Cipralex lopetus kahden viikon käytön jälkeen

Paniikki2014

Miten lopettaa cipralex kahden viikon käytön jälkeen? Ensimmäiset 7 päivää söin 5mg ja nyt 8 päivää mennyt 10mg. Yrittäisin mieluummin terapiaa tai muita vaihtoehtoja kuin lääkkeitä luettuani enennän ssri haitoista. Itsellä cipralex aiheuttanut jäätävää masennusta ja ahdistusta mitä aikaisemmin ei ollenkaan ollut ja samalla itsetuhoisia ajatuksia. Oon vaan pakokauhulla lukenut kokemuksia lääkkeen lopetuksesta sähköiskuineen yms oireineen. Tuleeko yhtä pahoja lopetusoireita näin lyhytaikaisella käytöllä?

9

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4234234

      En uskoisi, mutta kysy lääkäriltäsi, sen pitäisi tietää. Kuitenkin, älä missään nimessä lopeta sinä ihan seinään, se voi olla tosi tuskallista, vähennä annosta hiljalleen pieniä määriä kerrallaan. Esim, viikon ajan syöt 8mg, sitten viikko 6mg, 4mg, 2mg jne.

      • halmira

        Kahden viikon käytön jälkeen en suosittelisi noin hidasta lopettamista, koska aivot vain joutuvat kärsimään pidentyneestä käytöstä. Hidas lopettaminen tulee kyseeseen, kun lisäajalla ei voida katsoa olevan enää suurta haitallista lisämerkitystä terveydelle, esim. useiden kuukausien ja erityisesti vuosien käytön jälkeen.


    • artsi7

      Jos lopetat ei tule ongelmia 2 viikon käytön jälkeen koska lääke ei ole vielä alkanut edes kunnolla vaikuttamaan. Itse lopetin Venlafax 75 mg kesän aikana - vatsa oli hiukan löysemmällä ja vähän hontelompi olo. Siis helpolla selvisin. Puoli vuotta olin käyttänyt lääkettä.

    • halmira

      SSRI-lopettaminen on lähes poikkeuksetta viisaan ihmisen päätös. Aivot ovat liian tärkeä elin riskeerattavaksi pahan mielen turruttamisen vuoksi.

      Kahden viikon käyttö on sen verran lyhyt, että lopetus kannattanee tehdä melko pian, jotta säästytään ylimääräiseltä haitalliselta kuormitukselta aivoille. Kaksi viikkoa on kuitenkin riittävän pitkä aika taas aiheuttamaan mahdollisia vieroitusoireita, joten olethan tästä tietoinen. Hyvällä säkällä selviät vähällä, kun näin pian olet onneksesi tajunnut toimia. Vieroitusoireista ei koskaan tiedä etukäteen, kuten ei myöskään ainekäytön seurauksista terveydelle.

      Lopettamisesta saat tietoa mm. sivustolta www.antidepressants.org.

      • Paniikki2014

        Tiputin tänään nyt annoksen 5mg. Riittääkö viikko tällä ja sitten kerrasta poikki?


      • halmmira
        Paniikki2014 kirjoitti:

        Tiputin tänään nyt annoksen 5mg. Riittääkö viikko tällä ja sitten kerrasta poikki?

        Voi, kun osaisin auttaa paremmin. Niin vaikutus kuin vieroitusreaktio ovat niin yksilöllisiä, että etukäteen on mahdotonta tietää mitä tulevan pitää. 2 viikkoa on onneksi vielä suhteellisen lyhyt aika, joten mahdollisuudet vähäiseen vieroitusoireiluun on hyvät. Mistä sitä tietää vaikka säästyisit vieroitusoireilta "kokonaan".

        Voin vain antaa esimerkkinä miten itse toimisin olettaen, että olisin ottanut samalla tavalla ko. ainetta eli 5mg 1viikko ja 10mg toinen viikko. Ottaisin korkeintaan 7,5mg ekana alasajopäivänä, sitten 5mg toisena ja 2,5mg kolmantena. Neljäntenä olisi kokonaan ilman ja pitäisi päästä kiinni, jos ja kun vieroitusoireita tulisi. Toinen vaihtoehto olisi voinnistani riippuen, että ottaisin vain yhden 5mg ja sitten päästä kiinni ja ilman läpi vieroitusten tulee mitä tulee se on kestettävä. Välttäisin kaikin tavoin kaikkea ylimääräistä altistumista.

        Pidemmät viikkoja tai kuukausia kestävät vieroitusohjelmat tulevat aiheellisiksi, kun käyttöä on takana useita kuukaisia tai vuosia, sillä tuolloin lisäaltistuksen ei yleensä nähdä aiheuttavan enää mitään lisäharmeja siihen mitä on jo tullut.


    • artsi7

      Tämä kirjoittaja ei taida tietää kovasta ahdistuksesta/paniikkihäiriöstä. Silloin kun olo on sietämätön ja alkaa tulla fyysisiä oireita, kannattaa ottaa mielialalääkettä. 2/3 lääke tehoaa kun löytää sopivan vaihtoehdon. Ei kannata jäädä kitumaan vaan mennä lääkkeen avulla pahimman yli.

      • Paniikki2014

        Itsellä alkoi paniikkikohtaukset todella rajuina, niitä tuli noin kolmen tunnin välein ensimmäiset neljä päivää poislukien yöt. Kuukauden jälkeen alkoi jatkuva huimaus ja nyt huimaus loppui cipralexilla mutta muut sivuoireet niin kamalat etten kestä, ensimmäisen kirjoituksen lisäksi tuli seuraavia sivuoireita: mahakipu, näön sumuuntuminen, ajatuksen hitaus, järkyttävä väsymys ja onnellisten tunteiden poistuminen. Itsellä ei ollut siis yhtään ahdistusta/masennusta ennen lääkkeen aloitusta. Oon käyttänyt pahimpien kohtausten aikana opamoxia, mutta siitä ei taida olla apua jos tulee sivuoireita cipralexin lopetuksesta? Onko olemassa lisäravinteita mitkä auttaisivat lääkkeen lopetuksesta?


    • artsi7

      Mielialalääke pitää alkaa toimimaan noin kuukaudessa. Opamox auttaa sekä mielialalääkkeen aloituksessa että lopetuksessa. Itse suurimman tehon sivuoireisiin sain tunnin juoksulenkeillä ja joogan hengitysharjoituksella venytyksillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe