Todisteiden paino

Mietitäänpäs hetki sitä mitä on esittää hänellä joka sanoo että ufot on hölynpölyä ja hullujen jorinoita. Yleisimmät selitykset:

-Se on mahdotonta koska ihmisten nykytieteellä ei ole vahvistettuja keinoja tähtienväliseen matkailuun paitsi joissakin teorioissa.

-Se on mahdotonta koska valon nopeutta ei voida nykytieteen käsityksen mukaan ylittää ja etäisyydet ovat liian suuret.

-Se on mahdotonta koska ihminen on niin ainutlaatuinen ja Jumalan luoma ja ei ole muita Jumalan luomuksia kuin ihminen tai jos on niin ne ovat demoneita ja vanhan sarvipään kätyreitä.

-Se on mahdotonta koska ei ole kyetty vertaisarvioidusti todistamaan tieteellisin metodein niiden olemassaoloa.

-Se on mahdotonta koska on totta että osa iso osa peltokuvioista, iso osa abduktioista, iso osa valokuvista, iso osa videoista ja iso osa havainnoista ovat olleet joko lavastettuja, hupailuja, debunkkausta, psykologisia väärinkäsityksiä tai niin sanottuja luonnollisia tapahtumia tai ilmiöitä.

-Se on mahdotonta koska on olemassa teeman ympärille perustettuja ufokahviloita joissa latte tarjoillaan foliohattu päässä.

On varmasti muitakin yleisimpiä syitä kieltää kokonaisuudessaan ufoilmiö.

Itse olen sitä mieltä että kaikki edellä mainitut syyt kieltää ufoilmiö massiivisessa kokonaisuudessaan ovat naurettavia. Ihminen ei ole likimainkaan kaikkitietävä missään mielessä ja tulevaisuuden näytettäväksi jää, tuleeko se sitä kaikkitietoisuutta koskaan lähentelemäänkään olemassaolonsa aikana.

Verrataanpas nykyihmisen eri kulttuureita, eroavaisuuksia ajatusmaailmassa, tietotasossa, koulutuksessa ja henkisyydessä keskenään niin huomataan että niissä on valtaisia eroja. Jotkut meistä asuu edelleen eristyksissä ns "länsimaisesta sivistyksestä" ja heille on aivan turha mennä kertomaan mikä on kuumin peli facebookissa tällä hetkellä.

Miten hemmetissä voidaan olettaa että me "länsimaiset sivistyneet ihmiset" tiedämme kosmoksesta kaiken tai edes pikkiriikkistäkään osaa siitä? Oma veikkaukseni on että olemme vasta raapaisseet kuorta.

Viisaat ovat sanoneet että tieteessä jokainen uusi vastaus herättää viisi uutta kysymystä.

14

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummastuttaja

      Kieltäjien jutut eivät koskaan ole perustuneet mihinkään muuhun kuin itsepintaiseen kieltämiseen. Järkevää lausetta sieltä debunkkareiden lätinästä ei ole odotettavissa vaan kaikki perustuu kuulema erään ufokahvilan voitontavoitteluun vaikkakin suurin osa ufohavainnon tehneistä ei ole koskaan kyseisestä kahvilasta kuullutkaan. Ihmeellinen on maailma.

      • telluksen tallaaja

        Ihmeellinen on maailma. Alieenit viestittävät peltokuvioilla kosmisia salaisuuksia, joista telluslaiset eivät koskaan saa tolkkua. Ihailtavaa on alieenien kärsivällisyys.


    • Joku Einstein

      Hullu kieltää, viisas tutkii.

      • soo soo

        Ei saa tutkia koska kieltäjä kieltää tutkimasta jotta pääsee sanomaan että ufologia ei ole tutkimusta.


    • Tekola Nisla

      Siitähän tuo pohdinta lähtee mitä me osaamme. Ei niin että jossain muualla oltaisiin huomattavasti pidemmällä kehityksessä. Ei jätetä mahdollisuutta sille. Jos propulsio tekniikkaakin on tutkittu jo v.1947 lähtien, eikö läpimurtoa ole vieläkään tapahtunut. Kohta 70-vuotta on siis yritetty rakentaa sitä ns. Man made alusta.

      • Tekola Nisla

        Tai sitten meille on valehdeltu tuon 70-vuoden ajan tietoisesti.


      • Esimerkkinä Esko Valtaojan (ja Esko siteerasi tuossa tieteen uusinta tietoa universumista) mukaan on mahdollista että sivilisaatio on voinut kehittyä universumissa jopa 7,8 miljardia vuotta ennen meitä eli he olisivat olleet sivilisaatio karkeasti jo vuonna 5 700 998 000 (5,71 miljardia vuotta) ennen Kristusta.

        Onko tuo tieteellinen arvio paljon vai vähän? 70 - vuotta versus 7,8 miljardia vuotta... On niissä aikamoinen ero. Prosentteina 70 vuotta on aika vähän verrattuna 7 800 000 000: een vuoteen.


      • lkhjhfhgd
        hellakoukku67 kirjoitti:

        Esimerkkinä Esko Valtaojan (ja Esko siteerasi tuossa tieteen uusinta tietoa universumista) mukaan on mahdollista että sivilisaatio on voinut kehittyä universumissa jopa 7,8 miljardia vuotta ennen meitä eli he olisivat olleet sivilisaatio karkeasti jo vuonna 5 700 998 000 (5,71 miljardia vuotta) ennen Kristusta.

        Onko tuo tieteellinen arvio paljon vai vähän? 70 - vuotta versus 7,8 miljardia vuotta... On niissä aikamoinen ero. Prosentteina 70 vuotta on aika vähän verrattuna 7 800 000 000: een vuoteen.

        Niin. Edelleenkin ollaan tilanteessa jossa todetaan että elämä muualla on mahdollista mutta todisteita asiasta ei ole. Tästä nyt ei pääse yli eikä ympäri ja hassua on katsella ufouskovaisten kiemurtelua tosiasioiden edessä.


    • Tekola Nisla

      Niin ei edes promillen osia.

    • Tekola Nisla

      Ei vaan hassua on katsella skepojen vänkäämistä siitä ettei monella olisi kontakteja ET- olentoihin. Onhan se toki ymmärrettävää koska heillä ei ole näitä kokemuksia eikä näin ollen todisteita maanulkopuolisesta elämästäkään.

    • Skeptikko ja lapsi

      Jotkut todisteet on helpompi hyväksyä kuin toiset. Jos lapsesi tulee nenä veressä pihalta itkien sisään ja sanoo että naapurin tero potkaisi jalkapallolla naamaan niin vaatiiko skeptikko lapseltaan tieteellisen todisteen tapahtuneesta vai sanooko hänelle opettavaisesti että mitään teroa ei ole olemassakaan eikä edes jalkapalloa koska et voi sitä tieteellisesti todistaa että näin tapahtui.

      Sitten lapsi sanoo että tapauksen näki myös kymmenen naapuria niin siihen kunnon kantaskeptikko sanoo että höpsis nehän saattaa olla samassa juonessa kanssasi tai kärsiä massahallusinaatioista.

      Sitten lapsi tuo kännykän jossa on video tapahtuneesta. Tähän kunnostautunut skeptikko toteaa että mikä tässä videossa muka on sellaista jota ei voisi tehdä CGI:llä tai muulla editointiohjelmalla?

      Seuraavaksi kantaskeptikko retuuttaa naskalin pihalle vertaisarviointiin ja määrää tapahtuman uusinnan toistettavuuden vuoksi. Tero ei osu toisella kerralla lasta naamaan pallolla ja täten tieteellinen lopputulos on että ei se osunut ensimmäiselläkään kerralla ja kaikki ovat suurressa hoaxissa mukana. :)

      • --------------------

        "Jos lapsesi tulee nenä veressä pihalta itkien sisään..."
        Jos lapsi tulee nenä veressä pihalta itkien sisään ja sanoo että naapurin tero potkaisi jalkapallolla naamaan niin ufouskovainen kertoo lapselle että hän on ollut abduktoituna lentävässä lautasessa, alienien kokeissa. Tämä siksi että ufouskovaisella ns. uskontogeeni.


    • Tekola Nisla

      Heh, skeptikko ei pääse epäilyistään, eikä seepra raidoistaan.

    • Tekola Nisla

      Joka toista haukkuu sen napa paukkuu!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe