JHL kurittaa lapsia ja vanhuksia

Loimaa rules

JHL:n lakko kurittaa lapsia ja vanhuksia. Törkeää toimintaa. Lakko anarkistinen toimenpide. Oikea toimi olisi mielenosoitus.

Sitä paitsi ovat väärällä asialla. Jos liikelaitos kilpailee markkinoilla, lain mukaan on yhtiöitettävä. JHL kannattaa siis laittomuutta. Jos JHL on sitä mieltä, että poistutaan kilpailumarkkinoilta, niin tarkoittaa työn vähenemistä ja irtisanomia. Siis JHL ajaa irtisanomisia.

AY ei ylipääätään ole työntekijöiden asialla. AY-pomot yrittää ajaa omaa etuaan. Tässäkin tapauksessa yhtiöittämisen kautta jäsenkunta vähenisi, koska uusi yhtiö olisi PAMin alainen. Siitä kysymys, ei työntekijöiden asioista. Törkeää toimintaa.

26

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loimaan loiset

      Loimaan kassa ei neuvottele työehdoista (palkat ym), vaan siinä olevat syövät rusinat pullasta maksamatta mistään- Loimaa ainoastaan heikentää neuvottelevia ammattiliittoja ja siten heikentää työntekijöiden asemaa neuvotteluissa.

      Kyseinen Palmia-liikelaitos "kilpailee" markkinoilla huiman 3% osuudella liikevaihdostaan joka on helposti purettavissa pois, mutta KOK -poliitikot eivät sitä halua ymmärtää vaan ajavat kavereilleen (firmoille) töitä pontevasti.

      Jos se 3% yhtiäitettäisiin niin mitä sitten. JOs se annettaisiin pois niin kaikilla olisi tyäpaikka joko pois annettavassa tai sitten kunnan ikääntyvien työntekijöiden eläköityessa paikkoja vapautuu.

      TYöntekijöiden palkkoja ollaan ns työehtoshoppailulla alentamassa noin 1700 eurosta noin 1400 euroon/kk miinus verot. Sillä ei vaan tule toimeen Helsingissä eikä se ole inhimillistä. Ihmiset ajettaisiin sosiaaliluukulle. Sitä KOK haluaa.

      AY on siis ainoastaan työntekijöiden asialla palkkojen alentamista vastaan.

    • aivan törkeää !

      Niille yksityisille jonka kanssa Palmia kilpailee on se palmian prosenttiosuus ihankin sama, koska eivät pysty pärjäämään kunnan tukeman yrityksen tarjousten kanssa.

      Aivan törkeä laiton lakko, vaikka mitään ei ole edes päätetty. Sitä paitsi yhtiöittäminen ei edes vaikuta nykyisen henkilökunnan palkkoihin. Tosin saisi vaikuttaa, koska lakkoja käytetään aiheetta.

      • Poliitikot törkeitä

        Kuntahan ei tue omaa yritystään mitenkään. Sen sijaan kunnan liikelaitoksella on velvoite olla tehokas ja tuottaa positiivinen tulos kunnalle. Rahat siis tulevat meille kuntalaisille eivätkä yksityisten firmojen osakkeenomistajille tai veroparatiisiyhtiöihin.

        Yksityinen firma pärjää kunnan liikelaitoksen kanssa maksamalla niin pientä palkkaa, että työntekijä menee kunnan sosiaaliluukulle hakemaan kunnalta osan elämiseen tarvitsemasta rahasta. Kunta siis tukisi yksityistä yritystä maksamalla sossuavustusta, kun yksityisen palkka ei riitä elämiseen.

        Yhtiöittäminen nimenomaan vaikuttaa nykyisen henkilöstön palkkoihin siirtymäajan jälkeen. Päätetty sitä ei ole, mutta näin se normaalisti on mennyt. Kunnes on palattu kunnan omiin laadukkaisiin palveluihin takaisin.

        Uusien työntekijöiden palkkoihin yhtiöittäminen vaikuttaisi alentamalla palkkoja muutamalla palkkoja. Uusi palkka olisi alasta riippuen alkaen noin 1200 e/kk nettona käteen.

        Tällä tiedolla lakko on järkevä asia, jotta päättäjät avaisivat silmänsä eivätkä aja palkkoja törkeän alas.

        Laura Rätyhän (KOK) todisti olevansa autuaan tietämätön kunka alhaisia palkat ovat. Hän ihmetteli kuinkahan monella edes on alle 2600 euron kk-palkkoja. Uskomatonta!


    • Hävetkää JHL

      Laiton lakko! JHL:n törkeää toimintaa, ei kovin isänmaallista. Lakko kuin Putinin temput, laitonta ja suuri kansanosa siitä kärsii.

    • Bygones

      No, oman lapseni varapäiväkodissa oli sellainen meininki tänään, että seuraavan kerran kun nämä yhteiskunnan tukipilarit menevät lakkoon, vaihtuu meidän päiväkoti yksityiseen. JHL ajaa puhtaasti omaa asiaansa, jäsenten menettämisen pelossa.

      • pienipalkkainen

        Bygones:
        Se JHL:n jäsenen liksa on bruttona noin 1700 e/kk (miinus verot). Siitäkö pitäisi vielä nipistää yhtiöittämällä?

        Sekö olisi oikein? Jotenkin sitä palkanalennusta on vastustettava. Voit kantaa kortesi kekoon kertomalla asiasta valtuutetuille. Tuossahan on linkki jossain valtuusto-otsikolla olevassa kirjoituksessa.


    • Voikoluottaa?

      JHL:n luottamusmiehet juovat kahvia pomojen kanssa ja puukkotavat työntekijät selkään.
      Onko luottamusmies oikeastaan koskaan auttanut sinua?
      Minkäläista palkka he saavat - ja kuka maksaa sen?
      Katso minkälaisia autoa AY pomot ajavat...
      Yhden päivän lakko on vitsi.

    • laitan heti viestiä

      Liikelaitos ei maksa veroja niin kuin yritys joutuu tekemään. Eikä niitä palkkoja alenneta latiakaan nykyisiltä työntekijöiltä.
      Tuollaisilta lakkoilijoilta kyllä kuuluisi vähentää palkasta puolet.
      Minä laitan valtuutetuille kannattavani lämpimästi yhtiöittämistä.

      • pienipalkkainen

        " Liikelaitos ei maksa veroja niin kuin yritys joutuu tekemään."
        Ei maksa ei vaan nekin rahat jäävät kaupungille = meidän kaupunkilaisten hyväksi (eikä siis valtiolle). Se on siis kaupungin/kaupunkilaisten etu ettei kaupunki maksa veroja valtiolle.

        " Eikä niitä palkkoja alenneta latiakaan nykyisiltä työntekijöiltä. "
        Ja aivan taatusti muuten alennetaan. Viimeistään kun nykyinen tes päättyy eli vuoden 2017 helmikuussa. Muutamalla satasella alenee.


    • Näin Palmialla

      Lakkonne tulee myöhässä liikelaitostaminen päätetty jo ette voi mitään.Samat tapahtui valtion siivoojille saivat vielä lopputilin koko sakki kun Engel perustettiin sekin myyty jo moneen kertaa ja palkat ajettu alas.Ei siivoojan palkalla enään elä joten ei sillä voi hyvää jälkeäkään enää saada kaikki vaan rukoilemaan kesken päivän se ehkä autaa ainakin joitakin.

      • pienipalkkainen

        Ei ole päätetty vielä mitään. Kaupunginhallitus jätti asian pöydälle maanantaina. Kunhan ovat ensin asiaa käsitelleet niin sitten päättävät viedäänkö asia valtuuston lopullisesti päätettäväksi.


    • AY-terrorismia

      Höpö höpö. Lain mukaan toiminnat, jotka kilpailevat markkinoilla tulee yhtiöittää. Se on lakiin kirjoitettu, sitä ei mielenosoitukset muuta. Jos liikelaitos yhtiöitetään, ei siinä työntekijän palkka miksikään muutu, turhaa JHL:n pelottelua. Työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä samalla palkalla uuteen yhtiöön. Laiton lakko oli vain JHL:n pomojen aseman pönkittämistä, ei mitään tekemistä työntekijöiden palkkojen ja oikeuksien kanssa. Kyllähän ne AY-pomot nämä jutut tietävät. Taitaa olla vaalit tulossa, irtopisteiden keruuta. Törkeätä yhteiskunnan terrorisointia asian varjolla, koska asia ei miksikään muutu. Kovat lakkosakot päälle laittomasta lakosta!

      • pidetään puolemme

        3% Palmian liikevaihdosta on ulkoista myyntiä. Noin vähäisen määrän käyttäminen yhtiöittämisen perusteena on tarkoitushakuista. Niistähän voidaan luopua milloin tahansa, jos poliitikot niin päättävät. Mutta kun se päätöshalukkuus lähteekin ideologiasta. KOK sitä ajaa ja VIHREÄT osittain peesaavat.

        Palkat alenisivat siivoojilla nykyisesti n 1700 e/kk --> n 1400e/kk miinus verot.

        Näyttää siltä etteivät KOK ja VIHR edustajat osaa ajatella millä rahalla täällä Helsingissä pärjää. Tuo palkan alennus tapahtuu uusille työntekijöille heti ja vanhoille hetken päästä. Siitä vaan iloisesti sosiaaliluukulle, jonka kaupunki maksaa senkin.


    • pihalle 100 henkeä?

      Noh, jos siinä on vain 3% ulkoista myyntiä, eikä henkilökunta halua yhtiöittämistä niiltä osinkaan, niin eikö toinen vaihtoehto ole lopettaa se ulkopuolelle myynti, koska se vääristää kilpailua ? Yksityisille yhtiöille se Palmian 3% on elämän ja kuoleman kysymys, koska se vääristää hintarakennetta.
      Mikäli Palmia lopettaa ulos myynnin, niin se tarkoittaa potkuja noin 100 henkilölle. Se on käytännössä ne henkilöt, jotka tekee sitä kolmea prosenttia.
      Toki se toinen vaihtoehto on se yhtiöittäminen.

    • Purku päälle nyt

      Näkyy nuo palmian siivoojat olevan tosi itsekkäitä tyyppejä.
      Vastustavat yhtiöittämistä joka vääristää vapaata kilpailua. Väittävät palkkansa alewnevan, jos yhtiöitetään. Siis yk´sityisellä sektorilla on työntekijöillä alemmat palkat, koska Palmia vääristää vapaata kilpaiulua. Sen takia on EU:ta tullut käsky yksityistää. Voidaan siis sanoa, Palmian työntekijöiden nauttivan ylisuurta palkkaa alaansa verrattuna.

      On tosiaan aika purkaa nuo koko alaa vääristävät rakenteet.

    • tämäkinpuolion

      Entäs ne tällä hetkellä kaupungin (ei siis Palmian) palkkalistoilla työskentelevät ihmiset, jotka aiotaan vaan tuupata tuohon perustettavaan yhtiöön?
      esimerkkinä seuraavat:
      -sosiaali- ja terveysviraston laitoshuolto, ainakin 600 henkilöä
      -sairaaloiden, palvelukeskusten ja sosiaalikeskusten vahtimestarit, n.100 henkeä

      Itse haluan ,että kyseiset toiminnot pysyvät asiantuntevissa käsissä. Kilpailutus johtaa siihen, että sairaalaosastoja siivotaan kohta kerran viikossa... ihan vaan säästöjen vuoksi. Lisäsiivoukset siirtyvät hoitohenkilökunnan vastuulle, siis sen porukan, joka on jo nyt äärirajoilla jaksamisen kanssa.
      Hyväkään opastaulu ei pysty taluttamaan asiakasta taksiin, jakamaan posteja, pitämään yleistä järjestystä yllä tai vaikka laittamaan vainajaa arkkuun. Nämäkin vahtimestareiden vaativat tehtävät meinataan tuohon yhtiöön siis tunkea.

    • heh heh

      Höpön höpön. Palmian leivissä on saanut laiskotella ja yhtiöittäminen totta ottaa henkilökuntaa päähän, koska joutuvat oikeasti töitä tekemään.
      Yksityiset hoitavat paremmin ja nopeammin ne työt mitkä pitää tehdä.
      Hoitohenkilökunta ei m itään siivoa, vaan sen tekee ammattilaiset, näkee noista jutuistasi, kuinka on saatu makoilla työaikana, sen verta levottomia ne ovat.

      • voi ttu

        Ylläolevasta voi päätellä että kirjoittaja on makoillut yhteiskunnan tuella, pitkään.


    • kertokaas

      Missähän tehtävissä Palmialla on saanut laiskotella? Olisko jotain listaa olemassa? Häh?

    • Loimaa rules

      JHL haluaa, että 100 irtisanotaan. Sitähän se yhtiöittämisen vastustaminen käytännössä tarkoittaa. AY ei ole työntekijöiden asialla.

    • sossun vaksi

      Jos nyt joku ei tätä jo keksinyt/tiennyt niin lakon syy tai pikemminkin kaikkien helsinkiläisten syy ymmärtää lakkoa ja sen pyrkimyksiä on: Palmian yhtiöittämisestä hyötyvät tulevan yhtiön osakkaat ym. toimijat. Suuremman voiton tavoittelu johtaa joka saralla jossa kaupungin suunnitelmissa nykyisiä toimintoja siirrettäisiin Palmia:lle, palvelujen heikkenemiseen. Syitä tähän on monia ja jossain seuraukset ovat voimakkaampia mutta jos otan oman työpisteeni esimerkiksi.. Nyt saat asioidessasi palvelua ja Tiedot ovat asiakaspalvelijoiden saatavilla, asiakaspaljelijat jotka tuntevat talon ja työntekijät ym. Palvelujen siirtyminen Palmia:lle saa mitä todennäköisimmin aikaan sen että henkilöstö vaihtuu ja on sitä kautta tiedottomia talosta ja sen käytännöistä. Asiakaspalvelijoilla ei ole (koska eivät kaupungin "virkamiehinä" "työkaluja" omaa) käytössään asiakkaiden opastamiseen vaadittavia "työvälineitä" ja tulevat todennäköisesti toimimaan lähinnä puhelinnumeroita jakavina ja papereita vastaanotttavina "en osaa sanoa" henkilöinä. Eli... Jos olet asiakkaana/potilaana missään kaupungin hallinnoimassa palveluja tarjoavassa virastossa tai muussa laitoksessa jossa toimintoja aiotaan siirtää Palmialle, varaudu palvelun huononemiseen tai aktivoidu ja vastusta muutosta. Jos taas olet työntekijänä (sos. työntekijä, sairaanhoitaja tms.) varaudu työn kuormittavuuden lisääntymiseen tukitoimien minimoituessa.

      • Jalle vaksi

        Kyllä, aivan oikein palvelut heikentyvät ja huononevat jos Palmia yhtiöitetään. Ei ole todellakaan pilkkoa jo voittoa tuottavaa ja erittäin osaavaa henkilökuntaa omaava Palmiaa, hyvä, bra !!


    • siinä vaihtoehdot

      Se nyt on lain mukaan yhtiöitettävä, tai ne ulkopuolelle myyvät osat lopetettava.
      Silloin lähtee työpaikka yli 100 henkilöltä, kumpi parempi ?

    • Jalle vaksi

      Taas näitä " lain mukaan" muka tietäjiä, puppua suolletaan pitkin ketjua, ottakaa nyt asioista selvää ennenkuin levittelette tietämättömyyttänne pitkin palstoja...huoh...ei jaksa selvyyksiä kerrata.....

    • paloiksi vaan se

      Niin puppua suoltavat Palmian työntekijät, mutta mitä väliä, koska näillä palstoilla ei asioista päätetä. Itsekin olen monista koneista laittanut jonkun antaman vinkin mukaisesti mielipiteeni valtuustolle, olen puoltanut yhtiöittämistä lämpimästi.

      • Jalle vaksi

        Puolla mitä puollat, samaa puppua joka toinen kommentti, tuskin ovat Palmian työntekijöiltä moiset lätinät, mutta mitä väliä, ei sitä näillä palstoilla todellakaan päätetä, luulisi sen tuollaisen älykönkin ymmärtävän...mutta ei... samaa puppua edelleen...huoh...mistä ojasta noita nousee...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe