sähkön valinta

eiydinlaitoksia

Sitten kun kuluttaja saa itse valita minkälaista sähköä haluaa käyttää, niin heti valintani on uusiutuvaa sähkövoimaa esim. tuulivoimalla tuotettua.

17

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yes we can

      Ahaa, eli saat sähköä silloin kun tuulee. Kovilla pakkasilla talvella ja tyyniniä syysiltoina sähköä tulee pistorasiasta, muuna aikana ihana tuuli työntää tuulivoimalan roottoria ja sähköä piisaa muutaman hehkulampun tarpeisiin.

      Kyllä arkitalous on taas etäinen asia viherpiiperölle!

    • ydinvoimala ei

      Edelliselle kommentoijalle.
      Mitä hyviä puolia on uusiutuvalla sähköntuotannolla ?
      Onko sinun mielestä "viherpiipertäjät" jotenkin alempaa kastia kuin sinä ?

      • Pipertäjät ovat

        kadottaneet arkielämän realismin. Voisit ilmoittautua vapaaehtoisesti maksamaan tuulisähköstä sen todellisen hinnan ilman tukia. Ehkä se palauttaisi sinullekin vähän realistisemman otteen asioiden käsittelyyn. Kyllä se vaan on niin että tuulienergialla tuotettu sähkö on sitä kalleinta energiaa joka ei lisäksi riitä mihinkään.


      • huohh...
        Pipertäjät ovat kirjoitti:

        kadottaneet arkielämän realismin. Voisit ilmoittautua vapaaehtoisesti maksamaan tuulisähköstä sen todellisen hinnan ilman tukia. Ehkä se palauttaisi sinullekin vähän realistisemman otteen asioiden käsittelyyn. Kyllä se vaan on niin että tuulienergialla tuotettu sähkö on sitä kalleinta energiaa joka ei lisäksi riitä mihinkään.

        Ydinvoiman kannattajat ovat ahneita, ette ajattele muuta kuin rahaa ja omaa napaanne, viis tulevaisuudesta.


    • valita voi

      kilpailuttaja.fi on paikka jossa voi vertailla sähkösopimuksia ja tehdä sopimuksen haluamansa sähköntuottajan kanssa. Sähkön voi valita vapaasti vaikkapa hinnan ja / tai tuotantotavan perusteella. Tai sitten voi esimerkiksi valita sähköä jolla ei tue Putinin hallintoa. Sitä nyt ei suoraan siellä lue, mutta esimerkiksi Ruotsissa tuotetusta tuulisähköstä ei Kreml taida kostua mitään. Suomalaiset ydinvoimalat tankataan venäläisellä polttoaineella. Karvahattuladamiehet ottavat sitten sitä.
      Verkkoyhtiötä ei voi vaihtaa vaan Savon Voimalle on kiltisti maksettava sen mitä se pyytää.

    • khhk

      Ajatus on kaunis, mutta käytännössä sillä ei ole paljon merkitystä. Kun tulee pakkaset, kaikki Savon Voiman verkon kautta tuleva sähkö on ydinvoimalla tuotettua, kotimaista ja ystävällismielisen naapurin Putinin lähettämää tuontivirtaa. Ja hyvä niin: sehän on kaikkein ympäristöystävällisintä eli kaikkein vihreintä voimaa, mitä markkinoilta voi saada. Jos halutaan torjua ilmastonmuutosta, joka on todettu ihmiskunnan suurimmaksi uhaksi, pitää satsata nimenomaan ydinvoimaan.

      Sähköyhtiöt rakentavat viherpesuksi tuulimyllyjä ja muuta vastaavaa, mutta ei niillä ole kokonaisuudessa mitään merkitystä. Jos sieltä joku prosentti parhaana päivänä tulee, ei sillä tehtaita pyöritetä. Risuja voidaan kerätä autokuormittain, mutta yhden päivän ydinsähköä vastaavan virran tuottamiseen tarvitaan sadan kilometrin letka kuorma-autoja. Eikä ole ympäristöystävällinen ratkaisu, ellei panna autot toimimaan häkäpöntöillä.

      Suhteuttakaa, pliis!

    • sairautta aiheuttaa

      Ydinvoima ympäristö ystävällistäkö ?...

    • khhk

      Ydinvoima nimenomaan on nykyisistä sähköntuottamisen muodoista kaikkein ympäristöystävällisintä.
      Jos risuja poltetaan, siitä aiheutuu pienhiukkaspäästöjä, jotka ovat vaarallisia. Hengittäessä tukkivat keuhkot. Sama tilanne on tietysti öljyä poltettaessa ja erityisesti kivihiilessä.
      Vesivoima on tuhonnut paljon suomalaista luontoa. Jos museoikäiset voimalat räjäytettäisiin ja kosket avattaisiin taas lohikaloille, matkailutulot korvaisivat moninkertaisesti voimaloiden sähköntuotannon.
      Ydinvoimala ei tuota mitään päästöjä, piipusta tulee vesihöyryä. Sitä samaa haihtuu järvistä ja meristä.
      Miksi puhtainta energiamuotoa pitää niin hirveästi vastustaa?
      Japanissa tapahtui tämä Fukushiman tapaus. Siksi siellä ruvettiin vastustamaan ydinvoimaa. Pitää muistaa kuitenkin se, että alkusyy oli maanjäristys ja siitä aiheutunut tsunami. Ei niillä ollut mitään tekemistä ydinvoiman kanssa.
      Voimala kesti katastrofin hämmästyttävän hyvin. Muuta intraa meni mäsäksi paljon. Kuolleita, hajonneita taloja ja muuta tavaraa oli pitkin rannikkoa. Sitä lilluu pitkin merta kohti Havaijia.
      Ei tässä ollut kyseessä mikään "ydinvoimaonnettomuus", kuten viherpiipertäjät Suomessakin uutisoivat. Kyseessä on "maanjäristys" ja "tsunami" . Niitä Suomessa ei tarvitse pelätä tai sitten ovat maailman kirjat todella sekaisin.

    • khhk

      Niin ja mitä sairautta ydinvoima aiheuttaa? Kateutta? Jalkasilsaa? Kuppaa?

      • lyhyt nokkaista

        Ydinvoima on atomipommiin verrattavaa vaaraa, joka aiheuttaa syöpää, kateutta ihan niinkuin sanoit, ahneutta, vihaa, ylpeyttä ym.. jos sinulla on kuppa ja silsa niin mene lääkäriin.


    • Kateenkorva

      Ollaan vauhdissa taas.Näps näps.

    • khhk

      Etelä-Savossakin on voimaloita, joissa varapolttoaineena toimii kivihiili. Se on halpaa ja sitä on helppo laivata Saimaan kanavan kautta tänne.

      Ottakaapa ydinvoiman vastustajat Google käteen ja tutkikaa, kumpi on aiheuttanut kuolemia, hiili vai ydinvoima.

      Joka vuosi kuolee satoja ellei tuhansia ihmisiä hiilikaivoksissa. Milloin on viimeksi joku kuollut uraanikaivoksessa tai ydinvoimalassa. Ei taida olla tapauksia.

      Kun puhutaan ydinvoimasta, aina joku viherpiipertäjä maalailee näitä kauhukuvia. "Vuoto ydinvoimalassa" pääsee kaikkien lehtien etusivulle, kun Loviisassa vessan putki on mennyt rikki.

      Miten niin ydinvoima aiheuttaa syöpää? Suomessa on maaperässä runsaasti radonia, joka aiheuttaa jatkuvaa taustasäteilyä. Se voi aiheuttaa satoja/tuhansia syöpätapauksia vuodessa. Ydinvoima tuskin yhtään.

      Luvallisesti saa myydä tupakkaa, joka todistetusti aiheuttaa tuhansia keuhkosyöpätapauksia vuosittain. Luvallisesti saa myydä perunalastuja, joiden käristetyt transrasvat aiheuttavat tuhansia syöpätapauksia vuosittain.

      Miksi ei vaadita tupakan ja sipsien täyskieltoa?

      Edelleen: suhteuttakaa, pliis.

    • kukakannattaamitäkin

      Ihan totta tuo suhteuttakaa, sipsiä ja tupakkaa voi jokainen käyttää tai olla käyttämättä, se on henkilökohtainen valinta.Ydinvoimaa pitää kaikkien kestää ja pelätä, kun ei voi valita silloin kun ydinvoimala rakennetaan. Tsernobylistä ne radonit maaperään on tullut, ja kun vuoto tapahtuu ydinvoimalassa siitä kaikki saastuu vuosikymmeniksi. Että semmoisen perinnön ydinvoiman kannattajat haluaa jättää tuleville sukupolville.

    • atomi

      Oottakaatte vain kun kaupunginjohto saa oivalluksen että tänne pitää saada ydinvoimala Pieksäjärven rantaan....yhtä utopistisia ja suuruuden hullujahan ovat nämä muutkin suunnitelmat ja teot olleet jo vuosia täällä...

    • "kehitys stop vai mi

      Vai suuruuden hulluja ideoita Pieksämäellä, ehei ollenkaan, kaikkihan täällä lopetetaan, ei täällä mitään uutta siedetä, VR:kin lopetti lipunmyynnin. Nyt narisijat ovat varmaan hyvillään...

    • khhk

      No ei ole radonit tullut maaperään ydinvoimalasta. Nyt on ihan perustiedoissa puutteita. Kyllä taustasäteily on ihan luomua.

      Tuulivoimaa vastustetaan koko ajan tällä "ei minun takapihalleni" -periaatteella. Jos Pieksämäelläkin haluttaisiin valtakunnan verkon sähkö korvata tuulimyllyillä, se vaatisi aika monta yksikköä. Aina joku mökkiläinen tai vakituinen asukas valittaisi: ei ainakaan tähän tuollainen voimala sovi.

      Annetaan ydinvoimaloiden antaa meille perusturvan eli laadukkaan ja kohtuuhintaisen sähkön. Sitä voidaan paikallisesti täydentää polttamalla puuta ja turvetta. Tässä on hyvä paletti.

    • esim.tuulivoima

      Niinhän se on joka asiassa aina on vastustajia vaikka olisi hyvä asia kyseessä puolin ja toisin. Mutta nyt on kyse valinnoista, kyllä olen valmis maksamaan vähän enemmän vaarattomasta sähköntuotannosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe