Nordean talon kohtalo

Kylän kehittäjä

S-Marketin vastapäätä Erkontiellä oleva ns. Nordean talo on kyllä surkea näky. Liikehuoneistot ovat tyhjillään ja julkisivu rapistuu. Taitaa rakennuksessa olla vain pankki, kioski ja hammaslääkäri enää.
Parikymmentä vuotta sitten oli kyseisessä rakennuksessa kaikki huoneistot käytössä.

Tuo rakennusrähjä olisi purettava kokonaan pois ja tilalle tulisi rakentaa kerrostalo jossa olisi 5-7 kerrosta maanalaista parkkitilaa parikerrosta. Rakennuksesta tulisi tehdä sellainen jossa katutasossa olisi liiketilaa ja loput kerrokset asuinhuoneistoja.

14

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahalla saa

      Tee tarjous siitä Nordealle ja hae rakennusluvat kerrostalolle ja ala rakentamaan. Ei luulisi olevan vaikeaa.

    • hienoa

      Hyvä ehdotus kannatetaan Rahalla saa !!!!!!

    • Aku Rankka

      Just, oikein kunnon liike/asuintalo. Pohjaan mäkkäri tai hessu. Vaateliikkeitä ettei hitokseen tarttis Lahteen ajella. Kahvila ulkoterassilla ja paljon pöytiä, sehän on kadun aurinkoisella puolella. Olisi vaan Marenki pitänyt vanhat tilansa, kun uudessa ei ole istuinpaikkoja ja ukkoja pöydät täynnä. Tiger-liike kanssa. Urheiluvälinekauppakin.

      Erkontie 4 ja 6 tulee repiä alas ja rakentaa myös kunnon korkeaa asumista. On paikkana ihan satavarmasti hyvä. Naapureitakaan ei valittamassa talon korkeudesta ja saataisiin vähän ryhtiä katukuvaan.

      • Aivan niin

        Varsinkin tuo Erkontie 6 olisi hyvä paikka rakentaa siihen kerrostalo jossa vähintään 5 kerrosta, luulisi että tässä kylässä aivan keskustaan rakennetulla kerrostalolla olisi tilausta.


    • Visionääri

      Joo, lisäksi vielä kellariin pohjoismaiden suurin IKEA. Ylimpäänkerrokseen kansaiväliset kriiterit täyttävä yökerho/casino, kattoterassilla elävää musiikkia joka ilta.
      6 kerrokseen suomen suuri kylpylä / vesipuisto. 5 kerrokseen pohjoismaden suurin Angry Birds huvipuisto. 4 kerros jättiasuntoja vain tosirikkaille, neliöhinnat vähintään 120,000. Näillä pikkujutuilla saadaan Orimattilasta paljon viihtyisämpi paikka ja varmaan lisää verotuloja.

      • Aku Rankka

        Taatusti enemmän kuin sun ideoilla, jotka ovat samaa luokkaa kuin herkkuhenna.


    • Pilvenpiirtäjä

      Unohdetaan Hennat ja kaupungin talon takana on iso tila ( tyhjä leikkikenttä) johon kunnon pilvenpiirtäjä. Edelliset jutut ovat kanssa erittäin hyviä ehdotuksia. Pakaantien risteykseen kanssa vähintään 15 kerrosta sisältävä talo. Hyvä maamerkki kylään tulijoille.. Liikerakennuksenakin aivan oiva paikka. Hennat vaan helkuttaan...

      • Aku Rankka

        No ei se Pakaantien alku oo hyvä mesta. Liian sivussa. Värisilmän takasilmä eessä ja se rottelo puutalo myös entinen maalikauppa. Siihen jos siirtäis niin oli parempi. Toisella puolella vaan matalaa omakotialuetta ja olis aika nyrkki silmään laittaa sinne joku tönkkösuolattu 8-kerroksinen. Kutonen ja nelonen maan tasalle ja siihen kunnon pytinki. perskules. Kuka hitokseen tulis sieltä Artjärveltä asiakkaaksi tuonne tai pääkaupungin puolelta, Pakaantien paikka on ihan seestä. Nelostalo rapisee jo maahan, kattelkaa sen pihaakin, kutoseen tulis iso remppa ja katu edessä ihan ruokoton kumpu. Siihen saa tosi hyvän ison tontin, kun molemmat lanataan maahan yhtä nopeesti kuin kirjaston pää.


    • As Oy Erkontorni

      Kyllä minä tuon Nordean rapistuvan ja lähes tyhjillään olevan rakennuksen paikalla myös näkisin liike/asuintalon.
      Pohjakerrokseen muutama liiketila Nordealle, jonkinlaiselle kahvilalle ja parille muulle liikkeelle. Loppuihin kerroksiin joita saisi olla mieluusti vähintään 7 asuntoja 30-40 kappaletta.
      Nyt kun vaan joku suuri rakennusliike huomaisi tuon saman asian ja ryhtyisi toimimaan, niin siinä saataisiin nykyaikaisia keskusta asuntoja ja ryhtiä katukuvaan.
      Asunnot tuossa kohtaa kyllä menisivät kaupaksi.

      • Aku Rankka

        Paikka olisi kaupungin paras, ehdottomasti.


    • Purkuun menee?

      Tuo rakennus vaatisi noin puolen miljoonan euron julkisivuremontin ja ainakin toisella puolella miljoonalla muuta remonttia ja näiden toimenpiteiden toteutumisen ehto taas olisi että tilojen käyttöaste olisi huomattavasti korkeampi kun nyt on MUTTA 100% totuus on se että kukaan ei koskaan tule vuokralle niihin tiloihin kun täällä on tyhjillään parempaakin toimitilaa.

      Ns. Nordean talon kohtalo tulenee olemaan rapistuminen tai purku. Purkaminen maksaisi ainakin puolimiljoonaa euroa ja se olisi järkevin ratkaisu jos tontin saisi myytyä jollekin suurelle rakennusliikkeelle ja kaava sallisi siihen asuntorakentamista.

      Taitaa vaan käydä niin että kylän " paraatipaikalla" rapistuu menneen maailman muistona kyseinen rakennus jossa aikoinaan oli Siltamarketti, Tinkari, R-kioski, Apteekki, Työvoimatoimisto, Erkon pub ....

      • Tarttis jotain tehdä

        Oikeampaa olisi puhua entisen Orimattilan Säästöpankin talosta. Se rakennuksen suuruudenhulluudessaan rakensi 80-luvun alun kuumina vuosina. Ylimitoitettu mikä ylimitoitettu. Huonosti kävi pankille ja huonosti näyttää käyvän talollekin. Eikö kaupungilla ole mahdollisuus vaatia omistajaa kunnostamaan talo, joka on asemakaava-alueella?


    • Esimmmm

      Joku oli aikonut ostaa talon ja tontin, purkaa rakennuksen ja myydä jollekin rakennusliikkeelle. Toivotaan että tuo toteutuu ja saadaan korkea asuintalo siihen tontille - Erkon torni!

    • Hopotikopoti

      kyllä taas on järkevää juttua... Liiketiloja on tyhjillään... Asuntoja myymättä... Ja lisää pitäisi rakentaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe