Työttömänä on kiva olla :D

SossuArska

Työttömänä Suomessa on ihan mukavan leppoisaa olla. Nyt olen ruskettunut ja rentoutunut ja täydellä ansiosidonnaisella päivärahalla. Täällä kotona kun on niin tavattoman halpaa elellä ja sossu maksaa vuokrani sekä antaa tukirahoitusta kaikenlaiseen viihtymistä edistävään toimintaan. Laittelen kaverin tallilla vanhaa jenkkiautoani ja illat istun rannan olut-terasseilla. Aamusella nukun aina pitkään, kun ei ole kiire minnekään. Hyvin pärjään ja nautin elämästä. Ei se tehtaan liukuhihnatyö mulle oikein sopinutkaan...pitkiä päiviä ja hiostusta. Nyt on vapaus tehdä mitä tykkää, tai sitten jos ei huvita niin tarvi tehdä mitään.

23

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnellinen4ever

      Sama täällä. En "tienaa" ihan yhtä hyvin ku työttömät somput ym. sossun mamu-loiset, mutta tulipahan tehtyä 21 vuotta töitä ja maksettua veroja. Nyt on teidän työläisten vuoro maksaa minun loppuelämäni loikoilut. =)

    • :-))

      Hyvä, että elämä maistuu ja nautit siitä, että pääset helpommalla!

    • Totuus =

      Aikansa kutakin, rahat ovat loppu myös antajilta.
      Kannattaisi pyrkiä vaikka töihin, niin yläpää ei sekoa kun tienestit ja leppoilu loppuvat.

      Luuserit leuhkivat olemattomuuttaan ja yrittävät päteä saamattomuudellaan.

      Joo luuserit ajattelevat pääsevänsä helpommalla, kun alistuu toisten murusilla elämiseen.

      Asunto, huvila, pikavene, maasturi ja arvopareita sen verran, että saa vain tilata kakolan kavereita amntamaan turpiin luusereille.

      Jos vituuttaa niin katsokaa peilistä kuinka avuttomia olette.

    • mirkkuzd

      no onhan tää nyt siis aivan loistavaa. rahaa tulee niin että pärjää ja saa harrastaa ja nauttia kiireettömästä elämästä.

    • Työtön

      Ei työn pitäisi itseisarvo ollakaan, vaan sivujuttu. Työelämä tänään on aivan liian kiireistä ja sitä on liikaa. Jospa sitä ei esimerkiksi tarvitsisi tehdä niin paljon, saisi samalla tienata ja jäisi aikaa perheelle ja harrastuksin.

      Pidemmän aikaa työttömänä kaipaan jo töitä vaikka olenkin muutoin hyvin pärjännyt ja ulkomaillakin käynyt. Jokainen on erilainen ja kaikille se työttömyys ei ole mikään "peikko" niinkuin mulle.

      Joillaki sekoaa pää heti kun ei pääse töihin ja jotkut tarttuu pulloon.

    • Pistitpä provon

      Vai on sitä oikein liukuhihnan ääressä hikoiltu töissä? Millähän tehtaalla Kokkolassa sellainen liukuhihna mahtoi olla? Tietääkseni niistä on luovuttu ajat sitten niilläkin teollisuudenaloilla, joilla ovat olleet käytössä. Kokkolassa ei kai koskaan.

    • maketrs

      Kyllä se alkaa itelläki nuppi sekoamaan kun on pitkään työttömänä ja alkaa olla jo vaikea lähteä mihinkään työhön kun on pitkään ollut jouten.

    • yhteiskuntza

      Kyllä! näin se hyvinvointi toimii, harmi että jotkut vaan ottaa yhteisistä muroista eikä tajua antaa..

    • Totuus =

      Ei käy kateeksi oikeita työttömiä, mutta jos työttömänä on kivaa olla niin jotakin on pahasti pielessä.

      Suurimmat syylliset löytyvät suuripalkkaisista yhteiskunnan päättäjistä, niin julkisen kuin myös yksityisen alan ahneista.
      Hyvällä koulutuksella ja osaamisella ei kannata ylvästellä yhteiskunnassa jossa hyväosaiset ovat kasvattaneet tuloeroja ja nostavat liian suuria osuuksia yhteisestä kakusta ja velkarahoilla lihottavat omaa varallisuuttaan unohtamalla vastuunsa huono-osaisista.

      Kokkolassa suunnitellaan taas veronkorotuksia, kun ei osata niitä tehtäviä jotka toimenkuvaan sisältyvät.

      • SossuArska

        Tällä Kokkolassa käy nykyään liikaa ulkopaikkakuntalaisia. Tämä kaupunkimme on siinä mennyt piloille. Ennen niin kaunis ja idyllinen, merellinen ja perinteikäs kaupunki on muuttunut viime vuosina huonoon suuntaan juuri muualta tulleiden ihmisten takia. Tuovat tänne omia kotkotuksiaan ja öky-autojaan.

        Nyt saa pelätä henkensä edestä, kun mustilla, isoilla Audeilla ajetaan tuhatta ja sataa keskustankin alueella. Sitten ne parkkeeraa jalkakäytäville ja leuhkivat vielä, että on se hyvä kun täällä ei tule pysäköintisakkoja. Niissä Audeissa on vielä yleensä kaksi pakoputkea. Niin kuin ei yhdellä täällä Kokkolassa pärjäisi.


      • Lama jatkuu

        Kiinteistöverojen ym. sellaisten kotitalouksien maksujen korotuksilla kait se on nuo työttömät elätettävä, kun sitä rahaa ei ole muualtakaan nyhdettävissä.


    • Totuus =

      JOO ja niinpä.

      "Ennen niin kaunis ja idyllinen, merellinen ja perinteikäs kaupunki on muuttunut viime vuosina huonoon suuntaan"
      Huono suuntahan alkoi silloin, kun suurteollisuutta alettiin "haalimaan" Kokkolan parhaille rannoille ja ne ulkopaikkakuntalaisetkin suurimmaksi osaksi ovat tulleet maaseudulta.
      Audimiehistä en tiiä, mutta "passka" ympäristöhän kaupugissa on.

    • Ökyjohtajat

      Elämässä on tärkeämpiäkin arvoja, kuin työ.
      Poliitikot ja työelämän päättäjät haluaa vain sitä, että ihmiset olisivat töissä elämänsä loppuun saakka, eikä kukaan pääsisi eläkkelle tai jos joku pääsee, niin he toivovat, ettei ihminen eläisi pitkään eläkkeellä ollessaan.
      Nehän ne miettivät näitä elin ikä ennusteita, muka ihminen elää nykyään entistä pidempää ja laskevat, että seuraavana vuotena syntyneenä on pidempi elin ikä indeksi.
      Eivät he näytä tajuavan, että jokainen ihminen on yksilö ja ihminen voi kuolla alle 20 vuotiaanakin.

      Toinen juttu, mitä nämä päättäjät, joilla on palkka tuhansia euroja/kk haluaa on se, että ihminen tekee heidän palkkaansa nähden ilmaiseksi.
      Kuka nyt haluaa tehdä päivän töitä pienellä palkalla, että illalla on niin puhki, ettei jaksa tehdä muuta, kuin mennä heti nukkumaan.
      Näillä herroilla on mukava ja hyväpalkkainen työ.
      Heitä ei työ rasita, menevät "töihin" aamupäivän jälkeen ja työ on lähinnä omassa mukavassa toimistohuoneessa leposohvalla lepäily, päivän lehtien lueskelu ja kaunis sihteerikkö tuo leivoskahvin johtajalle.
      Sen jälkeen johtaja lähteekin hoitamaan päivän töitä eli menee kotiin jatkamaan unia, jotka jäivät kesken, kun piti mennä toimistolle aamupäiväkahville.

      Päiväunien jälkeen johtaja lähtee päivälliselle, joka on päivän suurin ja tärkein työtehtävä ja päivällinen on paikallisessa hienossa ravintolassa, jonka maksaa tietenkin firma ja firma vähentää johtajansa kulut työntekijöiden palkasta.
      Työntekijät hikoilevat ja painavat niska limassa töitä 10 euron tuntipalkalla, että firmalla on varaa maksaa johtajalle 200 euroa tunnissa palkkaa.

      Onko työmotivaatiota kohottavaa se, että työntekijä joutuu tekemään 20 tuntia eli 2,5 päivää töitä, että tienaa sen, mitä johtaja saa tunnissa palkkaa.

    • Kuplii

      Ihan "asiallinen" mielenilmaisu, mutta työstähän kaikki lähtee, myös tärkeät arvot.

      Lähdetään siitä, että kaikille pitäisi järjestää työkyisyytensä mukaisia töitä selaisella palkkatasolla, että siitä saa elantonsa.

      Palkasta työn osuus voidaan laskea siten, että ammattikoulun käynyt osaava työntekijä on työstä palkansa ansainnut, ylimenenevästä osasta voisivat "herrat" tapella keskenään ilman, että tullaan työntekijän "kukkarolle".

      Palkkaerot ovat kasvaneet, nyt pitäisi palkkatasoja supistaa, keskipalkat pitää jäädyttää ja ylisuuria 5000 €/kk palkkoja pitää leikata verotuksella ja siirtää alle 3000 €/kk palkkoihin.

      Pitää vaatia oikeutta, mutta sitä ei saa eikä sitä tule kotona loikoilemalla.

      Koulutuksella on liian suuri painoarvo palkakoissa, koska hyvinkoulutetut suuripalkkaiset ovat syypäitä koko maailman talouden kupliin ja taantumiin, eli suuripalkaiset eivät ole palkkaansa ansainnet, koska varsinaisen tuloksenkin tekijöitä kuitenkin ovat ne perusduunarit.

    • myös työtön

      huono on arskalla ansiosidonnainen kun sossusta vielä pitää hakea lisää, täyttä puppua koko juttu.

    • pääministerisipi

      tulkaa töihin pannaan suomi kuntoon

    • Näinmeillä

      Itse olen ollut työttömänä 9 kuukautta. Firma lopetettiin Kokkolasta. Näin 50 vuotiaana on vaikea työllistyä. Mulla on kolme eri ammattitutkintoa mutta siltikään en kelpaa mihinkään. Työpaikkahakemuksia olen lähettänyt ihan simona. Yhteen haastatteluun pääsin. Saldona oli että olen liian vanha ja ylikoulutettu työhön. 1100 tulee kerran kuukaudessa tilille. Vuokra on 500 euroa. Loput menee laskuihin. Vakuutukset, puhelinliittymät, sähkö, internet, vaatteet, lääkkeet, ruuat. Siinä sitä ollaan. Ei jää sentin hyrrää säästöön.

      • RahaPolttaaTaskussa

        Ei ihminen tarvi muutakuin ruokaa elääkseen! Sika-nauta (10%rasvaa), perunat, näkkäri, hernekeitto ja puuro ei maksa juuri mitään. Tunnusta pois juot ja poltat kaikki rahasi niin kuin kaikki muutkin tekevät.


      • tyhmälaiskasaamaton

        Aika paljon sulla menee laskuihin ym. vakuutuksiin. Eihän niitä tartte joka kk maksaa jolloin sulla luulis jäävän enemmän käyttörahaa? Ja ruuassa voi säästää jos viihtii nähdä vähän vaivaa.

        Tiän yhen miehen joka elää kokkosäätiön rahoilla herroiks ja ruokaan uppoaa kuukaudessa varmaan sen 120€ hehheh. Eikäö tartte ottaa vastuuta juuri mistään.


    • Kovaahommaa

      Työttömillä menee hienosti nyt kun Soini on hallituksessa, nyt pannaan ne Oinosen ja Hakkaraisen työttömyyden parannuskeinot käytäntöön. Keski-Suomen työttömät laitetaan kokeellisesti ilmaiseksi paikallisiin yrityksiin töihin, muutama kymmenen Hakkaraisen sahalle, peruspäiväraha maksetaan. Loput laittaan kepun isäntien metsiin risusavottaan, tietysti peruspäivärahalla.
      Sitten kun marja-aika alkaa niin Lappiin perustetaan marjanpoimintaleirejä työttömille, silloin ei saa peruspäivärahaaa kun marjanpoiminnalla hankkii niin hyvin, että Thaimaasta asti kannattaa tulla tänne marjastamaan.

      • Ihanteet

        Joo, Soini ja Stubb rakentavat yhdessä Rehn'n kanssa meille ihanne yhdyskuntaa.


    • peruspäiväraha

      Työttömänä tuntuu siltä että aivan kun olis eduskunnasta eläkkeellä.

    • NäinSeUseinOnkin

      Työttömänä kyllä saa rahaa enemmän kuin jos olisi työssä. Ja omaa aikaakin jää omille jutuille...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe