Mini 60 luokasta kv luokka

Uutisia muaailmalta

Mini sixti luokasta Fia kaavailee uutta kv luokkaa tulevalle kaudelle. Ikärajat tippuisi entisestään ja taas juniorit pääsisivät maailmalle ajamaan kilpaa oikeilla kilpureilla. Hienoa kun vain meillä kotomaassakin ymmärretäissiin oikeiden moottoreiden päälle. Nyt ei kannata vielä hävittää mini 60 (kf6) mosia. Ensi kaudella niillä ehkä kisataan taas tosissaan. Toivotaan et mini60 smk sarjakin käynnistyisi uudestaan!

27

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hurraaa... hurraaa

      Joo ja mitä sitten?

    • Pääsikö

      unohtumaan ikärajat?

    • 12+12

      mikset pyöritä mini60smk sarjaa itse, jos se kerran on niin mahtava sarja? vertailun vuoksi todettakoon, että eikös rotaxiakin pyöritetä ilman akk:ta ja kartingliittoa.

      ongelmana tossa koffikutosessa on just toi koneiden kertakäyttöisyys. vanhat koneet joutaa romukoppaan, vaikka homma alkaisikin uudestaan. luokkaan on helppo tulla mukaan, kun aina voi ostaa kaiken uutena, vastaavasti siitä on helppo poistua yhden kauden jälkeen ja lopettaa koko karting. hommasta puuttuu jatkuvuus. rakettien ja rotaxien ideana on jatkuvuus, voi harrastaa junnusta aikuiseksi ja juuri jatkuvuutta suomen autourheilu tarvitsee.

    • Ihan sama

      Se on ihan sama ajetaanko muailmalla kilpaa mini sixteillä vai ei. Suomesta ei maailmalle kymmenen vanhoja lähtijöitä löydy ikäluokista kuin yksi tai kaksi. Niitä varten ei kannata min sixtillä suomessa sarjoja järjestellä. Pidetään mieluummin karting halpana härmässä ja käytetään laitteita joilla on jatkuvuutta niin kuin tossa joku jo sanookin.

    • Onnex muualla ymmärr

      Noup, ja rakettien 95 miehet pohjalaisvoimin pumppaa samoilla räpäteillä, vauvasta vaariin, siinä heidän ajatusmailma.

    • Rahaarahaarahaa

      CIK on sössinyt monta asiaa kartingissa viime vuosina. Tämä ei tule tekemään poikkeusta. Kun porukka hupenee silmissä cikin isoista luokista yritetään ilmesesti paikata asiaa löytämällä uutta rahastettavaa pienemmistä.

    • CikFiaRaket

      Eiks joku viksu suomesta vois jo ehrottaa, että ottasivat R95 kehiin noihin kv-kisoihin. Loppus itku tälläkin palstalla. Tasasta ja halpaa olis. Ei olis monpolia moottorinvalmistuspuolella !

      Eikä mikään muuttuis ikinä, eik mosia joutais romukoppaan ja mikä parasta Raksuissa ei oo mikään osa muuttunu vuosien varrella, vai onk?

    • Olipa positiivinen

      Lainattua textiä CIK sivustolta "The International Karting Commission (CIK-FIA) was asked to conduct a study for the creation of a new class before KF-Junior for young drivers under 13.".
      Nyt vain tietoa tarvii tästä lisää. KFJ luokan alapuolelle tulossa jotain.

      • 567*7)87

        Ei vaikuta suomen sarjoihin yhtään mitään. Niin kuin edellä joku kirjoitti, parin kuskin takia ei kannata uutta sarjaa perustaa kun vanhoissakaan ei ole tarpeeksi kuskeja.
        Muutama innokas kauppias/tiimin pyörittäjä yrittää vaan sitkeästi saada bisnestään pyörimään. Olis jo aika unohtaa kf6 ja keksiä muita rahstusmuotoja.


      • hshh se dhdj
        567*7)87 kirjoitti:

        Ei vaikuta suomen sarjoihin yhtään mitään. Niin kuin edellä joku kirjoitti, parin kuskin takia ei kannata uutta sarjaa perustaa kun vanhoissakaan ei ole tarpeeksi kuskeja.
        Muutama innokas kauppias/tiimin pyörittäjä yrittää vaan sitkeästi saada bisnestään pyörimään. Olis jo aika unohtaa kf6 ja keksiä muita rahstusmuotoja.

        Kf6 koneiden luokkari loppuu eikä vanhan luokkarin koneilla ajeta italiassa eikä suomessa. Joten kyllä ne vanhat Kf6 koneet voi haudata.


      • 18+18

        hommaat vaan rahotuksen ens kesäks valmiiks sille 10 vuotiaalle junnulle ja suunnaksi sitte vaikka italia, kyllä ne tiimit selvittää rahasta sun puolesta noi lisätiedot. sun ei tartte tehdä mitään muutaku maksaa, tosi helppoo.


      • uyui
        18+18 kirjoitti:

        hommaat vaan rahotuksen ens kesäks valmiiks sille 10 vuotiaalle junnulle ja suunnaksi sitte vaikka italia, kyllä ne tiimit selvittää rahasta sun puolesta noi lisätiedot. sun ei tartte tehdä mitään muutaku maksaa, tosi helppoo.

        Ei oo edes kallista! Vaan 5-15te viikonloppu, tiimistä riippuen.


    • Saippuanhalpaa

      Tuolleenhan kausi on halpa. 10 kisaa 50-150 donaa. Varmaan härmästä löytyy tukuttain osallistujia tommoseen luokkaan.

      • hjjkkkhhc

        Tohon viiteentonniin ei vielä tietystikkään kuulu matkat,majoitukset yms. sivukulut.


    • Oho

      onpa pahansisuista populaa täällä. Ehkä jo hiukan vainoharhaista sanoisin!

      • par ajatusta

        Jonkin verran kv kisoja kiertäneenä haluaisin sanoa muutaman oman kokemuksen.

        Nykyistä nuorempien poikien/tyttöjen kuskaaminen kv areenoille ei ole mielestäni järkevää. Kv sirkuksen läpikäyminen on vanhemmillekin pojille kohtuullisen raskas operaatio. Kun kaikilla on tämmöinen turha juttu kuin koulu siinä ohessa käytävänä.

        En ota kantaa kalleuteen, koska osalle nuo kustannukset ovat mahdottomia, toisille ei nyt niin kallista. Teamit ottavat eri hintoja eri kuskeilta, mutta kun teamien pyytämiin hintoihin lisää keskimäärin 2000€ / reissu matkakuluihin, niin tuolloin on helppo laskea kustannukset. Ja testit viikkoa ennen kilpailua eivät luonnollisestikaan kuulu kilpailukustannuksiin.

        Mikäli kukkaro sallii, niin on hieno elämänkokemus tuollainen kv kausi. Mutta en suosittele alle KF junior ikäisille.


    • samaa seurannut

      Nämä on näitä perus pessimistejä , joilla on muiden asiat enemmän mielessä kuin omat , jotka yleensä on rempallaan. Jotenkin erikoinen foorumi kun tarvii nimettömänä kirjoittaa ja olla niin mustavalkoisesti jossain leirissä kaluston suhteen.
      Kuitenkin on lasten mukava harrastus ! Hyvää loppusyksyä kaikesta huolimatta !

    • munonparempikunsun

      Ihmettelen tätä jatkuvaa vertailua "kumpiompi parempi". Raksut on hyvä aloittelu- ja harrastusluokka. KF6- sitten niille, joilla lompsa kestää ja jotka näkee laadun omakseen. Rotax on oma lukunsa ja ihan kelpo vaihtoehto. Siellä ei ainakaan "rampata" ja jengi tietää missä mennään!

      Raksut on suht hyviä ja edullisia lasten ja aikuisten harrastusvälineitä "lasten leikkikaluiksi" tehty (ei pidä suuttua nimityksestä). Kisapuolella ongelmia tuottaa laatu ja "löydöillä" rahastajat!.

      KF- mosat on "kilpamosia" ja aika paljon laadukkaampia. Ongelma luokituskausien pituus ja hinta!

      Rotax tulee tässä välimaastossa =)

      Tässä on kaikille omansa. Kiva kun voi valita! Ajatelkaa positiivisesti!

      Itse en laittais ikipäivänä kymmeniä tuhansia lasten harrastukseen, mutta se on jokaisen oma valinta, niin kauan kun vetää omilla fyffeillä eikä varastetuilla. Turhat rutinat pois!

      Uskoisn, että eniten porukka juilii tuo akkn päättäjien jatkuva "ramppaaminen" Synnytetään uusia luokkia ja sitten yks kaks lakaistaan ne maton alle.

      Aivan turhaa panikointia. Jos joku luokka on huono, niin kyllä se tuohoutuu ihan itsekseen?!


      Hyvää syssyä ja säästäkää rahanne pahanpäivän varalle!

    • RvaiK

      Ihan pikkasen perusteluja odotin MUNONPAREMPI, Ilmeisesti et ihan ole tietoinen KF6 hinnoista ja luokituksista, Edellinen luokitus tuli 2011 ja sillä mennään myös ensi vuosi.KF6 voittajakoneet lähtivät nyt hintaan 700-1300 € huollettuna, usien koneiden hinnat oli parintonnin molemmin puolin. On heti valmis kisapeli, ei herkistelyjä, ei holkituksia, ei kammen kromauksia, eikä ämyrien etsimistä. Osat halvempia ja laadukkaimpia/kestävämpiä kautta linjan. Raket95 voittajakoneet 2000-3000€ väliin. Meillä ajettu molemmilla myllyillä, joten tiedän, mihin otan kantaa. Tietty jokin nyt jo toteamaan, niistä päivityksistä, uusia päivityksiä ei ole tullut 2012 jälkeen kutosiin. Tietty kauppiaat aina toteavat, että uusi kone on huomattavasti nopeampi, kuin edellisvuotinen, ei pidä mennä siihen vipuun.
      Harva laittaa kymmeniätuhansia pikkumuksujen harrastukseen kartingissa tuskin kukaan Cadett, Rakett tai KF6 huoltaja. On sitten ihan eri asia, mikäli harrastaminen muuttuu kilpailutoiminnaksi ja mukaan tulee kisat euroopassa, sinne jo uppoaakin isompi euro.
      Harrastustasolla Raketit ja KF6 mosat vievät saman euromäärän, jopa kutonen pikkasen edullisempikin. Rotaxeista ei kommentteja, ei kokemusta niistä.
      Muuten asioista kanssasi samaa mieltä, viisi viimeistä kappaletta

      • 2+6

        itse olen ainakin törmännyt näihin "penkitettyihin" 3000e kf6 koneisiin. kumma ettet sinä ole kuullut. kumma että aina koffiporukka väittää ajavansa vaan noilla tonnin koneilla. jos järjellä ajettelee, niin kuinka monelle noita tonnin koneita riittää. sinänsä en ihmettele yhtään, että joku kauppaa vanhaa voittokonetta hintaan 700-1300e luokkaan, jota ei enää käytännössä ajeta suomessa.

        kumma että joku luulee, että kaikki raksukuskit ajavat 3000e koneilla, uuden raksu95 koneenhan saa reilulla tonnilla ja sillä tosiaankin voi osallistua sellaisenaan kilpailuihin, jos haluaa. en väitä että sillä voittaa mitään cuppia, mutta cupissakin on vain yksi voittaja.


      • jhfhhghfh

        Tuo puhe raketin voittajakoneiden hinnoista on ihan paskaa. Tiedän kyllä että koneista maksetaan ylihintaa mutta kaupasta saa ihan yhtä nopean koneen. Se vaatii vaan hieman kokeilua asetusten ja kaasarin kanssa. Ihan samoin haetaan kf koneidenkin kulku kohdalleen.
        Kummankin luokan moottorista saa maksaa 3000€ jos vaan on tarpeeksi tyhmä.


      • SJM mestaruus
        2+6 kirjoitti:

        itse olen ainakin törmännyt näihin "penkitettyihin" 3000e kf6 koneisiin. kumma ettet sinä ole kuullut. kumma että aina koffiporukka väittää ajavansa vaan noilla tonnin koneilla. jos järjellä ajettelee, niin kuinka monelle noita tonnin koneita riittää. sinänsä en ihmettele yhtään, että joku kauppaa vanhaa voittokonetta hintaan 700-1300e luokkaan, jota ei enää käytännössä ajeta suomessa.

        kumma että joku luulee, että kaikki raksukuskit ajavat 3000e koneilla, uuden raksu95 koneenhan saa reilulla tonnilla ja sillä tosiaankin voi osallistua sellaisenaan kilpailuihin, jos haluaa. en väitä että sillä voittaa mitään cuppia, mutta cupissakin on vain yksi voittaja.

        ei liiotella, vaan eiks se ollu 2,5 tonaa mestaruuskoneiden hinta. tälläinen huhu on ainaskii liikkeellä. ei tiiä on joku maksannu tai pittääkö paikkansa. Jutut on juttuja, mutta jos näin on, nii toivottavasti on soivat pelit, ettei jää paska viilis.


    • munonparempikusun

      Tiedän, tiedän mitä tiedän! mutta turha provosointi ei auta asiaa.Pääpointti on se, että KF6 , Raksu tai Rotax on ok. vastakkain asettelu on turhaa. Rahaa saa menemään ihan niin paljon kun haluaa. On se mosamerkki mikä tahansa. Jos mopo keulii, niin se sitten keulii, merkistä riippumatta=)

      Tiedossa on myös "kulkuraksujen" hinnat, valitettavasti.

      • kdjdkkf

        Sjm kisoissa oli n. 10-15 kuskia jotka hyvänä päivänä olisivat voineet voittaa. Luuletteko että niillä kaikilla oli 2500-3000€ kultamunat?


      • Palkinnoilla
        kdjdkkf kirjoitti:

        Sjm kisoissa oli n. 10-15 kuskia jotka hyvänä päivänä olisivat voineet voittaa. Luuletteko että niillä kaikilla oli 2500-3000€ kultamunat?

        Meillä oli kaks konetta joilla ajettiin ja palkinnoillakin oltiin. Toinen makso tonnin ja toinen oli uusi, makso "herkistettynä" 1350. Kultamunaa noissa 2500-3000 € koneissa ei ole kuin hinta! En kyllä ole edes kuullu varikolla että kukaan ois oikeasti koneestaan tollasta hintaa saanu??


      • 5+15
        kdjdkkf kirjoitti:

        Sjm kisoissa oli n. 10-15 kuskia jotka hyvänä päivänä olisivat voineet voittaa. Luuletteko että niillä kaikilla oli 2500-3000€ kultamunat?

        luulen että sjm:ssä on ajettu kärjessä kesällä uusilla tonnin koneilla, joita on jokainen itse herkistelly. keskikastissa joku ehkä ostanut herkistelyn joltakin.

        yhtään yli 2000e myynti-ilmoitusta ei oo näkyny raket95 koneista netissä. ainoastaan näitä trolleja.


    • ei varmaankaan

      Lukiko yllä niin!. Ei mielestäni! Ei kaikki rahasta! ja ei se ole hölmö kun pyytää, vaan se kuka?

      Näitä rahastajia löytyy joka luokasta. Niin kauan kun maksajia piisaa, niin kauan on pyytäjiäkin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe