Missä on Pihtiputaan mummolle 2006 rakennettu laajakaista?

Tahvo

Missä on tämä Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy kuntien omistama 2006 rakennettu laajakaista?

Se varmasti rakennettiin 2006 EU:n, TE- keskuksen tukirahoilla ja myös kuntien rahoilla. Mutta sitten siitä ei olekkaan kuulunut mitään. Se meni maantien penkassa maassa meijänkin kylällä.

Täällä Pihtiputaalla löytyy vieläkin silloin rakennusaikana katkottuja kaapelinpätkiä kyläteiden varsilta niitettäessä horsmikkoa ja vesaikkoa.



Digitoday-lehti 11.4.2006 11:29
Lainaus

Kyyjärvi ja 52 muuta kylää saavat laajakaistan
Sonera toimittaa laajakaistan Pihtiputaan syrjäkylän mummolle

11.4.2006 11:29 Kuuluisa Pihtiputaan mummo, joka äskettäin pääsi digitelevisiolähetysten piiriin, saa pian myös laajakaistayhteydet vaikka sattuisi asumaan syrjäkylällä. Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy ja TeliaSonera Finland Oyj ovat sopineet rakentavansa yhdessä laajakaistayhteydet 53 kylään.

Hankkeessa mukana olevat kunnat ovat: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kinnula, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari. Kinnulaan ja Pylkönmäen kyliin yhteydet on rakennettu jo aiemmin.

Kyläkaista-yhteyksien valmistumisaikataulut vaihtelevat kunnittain ja kylittäin tämän vuoden kesäkuun lopusta marraskuun loppuun.

Kylien kotitaloudet, yritykset ja muut yhteisöt saavat mahdollisuuden hankkia käyttöönsä laajakaistayhteydet. TeliaSonera rakentaa Kyläkaista-konseptinsa mukaisesti valmiudet nopeille yhteyksille ja saa siihen julkista rahoitustukea Euroopan Unionilta ja seudun kunnilta.

- Kuntien asukkailta ja yrityselämältä tulleet toiveet olivat keskeisiä, kuin teimme ratkaisun laajakaistayhteyksien saamisesta myös kyliin. Kyse on merkittävästä palveluiden parannuksesta kylien asukkaille, yrityksille ja yhteisöille, sanoo Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eeva Kuusela.

- Laajakaistayhteyksien rakentaminen on yksi tapa toteuttaa kansallista laajakaistastrategiaa. Tämän Pohjoisessa Keski-Suomessa toteutettavan Soneran Kyläkaista -konseptin myötä jo reippaasti yli 100 suomalaista kuntaa on sopinut Soneran kanssa laajakaistayhteyksien ulottamisesta taajamien lisäksi myös kyliin, sanoo johtaja Asko Malinen TeliaSonerasta

Kyläkaista-yhteistyössä julkinen sektori toimii osarahoittajana ja TeliaSonera yhteyksien rakentajana.

Timo Poropudas
[email protected]

http://www.digitoday.fi/mobiili/2006/04/11/sonera-toimittaa-laajakaistan-pihtiputaan--syrjakylan-mummolle/20066575/66

10

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sienestäjä Marjastaj

      Sonera vetää parastaikaa valokuitukaapelia tie no: 13 viereen Äänekoskella 4-tieltä, Honkolan risteyksestä Parantalaan Saarijärven rajalle.

      Tuon kaapelin kun kytkis Saarijärvellä kaikkiin kylähaaroihin ja kylille 4G antennit, niin siinäpä olisi kertaheitolla laajakaista koko Pohjoiselle Keski-Suomelle ja omassa omistuksessa. Eikä maksa paljon.

      Kinnulassa samainen laajakaista maksoi Kinnulan kunnalle 500 000 Euroa kokonaisuudessaan ja se on ollut käytössä jo vuodesta 2008.

      Muualla Pohjoisessa keski-Suomessa tätä laajakaista verkkoa on piiloteltu hysteerisesti, ettei vain kukaan huomaisi sitä.

      • Onko selvä petos?

        Kuinkas luotettava ja rehellinen yhtiökumppani ja toimittaja tuo Kuuskaista onkaan?

        Ja kuinkas rehellisiä Kuuskaistan etuja Maakuntaliitossa, TE-keskuksessa ja kunnissa ajaneet virkamiehet ovat olleet?


        torstai 4. syyskuuta 2014
        Viitasaari, Laajakaistahanke tänään?

        Vanhan verkon hyödyntäminen salattiin kunnilta!


        Kauhuskenaariot ovat alkaneet purkautua. Nyt on tullut tietoon, että v. 2006 53 kylään ja niin myös Viitasaarelle rakennettua Keski-Suomen seutuverkkoa todellakin pystytään hyödyntämään suhteellisen helposti sitä vahvistamalla ja uudistamalla nykytekniikkaan. Tiettävästi hintakin on murto-osa nyky suunnitelmista. Tämä tärkeä tieto olisi pitänyt julkisesti tiedottaa heti välittömästi uuden hankkeen alkuvaiheessa. Viitasaaren päättäjille ovat omat virkamiehet koko ajan virheellisesti väittäneet ettei aiemmin asennettua seutuverkkoa voida mitenkään hyödyntää, kerrottiin syyksi vain että johdot ovat pelkästään kuparia, mutta nyt on selvinnyt että kuitua löytyy tästäkin verkosta ja näitä pystytään hyödyntämään ja jatkossa käyttämään hyvin tehokkaasti. Jopa tämän koko verkon omistajakin on ollut välillä hukassa. Tekstini jälkeen löytyy Saarijärven kaupunginhallituksen tulevan maanantain kokouksen pykälä jossa päätetään operaattorisopimuksen irtisanomisesta ja rahojen takaisin perinnästä. Päätöksen lopussa mainitaan vanhan kuituverkon hyödyntäminen.

        Minulle kerrottiin vielä kirkkain silmin kesäkuussa palaverissa laajakaistavalituksen tiimoilta, paikalla oli nykyinen kaupunginjohtaja, talousjohtaja ja vt. nykyisen kuntien omistaman laajakaista yhtiön toimitujohtaja, ettei vanhaa olemassa olevaa verkkoa voi mitenkään hyödyntää. Tätä ei voi kuin ihmetellä, miksi näin väärin väitettiin? Olisihan vanhan verkon hyödyntämisen mahdollisuus pitänyt tutkia heti alkuvaiheessa. Me päätöksestä valittaneet olemme olleet alusta lähtien vanhan verkon tutkimisen kannalla ja löytyyhän asia myös Hallinto-oikeudelle tehdystä valituksestakin.

        http://ilpomanninen.blogspot.fi/


    • 8 vuotta piilossa

      Salatut kaapelit

      Pohjoisen Keski-Suomen metsät on täynnä salaisia kaapeleita. Niistä omistaa myös Pihtipudas ja Viitasaarikin melkoisen läjän.


      Lainaus saarijärven palstalta seuraavasti

      Niin, Saarijärvikin omistaa 2007 valmistuneesta kylien laajakaistayhtiöstä, Pohjoisen Keski-Suomen Verkko Oy:stä suurimman osuuden.

      Kinnula on käyttänyt noita kaapeleita laajakaistaansa vuodesta 2008 lähtien ja hyvin toimii.

      Muissa 7 kunnassa se pilotettiin ja kiellettiin sen olemassaolo, eikä siihen otettu liittyjiä.

      Se rakennettiin EU:n, TE-keskusten ja noiden kuntien rahalla. Nyt se on levännyt 8 vuotta maanpovessa piilossa käyttämättömänä.

      Saarijärvellä näköjään viisaus ja valo kasvaa

      Mutta mitä ihmettä. kenen asioita Jukka Ruunaniemi (kepu) hallituksessa ajaa kuuskaistan vai Saarijärven asukkaiden ja veronmaksajien?

      Saarijärvi kääntyy seutuverkon puoleen
      Mirja Laukka-Kiikkala

      18:38 (19:08)

      Saarijärvi ryhtyy selvittämään, voisiko pohjoisen Keski-Suomen seutuverkkoa hyödyntää myös Saarijärven tietoliikenneyhteyksien parantamisessa.
      Seutuverkon omistaa kahdeksan Saarijärven-Viitasaaren seudun kuntaa, jotka perustivat työkalukseen Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n.
      Yhtiö pitää yllä ja hoitaa seutuverkkoa ja siihen liittyviä tietoliikenneverkkoja.

      Saarijärven kaupunginhallitus nimesi valmistelua varten työryhmän, johon kutsutaan muun muassa Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Tuula Hakkarainen ja saarijärveläisen SSYP Kehitys Oy:n Digi Digi -hankkeen projektipäällikkö Pertti Saarinen, Saarijärven kaupungin talous- ja hankintapäällikkö Mirja Niemi ja Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen sekä kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Harri Lehtinen.

      Työryhmän tutkimus valmistuu marraskuun loppuun mennessä.
      Kaupungin ja Verkko-osuuskunta Kuuskaista Oy:n välinen operaattorisopimus halutaan purkaa.

      Sopimus kirjoitettiin helmikuussa viime vuonna, mutta Kuuskaistan rahoitusvaikeudet keskeyttivät toiminnan. Hanketta varten perustettiin maakunnallinen Keski-Suomen Valokuituverkot Oy, johon Saarijärvi ei liittynyt.
      Saarijärven kaupunki on maksanut Kuuskaistalle operaattorisopimukseen perustuvia omavastuuosuuden ennakkomaksuja vajaat 433 000 euroa. Kaupunki haluaa, että Kuuskaista hyvittää maksut.
      Kaupungin ja Kuuskaistan väliset neuvottelut käydään lokakuun loppuun mennessä.

      Kaupunginhallituksen jäsen Jukka Ruunaniemi (kesk.) esitti purkupykälän poistamista kaupunginjohtajan esityksestä. Esitystä ei kannatettu, mutta Ruunaniemi jätti päätökseen eriävän mielipiteensä.

      http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/saarijarvi-kaantyy-seutuverkon-puoleen/1892124

    • Dr. Ojalogi

      Mutta nythän se myrkyn lykkäs Keski-Suomen Liitolle, TE-keskukselle ja koko Pekkarlandialle.

      Pohjoisen Keski-Suomen metsissä kasvaa laajakaista kaapelit itsestään.

      Siellä on kaapeleita niin paljon, ettei tukirahallakaan sinne oikein sovi enää uusia.

      Kumpa noille aluskasvillisuuden loisille joku keksisi jotain hyötykäyttöäkin

    • päläpälä

      Oma henk. koht. mielipide:

      Saarijärven päätös ensin luopua 6-kaistasta ja nyt purkaa sopimus sekä periä rahat takaisin 6-kaistalta on oikein.

      Olisikohan koko 6-kaistahankkeen takana alunperin se ajatus, että EU-tukia pitäisi saada mihin hintaan tahansa?
      Tätä tukihommaahan teleoperaattorit ja maakuntahallinnossa vetäjät on kovin pitäneet pinnalla ja syöttinä.

      • Haju voimistuu

        Tai olisikohan Kuuskaistan ja Kepulandian Pohjoisen Keski-Suomen kuntien poliitikkojen "ydinjoukon" takoituksena ollut saalistaa tukirahoja, rahaa kuntien verovaroista ja lainoja kuntien takauksilla. Sitten kun olisikin käytetty jo 2007 maahan rakennettuja, käyttämättömiä ja piilotettuja PKSV Oy:n laajakaistakaapeleita uusien rakentamisen sijasta, noista tukirahoista olisikin jäänyt miljoonia "hyvien veljien haltuun muuhun käyttöön"

        Olisikin saatu siten EU- ja TE-tuet sekä kuntien maksut toiseen kertaan samoille kaapeleille.

        Tuollainen viritelmä voisi olla lailla määritellyn tuetun hankkeen "törkeä hankepetos"


      • kjjhui
        Haju voimistuu kirjoitti:

        Tai olisikohan Kuuskaistan ja Kepulandian Pohjoisen Keski-Suomen kuntien poliitikkojen "ydinjoukon" takoituksena ollut saalistaa tukirahoja, rahaa kuntien verovaroista ja lainoja kuntien takauksilla. Sitten kun olisikin käytetty jo 2007 maahan rakennettuja, käyttämättömiä ja piilotettuja PKSV Oy:n laajakaistakaapeleita uusien rakentamisen sijasta, noista tukirahoista olisikin jäänyt miljoonia "hyvien veljien haltuun muuhun käyttöön"

        Olisikin saatu siten EU- ja TE-tuet sekä kuntien maksut toiseen kertaan samoille kaapeleille.

        Tuollainen viritelmä voisi olla lailla määritellyn tuetun hankkeen "törkeä hankepetos"

        No, tuo on liian kaukaa haettua.
        Jonkin verran tästä teknisestä puolesta ymmärtävänä voin sanoa, että tuo ei ole totta.
        Oli tarkoitus saada kuntien päättäjät puolelle, jotta epärealistinen verkko olisi saatu maksamaan rahaa verkkoyhtiölle.
        Ongelmahan oli siinä, että verkon tarjoajia oli vain yksi. Muita tarjouksia ei tullut.
        Ja tämä yksi taas ei voinut käyttää jo olemassa olevaa seutuverkkoa, koska se ei ole Kuuskaistan omistama. Luultavasti ei myöskään olisi soveltunut juuri Kuuskaista käyttämään tekniikkaan ja Kuuskaista ei edes halunnut sitä käyttää.
        Kun säädetyssä ajassa tuli vain yksi tarjous ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ottaa se. Valtio oli mukana ns. laajakaista kaikille hankkeessa.
        Kaikkihan johtuu alunperin siitä kun Lipposen hallitus möi Soneran ruotsalaisille ja Sonera ( entinen Posti-Tele) pörssiyhtiönä ei ollut enää velvollinen hoitamaan ns. julkisen palvelun velvoitetta. Tästä alkoi telelinjojen purku haja-asutusalueilla, joka jatkuu vieläkin. Samasta syystä Suomi joutui rakentamaan kokonaan uuden jumalattoman kalliin viranomaisverkon.


    • sisäpiiri

      Se että tarjoajia ilmaantui vain yksi ei oikeuta laittomuuksiin,kilpailutusta olisi pitänyt jatkaa mutta se torpattiin,miksi? VIRHE 1.

      Kuuskaistalla olisi pitänyt olla tukiin oikeuttava 34% omarahoitus hankkeeseen,mutta sitähän ei varattomalla ja velkaisella puljulla ollut alun alkaenkaan,silti tuet myönnettiin. VIRHE 2.

      Tukihakemuksessa on ilmeisesti tahallisesti jätetty mainitsematta olemassa oleva verkko. VIRHE 3.
      Tällä menettelyllä Kuuskaista ylityöllisti itsensä.

      Verkkoholding viritelmä tuskin kestää lähempää tarkastelua,tukien ehtona on edelleen operaattorin 34% omarahoitus.
      Kuntien lainoitus verkkoholding yhtiön kautta on julkista rahoitusta mitä tällä järjestelyllä yritetään peitellä. VIRHE 4.

      Kuntien maksuosuus laajakaistahankkeissa niiden oikein toteutuessa olisi kolmanneksen luokkaa,tässä Kuuskaista huijauksessa kunnat maksavat lähestulkoon kaiken itse,Kuuskaistan tehdessä ilman minkäänlaista yritysriskiä sievoiset voitot.

      Kaiken kruunaa se,että valtuustokäsittelyissä Kuuskaistaa koskevissa asiakirjoissa luki salainen/luottamuksellinen.

      Eli piilossa julkisuudelta.

      • kjjhui

        En kiistänyt virheitä, vaan toin julki sen, miten asian olin ymmärtänyt.
        Olennaista on se, että Kuuskaista oli yksin ja kiire oli hirveä.
        Pointti kiireelle oli se, että olisi saatu sitä jumalaista EU-rahaa.
        Ei ollut, eikä annettu aikaa selvittää lisäkilpailutusta, muita mahdollisuuksia rakentaa verkko tai saada nettiyhteydet.
        Kunnat ovat olleet kaikki ( siis alunperin mukaan lähteneet) asiassa yhtä amatöörejä. Kaikissa kunnissa on ollut epäilijöitä, jotka ovat osanneet laskea, ettei hanke ole realistinen. Itse ensimmäistä kertaa asiasta kuulleena lausuin työpaikallani vahvan epäilyn koko hommasta. Syitä oli kaksi: Se, että liittymä ja sen ylläpito oli kallista ja toinen se, että ylivoimainen valtaosa potentiaalisista asiakkaista ajatteli samoin. Eräs ystäväni on eräällä suurella teleoperaattorilla työssä ja häneltä asiasta mielipidettä tuohon aikaan kyseltyäni sain vastauksen: Käsittämätöntä, että yhteiskunta lähtee tuolla tavoin hoidetun hankkeen takuumieheksi ja avustajaksi.
        Hän sanoi tämän siis täysin yksityishenkilönä.
        Olen lähes varma siitä, että virkamiehet ja valtaosa päättäjistä ovat uskoneet median, Kuuskaistan, maakuntavirkailijoiden ja joidenkin ns. asiantuntijoiden lausuntoja myös siitä, että vanhoja verkkoja ei voi / ei kannata käyttää hyväksi.
        Kuuskaistan bisnestä on laittaa sitä kaapelia mahdollisimman paljon maaperään.
        Miljoonia kun olisi liikkunut vähemmän, jos vanhoja johtoja olisikin voinut käyttää.
        Mutta, onneksi nyt on myös järjen ääntä ilmassa.


    • kalterit odottaa

      Saapa nähdä kuka tästä hyvästä lähtee lusimaan? Miljoonien tukihuijausta tuskin painetaan villaisella,puhumattakaan veronmaksajille aiheutetusta vahingosta.

      Nyt on korkea aika vaatia rahat takaisin,olkoon sitten maksajana Kuuskaista tai kuntapomot henkilökohtaisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe