Sodan lietsomista

Sotaan joutuva res.

Miten on mahdollista, että kansalta salaa on tehty sopimus, että Nato-joukot saavat käyttää Suomen maa-, meri-, ja ilmatilaa hyökätessään Venäjälle.Helppohan se armeijaa käymättömän natointoilijaporvaripuolustusministerin on tälläisia sopia Ruotsin porvareiden kanssa.Itse ei armeijaa käymättömänä joudu sotaan sen syttyessä.Eli hangoitellaan väkisellä sotaa Venäjän kanssa.Ei hyvältä näytä.Porvaripuolueet ja USA ovat sopineet natopropagandan lietsomisesta isolla rahalla Suomessa saadakseen tyhmän kansan uskomaan siihen.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se, se

      Kokoomuksen suursuomihaave taas nousi pintaan. Koskaan ne ei opi!

      Nyt tulee tupaan, että eivät ikinä toivu!

    • etsilleen

      No Stubbido ja vänrikki Nappula eivät paljon demokratiasta piittaa - päätökset tehdään ulkosaaristossa median ulottumattomissa.

      Mutta kyllähän tämän näki jo 90-luvun alussa kun aseistusta alettiin muuttaa NATO-yhteensopivaksi ainoana tarkoituksena liittää Suomi NATOon.

    • kannattaa katsoa

      Tuo sopimus on alustavasti solmittu jo 2002 mutta siitä ei ole
      juuri puhuttu, nyt se pitäisi vahvistaa.

      Tästä on paljon tieto esim, UudenSuomen sivustoilla,löytyy
      hakusanalla "isäntämaasopimusW

    • Ken raali

      Venäjämieliset sotahullut taas riehuvat.

    • anarkismi

      EI sinne sotaan joudu, jos tarpeeksi määrätietoisesti siitä kieltäytyy. Armeija haluaa tottelevaisia lampaita ja mitään armeija vihaa niin paljon kuin omapäisiä ongelmatapauksia - eli niitä, joita ei kiinnosta lähteä käskystä tapattamaan itseään.

      Nämä tapaukset ovat vasta listan loppupäässä ja mahdollinen sota on ohitse (hävitty) ennen kuin sinne asti päästään. Ja aina voi kehittää itselleen alkoholi- tai huumeongelman, niitäkään ei armeijaan haluta.

      Tai sitten voi aiheuttaa itselleen kaikenlaisia pikkuvammoja, jotka estävät palveluksen.

    • naiivismin huippu

      "EI sinne sotaan joudu, jos tarpeeksi määrätietoisesti siitä kieltäytyy. Armeija haluaa tottelevaisia lampaita ja mitään armeija vihaa niin paljon kuin omapäisiä ongelmatapauksia - eli niitä, joita ei kiinnosta lähteä käskystä tapattamaan itseään."

      Onpa naiivia ajattelua?! Juu, ei tarvitse mennä sotaan, jos ei tykkää, mutta ne vie ladon taakse ja tappaa siinä tapauksessa. Sotatilassa on voimassa valmiuslaki, ja yhdessä perustuslain kanssa se mahdollistaa kuolemantuomion, eikä ole epäilystäkään, etteikö sitä käytettäisi mainitsemassasi tapauksessa.

      Sotatila - eikä mikään valmiustila - siedä mitään omapäisiä ongelmatapauksia, niille on selvä ongelmanratkaisu kehitetty jo vuosisatoja sitten.

      • anarkismi

        Joopa joo. Jo toisessa maailmasodassa rintaman pystyi välttämään hankkimalla linnatuomion. Sitä paitsi vittuakos ne silloin voi, jos vaikka toinen jalka menee "tapaturmaisesti poikki" nilkan yläpuolelta.

        Edelleenkin myös alkoholi- tai varsinkin huumeongelma on hyvä tapa pysyä poissa rintamalta.

        Itse olen toki c-mies, joten olen joka tapauksessa listan loppupäässä.


    • Järki käteen

      " Nato-joukot saavat käyttää Suomen maa-, meri-, ja ilmatilaa hyökätessään Venäjälle."

      Venäjän on sotilaallisesti hyvin varustautunut YDINASEvaltio. Ei sinne noin vaan hyökätä. Edes jenkit. Maalaisjärjen käyttö on sallittua!

      Ennemmin Venäjä hyökkäisi Suomeen, joka on sotilaallinen tyhjiö. Mikä sekin olisi hyvin epätodennäköistä.

      • sodallako?!

        Miksi se hyökkäisi, kun voi tulla kävelemällä laillisestikin?! Venäläisten vastaanottokomitea on saanut määräyksen saada valmiiksi tätä varten määrätyt toimenpiteet 31.10.2014 mennessä, joka sisältää mm. virkamiesten venäjänkielen taidon opinnot sekä tulkkauspalvelut, jotka on saatettu kuntoon "ulkopuolisella rahoituksella". Googlaa vaikka "sisäministeriö venäläisten maahantulon valmisteluorganisaatio".


      • 45ttrhg
        sodallako?! kirjoitti:

        Miksi se hyökkäisi, kun voi tulla kävelemällä laillisestikin?! Venäläisten vastaanottokomitea on saanut määräyksen saada valmiiksi tätä varten määrätyt toimenpiteet 31.10.2014 mennessä, joka sisältää mm. virkamiesten venäjänkielen taidon opinnot sekä tulkkauspalvelut, jotka on saatettu kuntoon "ulkopuolisella rahoituksella". Googlaa vaikka "sisäministeriö venäläisten maahantulon valmisteluorganisaatio".

        "Miksi se hyökkäisi"
        Ei hyökkää, koska hyökkäämällä Suomeen Putinilla ei ole mitään voitettavaa. Krim ja Ukraina ovat helpompia kohteita, koska elintaso on Ukrainassa Venäjääkin huonompi. Krimillä Putin sai sen takia suosiota ja hyvin monet Krimiläiset ovatkin varmaan tyytyväisiä, että valta vaihtui. Lisäksi nämä ovat venäläisiä alueita, joissa asuu paljon etnisiä venäläisiä; Suomi ei ole historiallisesti venäläinen maa eikä täällä asu etnisiä venäläisiä.

        Se lisää myös Putinin suosiota niissä maissa. Suomi olisi Putinille erittäin ongelmallinen kohde sen takia, että elintaso ja sananvapaus ovat huomattavasti korkeammalla tasolla kuin Venäjällä. Putinin suosio on aina perustunut siihen, että Putin on pystynyt hieman rajallisempien vapauksien vastapainoksi lupaamaan korkeampaa elintasoa kuin aikaisemmin, mikä varmaan houkutteli moni krimiläisiä. Suomessa lupaus ei toimi, koska elintaso on valmiiksi paljon korkeampi ja sanavapaus toiminut niin pitkään, ettei propaganda tyyliin Venäjä mene todellakaan ihmisille täydestä.

        Suomessa Putinilla olisi pelkkiä vihollisia, minkä Putinkin varmasti tietää. Kukaan ei olisi Putinin kaveri ja kaikki pullikoisivat, kukaan ei uskoisi Putinin propagandaa ja paikalliset asukkaat olisivat kaikin puolin hyvin vittuuntuneita. Hyökkämällä Putin siis loisi Venäjälle vain massiivisen sisäpoliittisen ongelman saamatta oikeastaan mitään vastineeksi. Suomessa ei ole luonnonvaroja, eikä mitään muutakaan sen arvoista, että Suomi kannattaisi vallata. Harmia siitä kyllä saisi reilusti.

        Tässä pitää ottaa huomioon myös ulkopoliittinen näkäkulma. Krimillä elintaso nousee varmasti paremmaksi Venäjän vallan alla ja hyvin todennäköisesti se nousisi myös Ukrainassa. Suomesssa efekti olisi päinvastainen. Nyt Putin ja Venäjä näyttävät ns. hyviltä tiettyjen elinolosuhteiltaan huonojen maiden silmissä, jos Krimiä käytetään esimerkkinä. Suomen valtaamalla Venäjä ei enää näyttäisi hyvältä näiden silmissä, vaan pikemminkin siinä tulisi ilmi, ettei se venäläinen elintaso kovin korkea ole.

        Eli siis lyhykäisyydessään: Putin ei edes haluta hyökätä Suomeen, koska Putinilla on vain hävittävää siinä sodassa. Vaikka sotatoimet se voisikin voittaa.


    • sota ja monta miestä

      Jos kykenet määrätietoisesti kieltäytymään sodasta katkaisemalla oman jalkasi, niin mitä suotta, katko mieluimmin vihollisen - jos on kerran ainesta moiseen touhuun.

      • anarkismi

        Mä en pidä keskimmäräistä venäläistä miestä vihollisena sen takia, että valtio päättää sen olevan mun vihollinen. Tässä tapauksessa Suomen valtio on mun vihollinen.

        Jalan katkaisu onkin sitten äärimmäinen keino välttää tapettavaksi joutuminen fasistien pakottamana. Sen kyllä teenkin, jos muuten ei d-papereita saa.

        Siinä ei nyt ei ole mitään järkeä, että leikkaa joltain toiselta ihmiseltä jalan irti ja tapattaa samalla itsensä.


    • maan valtaus

      Jos nyt katsotte totuutta silmiin, että miten ne venäläiset ihan oikeasti tulevat Suomeen ja miten heidät otetaan vastaan. Sodasta puhuminen on ihan höpönlöpöä. Esitys on se, joka on tehty jo aikaisemmin vuonna 2012, ja sitä ennen on sitten tuohon esitykseen perustuva toimenpide, joka pitää olla valmiina 31.10.2014 mennessä.

      "Valmisteluorganisaatio

      Sisäministeriö on arvioinut, että Venäjän viisumivapauden toteutuessa maarajan ylittävien henkilöiden määrä tulee jopa kolminkertaistumaan.

      Sisäministeriö on yhteistyössä ulkoasiainministeriön kanssa asettanut kansliapäällikkötason itäliikkuvuuden kasvun työryhmän valmistelemaan, yhteen sovittamaan ja tehostamaan Suomen valmistautumista lisääntyvään itäliikkuvuuteen.

      Työryhmän työ pohjautuu Venäjä-asioiden ministerityöryhmässä tukea saaneeseen esitykseen EU-Venäjä -viisumivapauteen valmistautumisesta. Itäliikkuvuuden kasvun työryhmän valmistelemat asiat voidaan tarvittaessa käsitellä myös Venäjä-asioiden ministerityöryhmässä.

      Viisumivapauden vaikutuksia ja resurssitarpeita selvittävä työryhmä asetettiin 20.1.2014. Työryhmän tehtävänä selvittää ja saattaa yhteismitalliseen muotoon eri ministeriöiden hallinnonalojen itäliikkuvuuden kasvuun ja mahdolliseen viisumivapauteen liittyvät resurssitarpeet.

      Tavoitteet

      Itäliikkuvuuden kasvun työryhmän tavoitteena on edistää Venäjä-asioiden ministerityöryhmässä 2.5.2012 olleiden esitysten toimeenpanoa:

      - Rajanylityspaikkojen ja niille vievien liikenneyhteyksien kehittäminen sekä välttämättömien henkilöstöresurssien turvaaminen
      Esitys: Kansallisesti tulee varmistaa rajanylityspaikkojen ja niille vievien liikenneyhteyksien kehittämisen ja henkilöstöresurssien vaatima rahoitus.

      - EU:n Smart Borders -järjestelmän käyttöönotto
      Esitys: Suomen tulee pyrkiä kaikissa yhteyksissä edistämään EU:n Smart Borders –järjestelmän käyttöönottoa ennen viisumivapautta. Keskeisin väline vastattaessa viisumivapaudesta aiheutuvan laittoman maahantulon ja rajat ylittävään rikollisuuden todennäköiseen kasvamiseen olisi biometriikkaan perustuva rajanylitystietojärjestelmä (entry-exit). Lainvalvontaviranomaisille tulisikin antaa oikeus käyttää tietyin edellytyksin järjestelmän tietoja.

      - Yhteistyö Venäjän viranomaisten kanssa
      Esitys: Rajanylityspaikkojen ja liikenneyhteyksien yhteinen kehittäminen ja resurssien kohdistaminen siihen, Suomi-Venäjä talouskomission rajaliikennetyöryhmän elvyttämismahdollisuuden tutkiminen, yhteydenpidon, tiedonvaihdon ja yhteistyön kehittäminen viisumiaskelmerkkien mukaisesti täytäntöönpanoviranomaisten ja muiden viranomaisten välillä sekä em. kysymysten esilläpito poliittisten päätöksentekijöiden ja ao. viranomaistahojen tapaamisissa.

      - Suomen viranomaisyhteistyön kehittäminen
      Esitys: Viranomaisyhteistyötä ja sen yhteensovittamista tehostetaan edelleen, jotta kasvavan liikenteen ja matkailijamäärän edellyttämät toimet ja viranomaistehtävät tulevat kustannustehokkaasti hoidetuksi.

      - Tulkkaus- ja kielipalvelujen saatavuus sekä viranomaisten kielikoulutus
      Esitys: Viranomaisten kielikoulutus aloitetaan välittömästi ja tulkkaus- ja käännöspalveluiden järjestämistä keskitettyinä ostopalveluina selvitetään.

      - Ulkopuolisen rahoituksen tehokas hyödyntäminen
      Esitys: Ulkopuolista rahoitusta tulee täysimittaisesti hyödyntää viisumivapauden varautumistyön rahoittamiseksi ja näin ollen tulee laatia selvitys eri rahoituslähteiden hyödyntämisestä.

      Työryhmä voi valmistella myös ehdotuksia Suomen kannan edelleen kehittämiseksi ja mahdollisesti tarvittaviksi lisätoimenpiteiksi EU:n ja Venäjän välisen viisumivapaustavoitteen edetessä.

      Valmisteluvaihe

      Itäliikkuvuuden kasvun työryhmän toimikausi on 1.10.2012-1.10.2014. Viisumivapauden vaikutuksia ja resurssitarpeita selvittävän työryhmän selvityksen määräaika on 31.10.2014.

      Jatkuu.

      • tulkkipalvelut

        Tiedotteet ja verkkouutiset

        Rahoitusinstrumentit kasvavaan itäliikkuvuuteen varautumisessa | 10.3.2014
        Mahdollisen EU:n ja Venäjän välisen viisumivapauden vaikutukset ja resurssitarpeet selvitetään | 31.1.2014
        Itäliikkuvuuden kasvuun varaudutaan tiiviillä yhteistyöllä | 8.10.2013
        Puolassa keskustellaan viisumivapauden mahdollisuuksista ja uhkatekijöistä | 24.9.2013
        Elinkeinoelämän ja julkishallinnon varauduttava yhdessä itäliikkuvuuden kasvuun | 23.9.2013
        Schengen-alueen itäisen maaulkorajan valtiot tiivistävät yhteistyötään | 13.9.2013
        Schengen-alueen itäisen maaulkorajan ministerit tutustuvat Räsäsen johdolla Nuijamaan rajanylityspaikkaan | 12.9.2013
        EU:n itäisen ulkomaarajan sisäministerit tapaavat Lappeenrannassa 12.-13.9.2013 | 12.8.2013
        Kasvavan rajaliikenteen hallinta edellyttää huomattavia laajennus- ja muutostöitä rajanylityspaikoilla | 21.1.2013
        EU-Venäjä -viisumivapauteen valmistaudutaan laajalla viranomaisyhteistyöllä | 16.10.2012

        Yhteyshenkilöt: työryhmän sihteerit, ylitarkastaja Katarine Lindstedt, SM, 0295 488 258, passi- ja viisumiyksikön päällikkö Päivi Blinnikka, UM, 029 5351066 ja ulkoasiainsihteeri Hanna Nissinen, UM, 029 5351487"

        http://www.intermin.fi/fi/kehittamishankkeet/valmistautuminen_eu_venaja_viisumivapauteen

        Mitä on Suomen ulkopuolisen rahoituksen tehokas hyödyntäminen. Kuka rahoittaa operaatiota?

        linkki sisäministeriön sivulle:

        http://www.intermin.fi/fi/kehittamishankkeet/valmistautuminen_eu_venaja_viisumivapauteen


      • kuin kaksi marjaa
        tulkkipalvelut kirjoitti:

        Tiedotteet ja verkkouutiset

        Rahoitusinstrumentit kasvavaan itäliikkuvuuteen varautumisessa | 10.3.2014
        Mahdollisen EU:n ja Venäjän välisen viisumivapauden vaikutukset ja resurssitarpeet selvitetään | 31.1.2014
        Itäliikkuvuuden kasvuun varaudutaan tiiviillä yhteistyöllä | 8.10.2013
        Puolassa keskustellaan viisumivapauden mahdollisuuksista ja uhkatekijöistä | 24.9.2013
        Elinkeinoelämän ja julkishallinnon varauduttava yhdessä itäliikkuvuuden kasvuun | 23.9.2013
        Schengen-alueen itäisen maaulkorajan valtiot tiivistävät yhteistyötään | 13.9.2013
        Schengen-alueen itäisen maaulkorajan ministerit tutustuvat Räsäsen johdolla Nuijamaan rajanylityspaikkaan | 12.9.2013
        EU:n itäisen ulkomaarajan sisäministerit tapaavat Lappeenrannassa 12.-13.9.2013 | 12.8.2013
        Kasvavan rajaliikenteen hallinta edellyttää huomattavia laajennus- ja muutostöitä rajanylityspaikoilla | 21.1.2013
        EU-Venäjä -viisumivapauteen valmistaudutaan laajalla viranomaisyhteistyöllä | 16.10.2012

        Yhteyshenkilöt: työryhmän sihteerit, ylitarkastaja Katarine Lindstedt, SM, 0295 488 258, passi- ja viisumiyksikön päällikkö Päivi Blinnikka, UM, 029 5351066 ja ulkoasiainsihteeri Hanna Nissinen, UM, 029 5351487"

        http://www.intermin.fi/fi/kehittamishankkeet/valmistautuminen_eu_venaja_viisumivapauteen

        Mitä on Suomen ulkopuolisen rahoituksen tehokas hyödyntäminen. Kuka rahoittaa operaatiota?

        linkki sisäministeriön sivulle:

        http://www.intermin.fi/fi/kehittamishankkeet/valmistautuminen_eu_venaja_viisumivapauteen

        Mihin tähän nyt sota tarvitaan, kun voi vapaasti kävelläkin?!


      • kaiken voi ostaa,,
        kuin kaksi marjaa kirjoitti:

        Mihin tähän nyt sota tarvitaan, kun voi vapaasti kävelläkin?!

        Metsätkin tuli myyntiin!


    • tervetuloa!

      Nykyinen pääministerimme Alexander Stubb on ollut tosi aktiivinen hoitamaan tätä asiaa.

      "2) Viisumikeskus: Stubb avasi Pietariin maailman suurimmaksi sanotun, 83 asiakaspalvelupistettä sisältävän viisumihakemusten vastaanottokeskuksen. Keskus ei maksa Suomelle mitään, vaan sitä pyörittää intialais-venäläinen VFS-yhtiö asiakkailta perittävillä 21 euron maksuilla. Varsinaiset viisumipäätökset tehdään silti yhä konsulaatissa."

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288367945675.html

      No, vähän tuo valvonta sitten petti, kun oli se KGB-everstinkin tapaus - etsintäkuulutettu - joka sitten Suomen viisumia hyväksikäyttäen loikki pitkin Eurooppaa ja lopulta pidätettiin Itävallassa. Euroopan laajuinen skandaali.

      Toimittaja koitti aikoinaan ottaa selville, että kuka tuon viisumienkirjoitusfirman oikeasti omistaa, mutta ei saanut selville, eikä ulkoministeriössäkään tiedetty.

      Taisi firma viimeksi vilahdella niissä Kyproksen rahanpesukuvioissa, jos oikein muistan.

      • kummelista

        Ajatelkaa! Maailman suurin viisumienkirjoituskeskus vain viiden miljoonan kansalaisen maahan?!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe