PSU

psutarve

Riittääkö 550 w PSU tähän pakettiin:

https://www.mindfactory.de/shopping_cart.php/basket_action/load_basket_extern/id/0a76802205dd77e87bf1da716cde1921d70f82616d13bf4e084

Jos riittää muttet suoaittele sitä, perustele niin saatan vaihtaakkin :)

17

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Corsairin laatu heikkoo. Ota vaikka Seasonic 520.

    • huehuehue666

      Digest-hardwaren kommentin laatu on heikkoo. Corsair on hyvä, Seasonic on myös hyvä, kumpi on parempi? Riippuu keneltä kysyy. Käytännössä se on aivan se ja sama.

      Jajoo. Kyllä riittää 550W.

      • Corsairilla yks hyvä powerisarja = kaikki Corsarin powerit hyvä laatua. Vai mitä toi tarkotti?


      • huehuehue666
        digest-hardware kirjoitti:

        Corsairilla yks hyvä powerisarja = kaikki Corsarin powerit hyvä laatua. Vai mitä toi tarkotti?

        No jos verrataan tuota Corsairin CS550M:ää ja tuota sinun Seasonic 520:stä, niin mitä eroa niillä loppujen lopuksi on. Määrittele "laatu". Mikä tekee powerista "laadukkaan". Vaaditaanko powerilta jotain muutakin, kuin että se antaa luotettavasti virtaa komponenteille ja kestää tarpeeksi kauan, jotka nämä molemmat tekevät?


      • huehuehue666 kirjoitti:

        No jos verrataan tuota Corsairin CS550M:ää ja tuota sinun Seasonic 520:stä, niin mitä eroa niillä loppujen lopuksi on. Määrittele "laatu". Mikä tekee powerista "laadukkaan". Vaaditaanko powerilta jotain muutakin, kuin että se antaa luotettavasti virtaa komponenteille ja kestää tarpeeksi kauan, jotka nämä molemmat tekevät?

        Corsairissa selkeesti heikompi laatu, varsinki kondensaattoreissa.


      • huehuehue666
        digest-hardware kirjoitti:

        Corsairissa selkeesti heikompi laatu, varsinki kondensaattoreissa.

        Ja kondensaattoreiden "laatu" meinaa mitä? Että kestääkö se 25 vai 26 vuotta?


      • huehuehue666 kirjoitti:

        Ja kondensaattoreiden "laatu" meinaa mitä? Että kestääkö se 25 vai 26 vuotta?

        Sitä, ja virransyötön laatuunki vaikuttaa. Surkeilla kondensaattoreilla pilaa muuten hyvän powerin.


      • huehuehue666 kirjoitti:

        Ja kondensaattoreiden "laatu" meinaa mitä? Että kestääkö se 25 vai 26 vuotta?

        On sillä väliä. Itselläni on 8 vuoden yhtäjaksoisella käytöllä Silverstone ST-56 heikentynyt, ei anna aivan täysin luvattuja tehoja enää 12V linjalla, vaikka toimiva onkin. Mutta äärirajoille mennessä huomaa kyllä.


    • ;-)

      Ei riitä, pitää olla ainakin kilowatteja, ellei kymmeniä.
      Vasta aitten sauna lämpiää.

    • 1366

      Cossun laatua kuvastaa aika hyvin sen palautusprosentti mindfactorilla.
      Se on 2 % kun sitä on myyty n 1000 kpl.

      Seasonic on suhteellisen tuore malli joten sen myynti ollut vähäisempää.
      Kuitenkin seasonic on pitään ollut yksi luotettavin poreri markkinoilla.

      Sen palautusprosentti on 0 mindfactorilla. Hyvällä tuurilla cossu toimii ongelmitta. Mutta jos haluaa säästyä siltä palautus ruletin vaivalta niin seasonic on parempi vaihtoehto. Eihän se nyt paljon ole jos 1000 on 20 palautettu viallisina.

      http://www.mindfactory.de/product_info.php/550-Watt-Corsair-CS-Series-Modular-80--Gold_942715.html

      Tosin seasonic tuota mallia on myyty vain 110 kpl.
      http://www.mindfactory.de/product_info.php/620-Watt-Seasonic-M12II-620-Modular-80--Bronze_946749.html

    • Pyyhis

      CS on halpissarjaa, joka näkyy väistämättä laadussa. Corsairilta kannattaa ostaa HX tai AX sarjaa, jotka on valmistanut Flextronix tai Seasonic. Varsinkin AX sarjassa on jo laatukonkat, ja 7 vuoden takuu. Halpa ja hyvä = ei ole.

    • 1366

      Ax ja hx on hiton vanhoja revikoita jo. Seasonic X esimerkiksi laatua arvostavalle hyvä.

      Hieman ontuvaa pyyhikseltä heittää ketjuun jossa etsitään budjettikoneeseen virtalähdettä tuollaisen powerin ehdotuksia kun se ei mitenkään mahdu budjettiin.

      Sitä paitsi seasonic on hyvä.
      http://www.hardwaresecrets.com/article/Seasonic-X-Series-850-W-Power-Supply-Review/1169/10

      http://www.bit-tech.net/hardware/psus/2014/06/20/550w-650w-psu-roundup/9

      Tossa esimerkiksi yksi näkemys asiasta.
      http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1893583/evga-600b-corsair-600.html

      Olisko tämä halpa ja hyvä?
      http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=351

    • Pyyhis

      AX ja HX ovat edelleen valmistuksessa päivitettynä i versiona, platinum tason hyötysuhteella. Seasonic on yleensä huippulaatuinen, enkä ole muuta väittänykään. Usein se valmistaa muiden merkkien huippumallit, Corsair mukaanlukien. Tosin myös Seasonicin on pakko tinkiä jostain 40-50 euron malleissaan.

      Jankutan sen vuoksi laatutavaran ostamista, että on tässä vuosien varrella tullut muutamaan kertaan todettua, että halvalla saa halvan. Yritän välttää mahdollisimman paljon kertakäyttöpaskan ostamista. Halpispowereissa ei säästetä pelkästään komponenteissa vaan myös suunnittelussa, joka pahimmillaan voi aiheuttaa vakavan käyttöturvallisuusriskin. CE leimalla kun voi myydä mitä tahansa sontaa.

      Tietokoneessa lähinnä emolevy ja psu joutuvat käsittelemään suhteessa melko suuria virtoja, ja niissä komponenttien laatu on oleellinen asia. Jos jostain osasta kannattaa maksaa budjettikoneessakin edes vähän enemmän, niin emolevy ja psu. Siis jos haluaa kestävyyttä. Prosessorilla, muisteilla, ja näyttiksellä määritellään peli- ja muu laskentateho, joka on paljon kalliimpi osa-alue verrattuna emolevyyn ja poweriin.

      Prosessorissa, muisteissa ja näytönohjaimissa maksetaan enemmänkin nopeudesta, ja harvemmin niissä laatuongelmia esiintyy. Juurikaan ei tule vastaan kyrvähtäneitä prosessoreita tai muistikampoja. Vähän useammin näytönohjain, jos se on käynyt kuumana. Useimmiten kun kone pimenee, niin syy löytyy juuri powerista tai emolevystä.

      En tarkoita sitä että powerista pitää maksaa 200-300 euroa jotta saa kunnollisen. Yllättävän pienelläkin lisäsatsauksella voi saada jo tuotteen joka kestää ja toimii paljon pidempään kuin vähän halvempi malli. Lisäksi laadukasta poweria voi hyödyntää kun päivittää koneen uudempaan (koskee siis lähinnä pelikoneita).

      • 1366

        Ihan sama linja mulla on. Mutta JOS kaveri rakentaa konetta budjetilla se raha minkä osa maksaa on se tärkein prioriteetti. Kun se corsair tai seasonic on kallis ja halvemmalla löytyy aivan laadullisesti yhtä hyviä ja kestäviä virtalähteitä muilta valmistajilta. Samaan hintaan jopa tehokkaampia. Voisin luetella ainakin 10 virtalähdettä jotka eivät häpeä laadussa oikeastaan ollenkaan seasonic tai corsair huippu malleille.
        Maksavat kuitenkin monta kymppiä vähemmän. Sehän se ratkaiseva tekijä nyt taisi kuitenkin tässä tapauksessa olla.

        NZXT , EVGA supernova, Super Flower Leadex, CoolerMaster V sarja kaikki hyviä. EVGA B 500 ja 600w mallit on hyviä perus powereita ja hiton halpoja. Ne ei varmasti tuhoa konetta ja se tarkoittaa että ne on käyttökelpoisia budjetti koneeseen. Jos se ei riko konetta niin se on hyvä.
        Se kannattaako budjetti koneeeseen sijoittaa 150e vai 50e virtalähteeseen on jokaisen oma päätös. Mulla on tällä hetkellä 4 toimivaa virtaläjdettä.
        Seasonic 500w yli 10v vanha ja toimii edelleen. Corsair tx 650w toimii ihan ok. Super Flower 850w Leadex ja Corsairin RÄMÄ 1000w. Mikäs siinnä nyt sitten on se oikea juju että on pakko maksaa 3 x enemmän kun 50 saa toimivan pelin? Tärkeimpiä pointteja virtalähteen valinassa on katsoa 12v linjan amppeerien riittävyys. Kaikki muu on vähän toisarvoista.
        Seuraavaksi katsotaan ripple ja noise levelit. Ne pitää olla kunnossa.
        Hyötysuhteella ei ole oikeasti paskaan väliä mitä se on. yhden kahden tai kolmen prosentin hyötysuhteen paranemisesta ei kannata maksaa lisää.
        Esimerkiksi kulta ja platina hyötysuhteen ero voi olla vain 1% joten se on täysin turha maksaa tuosta ylimääräistä hintaa. Se kun ei edes takaa sen virtalähteen laatua. Mielummin katsoisin juurikin alibrändättyjä kulta hyötysuhteellisia malleja koska useimmiten testeissä platina virtalähteet eivät edes oikeasti täytä platina hyötysuhde vaatimuksia kaikilta osiltaan.
        Tämä voi kyllä johtua siitä että ne testataan 110V jännitteellä jenkeissä mutta kuitenkin. 240V jännitteellä hyötysuhde paranee jonkin verran.
        EVGA Supernova 1000w taitaa tarjota jopa 10v takuun. Joten mielummin isompi kuin saman hintainen pienempi. On noita muitakin hyviä edullisemman pään huippu virtalähteitä. Seasonic ja Corsair ei todella ole enään ainoat hyvät vaihtoehdot.


    • 4+9

      7,5 vuotta on tiukassa käytössä ollut Seasonic S12-500, ATX virtalähde 500W. Maksoi tuolloin verkkokauppa.comissa 126,90 eur. Kovan esityön jälkeen päädyin aikanaan tuohon. Ei ole muuta valittamista ollut kuin se, että olisi saanut olla modulaarinen eikä kiinteillä johdoilla. Olivat tosi hankalia Antecin P180:ssa.

      Uusi kone on nyt osien tilauksessa. Virtalähde on yhä Seasonic, mutta modulaarinen, 760 Watt Seasonic Platinum Modular 80 Platin (158,76 eur Mindfactoryssa)

      Onko kukaan muuten laskenut, paljonko sähköä säästyy vuosien mittaan hyvän hyötysuhteen omaavalla virtalähteellä verrattuna huonon hyötysuhteen omaavaan? Vaikka 5 h päivässä 5 vuotta. Tuoko sähkön säästö loppujen lopuksi kalliimman edullisemmaksi?

      • Ei. Oletus: 100% hyötysuhde poweri (tollasia ei oo olemassakaan) ja kone vie 200W 5 tuntii päivässä (kilowattitunti). Rahaa palaa 0,15e*365=54 euroo vuodessa.

        Powerin hyötysuhde 94% ("Super Platinum"), 212W, 0,15e*365*0,212*5=58 euroo/vuosi

        Powerin hyötysuhde 82% ("surkee Bronze", 243W, 0,15e*365*0,243*5=66 euroo/vuosi.

        5 vuodessa:

        100% hyötysuhde maksaa 270 euroo

        94% hyötysuhde maksaa 290 euroo

        82% hyötysuhde maksaa 330 euroo

        Et ei se helpolla itteensä takas maksa. Sähkön hinta voi tossa olla yläkanttiin.


      • 206
        digest-hardware kirjoitti:

        Ei. Oletus: 100% hyötysuhde poweri (tollasia ei oo olemassakaan) ja kone vie 200W 5 tuntii päivässä (kilowattitunti). Rahaa palaa 0,15e*365=54 euroo vuodessa.

        Powerin hyötysuhde 94% ("Super Platinum"), 212W, 0,15e*365*0,212*5=58 euroo/vuosi

        Powerin hyötysuhde 82% ("surkee Bronze", 243W, 0,15e*365*0,243*5=66 euroo/vuosi.

        5 vuodessa:

        100% hyötysuhde maksaa 270 euroo

        94% hyötysuhde maksaa 290 euroo

        82% hyötysuhde maksaa 330 euroo

        Et ei se helpolla itteensä takas maksa. Sähkön hinta voi tossa olla yläkanttiin.

        Katsoin erään ison energiayhtiön hinnastoa.

        https://www.helen.fi/globalassets/hinnasto-kotitaloussahko/hinnasto-kodeille-162014-alkaenpdf

        Sähkön hinta on 12,06 c/kWh, sisältää energian hinnan, siirtomaksun ja sähköveron.

        Sinä käytit 15 c/kWh, jota epäilitkin yläkanttiin olevaksi. Helsingin Energian hinnastolla on ero eri hyötysuhteisten powereiden osalta siis vielä pienempi. Kalliimman powerin hankintaa täytyykin perustella kestävämmillä komponenteilla, varsinkin elkoilla. Lisäksi sen lämpötila on matalampi, jolloin komponentit kestävät muutenkin pitempään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe