Jääkö aikaisessa vaiheessa kastroidulta murkkuikä pois?

sakurwt mix

Eli kun koiramme on kastroitu 6kk iässä vaativien rotujen takia, nyt hihna- ja vieraiden vastaanotto on ollut haasteellista niin onko "perusluontoa" vai voiko kastroidulla olla murkkuikä?
Mörköikä kuulostaisi sopivalle kun jopa yksinäinen pyörä on haukuttava?

7

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei vaan koira on siinä vaiheessa että sen sosiaalistamista, koulutusta ja toimintaa pitää lisätä. Normaalia pennun käytöstä, nyt on vain teistä itsestänne kiinni osaatteko tarjota koiralle riittävästi ja oikeanlaista ohjausta. Mikään kastraatio ei poissulje sitä että koira tarvitsee koulutuksen, jos koirassa on vaativia energisia rotuja, sitä enemmän se tarvitsee koulutusta.

    • Paloaukea

      Juuri näin. Selitys on ihan samantekevää, miksi koira toimii niinkuin toimii. Koulutusta ja aktiviteetteja nyt vaan kehiin, että luonne kehittyy suotuisaan suuntaan. Turhautunut toiminnanhalu tuottaa sitä häiriökäytöstä enempi kuin hormonit ikinä.

    • aloittaja^^

      koirassa on edelleen vaativia rotuja ja sen kanssa sen vuoksi pidetäänkin tiukka kuri ja rajat, eikä ole esim. kokeillutkaan pomotella meitä.
      Asutaan omakotitalossa missä iso piha eli saa olla vapaana kun pysyy täysin, pääsee kolme-neljä kertaa kävelylle ihan kunnolla, ei tee pihapiiriimme, elää kuin kerrostalokoira päästen runsaasti pois pihalta. Lisäksi kun lähdemme lenkille teemme ne hallitusti hihnassa ja vapaana ollessa saa riukkua. Tämän lisäksi pallon etsintää ja namien, tokoa, muuta aivojumppaa ja käymme sun missä että turhautumisesta ei kyse ole. nytten kun 1,2kk on niiin on vaan nuo muutamat asiat yksi kaksi nostanut päätään.
      tämä teksti aloittajalta.

      tuleeko kastroidullekin koiralle mörköikä?

      • Tuota!

        Toivottavasti se tonttisi on aidattu? Ihan vaan siksi ettei tarvitse sitten rahapussin kautta oppia ja kokea kaikkea.

        Ja kyllä se mörköikä/uhmis/murkkukausi tulee jokaiselle koiralle, ole huoleti. Salvetulle ehkä ei niin "pahana" kuitenkaan. Koiran aikuisuus alkaa siinä noin 3-ikävuoden kohdilla. Ja salvetuilla sitä nuoruusiän taittumista aikuiseksi ei ehkä huomaa niin selvästi kuin leikkelemättömällä.


    • Nyt en kyllä ihan tajua,miksi otetaan vaativa rotu,ja sitten sen takia leikkuutetaan...
      Eikös olisi järkevämpää ottaa helpompi rotu...
      Ihan jo siksikin,että ensinnä.ei se leikkuuttaminen perusluonnetta poista ja se hormoonitoimintaan vaikuttamisen tulokset tulee "näkyviin" vain niiltä osin,paljonko siitä jokin johtuu.Ja se taas on hyvin yksilöllistä.

      Murkkuikä on toisaalta vähän siinämielessä klisee,että sitä vähän viljellään liikaa ja sen piikkiin pannaan turhan helposti monta juttua,mitä nyt ihan normistikkin koirille tuppaa tulemaan junnuna esiin.Ja osaan vaikuttaa pitkälti nimenomaan ihmisen osuus ennen sitä vaihetta.Ehkä karkeasti sanottuna,mitä vapaammin kasvanut,sen helpommin pukkaa koiralle "omia kuvioita".Ja mitä vaativampi rotu,sen enemmän ja alkaa näkymään niitä tyypillisiä juttuja.

      Viimekädessä siis vaikea ulkopuolisen sanoa,mistä mikä viimekädessä johtuu ja missä määrin.
      Välttämättä ehkä niitä ei kannata edes miettiä,vaan pitemmin pitää keskittyä ja tietää,mitä ylipäätään tehdä koiran kanssa.Ja vaativien rotujen kanssa vielä tärkeämpää.
      Ja sitten vielä,ei pelkästään rotu vaikuta,vaan ne vanhemmat ja linjat.Ja sekarotuisilla vielä sitten ne oletusarvot voi olla vielä kinkkisemmät...

      Nyt vaan noita tomintoja,mitä jo mainittu,riittävästi,mutta ei liikaa.Myös rauhoittumista on hyväksi harjoitella.Liialla aktiviteeteillä vaan taasen kierrokset nousee ja kunto kasvaa.Eli balanssissa toimintaa fyysisesti ja psykkisesti,kuin myös rauhoittumista.
      Ja sitten se kuri puoli.Riittävästi,ei paljon muutakaan voi sanoa.
      Menee kliseeksi,mutta hyvä ja turvallinen "johtaja" koiralle kaikintavoin.

      Ja ihan yleisesti ottaen,silti kannattaa aina tarkoin miettiä,jos kiinnostaa vaativat rodut,että löytyykö varmasti resursseja siihen.Lähtökohtana kun tulisi pitää,että mitä sitten,jos saakin ääripää vaativan.Pärjäänkö silti...

      Ja ihan vaan yllätyksien varalta,niin jos se piha ei ole aidattu,niin kannattaa tehdä se.Vaikka siinä pentuvaiheessa se koissu hyvinkin saattaa moni pysyä siellä pihassa,niin kun kantti kasvaa ja vietit myös,niin välttämättä ja useinmiten ei enää.Turhaa riskinottoa siis aitaamaton piha.

      • Juu, murkkuikä, mörköikä, ihan mikä vaan, turha niille on jäädä spekuloimaan nimityksiä; kasvava koira tulee kokeilemaan rajojaan vielä moneen kertaan. Nyt nuorempana tekee mitä päähän pälkähtää, kohta yrittää päällepäsmäröidä, sitten ottaa reviiriään --seuraavat 3 vuotta vähintäänkin.


    • rusettirinta

      sakurwt mix

      "nytten kun 1,2kk on niiin on vaan nuo muutamat asiat yksi kaksi nostanut päätään."

      Et kertonut tarkkaan, mitä ongelmia vieraiden vastaanotossa on. Hyppiikö ilosta vai luimistelee muristen.?

      Tuo ikä on se kokeiluikä. Koirasta tulee esiin aikuisuutta, mutta myös epäluuloisuutta. En puutu, kun en tiedä mikä on teidän ongelmakäytös. Mutta kokemuksesta sanon, että ensin metsälenkki, jolloin saa riekkua ja vasta sitten katulenkki, jossa vaaditaan kulkemaan tilanteiden mukaan. Kastrointi ei vaikuta nuoren koiran henkiseen kehitykseen, kokeilunhaluun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe