Uneton ja ero edessä

omaanko yksiöön

Nyt on tultu siihen pisteeseen, että ero on edessä. Riideltävää omaisuutta ei ole ja muutenkin tärkeimmältä tuntuu ettei tulisi elämässä turhia kiistoja mistään.

Mutta- miten sitä selviää kun huonostinukkuvana ei ole jaksanut opetella tietokoneen päivityksiä, veroilmoituksen tekoa, auton renkaiden vaihtoa, oikean ruuvin valitsemista oikeaan seinämateriaaliin tai muita vastaavia asioita. joissa puoliso on aina autellut. Noita palveluja voi ostaa jos on rahaa tietty.
Miten sitä yleensä oppii nukkumaan yksin?
Onkohan sitä enää eron jälkeen edes työkykyinen?
Onko muita samassa elämäntilanteessa?
Mitäs jos on vaarana masentua työkyvyttömäksi, kannattaako silloin eron jälkeen hankkia edes pientä edullista omistusasuntoa joltain pikkupaikkakunnalta vai pitääkö mennä vuokralle? Omistusasunnon vastike pienempi kuin vuokra, mutta korjattavaa taloyhtiössä aina tulee. Eli saako yhteiskunnalta mitään tukea omistusasuntoon jos sairastuukin elämänkriisin takia ja joutuu eläkkeelle?

11

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain päivä kerrallaan

      Onhan meitä samankohtalon kokeneita pilvinpimein. Eihän siitä selviä nuin vain,arpia tulee. Riippuu tapauksesta,mutta minulle on tärkeä saada puhuttua asiat viimisenpäälle. Jos jokin jää mielenpäälle ,se syö ihmistä.Arkiset asiat hoidetaan rahalla tai jos onystäväpiiriä niin niiden avulla.Minulla meni kaikki on vaihe kuin opettelisi kävelemään.

    • Älä pelkää

      Asumistukea saa omistusasuntoonkin, jos jokapäiväiseen elämään liittyvät ns. perusmenot ylittää perustulon rajan. On olemassa myös harkinnanvarainen tuki, jota saa harva.

    • elämä on ihanaa!

      Minä erosin kahden ala-ikäisen lapsen kanssa.
      Lähdin kahta kättä heittäen, lapset kainalossa. En halunnut mitään entisestä, vain omat ja lasten henk.koht tavarat ja vaatteet.
      Olin hankkinut heille vuokrakodin. Onneksi oli vakituinen työpaikka, palkka, lapsilisät ja elatustuki kunnalta. Ukko ei penniäkään koskaan maksanut. (Köyhä,kuulemma.) Niin ja tietysti asumistuki.
      Itse oli opeteltava ruuvit ja mutterit. Tapetoin itse koko asunnopn uudelleen. Vaihdoin lamput, korjasin ja remontoin. Itsestä se on kiinni,osaa jos haluaa, ja se mitä itse ei voieikä saa tehdä, sen voi teettää muualla.
      Mihinkähän olis jouduttu jos olisin jäänyt elämäni raunioille ulisemaan!?
      Uutta suhdetta en halunnut enkä halua. Vuosia nyt ollut sinkkuna. Lapset koulutan niin pitkälle kun päätä riittää. Oma asunto on nyt alla. Se vaati sisua ja kieltäymyksiä. Kaljaa ei kulu eikä tupakkaa. Lapset saa ja on saaneet kaiken tarpeellisen ja ylikin. Heidän kohdallaan en tingi.
      Onneksi vakituinen työ tuli aikanaan hankittua, leipä on taattu, ja ammatti hyvä.
      Jos pelkkää elämän mukavuutta ja helppoa oloa kaipaa, miksi sitten erota? Minulle kuitenkin se henkinen hyvinvointi ja tasapainoisen kodin tarve lapsille painoi vaaàssa enemmän kuin elämän helppous. Mutta kukin tavallaan.

    • Järkyttää

      Eikä joskus kannattaisi miettiä sitäkin puolta, miten elää eron jälkeen. Voisiko hieman joustaa omissa vaatimuksissa tai ajatella että istun vaikka aidanseipäällä.
      Kuten keskustelussa tulee esille, on siinä elämässä monta puolta ja ei yhden pitäisi nousta sellaiseen valtaan, että muilla ei ole väliä lainkaan.

      Ihmissuhde se on usein jonkinlaisessa muutosvaiheessa kun sitä eroa aletaan ajattelemaan, no se ainakin pitäisi harkita, onko todella niin rikki, että kannattaa alkaa rikkomaan sillä kaikki se hyväkin mikä on.

      En tiedä miten hyvää se elämä eron jälkeen on, sillä alapudotushan se on, kun pitää alkaa laittaa kotia. Jos joutuu valtavaan velkapyörteeseen, en usko senkään oikein hyvin nukuttavan tai muutoinkaan asioiden olevan ja nyt sitten niiden kanssa ollaan yksin.
      On monesti lapsia ja niidenkin kanssa nyt sitten ei voi edes sitä vähääkään apua saada puolisolta, kun ei enää ole vierellä.
      Ja niin monen monta muuta asiaa.

      No jospa sitten on heti vaihtanut uuteen, mikä sattuu tuo toinen olemaan, ostetaanko rahalla läheisyyttä nyt, eli pitääkö tehdä velkaa ja laittaa kotia yli varojen jotta pystyy tuon uuden pitämään.

      Kun tässä näen lähelläni ihmisen mihin hulluuteen hän on eronsa myötä joutunut.
      Pitää todella elää yli varojen, elättää uutta kumppani, joka vastapainoksi on vain se seksisuhde. Ei ole edes kotona kuin yksi palaa, ei pese pyykkejä, ei siivoa ei tee ruokaa, eikä myöskään osallistu mihinkään.
      Tulee mieleen missä luuraa jatkuvasti, eli en näe mitään hyvää tässäkään suhteessa. Entisessä sentään toinen osallistui joten, tosin paljon oli poissa, osin työn vuoksi, mutta harrastus oli tärkeämpi kotia. Kuitenkin palkka mitä jäi käytetiin kodin asioihin, seksi taisi kokea tästä syystä kuoleman.

      Nyt on seksiä vanhan "pukin " kanssa, mutta muuta ei sitten ole sitä vähääkään, jatkuva rahapula, mutta kulisseja yritetään pitää pystyssä.
      Onko seksi todella noin tärkeä joillekin, että voi muutoin tuhota elämänsä. Tässäkin tapauksessa olisi sentään ollut asiallista olla ensin lapsiensa kanssa ja saada asiat sujumaan, mielestäni siihen olisi ollut ilman tuota uutta "loista" täydet mahdollisuudet ja ehkä jossakin vaiheessa löytää ihminen, joka ei sentään käyttäysi hyväkseen.

      Moni varmaan ottaa nokkiinsa ajatuksistasi, mutta onko ketään joka myöntäisi että ero tekee todella tyhmäksi ihmisen.

      Minusta täällä keskusteluissa eron tai vastaavan kirjoituksissa aina on ensimmäisen, että mistä nyt se uusi tai kehotetaan menemään bilettämään, että löytyisi pian. en oikein ole tavannut kirjoitusta, jossa joku uskaltaisi tuoda esiin että olisi viisasta eron jälkeen elää selibaatissa ainakin vuosi tai enemmän ja laittaa kuntoon omat asiat ja lasten asiat.

      Enemmän kuin mitään toivon, että rahat ja varat eronneilla eivät koskaan uusissa suhteissa ole enää yhteisiä, ketään ei osteta eikä seksistä makseta jos kotona asuu.

    • umpiluu

      Mitäpä sitten kun erota pitäisi mutta ei ole työtä ja sairauskin iskenyt joka tekee minusta väliinputoajan kun töihin en kelpaa ja eläkkeelle ei toivoakaan.
      Miten voin edes selvitä? Kertokoon joku joka olisi selvinnyt vastaavassa tilanteessa?

      • Anna palaa2

        Selviät varmaan, suomessa on sentään hyvä sossu.


      • taaaaantumajalama
        Anna palaa2 kirjoitti:

        Selviät varmaan, suomessa on sentään hyvä sossu.

        Huono neuvo. Ajat ovat koko ajan pahenemassa. Todellakin huonosti käynyt minulle. Tuossa joku kuvasi hyvin asiaa. Valitettavasti minä en ollut se, joka halusi erota.


    • Jopa on alas menty

      Vai että sossu, sekö on nyt niin viehättävää elää sossuun luukulla. Taitavat pitää melkoisien ristikuulustelun ennen rahojen jakoa.

      Ettäkö mieluimmin kerjäläiseksi. Mitä hyvää siitäkään seuraisi.

    • se siitä

      Ei kait sitä jonkun ukkopahan takia nainen eläköidy! Monet muut ovat hetken surullisia mutta arjen asetettua aloilleen(työ ja lasten tyyyväisyys illman vanhempiensa alituista riitelyä) Auttaa jaksamaan. Työkyvyttömyyseläke ei aukea moisen pikku elämänkriisin takia.

    • omaanko yksiöön

      Kiitos vastauksista, kipuilua ero on varmasti kaikille, mutta väsyneenä ja valvoneena aivot tekee ison ongelman kaikesta pienestäkin. t. aloittaja, joka ei hae eroa, suostuu puolison ehdottamaan eroon

    • 17+20

      Pyydä nukahtamislääkettä tohtorilta. Hyvin nukkuneena tekee parempia valveillaoloajan päätöksiä. Ja tee reipas kävely/juoksulenkki aina ennen nukkumaanmenoa, tunti happea ja hikeä, auttaa vaermasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe