aseet sulattoon

Kävipä minulle näin,aseet meni parin rattijutun jälkeen poliisille.tein tästä valituksen
(jonka tiesin tietty turhaksi)eli luvat siis peruutettiin,Sitten tuli ilmoitus että ne menee huutokauppaan,kun ei menny kaupaksi.menivät sulattoon.Näin kertoi minulle ystävällisesti poliisimies.Elikkä 40v harrastus loppui siihen.ILMAN mitään aseilla tehtyä rikettä.puoliautom.haulikko piekkari kiikarin kera.Toimivat ei ikäloput aseet.
Ei euroakaan korvausta.Nyt kyselin uusia lupia.Joku sanoo voi anoa 2vuoden päästä viime tuomiosta..tai 2v kun aseet on otettu haltuun.MIKÄ lie oikea kanta.
Loukuluilla kyllä pyydän ja riistanhoitoa teen,ja luvat makselen.

TERV.35 vuotta seurassa

24

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poh-puh

      samat lait ,,kun poh-koreassa..kansalaisilla ei ole kuin valitus-oikeus,,joka ei johda mihinkään... poh-koreassa et saa edes valittaa,,-paitsi mullan alta''

    • Olisiko näin

      Alkoholismi on paha sairaus ja kännissä tehdään tyhmyyksiä.

      • Kyllä niin,tyhmyyksistä ratissa on seuraamukset ja sakot maksettu.Niinkuin pitää.
        Harrastusta se ei kai saisi viedä,hyvää sellaista..minun mielestäni.jos kalamieheltä ,muusikolta, pyöräilijältä ym.ym viedään työkalut.ei siitä mitään tule.
        Maaseudulla harrastukset muutenki vähissä.
        Ei telkkuukaan voi kattoo jos on tyhjä seinä.
        Minä maksoin siitä vielä aseiden hinnan,kahteen kertaan(lääkärintod.kuulustelumatkat 4 kertaa.
        Yritetty on


      • arttutn58 kirjoitti:

        Kyllä niin,tyhmyyksistä ratissa on seuraamukset ja sakot maksettu.Niinkuin pitää.
        Harrastusta se ei kai saisi viedä,hyvää sellaista..minun mielestäni.jos kalamieheltä ,muusikolta, pyöräilijältä ym.ym viedään työkalut.ei siitä mitään tule.
        Maaseudulla harrastukset muutenki vähissä.
        Ei telkkuukaan voi kattoo jos on tyhjä seinä.
        Minä maksoin siitä vielä aseiden hinnan,kahteen kertaan(lääkärintod.kuulustelumatkat 4 kertaa.
        Yritetty on

        Kauanko aikaa jutusta on?
        Sinun kannattaisi anoa uutta hankkimislupaa poliisilta. Eikös 5 vuotta ole rajana, eli sen jälkeen voi anoa uusia lupia?


    • joko olet oppinut ?

      Eikö tuo nyt ole ihan oma valintaista. Kun tietää mikä on seuraamus, voi käyttäytyä sen mukaan. Aloittaja puhui parista rattijutusta. Se kuulostaa kyllä aika pahalta, jos yhdestä ei oppi ole mennyt perille, mitä se pari sitten onkaan?

      Turha sitä on valittaa jos syy on ihan itsessä. Kyllä ihminen näkyy joissain tapauksissa olevan tosi toope, anteeksi nyt vain aloittaja, mutta totta se kuitenkin on.
      Olisit silloin ajatellut noita kaikkea, miten hyvää harrastusta ei pidä riskeerata.
      Ei voi sanoa asian tulleen yllätyksenä, joten oma elämä on sen mukaan elettävä, jos haluaa aseilla harrastaa. Huono elämän hallinta kun katsotaan riittäväksi syyksi perua aseluvat, pyöräily taas on lupavapaata touhua, joten heikko verrokkina.

    • niille ei armoa

      Että meni aseet parin rattijutun jälkeen poliisille. Pari kertaa jäit siis kiinni, mutta kuinka monta kertaa olet kännissä ajanut ?
      Minusta rattijuopumus on yksi pahimpia rikoksia, siinä kuolee usein sivullisia ihmisiä.
      Rattijuopon autokin pitäisi ottaa sulattoon aseiden mukana, minun mielestäni.
      Meidän lähistöllä asuu perhe, jolta rattijuoppo ajoi lapsen hengiltä.
      Ei heru ymmärrystä aloittajalle laisinkaan. Jos otat ja ajat---et ammu. Siinä hyvä slogan sulle.

      • Hyvät metsästyskelit,tulis vaan lunta helpottais hirvimiestenkin hommia.
        Niin arvasinkin nämä kommentit ,kyselinkin näitä aktiivimetsästäjänän näkökulmasta,onkohan kommentoijat metsämiehiä vai metsästyksen vastustajia?
        Metsästys minulle lienee sallittu kun on riistahoito/seuramaksut maksettu,
        Vaikka loikkupyyntiin tämä menee.
        Aseiden menetys tuntuu ikäänkuin ylimääräiseltä "kakulta eihän sitä tuomioistuin määrää vaan poliisi.Monikaan ei ymmärrä mitä ylim.rangaistuksia teko tuo tullessaan,ainakin näin suht itteni norm.kansalaiseksi tuntevalle.
        Kiitos näillä ,kauhajoki,jokela,hyvinkää ym jutuille jossa "koulupojat ei metsästäjät
        teki mitä teki.
        Viimepäivien jutut Rautavaaran ikävä juttu,utsjoen ,vaasan puukotukset.painaako se mieltäsi selvät tekijät ..käsittääkseni.
        jäi lapsettomia isiä,isovanhempia sukua.
        No menee aiheesta sivuun.
        No on taas hämmennetty asiaa.
        Hyvää metsästysonnea porukoille...ja olkaa tarkkana..ettei näin käy.

        t.Aloittaja


    • .,.

      Jos harkintakyky on niin heikko, että kännissä lähtee autolla liikenteeseen niin en minäkään uskaltaisi aseita antaa. Vaikka täysin eri asioita niin kumminkin joku rajoitin touhusta puuttuu ja silloin ei ole asiaa asisiin.

    • mitätä

      Joo mutta auton rattiin kyllä taas pian pääsee ihan laillisesti.

      • No on niitä peukkuja muutama.korjaan.


    • järkeä sentään siinä

      Aivan niin, mutta joutuuko asentamaan alkolukon, vai saako jatkaa sikailua ?
      Onneksi aseita ei palauteta epävakaille henkilöille noin helposti.

    • Mieti vähän

      Mieti itse "arttutn58" mitä tekisit poliisin housuissa, niin paljon on kaikkea sattunut. Sulla on alko-ongelma ja niinku tuossa joku totesikin, montako kertaa olet kännissä ajellut..? Pari kertaa olet kärynnyt... Varmaan kuitenkin satoja kertoja kännissä ajellut - vai menikö arvaus ihan pieleen?

      Enkä ole kukkahattuilija, itsellä on kymmenkunta asetta ja alkoakin käytän. On vaan pidettävä mielessä, että edes krapulassa ei ajella, eikä tehdä muutakaan kovin tyhmää. Aseet saa takavarikkoon jo sillä, että lähtee poliisia autolla pakoon. Pari poliisin kutsumisen vaativaa riitaa vaikka vaimon kanssa saattaa riittää jne..

      Jos et kunnoita lakia edes tuossa määrin, niin et ole kelvollinen omistamaan aseitakaan.
      Kyllä se vaan on niin, että harvalta mahdat sympatioita saada. Etkä saa minultakaan.

    • UrosMehto

      Joo sama täällä. Aseet vaan pois rattijuopolta heti ekasta kerrasta. Samoin auto sulatettavaksi ilmnan korvauksia. Loppuu sit sekin humalaiselle auton luovuttaminen ym vastaava, tai ainakin vähenee. Vaikka on tässä kyllä metsästysreissuilla kännissä ajeltu jo 40 vuotta. Sitä kun on reppuunsa ottanut kossupullon, niin pitäähän sitä välillä maistella. loppujen lopuksi iltapäivällä on jo pullo tyhjä ja pakkohan se on ajella kotiin ettei auto jää metsään. Joskus sammuttukin lämpöseen vaaranrinteeseen auringonpaisteeseen.. heh:)

    • jahtivouti

      UrosMehto näyttäisi olevan noita asevastustajia. Tyylistä vaan asian päättelen. Se tuo rattijuoppous kun ei sinänsä ole metsästyksen kanssa ueinkaan missään tekemisissä. Metsästys taas ei suju juuri maistissa, eikä kovat juopotkaan metsästä juuri kännätessään. Sen tietää kaikki metsästäjät (jopa nuo rattijuopot).

      Sinänsä minä en hyväksy rattijuoppoutta mitenkään, eikä moni muukaan metsästäjä.
      Aivan oikein on ottaa aseet pois, jos kerran ei kykene itseään tuon vertaa hallitsemaan, tuo on aivan oikea päätelmä viranomaisilta.
      Näkee kyllä aloittajan asenteesta, että ei osaa edes hävetä asiaa, vaan ihmettelee, niin kuin olisi vääryyttä kokenut.
      Ei heru myötätunnon tippaakaan asian johdosta.

      Meillä ei muuten yksikään seuran jäsen metsästä maistissa hirvi- tai muussakaan jahdissa.

      • En tässä ole mitään myötätuntoa pyytänyt,saati saanut.Siitä häpeäntunteesta,kyllä se häpeä tuntuu todella.jos on pienellä paikkakunnalla jossa kaikki lähes tuntee ja tietää asiat ainakin toisten.Mitä ...... väliä jos tallailen hesan katuja ei siinä vastaantukija sano että terve mitäs kuulluu.Sielä mennään joukon jatkona muidenkin "rikollisten kanssa.Se häpeä on sit omassa päässä jos on.,JA .
        Koska virkavaltakin lienee kommentoimassa.
        Se alussa mainitsemani ystävällinen poliisimies..oli ihan tod.ystävällinen
        otti asioista selvää kun kyselin ja soitti takasin,kiitos.
        On kyllä sitten päinvastoinkin no jokaisella on joskus huono päivä vaikka...
        Supeja on tullu kyllä mukavasti,viimevuotiseen ei taida päästä olikin lauha talvi pari mäyrääkin liikuvat koko talven,Hankalaa vaan toi lopettaminen loukuista kun en oo
        mikään catch &release tyyppi.


    • on_tää

      Olisit vaan kertonut tuosta ydinongelmastasi. Eli siis minkälainen on se mies jonka on pakko vaan ajella kännissä ja vaarantaa jopa viattomien henki touhuillaan. Ei siinä supien loukutusjutut kovin paljoa paina eikä sympatiapisteitä kerrytä.

    • sattumaahan_tää

      'Kävipä minulle näin'. Eli siis sinä et tehnyt niin vaan sinulle vaan kävi noin. Eli en ampunut ketään vaan sormeni sattui vetämään liipasinta noin niin kuin itsekseen ja joku sattui luodin tielle, huh.

    • Alkometrionkeksitty

      Yksi törkeä tai Useampi lieväkin rattijuoppoustuomio johtaa väistämättä aselupien peruuttamiseen. Perusteena on se, että henkilö ei hallitse itseään ja on näin toimiessaan myös selkeästi vaaraksi itselleen ja muille.

      Toistuvat rattijuopumustuomiot, kuten myös esim. myös päihtyneenä talteenotot kertovat usein laajemmista elämänhallinnan ongelmista, jolloin on syytäkin arvioida, onko henkilö kelvollinen pitämään ampua-aseita hallussaan. Harrastuksen tai aseiden arvon menetystä on turha itkeä, sillä kukaan ei epähuomiossa tai tahtomattaan kännissä auton rattiin mene. Ja jos harrastaa enemmän viinan naukkailua, kertoo kyllä
      yksinkertaisinkin marketin alkometri, että viinaa on veressä ja auton pitää jäädä pihaan!

      Vastaavasti myös ainakin useat törkeät liikenteen vaarantamiset johtavat aselupien uudelleen harkintaan, ilmeisesti usein myös aselupia on peruttu varsinkin nimenomaan törkeää piittaamattomuutta osoittavissa tapauksissa. Peruste on sama kuin edellä, henkilö on piittaamaton lainsäädännöstä ja vaarantaa toimiessaan näin liikenteessä itsensä ja muita tielläliikkujia.

      Se jos jonkin satunnaisena liikennerikesakon yhteydessä aletaan uhkailemaan aselupien peruuttamisella, on taas selkeästi asiatonta käytöstä virkamieheltä ja tällaiseen tulee kohteliaasti, mutta jämäkästi heti puuttua. Itsekkin olen ollut tilanteessa, jossa alle 15km ylityksen jälkeen (taisi olla 1. Sakko yli 10 vuoteen...) kamerakuvan takia laitokselle kutsuttuna poliisi alkoi viittailla aselupiini. Totesin heti, että suhteessa tapahtuneeseen aselupieni esille ottaminen ei ole asiallista, johon konstaapeli totesi, että ei hän mitenkään tarkoittanut asiaa uhkaukseksi, halusipahan vain muistuttaa, että toistuvat sakot, puhumattakaan ajokortin pois ottamisesta voivat vaikuttaa aselupiin.......

    • humpaduuri

      Voihan sitä aina ostaa toimiva 1890 lukua vanhempi hylsy patruuna ase joihin aselupien kourat eivät yllä.

      Panoksien osto taas on eri asia.

    • Tässä on taas kerran esimerkki että kannattaa pitäytyä laittomissa "pimeissä" aseissa. Ei lähde kalliit vehkeet sulatettavaksi mikäli erehtyy ajamaan vähän liian lujaa. Minulla on 1 kpl ylinopeussakkoja v. 1998. Pitää ilmeisesti ajella tuolla kehä1 jonon tukkeena tasan 79 km/h ja antaa muiden mennä ohi, voi muuten lähtä harrastusvälineet pois!

    • jjjuutree

      Varmin tie alkoholismiin/huumeisiin on harrastusten puute. Keräämällä aseet pois kommunistit tekevät tilaa huumekaupalle.

      Jos olette seuranneet eri lehtitalojen uutisia niin näissä hyväksytään kokoajan enemmän ja enemmän huumeiden käyttö. Tämä on seurausta huumekartellien (lahjonnalla) ajamasta politiikasta. Kommunistipuolueet ja lehdistö saavat huomattavia tukia kartelleilta kun he ajavat ns. harrasterajoitettua yhteiskuntaa. Harrasterajoitettu yhteiskunta kun luo markkinat huumeiden massa käytölle. Ihmiset kun tarvitsevat virikkeitä elämäänsä, niin ne ottavat sen minkä helpoiten saa. Ja kun kaikki muu on kiellettyä, niin huumeita saa aina. Ja kartellit kiittää.

    • aakerhonjohtaja

      No mutta nythän ei tarvitse niitä pyssyjä ja metsästystä edes ajatella, kun ei lupia ja pyssytkin sulatettu. Suosittelen vaihtamaan harrastuksen täysipäiväseen dokaamiseen. Juot vaan niin perkeleesti, kyllä siinä tyhjällä seinällä pian televisionkin kurkkii. Ja autolla kurvaat SELVINPÄIN Viroon hakee kunnon mällin. Ja kun kotiudut soitat romumiehelle että noutaa autosikin sulattamoon. Emmää muuta nyt keksi.

    • HEI HALOO!!!!
      Veit pyssyt poliisille???
      Yleensä viina vie jalat. Sulla on mennyt nuppi. Olisit kertonut storyn.
      "kun olin metsällä pidin kahvitauon. Kävi niin hassusti, että aseet unohtui siihen. Yritin etsiä mutta en löytänyt"
      Että silleen.

    • PeräkylänSankari

      Kaikki yksityisten aseet sulattoon,ruokaa saa nykyisin kaupasta,jotku vaan elää vielläkin kivikaudella ja haluaa tappaa lounnon eläimiä,kieltäisin koko touhun.
      Armeijalle aseet kuuluu ja poliisille,ei muille.
      Juopolla pokkaa narista, köyden jatkoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe