Koiranpennun myynti vaikuttaa oudolta,vastailkaa

Koiranpentu

Eli tänään näin apulassa ilmoituksen, mittelspitz/pomerian pennut, hinta oli 400euroa, Soitin tälle myyjälle ja hän sanoi ettei ole käyttänyt eläinlääkärissä pentuja siksi koska ei ole vielä rokotusten aika...kysyin häneltä takeita/sopimusta että koiranpentu olisi terve, hän siihen sanoi sitten,että kun olen käyttänyt koiran eläinlääkärissä,että jos jotain tulee niin soitan vaan hänelle ja perutaan kauppa, mutta mitäs sitten kun en löytänyt numeroa enirosta eli joko salainen tai prepaidliittymä...mitäs mieltä olette?

26

944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä osta

      En ostaisi tollasseelta, trokari tai tehtailija. Ei välitä pennun hyvinvoinnista .

    • Koiranpentu

      Niin mietin kyllä samaa, outoa ettei voi minkäänlaista niinsanottua takuuta antaa?

      • Sekarotusista pennuista takuuta?! Eihän niistä voi sanoa mitä perimää niissä on enemmän on. Kun ei rotukoiristakaan meinaa saada mitään takuita; kaikki eläinkauppa on riskikauppaa. Varsinkin sekarotuisten, niistä on tiedossa viitteitä, mitä niistä ehkä voi tulla.


    • Ajattele

      Sinähän sait juuri takuun!. Lupasi perua kaupan jos jotain paljastuu. Tuollainen pitää sopia kirjallisena kauanko takuu kestää ja mitä kattaa. Lupasi käyttää pentutarkastuksessa ell luona. Ei koiran terveydestä voi mennä kukaan etukäteen täysin takuuseen oli kyseessä sitten rotukoira tai seropi! Minulta et voisi varmasti koiraa ostaa, koska numeroni on salainen. Olen siis varmasti pentutehtailija. Jep.

    • Koiranpentu

      Lähinnä meinasin tässä sitä,koska ei ole käyttänyt eläinlääkärissä pentuja eikä käytä...niin se kuulostaa oudolta,ja jos saisin pennun sitten, olisikin sairas ja en saakkaan enää puhelimella häntä kiinni?

      • Okei sitten

        Älä osta jos ei käytä pentuja itse eläinlääkärissä! Vastuullinen myyjä myy vain tarkastettuja pentuja eikä kenenkään pidä ostaa sikaa säkissä. Ja jos jotain luvataan se pitää laittaa paperille myyntisopimukseen ehdottomasti. Myyjä voi kadota kuin pieru saharaan ja sitä vasten pitää toimia tai se kiistää että mitään takuuta edes antoi. Hänen kotoa haet koirat että näet ettei ole mikään pentu tehdas ja kai nyt olet käynyt kotona jo pentuja katsomassakin? Vielä kerran: paperille myyjän lupaamat takuut jos sellaisia kerran lupaa. Myös alennus hintaan voidaan sopia jos pentu ei oliskaan täysin priimaa.


      • ostatko auton prepai

        Tottahan ymmärrät, että nyt myydään pentutehtaan pentuja, jotka on kenties syntyneet ulkomailla. Jos paperit satut saamaan, ne voi olla mitä on. Jos ovat suomalaista alkuperää, voivat olla ns. vahinkoastumisen pennut, ties mitä sukua.

        Oikean pienen hyvän koiranpennun löydät kasvattajien omilta sivuilta. Joudut maksamaan enemmän, mutta saat sirutetun ja tarkastetun pennun, jokan jälkihoito pelaa kasvattajan kanssa.
        Katsele Kennelliiton sivujen kautta kasvattajien sivuja. Ensin laitat jäitä hattuun kuitenkin.


      • Koiranpentu
        ostatko auton prepai kirjoitti:

        Tottahan ymmärrät, että nyt myydään pentutehtaan pentuja, jotka on kenties syntyneet ulkomailla. Jos paperit satut saamaan, ne voi olla mitä on. Jos ovat suomalaista alkuperää, voivat olla ns. vahinkoastumisen pennut, ties mitä sukua.

        Oikean pienen hyvän koiranpennun löydät kasvattajien omilta sivuilta. Joudut maksamaan enemmän, mutta saat sirutetun ja tarkastetun pennun, jokan jälkihoito pelaa kasvattajan kanssa.
        Katsele Kennelliiton sivujen kautta kasvattajien sivuja. Ensin laitat jäitä hattuun kuitenkin.

        Itselläni on jo yksi ns. rotukoira papereineen, ja haluaisinkin sekarotuisen kaveriksi,pentu on ainakin suomessa TIETOJEN MUKAAN, mutta toivottovasti on terveitä jos joku muu nyt tästä pentueesta itselleen koiran ostaa.


      • no just

        Sekarotuisia harvemmin käytetään eläinlääkärillä ennen luovutusta. Ja kyllä yleensä sekarotuisillakin kirjataan kauppakirjaan, esim. hinnanalennus tms. jos jotain ilmenee. Osta puhdas paperi koira, joka on käytetty eläinlääkärin tarkastuksessa, mutta voi myöhemmin jotain ilmetä....


    • Coctail

      Kyllä se voi olla ok:kin, MUTTA jos otat/ostat sekarotuisen pennun. Pidä huoli, että pentu on virkeä, eloisa jne. Haluat ehdottomasti nähdä myös emän ja kenties iskän, jos pennut ovat ns. vahinkopentuja. Varmasti tässä tapauksessa on iskä tiedossa. Mene katsomaan pentua sen kotiin ja kiinnitä huomiota ihan kaikkeen eli onko paljon erirotuisia koiria taloudessa yms. Mahdollinen epäsiisteys. Missä pennut viettäneet pentuaikaa. Jos itselläsi ei ole kokemusta, ota mukaan ehdottomasti henkilö jolla on. Hän osaa katsoa asioita oikeasta näkökulmasta. Riski pennun terveyden suhteen on tietty aina olemassa. Toki voit yrittää tehdä kauppaa niin, että sinä maksat pennun ell tarkastuksen. Harvemmin näkyy että tavallisen maatiaiskatinkaan pentuja on käytetty ell ennen luovutusta. Ja voipi olla, että en itsekään veisi jos sekarotuisia olisi tarjolla. Missään nimessä mistään auton takakontista ei pidä eläintä mennä ostamaan. Itse kun otin sekarotuisin, niin kävin ennen luovutusta katsomassa pentua ja käynnistä jäi niin hyvä maku suuhun, että jätin varausrahan (otin siis tietoisen riskin). Siltikään aina ei voi tietää, sillä ell todistuksenkin saa helpolla väärennettyä, mutta sitten mennäänkin jo petoksen tiellä. Huijareita kyllä aina riittää. Itselläni pari sekoitusta ja kummankin kanssa mennyt ihan hyvin ja ongelmia ei ole ollut. Terveitä kuin mitkäkin, onneksi.

    • äläosta

      Älä tue petutehtailua ja eläinrääkkäystä veronkiertoa.Noi kaikki valehtelee!

    • Stop trokaus

      Kysypä kuka asiansa hyvin hoitava kasvattaja myy pentuja tuolla hinnalla??? Ei kukaan... Jos ihmiset ei ostaisi näitä "vahinkopentuja" noilta trokareilta, niin inhimillistä kärsimystä saataisiin vähennettyä ja pentutehtailijoilta loppuisi ostajat.

    • kotimainen1

      Ei minusta kyse tehtailijasta kun hinta tuollainen. Varmaan ihan tavallinen perhe mutta haluu välttää kaikki se parka mitä kasvattajat usein saa. Rodut myös terveitä joten itse uskaltaisin kyllä ottaa ja onhan pentu kuitenkin kotimainen.

    • koiruus1

      Tälle kasvattajalle varmaan hyvä koti rahaa tärkeempi mutta kuten jo tästä palstasta huomaat niin heti syyte, pentutehtailija, niskaan. Kertoo siis miksi prepaid liittymä.
      Ei haluu sitä paskaa mitä kateelliset niskaan heittää. Pennut melko varmasti paremmin hoidettu kuin paperilliset koirat.

    • mitäkummaa

      Ei ole järkevää viedä pieniä rokottamattomia pentuja bakteeripoesään eläinlääkärin vastaanotolle. Normaalisti pennut ei käy eläinlääkärillä ennen luovutusta!

    • nim1

      Vie pentu heti eläinlääkärille niin voit palauttaa heti ellei pentu ole kunnossa, toisaalta näkeehan se samalla kun hakee pennunkin ja ellet joudu maksamaan etukäteen mitään niin tuskin saat sairaan pennun. Rokottaa voi vasta aikaisintaan 12 viikkoisina.

    • Shaittaro

      Itseasiassa jopa luotto seropien myyjä käyttää ell tarkastuksessa. Sirutus on nykyään suositus joka koiralle kuitenkin. Vastuulliselta kasvattajalta saisit mukisematta vastauksen kysymyksiisi ja automaattisesti sirutetun, madotetun, ell käytetyn koiran. Osa ''ilkeistä'' rotukasvattajista viilaa viimeisen päälle ja DNA-testaa pentueen ennen luovutusta perinnöllisten sairauksien varalta. Spitzit ei suosion takia ole (enää) terveiden joukossa on polvi, sydän ja epilepsiaa vaivaamassa.
      Spitzien kasvattajat painotus tunnollinen sanassa koittaa pitää rodun elinvoimaisena ja ne joita käytetään usein seropi jalostuksessa on rankattu ulos rotupuolelta = viallinen useimmiten. Jos välttämättä haluat seropin ota kodinvaihtaja tai rescue.

    • Nii4

      Kysy jos kasvattaja voi käydä eläinlääkärillä mikäli maksat se hänelle tai sovi sellainen aika että voit mennä mukaan eläinlääkärille. Rodut terveitä joten tuskin mikään ongelma ja minusta tehtailevat rotukoirilla enempi kun hintakin kova. 400,- ei ole paljon, ei kasvattaja sillä rikastu.

    • misu

      jos haluaa kotikoiran paperiton koira ok.Ei kaikki prepaidliittymän omistajat halua kadota pennun myynnin jälkeen.Joa ostat pennun niin tietenkin käyt ensin katsomassa niin näet missä pentu elelee.Kyllä sekarotuisetkin pennut käytetään ell tarkastuksessa.Ei se ole yhtään vähempi arvoinen kun rotu koira.Eikä rekisteröimättömän pennun myyjä ole heti pentutehtailija.

    • Ystävädoggie

      Tunnen ulkomailla pari kouluttajaa jotka etsii ja teettää sekarotuisia välillä vaan heilläkin on usein syy risteytämiseen joka on usein parempien koirien jalostaminen/etsiminen ei se mikä suurimmalla osalla on nyt taantuman aikaan: rahan puute. Jos saan nähdä koiran vanhempien sukukirjat ja tiedän henkilön voin tehdä kaupat koska silloin tiedän pennun tulleen vastuulliselta ei tehtaalta. Turvallisinta ensikertalaiselle on kuitenkin ottaa viralliselta kasvattajalta, kodinvaihtaja tai rescue jos ei vielä tiedä luotetavia kontakteja. Summaten asiaa joka on ajankohtainen, mikä on ''takapihan kasvattaja'' https://www.youtube.com/watch?v=i6_oT6DzBL8 vs. vastuullinen kasvattaja https://www.youtube.com/watch?v=zza58KpAzvw

    • fdkpsep

      Pentuparat, mutta silti....se on pentutehtailua ja tämä jatkuu niin kauan, kuin säälitään.

    • etköhuomannut

      Keltaisesta pörssistä taisit löytää ton ilmotuksen? Se paikka on täynnä erilaisia koiria ja kaikki yllätys yllätys 400euroa ja ympäri suomen

      • Erittäinpettynyt

        Olen tällä viikolla laittanut keltaisenpörssin ilmoituksesta sähköpostia myyjälle. Vastaus tuli lähes heti ja pentu tulisi Virosta. Oli lupaa jos toistakin Eviran ja muun kanssa. Ihan Helsinkiin lupasi tuoda. Ilmoitin, että kiitos ei. Tänään oli taas kaksi uutta ilmoitusta sekarotuisista pienistä pennuista ( eri rotu kuin alkuviikosta ). Laitoin miehen sähköpostista viestinä kyselyn pennuista ja kuinka ollakkaan sama viesti tuli kuin minulle, samalta ihmiseltä! Joku Ivar se oli. Ei näköjään sekarotuisen koiranpennun osto ole helppoa, jos haluaa oikean vahinkopennun!!
        Katsoin ennen joulua annetaan ilmoitukset samasta paikasta, oli jotain Pomeranian pentuja. Viestin laitoin ja vastaus tuli nopeasti. Koiran tarjoaja oli näinen ja kun eteenpäin vastausta luin, siellä kyseltiin millaisesta seksistä pidän! Että sillä tavalla.. Onneksi en ollut lapsi, jolle luvataan kaunista pientä koiraa ilmaiseksi. Edelleen näitä ilmoituksia siellä näkyy olevan.


      • Ihanatkoirat

        Tuon takia keltaisessa onkin se varoitus teksti. Toivon mukaan ihmiset lukevat sen ajatuksella mitä oikeasti pennun hankinta on ja miettivät kertaalleen vielä aikeitaan. Siksi keltainenkin kehoittaa suosimaan Suomessa olevia kasvattajia tai omasta puolestani sanoen yhdistyksen kautta olevia rescuekoiria jopa Suomessa on näkynyt ilmiönä rahan vuoksi teetäminen jatkuvasti/isolla hintalapulla väittäen ''vahingoksi''
        Tosiaan SKL pentuvälitys kasvattaja,suku,varaus ja hintatietoineen: https://omakoira.kennelliitto.fi/pentuvalitys/frmEtusivu.aspx
        http://koiratarhat.weebly.com/rescueyhdistykset.html ja oman maamme eläinsuojat jotka kannattaa googlailla/soitella läpi
        Infopaketti on toki englannin kielinen vaan suositan kuulostelemaan läpi selventää hyvin mistä tunnistaa HYVÄN kasvattajan ''takapihan'' kasvattajasta: https://www.youtube.com/watch?v=zza58KpAzvw


    • HyvinMeneeMeillä

      Itse sain seropin liki kolme vuotta sitten. Alta 15 kg. Suomalainen, ell tarkastama, mutta ei tietty rokottama. Kävin katsomassa etukäteen ja näin myös pentujen isän. En ole katunut päivääkään. En itse asiassa odottanut, että pentuja käytettäisiin ell:llä ennen luovutusta (7-8 vko), mutta kait se oli hyvä, vaikka eihän se mitään takaa. Monet synnynnäiset viat näkyvät vasta myöhemmin. Pidin tärkeänä sitä, että pääsin tutustumaan etukäteen pentuihin ja emän omistajaan. Kaikki näytti hyvältä ja jos sitten oli jotain vikaa, niin huijaus oli hyvä ja läpi meni. Pentu tuli ja nyt liki kolme vuotta eikä valittamista löydy. Tosin odotin ja luin kaikki sekarotuisten myyntipalstat liki vuoden, ennen kuin sopiva tuli vastaan. Jos siis pääsee tutustumaan oloihin missä pentu on ekat viikkonsa kasvanut, niin riski on pienempi. Neljäsataakin on aika paljon seropista, mutta itsekin sinnepäin maksoin. Sain mitä halusin. Riski on aina olemassa, mutta nämä, jotka myyvät pentuja yksi kerrallaan takakontista jättäisin väliin. Yhdessä leikkivät, vireät pennut ja emokin ok, niin mikäs siinä. Myös kodin siisteys/puhtaus on puoliruokaa.

    • Pohdintanitanki

      Sekarotuisissa/paperitomissa on ikävästi koiran hyväksikäyttöä kun huomataan että ensi pentue menee hyvin niin helposti homma on mennyt sitten siihen että vuosi toisensa jälkeen otetaan nartusta tehot irti. Kuten joku yllämainitsikin tätä tapahtuu jonkin verran SKL kasvattajissa MUTTA itse olen aina tehnyt kennelvalvojalle ilmoituksen ja joka kerta minut on otettu vakavasti mennen sitten paikan päälle selvitämään koirien oloja. Näin tehokasta toimintaa elsut/eläinlääkäritkään eivät voi valitetavasti tehdä koska liika pennutus ei ole rikos jos se ei näy emossa samoin koirien jatkuva kaupitelukaan ei ole rikos tai valvotua juuripa seropeissa/paperitomissa.

      Kennelliitto on yhdessä kissaliiton ja eläinsuojelujärjestöjen kanssa ehdotamassa pakollista sirutus/rekisteröinti pakkoa kissoille ja koirille näiden hyvinvoinnin sekä turvallisuuden parantamiseksi.
      Tämä ei tarkoita rotukoirien vallankumousta vaan jokaisen eläimen rekisteröimistä tietokantaan josta sen alkuperä ja omistaja voidaan tarvitaessa eläinsuojelun/eläinlääkärien toimesta selvitää ajaakseen näin jälleen kerran eläimen etua.
      EU:n alueella esimerkiksi Romaniassa tätä ollaan kovaa vauhtia ajamassa läpi jotta kulkukoira ongelma saataisiin ruotuun ja näin eroteltua kotikoirat villeistä. Meilläkin Suomessa on tiedetyä kulkukissa pulmaa joten näidenkin kissojen taustat saataisiin tietoon.

      SKL on kyllä näkyvämpi rotukoirien parissa vaan se tekee taustalla muutakin: ajaa koiraihmisten ja KAIKKIEN koirien oikeuksia maassamme sekä edesauttaa eläinsuojelun kehitämistä omalta osaltaan (PEVISA/rekisteröinnit,sirutus ensi mainitsemalta)
      Aina joku sanoo tietävänsä välipentujen tai koirien kaltoinkohtelijan kasvattajien ja rodun harrastajan parissa tästä pitää infota TODISTEIDEN kera liittoa.

      Todisteeksi riittää mustaa valkoisella ilmoitus myytävistä välipennuista tai näkyvillä olevat pentueet talossa joita ei olla rekisteröimässä. Samoin jos näkee räikeää pahoinpitelyä kentällä koirakolta niin poliisikin voi yllätävää kyllä soittaa koska se on eläinsuojelurikos samaten se tapahtuu verekseltää joten tästä voi infota heti liitolle jos henkilö on aktiivina rodun/liiton jäsenenä.

      Ihmisillä on nykyään mahdollisuus valita: taustoiltaan selvän SKL pennun tai yhdistyksen kautta olevan koditoman ei tarvitse mennä pimeille markkinoille. Osa kasvattajista ilmoittaa maksavansa ALV:t ihan omakoiran pentuvälityksessä suoraan joten se siitä verojen kierrosta plus asiasta voi suoraan kysyäkin.
      Jos ei heti voi saada yhdistykseltä tai kasvattajalta koiraa niin koira-aiheisia tapahtumia järjestetään ympäri vuoden, kasvattajien luona voi vierailla säästämisen ohella ja fiilistellä sekä liittyä Kennelliittoon niin tukee samalla koirien asemaa edistävää työtä maassamme joka on kuten todettu aika ajoin purevampi kuin eläinsuojelu :)
      Ylilyöntejä tapahtuu toki jalostuksessa vaan kasvattajia on moneen junaan ja kannattaa käyttää aikaa sen oman löytämiseen joka on parhaimmillaan 10-20 vuoden ihana seuralainen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe