Realistiset itsepuolustuslajit

Funtsailu kesken

Mitkä mielestänne ovat realistisia itsepuolustuslajeja, ja mitkä eivät?

Tarkoittaen nyt sitä, mitkä lajit (vaikkapa keskitasoisessa seurassa) todellisuudessa antavat tehokkaasti valmiudet itsensä puolustamiseen, ja mitkä sitten taas eivät anna.

15

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Funtsaa vielä

      Realistisia ovat 400m aitajuoksu, combat ammunta, oikeustieteen kandin tutkinto, raittius ja Suomen kansalaisuus. Nato jäsneyys olisi myös hyvä. Epärealistisia lajeja riittää sitten vaikka millä mitalla.

      • Hmmmm

        Nuoko ovat itsepuolustuslajeja?


      • jåååååhj...

        Nuo kaksi jälkimmäistä ovat vähän kyseenalaisia.


    • Hymyhuulet.
    • riippuu mitä haaluaa

      Hokutoryu jujutsu, Krav maga, Hapkido, Defendo, tang lang...

    • kovin laji TF

      Titan Fist! Se käsittää itsepuolustuksen, lähikamppailun ja tekniikat ampuma-asetta ja puukkoa vastaan.

      • harhaa, unta

        Realistiset, kysyy yksi. "Tekniikat ampuma-asetta vastaan", vastaa unelmissa ja harhoissa elävä tenava. Herää todellisuuteen.


      • Joudun_myöntämään

        Olen nähnyt Titan Fist -videoilla monta lähempänä toimivaa olevaa tekniikkaa kuin monien itämaisten lajien tekniikoiden enemmistö. Harjoitusmetodikin, eli sparrausta kohtalaisella kontaktilla (lätkäteippiä rystysten päällä!) antaa tappeluun paremmat valmiudet kuin useimpien itämaisten lajien käytännöt.


    • ...

      Maratoni, aitajuoksu...

    • titaanin ripulivyö

      titaani visti, eikun vitsi saa mut näkemään painajaisia tuosta maailman parhaasta vapaaottelijasta (omien sanojensa mukaan) hammeli hummeli hammerista.. Vieläköhän ukko vetää ryynejä ja näkee näkyjä moottoripyöräjengeistä ;) xD

    • jep.

      Jos oletetaan, että hakusessa olisi laji, joka antaa parhaimmat valmiudet puolustaa itseään kadulla ns. one-on-one tilanteissa.

      No, jos lähdetään siitä, että itsepuolustuksen päätavoite on selvitä elämästä mahdollisimman vähillä vammoilla, on kaikkein järkevintä välttää tilanteita, joissa on suuri riski joutua selvittelemään ongelmia fyysisesti. Tämä on sääntö 1.

      Jos nyt kuitenkin syystä tai toisesta on jatkuvasti vaarassa joutua tilanteisiin, joissa on ihan pakko tapella, olisi hyvä olla hankittuna vuosien kamppailukokemus ja kyky arvioida vastustajaa.

      Tällaisen tuntuman saa lähestulkoon yksinomaan täyskontaktikilpailuista.

      Täyskontaktilajit ovat siksi parhaita eli lajit, joissa ei vedetä takaisin, vaan painitaan tai lyödään tosissaan. On paha tilanne, jos ei edes tiedä, miten reagoisi, kun saa ensimmäisen kerran elämässään kunnon tällin poskeen tai kun kaveri istuu rinnan päälle ja alkaa jaella heivareita.

      Jokainen on tietysti yksilö ja jokaisessa lajissa on kovia yksilöitä, mutta mielestäni kilpailulajit mahdollistavat parhaat valmiudet lähes kenelle tahansa.

      Itseäni on alkanut hieman säälittämään erinäisten lajien harrastajat, jotka ahkerasti vuodesta toiseen hiovat hyödyttömiä ennalta sovittuja taistelukoreografioita ja tuudittautuvat täysin valheelliseen kuvaan omista kyvyistään.
      https://www.youtube.com/watch?v=Wd7M4H0b62k

      Kilpapaini, kilpanyrkkeily ovat lajeja, jotka kasvattavat ennen kaikkea kovan luonteen, joka ei käperry kokoon ensimmäisestä kovasta iskusta tai jos joudut niskalenkkiin ja makaat alimmaisena puristuksissa. Ei siinä itkut auta, vaan silloin on toimittava. Kokenut kilpailija on ollut tällaisissa tilanteissa lukuisia kertoja, eikä mene paniikkiin, vaan _taistelee_.


      Valitsen parhaiksi lajeiksi
      1. Paini
      2. Nyrkkeily
      3. Bjj


      Judon voisi myös laittaa bjj:n tilalle, mutta valitsin bjj:n.

      Hokutossakin kilpaillaan, mutta jos vertaa painiin ja nyrkkeilyyn, niin niissä kilpaileminen on aivan eri tasolla, ja on mahdollista olla kokenut kilpailija jo ennen murrosikää.
      Olen joskus treenannut hokutoa (1 kyu) ja suosittelen kyllä opettelemaan siitä nivellukot (erityisesti ranne ja sormiväännöt).

      Hyviä, realistisia lajeja ovat myöskin thai- ja potkunyrkkeily.

      Siinähän sitä olisi opettelemista. Tuskinpa kukaan kuitenkaan kävisi kilpapainijan tai -nyrkkelijän rankkaa uraa läpi motivaationaan pelkästään itsepuolustus.
      Sen takia on nämä helppoheikin suitsait pikakurssit.

      Epärealistisia lajeja ovat... no, ainakin se... mikä se nyt oli, Näin jonkin youtube videon siitä ... evo?

    • Masukatode

      On vain yksi totuus: KARATE

    • SOTILAS7000X

      Väkivaltatilanteessa on järjen käyttö sallittua. 9mm CZ 75 erittäin hyvä vaihtoehto itsensä/likkansa puolustamiseen. Myös machetet kotona(Lamniasta saa halvalla, esim. Cold Steel Latin Style Machete hyvä) tai ilmapistoolit/puukot olkalaukussa jos tuliasetta et saa on hyvä lähtökohta. Paljainkäsin taistelu on viimeinen vaihtoehto. Toki valinnat missä liikut & mitä teet vaikuttavat myös. Joskus väkivaltatilanne tulee vain silmiesi eteen. Rohkea, Itsevarma asenne on hyvä. Yritä pelotella. Jos ei toimi & joudut paljainkäsin kontaktiin, hyvästä kunnosta, nopeista/vahvoista raajoista sekä oikeanlaisista taistelutekniikoista on apua taiston voittamisessa. Lähtökohta kuitenkin että taistelet varusteiden kanssa parantaa hengissä selviämis mahdollisuuksia huomattavasti verrattuna siihen että taistelet paljainkäsin machetella varustautunutta 2metristä örmyä vastaan. Historiasta pitäisi jo oppia että terä-ja ampuma aseet on sitä varten et ne suojelee teitä. Toki niillä on kiva myös harrastaa sen itsepuolustustarkoituksen lisäks.

    • Taistelija101

      Ilmapistooli on kyllä riskialtis ase. Mietipä jos toisella on oikea niin pistää sut 97% todennäköisyydellä kylmäks. Pitäs ampuu monta laukausta päähän & pääkallo niin kova että ihme jos uppoo syvälle aivoon. Mikään pikkuvaurio aivoissa, teräskuula senti kahe syvyydes välttämättä pysäytä aivoja samantien. Siis onhan niitä tapahtunut ilma-aseturmia/kuolemia mutta kaliiperi/tehot niin pienet et veitsellä varustautunukin voisi puukottaa ilmapistoolilla varustautuneen lähietäisyydeltä.. Eli en luottaisi tuohon ilmapistooliin ollenkaan. Tehokas ilma-kivääri kuten Benjamin Rogue .357 9mm on eri asia. Sitä et kuitenkaan kanna kadulla. Sanoisin 9mm tai tikari kuten Cold Steel Shangai Shadow on hyviä taisteluvarusteita kadulle :)

    • 11-14

      Jos tarkoitus olisi puhtaasti itsepuolustustaidon hankkiminen, niin varmaankin Defendo olisi valintani. Käsittääkseni (en ole rbsd-lajien tuntija) se on parhaiten synkassa lainsäädäntömme kanssa.

      Kaikki ovat kuitenkin todennäköisesti tyhjää parempia, mutta sparria/randoria sisältävät lajit erottuvat kyllä selkeästi edukseen. Kilpalajit ovat siinä vahvoilla, mutta niissä voi piileä riski "fakkiintumiseen", eli oletetaan että toimitaan aina lajin sääntöjen edellyttämällä tavalla. Tämä etenkin sellaisissa lajeissa joissa ei ole mitään itsepuolustuksellista painotusta.

      Itse harrastan brassijujua, ja vaikka itsepuolustus ei mikään varsinainen motivaattori itselleni ole, niin kyllähän tuostakin saa hyvät eväät tuollaiseen vähän "pehmeämpään" lähestymistapaan jossa kaveri otetaan haltuun ja pidetään aloillaan kunnes joku muu korjaa talteen. Pitää vaan tiedostaa rajoitteet ja pitää huoli että on joku pitämässä innokkaita apumiehiä loitolla jos sikseen tulee...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe