TV-kanavat ei näy

Omituista

Muutimme emännän kanssa asumaan Jyväskylään kerrostaloasuntoon ja mitkään kanavat ei näy. Olemme kokeilleet 2 telkkaria, 4 digiboksia, 2 antennijohtoa (toinen näistä ihan uusi suoraan paketista) ja olohuoneen 2 antennipistoketta ja makuuhuoneen 1 antennipistoketta. Toiselle telkkarille tehtiin se laajempi tehdas resetointi tehtaan ohjeita käyttäen ja olemme kokeilleet syöttää jotain Jyväskylän hakukoodeja digiboksien kanavahakuun. Nämä digiboksit ovat kaapelidigibokseja, joista yksi on televisioon integroitu ja ne on testattu toimiviksi toisilla kaapelialueilla. Mikään ei auttanut.

Otin taloyhtiöön yhteyttä, jossa kerrottiin, että talossa on Elisan kaapeli. Menin Elisan myymälään ja sieltä sanottiin, että talossa on Soneran kaapeli. Kotona kävin katsomassa kellarissa niin siellä oli "serverihuone" tai vastaava, joka oli lukossa ja ovessa Soneran tarra. Menin Soneran myymälään ja sieltä vahvistettiin, että talossa tosiaan on Soneran kaapeli. Sain taloyhtiöltä Soneran vikanumeron johon soitin ja sieltä luvattiin selvittää asiaa. Olisin voinut toki jättää asian taloyhtiön hoidettavaksi, mutta haluan asian kuntoon vielä tämän vuoden puolella. Nyt tuli puhelimeen ohjetekstiviestejä, jossa puhutaan jostain ihmeen palvelinreitittimestä.

Ei kai vaan kyseessä ole joku tällainen "joudut ostamaan meiltä X€ maksavan palvelureitittimen tai et pysty katsomaan televisiota" huijaus? Eräs naapuri kertoi, että hän osti Soneran reitittimen ja katsoo netin kautta televisiota. Voiko nyt tällainen juttu olla mahdollista, että emme pystykkään katsomaan televisiota ilman reititintä?

Olisin erittäin kiitollinen avusta, koska en tiedä nykypäivän tekniikasta juuri mitään, enkä ole viimeiseen 4 vuoteen omistanut edes televisiota, mutta nyt emännän kanssa muutettiin yhteen ja hän haluaisi TV:n toimimaan. En edes tiedä tarkalleen mikä palvelureititin on, enkä ole koskaan asentanut telkkaria toimimaan minkään sellaisen kautta tai koskaan katsonut televisiota netissä. Onkos kellään kokemusta tällaisesta taloyhtiöstä ja Soneran palvelusta?

15

596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi jeesus

      Mistähän helv...in korvesta ootte muuttanu tuon vertaa saa töllöä näkymään

      • häh....+

        Oot sinäkin.. mistä korvesta???? miten tämä muuttaminen liittyy tv.n katsomiseen.. eiköhn vika nyt ole taloyhtiössä..


    • korvessa asuva

      No johan oli tuokin vastaus!!

      Tiedoksi vaan jeesukselle että täällä korvessa juuri teevee näkyykin koska ei ole mitää häiriöitä kuten esim. mopojen sytytysjärjestelmä tms. joka häiritsee teevee lähetyksen vastaanottoa.

      Onhan tuo ihme jos kerrostalossa tarvitaan reititin että teeveestä saa kanavat näkyviin ja netti vielä. Kyllä taloyhtiön kuuluu laittaa sellainen antenni että teeveetä voi katsoa ilman nettiä, itse kokeilisin asentaa oman teevee-antennin ikkunan ulkopuolelle vahvistimineen vaikkakin se on kiellettyä mutta tuossa tapauksessa saa taloyhtiö antaa sellaiseen luvan.

      Onkjos sitten taloyhtiön muillakin asukeilla teevee katsottavissa ainoastaan reitittimellä??

      • ihmetyttää

        Itse asun kerrostalossa täällä Soneran nikälie telkkari näkyy hyvin ja näissä nykyajan lätysköissä sisään rakennettu digiviritin hakee vaan kanavat ja sillä selvä missähän päin Jyväskylässä on ettei telkkari näy???


    • Omituista

      Lohikoski kyseessä. Soneran asentaja tulossa käymään ja taloyhtiö lupasi hoitaa mahdolliset laskut.

      Emäntä muutti tänne niinkin korvesta kuin Nenäinniemestä ja minä niinkin korvesta kuin Espoosta. Jos olisi rahaa korvessa asua omakotitalossa niin enpä tänne olisi muuttanutkaan. Tarkoitus on siis pikemminkin muuttaa korpeen kuin korvesta kaupunkiin.

      Muut asukkaat ovat ottaneet Soneran ilmaisen netin ja maksaneet sen jonkin suuruisen aloitusmaksun ja ADSL laitteen ja katsovat telkkaria palvelureitittimen avulla. Isännöitsijä sanoi, että kanavat on kuitenkin pakko saada näkymään asunnossa ilman mitään maksullisia laitteita ja olenkin ihan samaa mieltä.

      Epäilen, ettei vika ole meissä tai meidän laitteissa. Meillä on kuitenkin edelleen taulutelkkari (jossa integroitu digiboksi), kuvaputkitelkkari, 3 ulkoista kaapelidigiboksia, kaksi antennijohtoa ja asunnossa 3 antennipistoketta. Laitteet on testattu Nenäinniemessä ja Espoossa, jossa ne toimivat ilman mitään ongelmia.

    • uusintoja tulee

      Rauhoitutaanpa nyt. Taloyhtiösi on tehnyt Soneran kanssa ikuisuussopimuksen kaapelista jotta ainoastaanSoneran tarjoama ohjelmatarjonta näkyy, luonnollisesti myös kaikki vapaat kanavat. Näinollen taloyhtiö on yhdessä Soneran kanssa velvollinen huolehtimaan että tuupattuasi laitteen seinään sieltä alkaa tulla ohjelmaa.
      Esim antennitalouksille tarkoitetut muiden palvelutarjoajien ilmaisjaksot eivät tule näkymään koska oikeudet on myyty vain Soneralle.Näin Sonera sitoo koko talollisen kerralla itseensä.

    • Sama kuin

      Niin, ja onnea vain uudelle yhteistaloudelle!

    • ,,,,,,,,,,,,

      ,,,,,,,,,,,,

    • Omituista

      Soneran asentaja tulossa käymään ja taloyhtiö lupasi hoitaa mahdolliset laskut. Isännöitsijäkin oli sitä mieltä, että TV:n katsomisen pitäisi onnistua ilman mitään lisälaitteita tai kuluja. Olen samaa mieltä. Toivottavasti kaikki menevät hyvin...

    • Omituista

      Olin eilen Keuruulla työkeikalla, kun asentaja kävi. Emäntä oli kotosalla.

      Asentaja oli mittaillut antennipistokkeita ja testannut kahta digiboksiamme. Telkkarin sisäiseen digiboksiin ei oltu mitään kuvaa saatu, vaikka se on toiminutkin Espoossa ja muualla Jyväskylässä ja kuulemma Turussakin kaapeliverkossa.

      Digiboksi näyttää:

      Taso: 74%
      Laatu: 99%

      Taajuus: 242000 KHz
      Symbolinopeus: 6900 ks/s
      QAM-tila: 64 WAM
      Aloitustaajuus: 114000 kHz
      Lopetustaajuus: 858000 HHz

      Ilmeisesti asentaja on muuttanut taajuutta, symbolinopeutta ja QAM-tilaa? Itselläni ei ole mitään käsitystä noista.

      Taloyhtiön ilmoitustaululla ei ole mitään lappuja missä olisi ilmoitettu eri taajuuksista. Niitä ei löydy myöskään asumiskansiosta, huoltoyhtiöltä, eikä isännöitsijältä. Kerran saimme tällaisia taajuksia kokeiltavaksi, muttei niistä ollut mitään hyötyä. Itselläni on tuo Taso ja Laatu pykälät olleet melkein aina satasessa. Kuva ei ole mikään kamalan terävä ja välillä esiintyy pientä pätkimistä.

      Omituista on, että vaikka tekee manuaalihaun noilla annetuilla taajuuksilla niin digiboksi ei löydä mitään. Pikahaulla sen sijaan löytää kanavat.

    • Ei valoa

      Soneran valokaapelin käyttäjillä on jatkuvasti lyhyitä katkoja lähetyksissä.

    • Kanavuoren korppi

      kyl al-jazeera näkkys meitil iha hyvi

      • voi hyvää päivää

        Kyllä pitää olla television orja kun tänne itketään ei se täällä valittamalla parane


    • Gynekologi

      Aloittaja ei itkenyt, ainoastaan kirjoitti! Kyllä se vaan paranee, kannattaa kirjoittaa kaikista ongelmista rohkeasti tänne, kyllä apua löytyy.

      • se auttaa

        Varmaasti ja kannattaa tunkee löylykauha perseeseen jos noin henkeen ottaa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe