Jännitysniska vai jotain muuta?

Charvel

Moro! Olen 20v mies, jolla on pari vuotta vaivannut jatkuvasti hiukan huimaava ja sekava olo. Tällä tarkoitan siis semmoista, että tuntuu kuin olisi jokin robotti tai kulkisi jollakin autopilotilla (depersonalisaatio?) Osa asioista joita kuulen tai luen menee joko kokonaan tai osittain ohi. Keskittymiskyky on selvästi normaalia huonompi. Välillä tuntuu ettei jaksa tehdä yhtään mitään ja tekee mieli vain nukkua. Joskus huomaa vain tuijottavansa tyhjää ilman että päässä liikkuu juuri mitään ajatuksia. Muita oireita käsien puutuminen ja rintakivut molemmin puolin (lähinnä rintalihasten kohdalla), usein myös lapaluiden alle koskee Onneksi kivut ovat väliaikaisia, menevät ohi nopeasti. Lisäksi jatkuvasti huimaa ja molemmilla puolilla tuntuu erikoista, joskin lievää jomotusta ohimon ja korvan välillä, välillä päälaella.
Silloin-tällöin tulee niinsanotusti hyviä päiviä, jolloin olo on huomattavasti energisempi, ajatus kulkee ja keskittymiskyky on selvästi parempi. Oireet kuitenkin pahenivat tässä kuukauden sisään: olo oli entistä sekavampi ja normaalin huimauksen lisäksi esiintyi parin päivän ajan heittohuimausta. Tästä säikähtäneenä ja motivoituneena päätin viimein hakea hoitoa. Verikokeet (mm. kilpirauhas-arvot), sydänfilmit olivat kaikki ok. Lääkäri epäili, että voisi olla niska/hartiaperäistä ja sain lähetteen fysioterapeutille.
Vapaa-aikana ja koulussa tulee istuttua melko paljon koneen ääressä, silloin-tällöin pelailen sulkapalloa ja käyn lenkillä, tosin usein lenkkeily tekee olosta vielä huonomman (varsinkin seuraavana päivänä), joten se on jäänyt nyt vähemmälle.
Olen koittanut venytellä ja hieroa niskoja, mutta mitään apua siitä ei tunnu olevan.
Tänään oli taas erityisen sekava olo, ja teki mieli kysäistä onko kenelläkään jännitysniskasta kärsivillä ollut vastaavia kokemuksia? Ja onko fysioterapiasta ollut apua vaivoihin?

3

1994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaaaannnneee

      Itselläni myös diagnosoitu jännitysniska ja oireeni ovat juuri kuvailemasi oireiden kaltaisia. Usein juuri liikunnan jälkeen pahenee jos ei muista venytellä kunnolla. Hieronnasta on apua päiväksi tai pariksi, mutta sitten aina oireet tulevat uudelleen tai jopa pahenevat.

    • Täällä kanssa!

      Itsellä ollut myös täysin samanlaisia oireita jo yli neljä vuotta. Lääkärissä ravattu moneen kertaan, ja kaikenlaisia verikokeita ym. otettu, ja aina saanut "diagnoosiksi" jotain niskoihin liittyvää, kuten viimemmäksi Tension Neck Cum Vertigo. Erittäin ikävä "sairaus" varsinkin tuon aivosumun takia johon tosiaan liittyy ainakin itselläni epätodellista oloa, keskittymiskyvyn puutetta, väsymystä ja jopa ongelmia selvitä sosiaalisista tilanteista, kun niskat niin jumissa että jopa puheen tuottaminenkin on hankalaa. Niin ja tosiaan, olen 25-vuotias mies.

      • Anonyymi

        Muutaman vuoden myöhässä kommenttini, mutta jos vielä näät tämän niin olis kiva keskustella kun mulla tismalleen samoja oireita, kaiken kipujen ohella tuo epätodellinen ja aivosumuinen olo on veemäisin piirre. Kaikennäköisiä tutkimuksia tehty eikä vikaa löydy. Vaikka jännitysniska todettu niin lääkärit ei tunnusta tuota epätodellista oloa oireisiin. Eikä siis oo masennusta tai mitään kilpirauhasen vajaatoimintaa tms mikä selittäisi helpon kautta nuo oireet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe