Exäni tahtoo olla ystäväni - en kykene siihen

eronnutn

Olen juuri eronnut 3 kuukautta sitten, muutimme erilleen asumaan ja sovimme että katsomme sitten jos voisimme vielä palata yhteen ajan kanssa. Exäni kuitenkin löysi uuden naisen tuossa välissä, jonka kanssa hän nyt seurustelee. Exäni haluaisi kuitenkin yhä olla ystäväni. Mutta minä en voi, exä on minulle edelleen tärkeä viiden vuoden yhdessäolon jälkeen ja kai minulla on yhä tunteitakin häntä kohtaan, sillä en voi hyväksyä että hän seurustelee vaikka hänellä on oikeus siihen. Olen myös loukkaantunut kun hän niin pian eromme jälkeen aloitti uuden suhteen.

Ahdistaa tämä tilanne, exä haluaa olla ystävä, mutta minä en kykene siihen, haluaisin olla hänen ystävä mutta jokin tökkii pahasti vastaan. Olen masentunut ja ahdistunut... umpikujassa... En tiedä mitä tehdä..

4

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myös eronnut

      Tosi kurja tilanne. Ehkä on parempi lopettaa yhteydenpito ja alkaa rakentamaan omaa elämää ja suremaan surut pois. Luulisi exänkin tajuavan että välttämättä pysty olemaan hänen ystävänsä nyt ja tässä tilanteessa. Ymmärrän hyvin tunteesi että et pysty hyväksymään hänen pikaista seurusteluaan toisen kanssa. Varmasti tuntuu tosi pahalta. Helpointa voisi olla vain päästää irti ja antaa exänkin rauhassa rakentaa uutta elämäänsä. Tee kuitenkin niin kun itsestäsi tuntuu parhaalta, sinun ei tarvitse välittää siitä mitä exä haluaa.

      • eronnutn

        Näin olen itsekin ajatellut alkaa rakentamaan uutta omaa elämää ja surra surut pois. Siinä olet aivan oikeassa.


    • aivan sama

      Mun eksä jätti minut vuosi sitten ja hän löysi melkein heti uuden.Kovasti ystävää yrittää olla.Mutta ei hetkauta.Voin sanoa että tunteita ei minullakaan enää ole,eikä edes katkeruutta,mutta en siltikään halua olla ystävä eksän kanssa.Miksi pitäisi..?

    • Hei eronnutn

      Nyt, kun olette eronneet, kumpikin vastaa itse siitä, miten eronsa prosessoi ja millaista tukea siihen haluaa. Sinun kannattaa kuunnella itseäsi ja toimia niin, kuin itsellesi on paras. Vaikuttaa, että ystävyys ei sinun kannaltasi ole mahdollista.
      Miksi exäsi haluaa ystävyyttä, siihen vain hän voi vastata, jos itsekään tietää. On mahdollista, että hän pyrkii sekä syömään kakun että säästämään sen. Ei tahtoisi luopua sinussa olevista itselleen hyvistä seikoista vaikka onkin katkaissut sitoutumisen ja valinnut toisen naisen. Reiluahan se ei ole, vaan tietynlaista itsekkyyttä, vaikka onkin inhimillistä ja suht tavallistakin.

      Ajattelen tekstistäsi, että sinulle on hyväksi selkeästi irrottautua menneestä. Hyvästellä ja luopua ja surra suhteesi. Masennuksen ja ahdistuksen tunteet kuuluvat tähän suruprosessiin. Ja sitten samanaikaisesti, rakentaa uutta itsenäistä elämää.

      Ihmettelet exän nopeaa siirtymistä uuteen parisuhteeseen. Sinulla itselläsi on kuitenkin nyt hyvä sauma käydä ensin tämä ero läpi, ennen kuin aloitat mahdollisen seuraavan suhteen. Silloin se saa alkaa puhtaalta pöydältä ilman menneisyyden haamuja.

      Anna tunteiden tulla ja sitten aikanaan mennä. Oma mielesi työstää tapahtunutta ja jossain vaiheessa etäännyt suhteesta ja olet päässyt oman elämän alkuun kiinni.

      Myös seurakunnan diakoniatyöntekijän tai papin kanssa voi käydä läpi tunteitaan ja kokemuksiaan, jos kaipaat ihan ulkopuolista kuuntelijaa


      Meiju,diakoni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe