Siilin talous

Tervetuloa Kuopioon.

Päivän mullikassa oli että talous sukeltaa Siilinjärvellä,
Miksi lötjönen sanoi että ei aloiteta yt-neuvotteluita/lomautuksia?
Valtuusto jutun mukaan ymmärtää tilanteen, mutta ei toimi tilanteen edellyttämällä tavalla. Tervetuloa Kuopioon Siilinjärvi.

47

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Debit

      Juu tervetuloa vaan, Kuopion velat odottaa maksajaa ja stten se Siilinjärven talous vasta sukeltaakin !

    • Vuorela on jo Kuopio

      Kepulaisten kunta vois pysyä omanaan tuolla puolen siltoo, mutta taitaa kepulaiset haluta kuopion syötäväksi kun eevät ossoo ite tehä muuta kun huonoja piätöksiä.

    • Wanha kettu

      Ei taida siililäisiä kiinnostaa tuleva kuntaliitos, itsepäisiä taitavat olla, muttei itsenäisiä.

    • donat

      Kirjoitettiinkos aviisissa, että Siilinjärveläisten velka per asukas kasvaa vuoteen xxxx mennessä n. kolmeen tonniin, Kuopiossahan se jo nyt on n. viisi tonnia??
      Vissi ero, eikö??

    • 7-10 tonnia

      Kuåpiålaisvelka per lurjus nimettömien eri lähteiden mukaan.

    • Velkaa....

      Siilinjärven velkamäärä vielä kolmenkin vuoden kuluttua on siedettävä. Kuopiossa ei edes ilmoiteta oikeaa velkamäärää julkisesti. Kaupungilla on suuria velvoitteita myös varsinaisen taseen ulkopuolelta.
      Siilinjärveläiset eivät halua siihen taloudelliseen kurimukseen, mihin Kuopio on joutunut.
      Siilinjärven kunnanjohtaja kertoi palvelujen säilymisestä vähintään nykyisellään. Se on merkittävä asia kuntalaisen kannalta.
      Kuopiossa ei voda puhua samasta asiasta. Kuopio on velkaantunut merkittävästi, mutta palveluja ei ole pystytty pitämään edes kohtuullisina. Rahat ovat menneet aivan johonkin muuhun kuin palvelujen tuottamiseen.

    • Tarkkaanlaskija

      Mikäs ihmeen Saddam Husseinin tiedotuspäällikkö tällä oikein totuutta taas raiskaa?

      Käytännössä Kuopion ja Siilinjärven palveluissa ei ole juurikaan eroja. Ainakaan tasoeroja. Toki joku sanoo, että tämä tai tuo on hyvää tai huonoa. Mutta totuus on, että samat vaikeudet ja palvelutasot molemmilla.

      Tuo velkavalhe tuntuu elävän ihan omaa elämäänsä. Kai joku uskoo, että kun tarpeeksi sitkeästi valehtelee, niit totuudeksihan tuo muuttuu.

      Velkamielessä ei Siilinjärveä ja Kuopiota voi suoraan verrata. Valemaisterit koettavat hämmentää ja pitää Kuopion konsernivelkaa ainoana mittarina. Näin asia ei kuitenkaan ole. Kuopio omistaa mm. oman Energialaitoksen ja sen ottamat investointivelat näkyvät Kuopion konserniveloissa. Ei näitä velkoja makseta verovaroista eikä niitä joudu maksamaan kukaan muu kuin energian asiakkaat kaukolämmön ja sähkön hinnoissa.

      Merkittävä osa Kuopion konserniveloista liittyy siis suuren kaupungin tytärten harjoittamaan liiketoimintaan, jolla sinällään on suurempi liikearvo kuin velat. Plussalle siis mennään, kun varat ylittävät velat. Nythän Kuopiossa on silmät avautumassa siihen, että persaukisten naapureiden on turha tulla oville koputtelemaan ja havittelemaan kaupunkilaisten omaisuutta.

      Olisi ehkä rehellisempää keskustella Siilinjärven nopeasti kriisiytyvästä taloudesta kuin vääntää valhetta Kuopion konsernivelasta.

      • Tuloutus

        Kuopion Energialaitos on tulouttanut vuosittain muhkeita summia kaupungin kassaan piiloverona. Samaan aikaan Energialaitos on velkaantunut ja on jouduttu tinkimään esimerkiksi kaukolämpöverkoston uusimisesta.

        Nyt tämä lysti sitten loppuu vuodenvaihteessa. Valitettavasti Energialaitosta ei saada enää kaupaksi asialliseen hintaan, sen hintaa on kupattu piiloverona kaupungin kassaan. Lämmön ja sähkön käyttäjät ovat maksaneet suotta kaupungin käyttökuluja, kun silläkin rahalla olisi voitu kehittää ja uudistaa Energialaitosta.


      • Vaktaa

        On se vaan kumma miten Kuopionkin talous vaan huononee, vaikka sillä on kirjoittajan mukaan tuollaisia kultamunia munivia liikelaitoksia. Taitaa olla liikkeellä enemmänkin "totuuden raiskaajia".


    • HSY24

      Ja kohta pannaan henkilökunta pakkolomalle. Vähän puskista tulee nää huonot uutiset.

    • näin siinä kävi.....

      Olisko jo aika uskoa siilinjärven talous on kuralla .Ei mikään uutinen ole lomautukset ja leikkaukset se on päätäjien tiedossa ollut kauan ei vaan ole haluttu kertoa julki . Tyypillinen siilinjärveläinen tapa toimia kyyräillään ja väistellään totuutta molataan muita.

    • tietämätön

      mikähän hinku se kuopiolla on liitos saada aikaan? taitaa siilinjärvellä olla jotain mitä kuopiossa ei?

    • Ei tietämätön

      Kyllä sinä tietämätön sen tiedät.

      Kuopiolaisia liitos kiinnosti aikoinaan maankäytön ja yhdyskuntarakenteen kannalta. Entinen kuopiolainen luottamusmies Hannu Isotalo sanoi lehdessä viime talvena, että tämä juna meni jo aikoja sitten. Sen jälkeen monet kuopiolaiset vaikuttajat ovat puhuneet ihan samaa. Veikkaan, että Kuopio ei omien talousvaikeuksiensa takia ole hirveän innostunut enää Siilinjärveä itseensä liittämään.

      Ei köyhiä kannata yhteen panna. Liitos olisi pitänyt tehdä aikoja sitten hyvän sään aikana. Nyt sekä Siilinjärvi että Kuopio saavat itse omilla tahoillaan sopeuttaa palvelunsa, lomauttaa henkilökuntansa ja ottaa velkaa ihan itse. Nyt on on aika olla itsenäinen ja tehdä omia kipeitä päätöksiä eikä haihatella typeryyksiä, että joku makaisi omat tai naapurin velat tai muuta yhtä älytöntä.

      Kyllä Sote sitten aikanaan panee kunnat yhteen.

    • näin tulema köyhänä.

      Ei todellakaan kuopio halua liitosta siilinjärven kanssa . Siilinjärveä uhkaa jääminen yksin velkoineen ja vaikeuksineen . Luulis jo jokaisen ymmärtävän siilinjärvi tunnetaan änkyräkuntana kuten aiemmin maaninkan ja nilsiän päätäjät lausuivat julki siiliset sotkujen siivittämänä lehtikirjoituksissa. Siilinjärvi jää köyhäksi kiilakunnaksi pohjoiskuopion puristukseen . Asukaspako tulee olemaan tosiasiaa kun kaikki nouseen tappiin kuten veroäyri käyttövesi ,palvelut vedetään minimiin siinä tuleman suhteen.

    • aika meni...........

      Mitähän tekemistä kuopion energialla on siilinjärven kurjan taloustilanteen kanssa .Samoja askelmerkkejä se siilinjärvikin kulkee kupataan kuntalaisia ylihintaisella käyttövedellä laiminlyödään liki kaikki korjausinvestoinnit puhumattakaan uustuotannosta tai tiestön korjauksesta , nyt muka viimeisenä tuodaa näyttämölle lomautukset ja leikkauslistat kattia kans nyt vasta . Joten turha siilinjärveläisten on osoitella sormella muita , Alamäki alkoi jo vuosikymmen sitten nyt vaan se ymmärretään kertoa julki kuka tämmöisen kunnan haluais taakakseen.

      • Vain varoitus...

        Siilinjärveläisiä on varoitettava Kuopion tulevasta taloudellisesta katastrofista. Vuodenvaihteessa tapahtuu lainsäädännön myötä paljon ja uusien lakien voimaantulo koskettaa Kuopion Energiaa erityisesti.
        Siilinjärvellä ei ole tuloutettu vesilaitoksesta mitään kunnan kassaan.
        Siilinjärvi on uusinut ja kunnostanut viime vuosina erittäin paljon mm. kouluverkkoaan. Myös vanhusten hoitoon ollaan parasta-aikaa investoimassa.

        Henkilöstön lomautukset ovat nopein tie tasata taloutta ja sitä keinoa käyttävät kaikki kunnat tarvittaessa. Kuopiolla on siinäkin ahdinko vielä vuosia eteenpäin, Kuopio ei voi lomauttaa henkilöstöä kuntaliitosten vuoksi, lainsäädäntö estää sen. Edessä on vain velkaantumisen kierre.

        Siilinjärven ei pidä missään nimessä haikailla kuntaliitosta, se vie ojasta allikkoon.


    • ennustus,,,,,,,,,,,,

      Ompas kummia lakeja tulossa vuodenvaihteessa koskevatko ne vain kuopiota ieikä muita kuntia , Kovin tuntuu päänvaivaa aiheuttavan joillekin kuopion energia ikäänkuin sillä olis yhteys siilinjärven talouvaikeuksiin tai kuntaliitokseen. Totuus lienee ei kuopio ole kiinostunut siilinjärvestä mitenkään ei edes yhteistyö kumppanina kyllä siilinjärven omahyväiset kyyräilijät saavat rauhassa jatkaa sooloiluaa erinomaisuudestaan. Mitähän jää soten alettua 2017 mitä oikeasti jää kunnille tehtäviä pelkkiä murusia joten sote kyllä hoitaa automatik kuntaliitokset ,kuopiolaisten murheeksi siilinjärvi kaatuu kuopion syliin valtion tuuppimana siihen päättyy siilinjärven kuten monen muunkin kunnan tarina.

    • Turha varoitus

      Voisiko ystävällinen varoittaja avata vähän tarkemmin näkemystään siitä, että kuntaliitokset jollain tavalla estäisivät henkilöstön lomautuksia? Tämä väitehän ei pidä alkuunsakaan kutiaan. Samoin mikä laki vuodenvaihteessa Kuopiota rankaisisi?? Ja mitä ihmettä näillä kummallakaan asialla on tekemistä keskustelussa Siilinjärven talousvaikeuksista.

      Kyllä kuntaliitosta voi vastustaa ja oman kunnan itsenäisyyttä kannattaa ihan asiaperusteinkin. Valheilla vaan tuppaa olemaan lyhyet jäljet.

      • kuollut kylä

        Lomautukset vähenee siilinjärvellä helpolla,liittyminen Kuopioon ja kenkää jokaiselle siilin kunnan työntekiälle,sen jälkeen siilinjärven lomautukset on historiaa,siilin paras saavutus on ohitustie.


    • Tori111

      Onko Kuopiossa mitään pohjoismaiden suurinta alallaan, mitä Siilinjärveltä kyllä löytyy ?

    • Lukutoukka pulassa

      Onko totta, että kirjastoauto joudutaan lopettamaan rahapulassa? Näin ainakin olen kuullut.

    • kirjakyyti

      Kirjastoauton yövuorot lakkaa, muutoin toiminta jatkuu normaalisti.

      • jiosjgiorjgior

        Yövuoro? Kirjastoautolla? Kuulostaa täysin uskomattomalta, kuin jostain hölmöläistarinasta. Kukaan ei varmasti keskellä yötä vaivautuisi käymään jossain kirjastoautossa vaikka sellainen kulkisikin.
        Tarkoittanet iltavuoroa ja mullikassa taisi lukea että toimintaa on kuljettajapulan takia jouduttu karsimaan jo muutenkin.

        Voittaisipa valtiolla järki ja ammattikuljettajien tutkintovaatimukset palautettaisiin entiselleen, jopa alkaisi kuljettajia taas löytyä entiseen malliin. Mikäli EU vaatii tällaisia älyttömyyksiä hintaan mihin tahansa niin EU:sta on hankkiuduttava eroon silkkana riippakivenä josta ei ole mitään hyötyä Suomelle ja suomalaisille.


    • tym

      Miten se talous kohenee Siilissä?

      • finans minister

        tuotetaan aina kaksi uutta puliukkoa yhden kuolleen tilalle että saadaan valtionosuuksia ja alkoon lisää asiakkaita.


      • Kohenee....

        Parempaa kehitystä on huomattavissa jo tänä vuonna. Ennakkotietojen mukaan verotulojen kertymä kasvaa. Se on asia, joka on kuntatalouden perusta.


    • Kallansillat

      Täällä taitaa olla sairaita Kuopiolaisia märehtimässä näistä asioista.

    • Vesijohtovaurioton

      En ota Kuopioon kuuluvaksi tuollaisia kurahousu ripulipylly tollukoita. Nehän ovat maalaisia!

      • lfiwjgrigojr

        onko ne siililäisiä ketkä jää aina esim. anttilan liukuportaiden yläpäähän ihmettelemään kaupungin ihmeitä... ja tukkivat kulkuväylät :D


      • Maalaisia????

        Onkos Kuopiossa muitakin kuin maalaisia?


    • veneilijä

      Niinköhän tulee kuntoon siilin talous venepaikat lopettamalla. :D

    • jypykkä

      Voiskos Katais-Jyssyn saada konsultoimaan velanottoa. Siinä on spesialisti mies, melkein sosialisti.

    • AatosHöger

      Iso osa kunnan virkamiehistä on töissä kunnantalolla ja se, kuka saa jatkaa, kuka lomautetaan ja kuka saa pitää hommansa perustuu aina subjektiiviseen harkintaan. Mitäs luulisit sen vaikuttavan kunnantalon työilmapiiriin? Huhut, muistiomurhat, kyynärpäätaktiikka kasvaisivat.

      Eli noin työilmapiirin ja työpaikkademokratian kannalta toki fiksu ratkaisu - mutta ei toki veronmaksajien; hommissa löytyy tehostettavaa ja aikanaan sovitut palkat ovat liian suuria verrattuna siihen, mitä virkakyöstit saisivat muualta.

    • 2541

      Lisää virkamies valtaa ja valta pois valtuustolta niin rupeaa talous kääntymään.

      • Höspötystä

        Siilinjärven kunnan talous täyttää jo nyt 4 kriisikunnat mittaria kuudesta. Yksi lisää niin päätösvalta on valtiolla mitä Siilinjärven kunnalle ja taloudelle tehdään. Kuopio ei täytä mittareista yhtään. Kummallakin on valtavat haasteet taloutensa kanssa. Kuntalaiset eivät paljoa kuntarajasta piittaa kun kulkevat töissä, ostoksilla ja eri palveluiden parissa. Keskustelua värittää siis pääosin tunteet, vanhat kaunat joita kukaan ei edes muista ja pelot, joita jostain syystä halutaan ylläpitää. Analyyttisyys olisi joskus eduksi. Ei puhdas kyllä tai ei tunteella.


    • voitelurahaa

      öhmmm... jos laitetaan kaksi taloutensa sössinyttä kuntaa yksiin niin ei siitä ainakaan hyvä tuu . Parempi vaan kummankin laitta ensin talous kuntoon ja sitten voisi yhdistellä
      Kuopiohan nyt kuppaa ensin Nilsiän tyhjiin ja maanviljelit sylkee pitkin peltojaan seuraavaksi juankosken kimppuun ja sieltä viimeiset pennoset juicen torilta kuopion kassaan ja taas maanviljelijät itkee kun ei valot pala rupsan kylällä vaan keskustassa.

      • No olip

        Mihin se Kuopio ne rahat laittaa ja keneltä ottaa, kun Nilsiä toi tullessaan 25 miljoonaa euroa velkaa ja Juankoski vielä enemmän? Kuopiolaiset maksavat liittyvien velkoja eikä toisinpäin! Ja Kuopiossa on alueen kunnista alhaisin veroprosentti. Ympärillä on kovemmat verot vaikka eivät vastaavia palveluita tuota ja investointeja tee kuten Kuopio. On teatteria, musiikkikeskusta, Kuopio-hallia, hyppyrimäkiä, jalkapallostadionia jne.


      • Onpa hyvinkin....
        No olip kirjoitti:

        Mihin se Kuopio ne rahat laittaa ja keneltä ottaa, kun Nilsiä toi tullessaan 25 miljoonaa euroa velkaa ja Juankoski vielä enemmän? Kuopiolaiset maksavat liittyvien velkoja eikä toisinpäin! Ja Kuopiossa on alueen kunnista alhaisin veroprosentti. Ympärillä on kovemmat verot vaikka eivät vastaavia palveluita tuota ja investointeja tee kuten Kuopio. On teatteria, musiikkikeskusta, Kuopio-hallia, hyppyrimäkiä, jalkapallostadionia jne.

        On Kuopiossa hyppyrimäet ja muuta, mutta kun ei ole hoidettu kuntalaisille tärkeitä perusasioita. Terveydenhuolto, erityisesti hammashuolto, kouluolot ja vanhustenhuolto.
        Vanhuksia lähetetään esimerkiksi Karttulan vuodeosastolle, kun ei ole keskustassa paikkoja. Ei ole ihmisellä kotipaikkaoikeutta, pompotellaan pitkin kyliä aivan vieraisiin oloihin.
        Siilinjärvellä on korkeampi veroäyri, mutta sillä saadaan vastiketta rahoille.


      • toisimpa onkin....
        Onpa hyvinkin.... kirjoitti:

        On Kuopiossa hyppyrimäet ja muuta, mutta kun ei ole hoidettu kuntalaisille tärkeitä perusasioita. Terveydenhuolto, erityisesti hammashuolto, kouluolot ja vanhustenhuolto.
        Vanhuksia lähetetään esimerkiksi Karttulan vuodeosastolle, kun ei ole keskustassa paikkoja. Ei ole ihmisellä kotipaikkaoikeutta, pompotellaan pitkin kyliä aivan vieraisiin oloihin.
        Siilinjärvellä on korkeampi veroäyri, mutta sillä saadaan vastiketta rahoille.

        No nyt pitäisi olla vähän hiljempää noista siirtelyistä. Risuharjun vanhainkoti on ollut jo puolitoista vuotta Kuopiossa Saaristokaupungissa. Ei se kuitenkaan ole Petosella miten Vieteri suurin otsikoin väitti asian olevan. Vähän tuntui toimittajalla olevan huono tietämys naapurista, kun puolisen kilometriä kanavasta eteenpäin oli muka jo Petosta ja toimittaja oli kai käynyt paikanpäällä. Tietysti siinä voitiin raflaavan otsikon takia taas vähän muunnella totuutta. Kuopion keskusta Karttulaan on vain vajaa 10 kilometriä pidempi matka kuin Siilistä Saaristokaupunkiiin ja sinne kulkee ainakin suora linjamobiili ja vamasti nopeampi kuin paikallisbusseilla köröttely siilinjärveläisiä vanhuksia katsomaan.


      • Tilapäinen...
        toisimpa onkin.... kirjoitti:

        No nyt pitäisi olla vähän hiljempää noista siirtelyistä. Risuharjun vanhainkoti on ollut jo puolitoista vuotta Kuopiossa Saaristokaupungissa. Ei se kuitenkaan ole Petosella miten Vieteri suurin otsikoin väitti asian olevan. Vähän tuntui toimittajalla olevan huono tietämys naapurista, kun puolisen kilometriä kanavasta eteenpäin oli muka jo Petosta ja toimittaja oli kai käynyt paikanpäällä. Tietysti siinä voitiin raflaavan otsikon takia taas vähän muunnella totuutta. Kuopion keskusta Karttulaan on vain vajaa 10 kilometriä pidempi matka kuin Siilistä Saaristokaupunkiiin ja sinne kulkee ainakin suora linjamobiili ja vamasti nopeampi kuin paikallisbusseilla köröttely siilinjärveläisiä vanhuksia katsomaan.

        Risuharjun vanhainkodin sijoitus Saaristokaupunkiin on tilapäinen ratkaisu. Uutta vanhainkotia rakennetaan parhaillaan entisen tilalle. Vanhainkoti jouduttiin purkamaan homeongelman vuoksi ja siksi tämä järjestely. Siilinjärvellä hoidetaan omat asukkaat omalla kylällä.
        Kuopiossa nykyinen ratkaisu on pysyvä, vanhuksia voidaan sijoittaa vaikkapa Karttulaan, Maaningalle tai Nilsiään, ovathan he silti omassa kaupungissa. Jopa Tuusniemelle voidaan ihmisiä siirtää Kuopiosta hoitoon, koskapa Tuusniemi on samaa SOTE-aluetta ainakin toistaiseksi.
        Ei kyse ole pelkästä matkan pituudesta, vaan erityisesti kulkuyhteyksistä. Ei ole kovin helppoa käydä tapaamassa läheistä vaikkapa Karttulassa varsinkaan, jos ei ole käytettävissä omaa autoa.

        Kun kerran ihmisiä voidaan sijoittaa mihin tahansa pelkästään kustannussyistä, niin kannattaisi kysyä tarjouksia vaikkapa Sortavalasta. Siellä hoidetaan varmaan vanhuksia paljon halvemmalla.


      • todella väliaikaista
        Tilapäinen... kirjoitti:

        Risuharjun vanhainkodin sijoitus Saaristokaupunkiin on tilapäinen ratkaisu. Uutta vanhainkotia rakennetaan parhaillaan entisen tilalle. Vanhainkoti jouduttiin purkamaan homeongelman vuoksi ja siksi tämä järjestely. Siilinjärvellä hoidetaan omat asukkaat omalla kylällä.
        Kuopiossa nykyinen ratkaisu on pysyvä, vanhuksia voidaan sijoittaa vaikkapa Karttulaan, Maaningalle tai Nilsiään, ovathan he silti omassa kaupungissa. Jopa Tuusniemelle voidaan ihmisiä siirtää Kuopiosta hoitoon, koskapa Tuusniemi on samaa SOTE-aluetta ainakin toistaiseksi.
        Ei kyse ole pelkästä matkan pituudesta, vaan erityisesti kulkuyhteyksistä. Ei ole kovin helppoa käydä tapaamassa läheistä vaikkapa Karttulassa varsinkaan, jos ei ole käytettävissä omaa autoa.

        Kun kerran ihmisiä voidaan sijoittaa mihin tahansa pelkästään kustannussyistä, niin kannattaisi kysyä tarjouksia vaikkapa Sortavalasta. Siellä hoidetaan varmaan vanhuksia paljon halvemmalla.

        Ennen Vetrean rakentamista oli siilinjärveläisiä sijoitettuina sadankin kilometrin päähän mm Kaaville tai Kiuruvedelle. Eihän näistä silloin huudeltu. Siinä saattoi olla vapaien paikkojen lisäksi myös olla kyseessä paikan hinta. Ja Siilisetin aikaan siilinjärveläisiä sijoitettiin systemaattisesti sekä Nilsiään että Maaningalle, kun potilaat eroteltiin jollain kuntoutettavat ja akuuttisairaat tyyliin Siilin ja Nilsiän vuodeosastoille. Enpä ole kuullut kuopiolaisia jaettavan noin, vaan vapaiden paikkojen kautta.

        Tilapäinen on tämä koko Siilinjärven kunnan yksistään hoitama sote. Sote-uudistuksen tultua kaikenlaisia sijoitteluja ja jaotteluja voi tulla käyttöön eikä niihin Siilinjärven sosiaalilautakuntakaan voi vaikuttaa kuin maksaa tulleet laskut.


    • Manoili

      just.. nythän on sitten Kuopiossa TAHKOKIN.. heheheeee ja lieneekö vielä ManOilin öljysheikki hengissä siitä saisi kuopio hyvän markkinamiehen

      • Pajulahdessa

        ManOil on Pajulahdessa sijaitseva huoltoasema.


    • Kallavesj

      Päivän mullikassa oli otsikko raamit paukkuen eteenpäin.. Ei se itsenäinen siilinjärvi voi selvitä tuosta.

      • ee hättee

        Uus hallitus tulloo ja pelastaa.


    • vihreä kortti

      Siilinjärven uusi hallitus? Ei se mihinkään muutu, kepu jatkaa demareiden kanssa sitä peliä mitä pelaavat myös peeässän pöydässä.

      • savolainen peli

        Kuopiossa sitä vihreän kortin peliä tuntuvat pelaavan ennen kaikkea kokkarit. Kokkari Kantanenhan siellä taktikoi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe