Toinen kissanpentu taloon "sähinää, tappelua"

Kissanpentu

Onko normaalia uuden kissanpennun tullessa taloon ja ennestän on 7kk leikattu kolli, joka hyökkäilee, puree pentua. Pentu puolustaa itseään ja kynsi tappelua siitä tulee. Joutuu puuttumaan kokoajan.. Kolli iskee pennun niskaan kovasti hampaailla, niin että pentu vinkuu. Kolli on minuakin purrut kun puutun sotaan.
Pentu on meillä toista päivää. Mietin vain että kuinka kauon tämmöinen vaihe kestää?
Missä vaiheessa pitää aina puuttua, vai pitääkö vain pennun jättää kollin käsittelyyn niin että saavat käydä seremoniat loppuun? Pentu on 10 viikkoinen. Voiko kolli tappaa kissan pennun?

7

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaarallista

      Yleensä kaksi kissaa välttelevät toisiaan tai varoittavat sähinällä. Tappelussa on jo tosi kyseessä varsinkin, kun aiheuttaa todellista kipua pennulle. Ota pennun entiseen omistajaan yhteyttä ja yritä saada se palautettua, voi olla että se menettää vielä henkensä jos annat sen jäädä. Olet kumminkin vastuussa siitä mitä tahansa tulee tapahtumaan. Kissasi ei enää luota sinuun että tuskin voitkaan totuttaa sitä uuteen kissaan.

      • Kissuli*

        On ihan normaalia että pari eka päivää on melkoista hässäkkä uuden kissan tullessa taloon jossa ennestään reviiritietoinen kolli. Kaksi viikkoa useinmiten ja pitempäänkin menee että kissat tottuvat ja alkavat toisensa hyväksymään. Vaatii vain seurantaa että tappaelut ei mene liian ärhäkkääksi. Yleensä kissat sopeutuu toiseen ajan kanssa. Hyvin harvoin saa laittaa uusi kissa kiertoon. Ei pentuesta riistettyä kissaa kannata enää palauttaa. Ei taida enää kotipesä, emo enää huolia entistä pentua uusinee hajuineen.


    • Kyllähän se nyt kannattaa palauttaa, ennenkin annettu jopa orpoja pentuja toisen kissaemon hoidettavaksi, niin miksei sitä omaa pentua saisi palautettua.

      Joskus ei vaan kaikki kissat ihan helpolla mene samassa taloudessa. Jos aikuinen iskee hampaansa tuollaiseen pieneen niin kohta on henki pois, jos ei ole kokemusta tai näkemystä, miten kissoille laitetaan rajat ja opetetaan eri asioita.

      • Jassoo*

        Siinä varsinainen kissankasvattaja neuvomaan. Uuden kissan tuleminen uutteen kotiin, jossa kissa sopeuttaminen on yksilöllistä ja usienmiten alussa on ongelmia. Kärhämää. Ei kaikki aina mene niinkuin kauniissa ja rohkeissa. Aikaa, ohjausta ja kärsivällisyyttä. Pikku hiljaa kissat löytävät oman sävelen keskinäiseen elämiseen.. Kissat välillä ottaa yhteen, eikä se ole epänormaalia.


      • Jassoo* kirjoitti:

        Siinä varsinainen kissankasvattaja neuvomaan. Uuden kissan tuleminen uutteen kotiin, jossa kissa sopeuttaminen on yksilöllistä ja usienmiten alussa on ongelmia. Kärhämää. Ei kaikki aina mene niinkuin kauniissa ja rohkeissa. Aikaa, ohjausta ja kärsivällisyyttä. Pikku hiljaa kissat löytävät oman sävelen keskinäiseen elämiseen.. Kissat välillä ottaa yhteen, eikä se ole epänormaalia.

        Lähipiirissäni ja meillä opetetaan ulkokissoja sisäkissoiksia, kesytetään villiintyneitä, opetetaan vapaana liikkuneita hihnaan, ym. Kaikki tuo mahdollista, muttei ole jokaisen ihmisen hommaa. Samoin kaikkia kissoja en suosittele kaikille ihmisille. Kyllä juu, uuden kissan tuleminen voi aiheuttaa tappeluita, joskus ei lainkaan, joskus toinen ääripää -ja silloinkaan en suosittele kaikkia ihmisiä väkisin pitämään tappelevia kissoja samassa, kun kaikki osapuolet ovat naarmuilla ja purtuja. Sitä kun on otettava huomioon myös kissojen uuden omistajan jaksaminen, resurssit.


    • J.T

      Voi,hyvinkin! Tapahtui meillä myös kun ostimme pennun. Isompi kissa vain raapi,puri ja jahtasi. 30 minuutin välein kuului vinkumista ja kun pienempi kissa suuttui. Me ostettiin pentu vuosi sitten ja jatkuu vielä... Mutta ehkä Se ei ole samaa sinulle

    • Kissanpentu

      Toista viikkoa mennyt sopeuttamisessa ja näyttää tilanne rauhoittuneen. Nukkuvat yhdessä nuolevat toisiaan ,ilmeisesti hyväksyneet toisensa. Ei agressiivista käytöstä enää ollut. Molemman puoleista takaajoa välillä. Edelleen välillä ottavat yhteen, mutta se on enemmänkin sellaista leikkiä pysyen hallinnassa. Seuraava askel on sitten opettaa olemaan kisut yksin kahdestaan samassa talossa kun olemme töissä. Ehkä siihen vielä menee muutama viikko tai kk Ajatuksena että pentu tulis vähän isommaksi, siltä varalta että vanhempi kolli liikaa innostuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2024
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1745
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1168
    Aihe