alakoulunainen määrää

pettymyksensietokyky 0

Ihan kaikesta. Vetää isäänsä kuin pässiä narussa. Pienestä asti saanut aina tahtonsa läpi ja on aina ollut todella rasittava lapsi. Makuu ja kitisee. Vaatteiden pukeminen kesti pari vuotiaana ikuisuuden kun hän halusi piiloutua milloin mihinkin ja isä vaan maanittelee ja odottaa että lapsi itse suostuisi tulemaan esiin ja pukeutumaan. Nyt kun on jo koulussa soittaa isälleen että haluaa rahaa ja isä vie. Jos on äiti viikonloppu niin lapsi saa päättää mitä haluaa tehdä tai ei. Tai jos haluaakin olla isänsä kanssa niin meidän suunnitelmat perutaan ja palvellaan lapsen tarvetta. Äidillään kun on niin saa olla ulkona kavereiden kanssa ihan miten haluaa. Meillä kun on ja on yhteiset pelisäännöt mitä lapset ei saa tehdä. Tämän lapsen kohdalla mies lipsuu ja antaa periksi. Rasittavaa katsoa kun mankuu ja pyörii lattialla ja kitisee jos ei saa joka hetki mitä haluaa. Mököttää ja murjottaa. Äiti ostaa ihan kaiken mitä lapsi haluaa. Tuntuu niin arvottomalta oma elämä kun alakouluikäinen määrää mitä aikuiset tekevät ja milloin. Lapsi on lapsi mutta aikuiset päättävät ei lapsi.

13

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoh hoijakkaa

      Olisiko lapsi saanut vallan. Se on vaan niin että kasvattajistahahan se on kiinni. Eipä sitten muuta.

    • 909025

      Äiti ja Isä keskustelemaan pelisäännöistä miten tämän lapsen kanssa menetellään. Tietyt rajat pitää olla. Mikä oikein, mikä väärin, mitä saa tehdä, mitä ei jne. Jos toinen antaa ja toinen kieltää niin tietäähän siinä mitä tulee. Lapsi käyttää tilannetta hyväkseen. Siinä on tosiaan valta siirtynyt lapselle.

      Parasta kun isä ja äiti menisivät ammattilaisen kanssa keskutelemaan miten toimia jos ei omat taidot riitä.

      • huonot vanhemmat

        Sit ihmetellään miksi yhteiskunnassa on narsisteja. Kyllä tekevät vanhemmat ison karhunpalveluksen lapselleen kun kasvattavat niin ettei lapsi siedä minkäänlaista pettymystä tai vastoinkäymistä. Kuvittelee jo tuon ikäisenä että maailma pyörii hänen ympärillään. Jotkut vanhemmat kokevat että aitoa välittämistä on antaa periksi ja rahalla ostaa se mitä itse ei pysty henkisesti antaa. Erossa varmasti isälle herkästi jää syyllisyys päälle ja sen takia tungetaan raha kouraan aina kun pyydetään. Sääliksi käy lasta isot ongelmat edessä. Ja sääliks käy vielä enemmän niitä jotka joutuvat tuollaisen aikuisen uhreiksi.


    • Varmaankin

      Ettet vaan olis mustis ihan normaalista vanhempainhoivasta, jota paisuttelet kuvauksessasi oman narsismisi vääristelemänä. Vanhemmat hoitakoon lapsensa kuten parhaaksi näkevät. Ei pitäis uusikoiden kovin puuttua, heillä kun on aina oma etu ojassa.

      • suo siellä ja siellä

        Aha. Eihän tuossa ollut mitään uusikoista.Taas sama kyylä suurennuslasin kanssa että voi saada negatiivisuutta aikaan. Eikö tuo aloituskin lie sinun tekojasi että pääset taas skriivaamaan omaa stooriasi.


    • jaxuttelut

      Sirpa Laamaset sisarineen täällä valittelee miesten hemmotelluista kakaroista.

      • Ei hyvitystä

        On kokemusta näistä valtaasaaneista lapsista, nyt jo onneks pois pesästä, ollut jo lähes 10v, mutta vieläkin nousee niskakarvat pystyyn kun muistelen aikoja. Miehillä taitaa varsinkin olla tapana rupeva passaamaan ja palvomaan niitä pikkuprinssoja eron tullen. Meilläkin kävi näin ja myös mieheni huomasi jälkeenpäin tehneensä virheen silloin. Narsisti siitä tuli, osasi käyttää 100% hyväkseen kaiken. Olkaa varovaisia, ei ero tarvitse lapsille rahallisesti wikä palvomalla hyvittää, eihän se ero ole ollut heidän syytään.


      • 1000e

        Sinä jaxuttelu et tiedä asioista yhtään mitään. Anna kersasi vaikka laittaa talo tulee ja anna siitä hyvästä vielä fyrkka käteen ja hyvä tulee.


    • 111188822255566444

      Vanhemmat ovat olleet kuutamolla jo alusta asti lapsen kasvatuksessa. Lapsi ei ole pomo joka määrää. Sano isälle että ei anna pompotella koska toi pomona olo ei ole hyväksi edes lapsella.

    • ????????????????????

      Mikä tai kuka on alakoulunainen?

    • Seitsemän vuotta

      Minun mieheni tytär oli juuri samanlainen, ihan pieleen kasvatettu. Minulla tuli mitta yksinkertaisesti täyteen alle puolessa vuodessa. Mietin, korjaanko tilanteen vai lähdenkö litomaan. Rakastan miestäni, joten päädyin edelliseen.

      En enää suostunut kertaakaan lapsen äidin viime hetkillä ilmoitettuihin tapaamis- ja luonaolomuutoksiin. Hän jaksoi kuitenkin sinnikkäästi yrittää monta kuukautta, kunnes lopulta tajusi, että kun ei käy, niin ei käy. Jos esimerkiksi juuri pukemisessa tuli kuvaamasi kaltainen tilanne, puutuin siihen välittömästi, sivuutin miehen touhut kokonaan ja otin tilanteen haltuun. En näissä tilanteissa välittänyt olla mitenkään erityisen helläkätinen auttaessani nelivuotiasta pukemaan. Viikossa lapsi oppi, että minun kanssani ei pelleillä ja alkoi sitten nopeasti myös uskoa isänsä sanaa. Aavistin aina tosi helposti tällaisen tilanteen mahdollisuuden ja olinkin silloin erityisesti "på alerten".

      Kaupassa käynti saattoi toisinaan muodostua varsinaiseksi testiksi. Jos lapsi alkoi tuittuilla, varoitin kerran ja sen jälkeen, jos ei käytös muuttunut, vein tavarat takaisin hyllyyn ja lähdimme kotiin. Söimme sitten vain puuroa ja pelkkää perunaa, vessapaperikin oli vähissä. ;-)

      Kouluun mentyään hän alkoi saada viikkorahaa, melko runsasta mielestäni. Huonosta käytöksestä seurasi, että pistin rahahanat kiinni. Mieheni sopeutui tähän ihan helposti, lapsen äiti sai minun puolestani tehdä, mitä halusi. Hänellä ei ole suuret tulot, joten kymppiä toisensa perään ei siltäkään suunnalta sitten tullut. Sovituista kotiintuloajoista luistamisesta seurasi aina sanktioita, samoin siitä, jos koulussa oli mokailtu tai läksyt tekemättä.

      Pleikkarin poistin käytöstä kokonaan. Lapsi on isänsä tavoin visuaalisesti erittäin lahjakas ja piirtämisestä muodostui uusi harrastus, jossa kehitys olikin todella huimaa.

      Nykyisin tämän 11-vuotiaan kanssa on suhteellisen helppoa ja olemme hyvissä väleissä. Käymme yhdessä shoppailemassa, hänellä on toisinaan kaveri mukana kesäasunnollamme, hän hoitaa meillä ollessaan omat velvollisuutensa mukisematta ja koulu menee hyvin. Tapaamissopimuksia noudatetaan, mutta tapaamisista on mahdollista neuvotella, sanelupolitiikka ei käy.

      Asiahan on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että jos omilla vanhemmilla on vanhemmuus hukassa, on vain hyväksi lapselle, että hänellä on lähipiirissään joku aikuinen, joka ottaa vastuun ja luo hänelle turvallisuudentunteen.

      • hieno homma

        Hienoa ,seitsemän vuotta . Moni vaan yksinkertaisesti ei osaa, ei pysty, uskalla , ei jaksa jne. niinkuin sinä teet.

        Monesti uusioperheen äiti ei vaan halua/uskalla mennä ns.toisten alueelle,kasvattamaan ja neuvomaan toisen äidin lasta. Helposti tulee riitaa ja suutari pysyköön lestissään asenne.

        Tällai kun me kaikki vanhemmat, sun muut lasta lähellä olevat, antaisimme lapsille rajoja, rakkautta ja kaikkea siltä väliltä.


      • Sylilapsen äiskä

        Juuri näin! Kenenkään aikuisen ei tarvitse - eikä pidä! - katsella kotonaan huonoa käytöstä. Ei sen korjaaminen niin vaikeaa voi olla!

        Tapaamissopimus on sopimus ja sitä noudatetaan. Neuvottelumahdollisuus toki pitää olla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe