Koirani hakattiin

nekku ja sen hoitaja

Olin kävelemässä epävirallisella koirapolulla viime viikolla ja koira kulki edelläni vapaana.

Se on tottunut siihen että se saa olla vapaana ja aina se odotti niin kiltisti polun päädyssä.

Tällä kertaa kävi niin että se oli törmännyt henkilöön joka vihaa koiria.

Löysin sen pahoinpideltynä erään puun juurelta.

Se ei kyennyt kävelemään joten kannoin sen kotiin ja tilasin ajan eläinlääkäriltä.

Kylkiluu oli poikki ja etutassun lihkset venähtäneet.

Nyt se voi hieman paremmin ja pystyy liikkumaan pieniä matkoja.

Kyseessä on pari vuotta vanha sekarotuinen pikkukoira,

21

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kurja juttu

      Miten on mahdollista, että pikkukoira kävelee niin paljon kauempana kuin sinä, ettet nähnyt tapahtumaa? Mistä tiesit että, "henkilö vihaa koiria"?

      • nekku ja sen hoitaja

        Koska se on tottunut liikkumaan itsenäisesti ja tämä ei tarkoita että se menisi kovin kauaksi omistajastaan.

        Kuka muu voisi hakata pikkukoiran joka ei häiritse ketään kuin henkilö joka vihaa eläimiä?


    • Huomenta

      Koiraa EI SAA PITÄÄ VAPAANA julkisella paikalla/muualla paikkaa ulkona mitä
      a) et omista itse tai
      b) ole selvästi tarkoitettu koirian vapaana pitoon.

      Koiran vapaana pito ei ole kiellettyä vain siksi koska ihmisille/erilaisille liikenteille turvallisempaa, vaan myös koirillemme! Sinulla on vastuu pitää se turvassa sen koko eliniän aikana niin hyvin kuin vain voit, että et voi vain sysätä kaikkea syytä sille joka ei ole arvostanut eläimiä.

      Eläimen rääkkääminen on kumminkin rikos. Kannattaa ottaa ehdottomasti poliisiin yhteyttä, myös eläintensuojeluun ja tiedustella onko siellä päin joku joka on ennenkin kiduttanut eläimiä. Muistele tarkkaan kaikki tuon kamalan päivän tapahtumat, pienikin vihje voi auttaa selvittämään koko jutun ja saamaan tuo rääkkääjä vastuuseen teostaan. Myös oma motivaatiosi voi auttaa, haatettele niitä joita yleensä näet kyseisessä metsässä ja kysy olivatko tuona hetkeneä/juuri ennen sitä lähellä tuota paikkaa. Ota sitten yhteystiedot ylös ja anna poliisille että voivat kuulustella todistajia.

      • Lisätääs vielä

        edellisen viestiin pari sellaista yksityiskohtaa kuin iltalehti ja fakepooki. Pyydät toimittajaa tekemään jutun iltalehteen ja fakepookiin laitat etsintkuulutuksen henkilöstä joka mahdollisesti on nähnyt tilanteen. Media ja sosiaalinen media on molemmat sen verran tehokkaita että moni töpeksinyt on joutunut katumaan töppejään ja tyhmä maksamaan tyhmyydestään.


    • käytöstavat!

      Täö juttu on varmasti jonkun huomiohakuisen keksintö. Koiran olisi pitänyt olla satojen metrien päässä omistajastaan. Koira kuitenkin valittaa aika lujaa, jos vammat on tuollasia. Mikäli tarinasi on totta, niin opettele kulkemaan niin että koira on hallinnassa tai anna pois.

      • Kuules nyt

        jos tuossa koirassa on vähänkään kotimaista metsästyskoiraa(pystykorva, kkk, hirvikoira, ajokki tmv), niin on täydellisen mission impossible että saat koiran pysymään vapaana ilman että se ampaisee itsenäisesti juurikin sinne parinsadan metrin päähän haukkumaan sinulle riistaa ammuttavaksi. Tässäkin tapauksessa on varmaan niin että koissu mennyt räköttämään jollekin marjastajalle tai toiselle koirankusettajalle joka sitten peloissaan ollut ja itsepuolustuksekseen päättänyt käydä parhaaseen puolustukseen eli hyökkäykseen. Valitettava ceissi.


    • Joopa joo

      Itseäsi saat tuosta syyttää. Mitäs pidit koiraasi vapaana.

      • kaikenmailmanidioott

        Kiitos vaan empatiakyvystäsi. Et kai sinä ollut se joka potki?


      • mies 58v

        koiratsaa olla vapaana sitäei kukkan voi kieltää


    • suuttunut....

      Inhottavaa se, mihin koirasi altistit. Valitettavasti koirasi kärsi. Ensinnäkin, mikä ihme on "epävirallinen koirapolku"? Ei sellaisia olekkaan. Sellaiseksi ei muutu alue, jossa koiranomistaja ovat vaan itse päättäneet ottaa oikeudekseen antaa koiralleen vapauksia. Toisekseen, koirasi on tottunut, että saa huidella itsekseen, eli että sen ei tarvitse pitää yhteyttä omistajaansa/ohjaajaansa. Oma koulutuksellinen laiminlyöntisi. Ihan puhtaasti. Onneksi ei ole vielä liian myöhäistä kouluttaa uusia tapoja, työläämpäähän se toki on, kun olet laiminlyönyt homman silloin kun se olisi ollut helppoa. Ja se kolmas ihmetyttävä asia; Etkö muka ole kuullut mitään? Et ole ihan lähellä ollut, meinaan pienikin koira huutaa aikalailla äänekkäästi, kun siihen sattuu. Oletko ihan varma, että se on ihmisen toimesta pahoinpidelty? Vai olisiko sillä reissulla sattunut jotain muuta? Vai kuinka kaukana muka olit itse?

      Nekun parhaaksi, jos haluat toimia, niin lopetat nyt heti sen tuollaisille riskeille altistamisen. Hoidat sen nyt kuntoon, etkä anna tilaisuutta tilanteen toistumiseen.KOirasi ei kärsi siitä, että karsit sen vapauksia itsenäisille reissuille. Se ei käy oman laiskuutesi tekosyyksi. KOiran itsenäisyys ei kärsi siitä, että se saa olla omistajansa kanssa. Se tekee kanssasi samoja asioita. Nuuskii, ja kartoittaa ympäristöä, Irrottelee, ja jaloittelee. Mikään näistä asioista ei todellakaan esty sillä, että et anna sen irrota näkemättömille alueille. Ja koira oppii sallitut rajat nopeasti, kun se niihin ohjataan. Poislukien tietysti koirat, joiden kuuluu omissa hommissaan irrota ja pystyä toimimaan kauempanakin ihmisestä. Mutta ei ne "epävirallisilla koirapoluilla" metsästyskoiriaankaan kouluta.

    • Hells aunt

      Tää muistuttaa kovasti joitain aikaisempia dog haterin provotarinoita. Yritetäänhän tässä pelotella ihmisiä, etteivät uskaltaisi pitää koiriaan vapaina. Epäuskottavaa löytää koira hiljaisena jonkun puun juurelta makaamassa. Se olisi parkaissut, haukkunut, ulissut ja tullut vammautuneenakin omistajansa luo, jos tarina olisi tosi.
      Älkää uskoko mokomaa satuilua.

      • pyh ja pyh..

        En tosiaankaan usko! Jokainen tekisi moisesta poliisi-ilmoituksen ja sitä kautta tapaus olisi iltapäivälehdissä vähintäänkin.

        Vähän hillitymmin voisi näitä provoja keksiä, jotta olisi edes pieni mahdollisuus, että joku uskoisi.


    • koira-lukija

      Aloitus on selvästi Dag Haterin alkeellinen provo. Ahkerasta "koira-harrastuksestaan" huolimatta Dag Haterin tiedot koirista ovat niin heikot, että hänen juttunsa tunnistaa helposti.

      Turussa on tuomittu eläinrääkkääjä-mies. Turun palstalla on siitä juttua, ja kommenteista löytyy taas tuttua Dag Haterin tekstiä. Laitoin Turun palstalle:

      "Tämä rakeista puhuva kirjoittaja kommentoi samalla tyyylillä koira-keskustelupalstoilla, esim. Suomi24 "Yleistä koirista" - palstalla. Hänellä on silmitöntä väkivaltaista vihaa koiria kohtaan, bakteerikammoa ja seksuaalisia fantasioita koirista naisten kanssa. Kirjoittelusta on käynyt ilmi, että hän asuu akselilla Littoinen - Halinen.

      Toivottavasti mies saadaan vihjeiden perusteella kiinni ja vastuuseen jatkuvista uhkailuistaan laittaa esim. laittomia myrkkysyöttejä luontoon."

    • mies58v

      koiran ja kissan rääkäjät hoitoonvaan

    • Turvallisuus!

      Minunkin kantani:
      Kuinka kaukana sitten olit siitä koirastasi (jos tämä nyt on totta) koska jos koira ei pystynyt tulemaan luoksesi niin ei kyllä välttämättä pikkukoiriakaan pahoinpidellä ihan hetkessä... kyllä sinun olisi pitänyt nähdä se joka tämän teki. On vaarallista antaa koiran olla niin kaukana ettei sitä näe

    • luomuhurtta

      Yksi potku riittää tainnuttamaan pikkukoiran. Välttämättä ei ehdi edes ulvaista. Jo 20-50 m pensaikkoisella alueella riittää, ettei koira olekaan silmissä. Ja tekijä, joka liikkuu vaikkapa polkupyörällä ehtii näkymättömiin, ennekuin hiljakseen tallustelele koiranulkoiluttaja ehtii koiransa kohdalle
      Metsäautotiet, mökkitiet ja muut vähän kuljetut paikat ovat tavallisia ulkoiluttaa koiraa irrallaan, ei kaikkialla ole koirapuistoja. Taitaa vähän joka kulmakunnalla olla joku suosittu polku jossa käydään koiria juoksettamassa,
      Joten ainoa rikollinen on se koiran potkaisija

      • näin on

        TUTKINTAPYYNTÖ HETI TEKEMÄÄN POLIISILLE! Eläimen pahoinpitely on aina rikos,


      • 2+14

        Jos kyse oli esim. mökkitiestä ja koira jäi auton töytäisemäksi, syy on yksin ja ainoastaan koiran omistajan! Ja muutenkin, idioottimaista antaa koiralle tuollaisia vapauksia, koiran pitää olla aina valvottuna! Turha itkeä täällä omaa tyhmyyttään!


    • provo-provo

      Pelkkä provo....Sairasta pilaa!!

    • 0lli

      Hommaa sellainen koira,joka osaa puolustautua.Ei kenenkään päälle saa käydä sillä perusteella,että se on vapaana kiinnipitoaikana.

    • omistajavastuuton

      Provolta vaikuttaa...ei kai kukaan päästä vapaaksi koiraa,joka ei ole täysin omistajansa hallinnassa,ja pysy näköpiirissä,ja ole välittömästi kytkettävissä?
      Ei ainakaan pitäisi päästää, vastaan voi tulla suuri koira joka ei tykkä vapaana olevasta pienemmästä,ja voi päätyä sen välipalaksi.Tai ,kadota,joku voi varastaa jne.
      Vapaana kannattaa pitää vain koirapuistossa.Varsinkin nyt,kun on rauhoitusaika,koirat oltava siis kytkettyinä.Etteivät häiritse luonnoneläinten pesintä rauhaa.Ja ei varmaan ol kiva etsälenkillään joutua vieraan koiran hätistelemäksikään,joten omistaja laiminlöi pahasti velvollisuutensa.
      Liekö koira pudonut tai loukkaantunut muusta syystä,omistaja ei nää,niin kaikki on mahdollista.Potkimisesta tosiaan kuuluisi oirasta jotain ääntä.Tietysti ei kuule,jos omistajalla korvanapit...
      Mutta,jos koira ei pysy näköpiirissäi,ei sitä kannata irti päästää ellei alue ole aidattu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe