkojen pitäisi tulla sähköpostiini tällä viikolla. Tunne on, että samat ovat kohteet ja sama tuntimäärä kyseessä.
        Auto on, työmatkaa yhteen kohteeseen aina edestakaisin noin 50 km, bensaa pitää ostaa ja parkkimaksut maksaa. Niitä ei korvata, koska tuntiliksa on oikein 12,50 /h. Pääsee myös kahden tunnin kohteeseen, joka sijaitsee alueella joka on ykkösparkkivyöhykettä. Kohteiden sijainti ja minun asuinpaikkani ovat eri suunnilla ja julkista poikittaisliikennettä ei ole.

        Asiakkaat ovat niitä jotka seuraavat vieressä kuinka työtä tehdään. Työvälineet mitä sattuu ja eilenkin kun henkilöllä oli puhdistusaineena pelkkää Tolua niin menin ehdottamaan että jos hän voisi hankkia spray-muotoista yleispuhdistusainetta, sillä se olisi kätevää työn sujumisen kannalta. Hänen mielestään Tolusta voi tehdä liuoksen ja käyttää sitä ämpärin ja rätin kanssa. Sanoin että tämä nyt oli vain ehdotus kun tuntui siltä että olin vaatinut aivan liikaa.

        Toinen eilinen asiakas on muuten tyytyväinen, mutta vaikka puhe oli tietystä siivousvälistä niin aina tuntuu tulevan matkoja, jotka siirtävät seuraavaa siivousta jolloin kämppäkin melkein tulvii paskaa. Täälläkin saa pärjätä niillä aineilla joita sattuu olemaan. Eilenkin lasispray puuttui. Työtä hidastaa tosiaan se kun tuhertaa epäsopivien aineiden kanssa.
        Näissä duunimestoissa siis työ tehdään asiakkaan aineilla ja työvälineillä. Kolmannessa kohteessa eilen otin jo rennosti enkä enää puunannut tarkasti joka nurkkaa. Siellä on koira, jolta lähtee karvaa koko ajan ja itse olen vielä koira-
        ja kissa-allergikko. Näistä asioista en huomannut mainita työsopimuksen teon aikaan.
        Eilinen oli niin uuvuttava päivä että vielä tänäänkin tulen makaamaan sohvalla pitkään.

        En enää käsitä miksi kuluttaisin bensani ja autoni ja rahani parkkimaksuihin ja vielä väsyttäisin itseni työllä kun saman rahan saa himassa makaamalla. Itse asiassa - jos kyse on kahden tunnin työstä niin siitä jää minulle alle 20 euroa kun työmarkkinatukeni olisi 35 e.
        Kilometrikorvauksia tai siirtymä-ajan palkkoja ei makseta. Safkiksen saa sentään pitää omalla ajallaan.

        Kunpa joku osaisi vastata tähän. MInä nimittäin olin niin tyhmä, että luulin saavani tienata työmarkkinatuen päälle sen 300 euroa. Siksi tämän osa-aikaisen otin.

        Tuo ExsiivojaNytYRITTÄJÄ ei ole todellinen ihminen. Hän jostain syystä vain haluaa ärsyttää huutelemalla sohvakulmalta ohjeita. JOs hän olisi oikea yrittäjä niin kaipa hän vastaisi miksi näitä pätkiä teetetään.

        Minua pidetään varmasti ääliönä mutta aion purkaa työsopimukseni. En kuulu liittoon enkä tarvitse nyt ketään ilkkumaan sillä aiheella.

        Onkohan niin että meitä osa-aikaisia haalitaan siksi että aina voi tilata jonkun paikalle kun tarvitaan kiireellä siivous. Halutaan esittää että täältä pesee aina.
        Siivous ja yleensänkin tämä kiinteistöhoitoala on täynnä paskaa, joka ei siivoamalla lähde pois. Varsinkin naispuolisille. Aina sanotaan että katsotaan joo ja lupaillaan kaikenlaista ja sitten levitellään käsiä että näin tämä nyt meni.

        Yrityksen sivuille tuli ilmoitus että minun asuinpaikallani heidän toimintansa on levinnyt tännekin ... minulla vain ei ole yhtään keikkaa asuinpaikallani. Varmaankin seuraavaksi edellytetään että minä entisenä markkinointialan ihmisenä alan uusasiakashankintaan. Huonoa on palvelun markkinointi jos pelkkiin nettisivuihin tukeudutaan.

        Miksi siis näitä pätkiä tarvitaan ja teetetään? Saako työnantaja niistä jotain kautta mahdollisesti veroetuja yrittäjänä tai muuta hyödyttävää?


    • ExsiivNYTyrittäjä

      Nyt ehdin vastaamaan lyhiin työmääriin. Miksi siis parempi monta minimituntilaista kuin pari täysipäiväistä. Ensinnäkin jos täysipäiväinen sairastuu! Mistäs saa tilalle tuuraajan? Koko päivä menee aivan pilalle.
      Jos se sairastuu kenellä 2 tuntia niin korvaavan tekijän saa helpommin tilalle.

      Työeläkemaksut ja muut sivukulut ovat pienemmät mitä pienempi tuntimäärä.

      Jos vaan perustaisitte yrityksen niin töitä riittäisi vaikka 80 tuntia viikossa alv0% hinnalla josta nettona käteen jää 20 eur/h mikä on ok, siivoojalle.

      Työntekijöiden saatavuus täysipäiväiseksi siivoojaksi on lähes mahdottomuus, kai se on vaan niin rankkaa. En voi kuin ihmetellä missä ne työnhakijat ovat? Ei ainakaan mol.fi lue.

      • exsiivnytyrittäjä

        Alv0% siis 30 eur/h


      • exsiivnytyrittäjä
        exsiivnytyrittäjä kirjoitti:

        Alv0% siis 30 eur/h

        Ja jos yksi kohde päivässä niin siirtymistä ei joudu maksamaan.


      • On se jännää
        exsiivnytyrittäjä kirjoitti:

        Ja jos yksi kohde päivässä niin siirtymistä ei joudu maksamaan.

        Niinpä tietysti. Siksi ettei tarvitse maksaa siirtymiä, tipautellaan parin tunnin keikkoja per päivä. Pitää olla henkilökuntareserviä, koska siivousalalla äkkisairastaminen on yleistä. Ihmisen työn arvostus ei tosiaankaan ole kovin korkealla. Jos yksi tipahtaa ojaan niin eikun seuraava äkkiä tielle.
        Työeläkekulut ja muut pysyvät kai samana jos työmäärät/tuntimäärät ovat samat.
        Vaikka työntekijöitä olisi 5. Vai kumuloituvatko ne jotenkin per työntekijä siten että mitä enemmän töitä on tehty per nenä niin työnantajalle maksaa isomman prosentin mukaan?Sinulla ei siis ole sopimussiivouksia vaan teetät mitä tulee milloinkin.
        Ihmettelen tuota alv 0%.
        Minulle ei siirtymistä makseta kolmen paikan välillä. Aikaa menee kun parkkipaikkaa haet. Samoin parkkimaksu omasta pussistani.

        Kyllä tämä ala on minulle täysin sopimaton.
        Puran siis työsopimukseni ja alan maata kotona karenssin (jos se tulee) jälkeen. Saan saman palkan eikä tarvitse hulluna riehua tuolla työnantajaa rikastuttamassa.


      • ex-laikkari
        On se jännää kirjoitti:

        Niinpä tietysti. Siksi ettei tarvitse maksaa siirtymiä, tipautellaan parin tunnin keikkoja per päivä. Pitää olla henkilökuntareserviä, koska siivousalalla äkkisairastaminen on yleistä. Ihmisen työn arvostus ei tosiaankaan ole kovin korkealla. Jos yksi tipahtaa ojaan niin eikun seuraava äkkiä tielle.
        Työeläkekulut ja muut pysyvät kai samana jos työmäärät/tuntimäärät ovat samat.
        Vaikka työntekijöitä olisi 5. Vai kumuloituvatko ne jotenkin per työntekijä siten että mitä enemmän töitä on tehty per nenä niin työnantajalle maksaa isomman prosentin mukaan?Sinulla ei siis ole sopimussiivouksia vaan teetät mitä tulee milloinkin.
        Ihmettelen tuota alv 0%.
        Minulle ei siirtymistä makseta kolmen paikan välillä. Aikaa menee kun parkkipaikkaa haet. Samoin parkkimaksu omasta pussistani.

        Kyllä tämä ala on minulle täysin sopimaton.
        Puran siis työsopimukseni ja alan maata kotona karenssin (jos se tulee) jälkeen. Saan saman palkan eikä tarvitse hulluna riehua tuolla työnantajaa rikastuttamassa.

        Olet fiksu ihminen ja hienoa että päätät jättää tuommosen orjatyön, ite olen nähny siivousalan yrittäjän komian talon ja autot, veneet ym. et jostain se raha on tullu ( siivoojien selkänahasta)
        siivotkoon yrittäjät itte jos ehtivät, onnea heille, hih...niin makaa ku petaa.
        Hyvää syksyn jatkoa kaikille siivoojille ja pitäkää puolenne!


    • 19+17

      Jotenkin oudolta tuntuu, että siivousalalla ei pyritä tyytyväiseen ja sitoutuneeseen henkilöstöön. Monella muulla alalla tämä on menestyksen edellytys.

      • On se jännää

        Joo kyllä on pakko jättää, kiitokset vaan kehuista!
        Eräs aiempi työnantaja porskutti myös asunnoillaan ja systeemeillään ... lupaili jotain ihme bonuksia, jotka ilmeisesti itse sitten nosti ja käytti itseensä.

        Se onkin outoa että tällä alalla ei pyritä muuhun kuin että siivoa nyt verenmaku suussasi sen aikaa kuin siivoat ja sitten sut voidaan heittää pois ja ottaa seuraava tilalle. Se on kyllä yleistä työelämässä nykyisin muuallakin.

        Totta on, että henkilökunta sen firman menestyksen tekee. Kohtuulliset työolot, kohtuullinen palkka, tyytyväisyys, jopa ylpeys siitä missä on töissä! Ei auta vaikka omistaja kaasuttelisi hienolla autolla ja liehuisi yrittäjätapaamisissa. Ulkokuoren pitää olla komea eikä koko totuuden pidäkään näkyä, mutta rauhallisemmalla linjanvedolla ja tarjoamalla jotain enemmän työntekijöilleen firma saisi sitoutuneita duunareita, joka taas hyödyttäisi kaikkia osapuolia.

        Minulla ei olisi moraalia pyörittää tuollaista systeemiä, mutta meitähän on moneen junaan.


    • Exsiivnytyrittäjä

      Kuule nyt on se jännää. Miksi et ota liittoon tai työsuojeluun yhteyttä? Siirtymät on palkallisia ja parkkimaksut tottakai firma maksaa. Taidat olla aika tyhmä?

    • ihmettelevä

      Asiaton kommentti "on se jännää"-henkilölle. Asiallinen työnantaja tai ihminen ei syytä toista tyhmyydestä, se on moukkamaista.

      Jos tekee vain muutamaa tuntia viikossa, ei liittoon kuulumisesta ole mitään hyötyä. Edes ansiosidonnainen ei kerry. Entä miten mahtaa työnantaja suhtautua työntekijään, joka oikeuksiaan alkaa ajaa? Veikkaan, että paikka täytetään pikapikaa kielitaidottomalla, oikeuksistaan totaalisesti tietämättömällä maahanmuuttajalla.

      Mitä taas tulee siivoojan tyhmyyteen, miksi sitten voidaan kutsua työnantajaa, joka tieten tahtoen huijaa työntekijöitään? Fiksuksiko vai? Voi näitä moraalisen rappion aikoja!

      • On se jännää

        Tuo ylläoleva Exsiivnytyrittäjä on selvästi wannabe-yrittäjä, jolla on tuomiot ja tiedot kaikkeen mahdolliseen. Tuon kaltainen ihminen ei ole yrittäjä, sen huomaa edellisestäkin kommentista. Täällä saa puskista laukoa ja puun takaa. Hän varmaan jo luuli että hänet otetaan tosissaan ja olisi ehkä otettukin ilman ylläolevaa.
        Jätän hänen arvionsa omaan arvoonsa täysin.

        Sepä se että silloin tällöin työntekeminen (jota siis ei saa enempää) ei hyödytä liittoon kuulumisen kannalta. Ei minkään kannalta. Kaikki muukin mitä ihmettelevä kirjoittaa on pelkkää asiaa ja ne allekirjoitan myös minä. Siivousalalla on hyvin paljon nuoria tyttöjä jostain Virosta joita voi kyykyttä miten haluaa. Aiemmassa firmassa kävi niin, että virolaistyttö sairastui ja minut tietysti hälytettiin korvaamaan hänet. Tytöllä oli saikkua muutama päivä lääkärintodistuksella,
        mutta saikin luvan lopettaa sairastamisen yhteen päivään työnantajan päätöksellä.
        Tytöllä ei paljon vaihtoehtoja sitten ollut ja tuli töihin kun peloteltiin potkuilla.

        Tässä työpaikassa ei ole työsuojeluvaltuutettua, nyrkkipaja kun on. Ja tiedän kyllä kuinka homma etenee jos alkaisin kailottaa suojelua apuun tilanteessani.

        Sitä mieltä olen, että tällä alalla suurin osa työnantajista on pelkkiä selkänahanrepijöitä, ei heillä mitään muuta ole mielessään ole kuin raha. Mitäs niistä ihmisistä! Eli - en sovi tälle alalle ollenkaan! Parin päivän päästä lopetan omat kokeilunj tällä alalla.

        Eräs aiempi työnantajani oli sellainen että osasi salamannopeasti kääntää omat töppäyksensä jonkun toisen virheeksi. Ja hän oli aina töissä jollain muka asiakkaalla, jopa kesälauantait ja sunnuntaitkin, jos häntä ei saanut kiinni. Hän ei siis itse osallistunut ollenkaan fyysiseen siivoukseen. Että en tiedä mitä hän asiakkailla viikonloppuisin sitten teki.

        Ovat kieroja kuin korkkiruuvit, mutta täytyy myöntää että älyä (ei sentään viisautta) täytyy omata että osaa pelata ja kääntää virheensä muiden tekemiksi. Ei sekään kaikilta junteilta onnistu. Tosin tuokin työnantaja lopulta saa mitä ansaitsee. Ei filunkipeli ikuisesti kanna, mutta ilmeisesti sen ei ole tarkoituskaan kantaa, koska yrittäjyydestä tiedän itsekin jotain. Siis näistä asioista jotka voi verotuksessa vähentää ... ihminen oppii kyllä ...


    • näin meillä

      En kaikkia komentteja jaksanut lukea mutta ,meillä esimies on sanonut että ei saa 3.5 tunnin töitä teettää, sittten katsellaan lisätöitä, se tietty mikä sopparissa lukee niin ratkaisee...

    • yrittäjä.....

      Ketään ei saa irtisanoa koeajan jälkeen. Kannattaa lukea työsopimuslaki

      • On se jännää

        Mulla on siis koeaika vielä kesken eli jihuu saan nostaa kytkintä ilmoituksella työnantajalle.
        Eivät pitäneet lupaukset ja suunnittelut paikkaansa kohdallani joten hyväksikäyttö loppuu nyt tähän.


    • työmuurahainen

      Kyllä miedän puljussa vaan on irtisanottu…tai pitäisikö sanoa, että työntekijää "on kannustettu" itse irtisanoutumaan. Keinoja löytyy aina, jos jostakusta pitää päästä eroon.

    • on se jännää

      Ja tietenkin kysymys on myös siitä, että jos teettää duunia muutamia tunteja viikossa niin ei varmaankaan tarvitse maksella mitään lomakorvauksia tai muita pekkasia eikä tietenkään myös sairausajan palkkaa. Miksi pitäisi, kai tässä jokin minimituntimäärä on olemassa.
      Pelkkää kiertämistä ja ihmisen hyväksikäyttöä. Vedetään himaan niin että karmit rytisee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe