mitä vikaa whiskasissa

mitä vikaa kisun ruoka

Mitä vikaa on whiskasissa? Kaikki melkein sanovat että "älä syötä sitä kissallesi". Oma kissani on syönyt sitä koko ikänsä eikä se ole sairastellut tai muuta ikinä, se on terve kuin pukki joten miksi kaikki haukkuvat sitä.

12

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nii in

      Koska siinä ei ole lihansyöjälle sopivia ainesosia: viljat, sokerit, väriaineet. Ja siitä puuttuu lihansyöjälle elintärkeä aines: liha.
      Eikä ne sairaudet iske heti vaan vasta monien vuosien päästä. Ja vaikka kissa ei koskaan sairastuisikaan niin miksi pitää tietoisesti syöttää tärkeälle lemmikilleen roskaruokaa, joka voi aiheuttaa vaikka mitä vaivoja? Tuskin itsekään eläisit kovin kaksisesti mäkkärin euron juustoilla?

      Siinä vähän miettimisen aihetta.

    • hyvää on

      Ei siinä ole mitään vikaa. Nämä ruokavauhkoilijat vain hilluu syyttä suotta!

    • syötä mitä haluut

      No ensinnäkään koskaan ei kannattaisi antaa saman valmistajan ruokaa, vaan vaihdella eri merkkejä. Kissasta tulee ronkeli jos aina syöttää samaa.

      Itse annan päivittäin eri valmistajan ruokia, käytössä on ainakin 7 eri valmistajan märkäruoat. Kyllä siihen joukkoon 1 whiskaskin mahtuu, mutten koskaan syöttäisi sitä päivittäin.

      Whiskas ei ilmoita mitä viljaa se ruoassaan käyttää, mutta jos se on vehnäjauhoa se ei ole hyväksi eläimelle eikä meille ihmisillekään.
      Proteiinipitoisuus on myös melko alhainen.

    • Mistä alottas

      vähän kuin kysyisi että mitä vikaa on HK:n sinisessä

    • 6+9

      Eihän siinä mitään vikaa olekaan. Ihan tutkitusti laadukasta ravintoa kissoille.

    • tidi

      Ihmiset jotka syöttävät kissalleen kuivaruokaa eivät tiedä piiruakaan kissoille sopivasta terveellisestä ruuasta. Ensiksikin raksut ei sisällä nestettä. Kissa tarvitsee nestettä ateriastaan. Luonnossa se syö viitisen hiirtä tms päivittäin ja saa nesteensä enimmäkseen niistä. Lisäksi raksujen proteiini on korkeasti prosessoitua eikä millään lailla terveellisessä muodossa. Vitämiineja ja muita terveysvaikutteisia aineita raksuihin on lisätty ja ne on raksujen kantava osa, mutta monissa onkin myös lääkeaineita joiden osalta kandeis harkita antaako kissalle vai ei. Ja sitten jos raksut vielä sisältävät viljaa ja hyvin vähän sitä lihaproteiinia niin ne on tuhannen valovuoden päässä kissan luontaisesta ravinnosta.

      Tämä nyt vaan raksujen osalta ylipäätään. Whiskasilla on toki märkäruokaakin, sitä ei voi raksuihin verrata. Ylipäätään omistajan pitäisi aina tarkistaa paljonko lihaa tuote sisältää. SItä pitäisi olla vähintään 70%. Tähän kategoriaan kuuluvat kissanruuat ovat valitettavasti vähemmistö kissanruokina myytävistä mömmöistä. Lihan määrää on valitettavan vaikea saada selville purkkien kyljistä. Huonolaatuisissa prosentuaalista määrää ei olekaan mainittu. Ne merkit, joissa lihaa on oikeaoppisesti taas mainitsevat määrän tietenkin ilomielin.

    • Emppis123

      Kissa on 100% lihansyöjä. Whiskassissa on 4% lihaa, loput viljaa yms. täyteaineita, jolla kissa tulee täyteen mutta ei saa tarvittavia ravintoaineita. Näyttää ja haisee lihalta, mutta kaukana siitä.

      Eläinkaupan ruuissa lihaa yleensä vähintään 70%, ja se mitä meillä yleensä syötetään on vai hitusen whiskassia kalliimpaa mutta 91% lihaa.

      Sama pätee raksuihin verrattaessa marketti- ja eläinkauppatuotteita. Lihapitoisuus ratkaisee. (Mielellään raksutkin pieneen vesimäärän sekoitettuna jotta tulee kosteutta ravinnon mukana.

    • kitekat
    • kitekat
      • derbina

        Niin, siksi kannattaa ensimmäisenä katsoa se tuotesisältö. Jos ymmärtää lukemansa, ja jos ymmärtää sen että kissa on lihansyöjä, niin ei ole mitään hätää. Jos ruuassa lukee viittauksia viljoista tai sokereista niin silloin pitäisi jo kellojen kilistä, että ei ole laadukas ruoka.


    • meatmeat

      Miks helkutissa ihmiset ostaa kissalle muuta kuin liharuokaa!??? Ja vielä paremmin miks valmistetaan kissanruokia jotka ei kissoille sovi! Omistajien pitäis olla fiksuja ja tsekata aineosat tarkasti.

    • Sannnnnnni

      Ei Zooplus ole mikään herran enkeli, ne myyvät mitä tahansa mitä ihmiset haluavat eläimilleen syöttää, kuka mistäkin syystä, Whiskas mukaanlukien. Muu on vain huonoa bisnestä. Niiltä vain saa laadukkaat safkat halvemmalla koska niiden volyymi sallii pyöritellä kokonaisia kontteja Applawsia, Smillaa ja vastaavia, kun taas pieni suomalainen kauppa joutuisi tilaamaan pari pikkupussia ja odottamaan että joku ostaa ne, tai ei. "Zooplussalta saa hankalasti saatavat tai naurettavan kalliit laaturuoat halvemmalla" ei tarkoita että "kaikki mitä Zooplus myy on edullista ja laadukasta".

      Mitä siihen tulee miksi kissoille syötetään kaiken maailman töhkää...No, kissan pitäisi saada lihaa ja liha yleisesti ottaen on kallista, töhkä ei. Töhkän vaikutukset eivät näy vuosiin, eivät ainakaan suoranaisena sairautena, vain hiipivänä silottomuutena jota on vaikea huomata. Aika moni ihminen hankkii "jonkun kissan ettei tule hiiriä, ihan sama" ja ajatus siitä että sijoitettaisiin reippaasti siihen että saa juuri *tämän* kissan niin kauan kuin suinkin on ihan vieras. Jos se kuolee niin eh, uusi. Lisäksi koko ajatus siitä että kissan ruokinta on joku asia mistä pitäisi olla kiinnostunut on aika uusi -moni rakasti lapsuudenkissaansa joka söi Whiskasia eikä halua ajatella että se olisi ehkä voinut elää paljon pidempään jos ei olisi syönyt, koska se on aika ikävä ajatus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe