outoja oireita

rosa 42

Aivokasvain leikattiin huhtikuussa ja sen seurauksena tuli epilepsia. Olen syönyt Trileptan nimisistä lääkettä tammikuusta asti ehkäisemään kouristuksia jo ennekuin epilepsia puhkesi.
Nyt on kahdesti nostettu annostusta. Nykyinen annos on 1800mg /vkr.Minulla on jatkuvasti huono olo ja saamaton olo. Yhtä-äkkiä tulee huimauksia ja välillä todella huono olo. Kestavät ihan muutaman minuutin mutta niitä tulee kymmeniä kertoja päivän aikana. Edellisestä lääkeannostuksen nostosta on 2 kk. Kun kysyin lääkäriltä asiasta, hän oli sitä mieltä ettei nyt kiirehditä vaihtamaan lääkettä. Voiko tämä olla ohimenevä ennenkuin elimistö tottuu uuteen pitoisuuteen?
Levottomat jalatkin ovat suuri ongelma ja siihenkin piti aloittaa oma lääke. Nivelkivut ovat kans ongelmana.

5

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemuksesta

      Trileptalin yleisiä oireita ovat hyponatremia eli natriumin puute sekä kilpirauhasen vajaatoiminta. Varaudu aikaa myöten myös valoallergiaan, kun silmät vuotavat sekä sähkövalossa että auringossa, joillakin myös pilvisellä säällä tuulessakin.

      Väsymys on yleinen epilepsialääkkeiden sivuvaikutus. Täytyy sivumennen sanoa, että sinulla on nostettu yllättävän kovalla vauhdilla. Minulla kesti 40 vuotta samaan 1800 mg/vrk, sinulla muutaman kuukauden. On mahdollista, että saamaton olo johtuisi myös liian korkeasta pitoisuudesta, mutta verikokeet osoittavat toden. Minulla olo piristyi seuraavana päivänä, kun nykyinen neurologi laski ensimmäisen kerran annostusta.

      Lääkepitoisuuden lisäksi on hyvä seurata ainakin P-Na, P-K, S-TSH ja S-T4V, trombosyytit ja PVK, minkä endokrinologit ovat maininneet minulle yli 10 vuoden trileptalkäytön aikana.

      Trileptal ei väsytä yhtä paljon kuin karbamatsepiinivalmisteet (mm. Neurotol Slow, Tegretol, Neurotol), mutta hypotyreoosi on voimakkaampi endokrinologien mukaan. Samoin monet aivolisäkesairaudet voivat tulla helposti.

    • ouitytdd

      Pyydä vaihtamaan lääke heti. Trileptalista ei ole mitään muuta kuin haittaa pidemmän päälle. Tai ainakaan mulle ei ollut.

    • piipiipii

      Lapseni syö myös Trileptalia(800mg vuorokaudessa), hänellä on myös noita huimasukohtauksia, pyörrytystä pahoinvointia sekä nivel/lihaskipuja. Lääkäri ei ole pahemmin ottanut kantaa asiaan. Syönyt nyt n. vuoden verran. Nyt odotankin uuttaa lääkäriaikaa jotta voisimme keskustella lääkkeen vaihdosta. Kuitenkin hieman mietityttää että jos lähdetään vaihtamaan lääkitystä ja mitä jos onkin vielä huonompi vaihtoehto se mihin vaihdettaisiin.

      • Minä söin pahimmillani 3x600mg Trileptalia. Meni aina siihen, että aloin nähdä kahtena ja huimailut lisääntyi. Nyt kun on 2x600mg:ssa pysynyt, nuo ovat pysyneet poissa.

        Na-arvot ovat aina olleet alhaalla, minkä olen oppinut tuntemaan. Osaan sitten syödä suolaista sen mukaan. Merisuolarakeita myös kiskonut tuohon, tai lisäillyt niitä vichyihin.


    • eräs gaijin

      Iso on annostus, ei ihme jos vähän huippailee. Sitten vielä tuo leikkaus siihen päälle..
      Kuten jo ylhäällä mainittiin, Na-arvot voivat tuon lääkkeen kanssa heitellä, minullakin ensimmäiset 2 vuotta olivat suositusarvoja alemmat. Seurauksena ainaista pahaa oloa, heikotusta, vapinaa, nykimistä ymsyms. mitä aina hetkellisesti korjasin (natrium)suolapitoisella syötävällä. Kun ei koko aikaa voi syödäkään, natustelin tarpeen tullessa merisuolarakeita (yök), lääkärin mukaan se oli ihan OK. Muutenkin kuvaamasi oireet tuntuvat samankaltaisilta.

      Oma kokemukseni on, että nostojen jälkeen menee ainakin 4-6 kk, ennen kuin kroppa tottuu annokseen. Leikkauksesta toipumiseen menee varmasti kauemminkin.

      Syön itse Trileptalin rinnakkaislääkettä Apydania, joka on kuulemma hieman paremmin siedetty kuin alkuperäinen apuaineidensa vuoksi. Suurin annostukseni oli 600 900 ja se oli raskasta, aina jokin teki olon huonoksi. Nostot olivat perustuneet kohtaustilanteeseen ja huonoon vasteeseen mutta kun uskallettiin tiputtaa 600 600, aloin voida paremmin ja sillä mennään kolmatta vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe