NORPPA PUHUTTAA !

Voi aikoja

Olen kesän ahkerasti liikuskellut tuolla pihlaja vedellä ja norppia nähnyt. Ihmettelen missä on ne turistit jotka , (kuulemma) tulevat tätä elukkaa katsomaan. Aika eleetön ja näkymätön eläjä. Ei siinä kyllä turistilla ole paljon kattomista, kun pää josku nousee vedestä. Tästä tuskin saadaan elinvoimaa Savonlinnan matkailuun, mutta kalastus on nouseva harrastus, siihen sopii myös verkkokalastus ja vapakalastus.
Kuoleva tulee olemaan Savonlinnan seutu, mutta Pääkaupunkiseudun luonnon suojelu aktiivit päättää asioista, jotka ei itse luonnossa liiku, eivätkä uskalla sinne yksin mennä.
Pitäis joskus kumota tehtyjä päätöksiä virheellisinä, monestakin kohdin.

16

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LOPPU!

      Alkaa niin kyllästyttää kaikki norppa parkaan liittyvä! Kautta aikojen on sen kanssa rauhassa, vierekkäin eletty, toinen toistaan kunioittaen. Nyt asiaa tuntemattomat latelee ohjeita, mitä ja kuka, saa tehdä! Kalastus on terveellinen harrastus ja kala terveellistä syödä, siksikö kalastusta nyt vaikeutetaan? Loppujen lopukisi olen yksin hiljaa mielesäni miettinyt : mikä on se katasrofi, jos norppa häviää? Näin on käynyt lukemattomille eläinlajeille vuosien saatossa, näin saisi käydä myös ylisuojellulle ihmiselle, joka tämän planeetan on jo pilannut!

    • traania vientiin

      Nyt tuli asiaa.Norppa kanta kasvanut holtittoman isoksi. Se penteleen hylje sikiää kuin rotta. Saimaan biodi versiteetti ei kestä tuollaisen tuho eläimen lisääntyvää rasitusta. Se on Saimaan muu elimistö jo suku puuton partaalla. Jos ei nyt päättävillä ymmärrys tule on vaihto ehdot vähissä. Järki taottava päihin ja perustettava erilliset pyynti osuus kunnat. Tappo raha on yksi malli. Se takasin ihan kuin ennen vanhaan. Tällä keinoin saadaan kansan talous taas nousuun. Traania vientiin itä naapuriin ja vienti tulot lähti nousuun!

    • Äo 115

      Opetelkaa ensin kirjoittamaan, niin nousisi kansakuntakin ihan uuteen ulottuvuuteen! Kyllä huomaa norpan vihaajien äo:n näistä kirjotuksista taas... Hoh-Hoijjaa! :)

      • Norppa on turhake

        Asiaahan nuo yrittävät kirjoittaa.
        Suurin osa suomalaisista ei tajua oikeinkirjoituksesta tuon taivaallista vaikka koululaitosta kuinka kehutaan.


    • Ootta työ viisaita!

      Ja sitten on näitä, joilla on tarve päteä, kun sattuu kirjoittamaan oikein!! Asiaa ja mielipiteitä heillä harvoin on, mutta on se niin hienoa puuttua oikeinkirjoitukseen!
      Opitko koulussa muutakin ? Kirjoittele vaan tänne (oikein!) ja kerro, miten hyvä oppilas olit! Oletko muutenkin elämääsi täysin tyytyväinen?
      Vaan miepä ku en oo! Ku en saa jonnii NORPAN takkii pittää omassa rannassa verkkoloita!! Ossaan mie kirjottaa sen selkokielelläkin, jos et ymmärtäny!

      • -kansakoulun käynyt-

        Ei oikeinkirjoitus mitään laudatureja tarvitse. Ihan vaan tavallista maalaisjärkeä.


    • Kuria kalastukseen

      Katselen mieluummin norppaa kuin siiderivalasta. Norppa-alueilla on asetettava voimaan ehdoton ympärivuotinen verkkokalastuskielto. Kalaan ei tarvitse voida mennä kuin markettiin.

      • Mie katselen

        mielummin norppaa tai vaikka siiderivalasta kuin Raskin Piaa. Vaikka kaikkihan ne kuitenkin samanlaisia mötkelöitä ovat.


    • Happamia.....

      "Kuria kalastukseen", se tietysti johtuu siitä, ettet osaa/viitsi kalastaa, eikä sinulla ole mökkiä eikä rantaa! Mitäs muista!

    • Laulu Savosta

      Vanhoja poikia viiksekkäitä on sävelmän perusteella ihan tamperelainen laulu. Mistä saadaan tuttu savonlinnalainen norppalaulu? Norppaoopperastako?

      • kriittisellä silmällä

        Iltasanomat uutisoi:jörn donnerin vaimolla hylkeen nahasta tehty puku, hylkeitä pitää saada tappaa! Mielestäni täysin oikein.


    • Järkipuhetta

      Norppaa siirtoistutettava pohjoisemmas Pieliseen, Oulujärveen ja Inarinjärveen. Ei norppapopulaatio kestä näitä ilmastonmuutoksen mukanaan tuomia vähälumisia talvia. Hölmöläisen hommaa kolailla villieläimille pesäkinoksia. Hävikköön jos häviää Saimaalta, pohjoisessa vois pärjätä.

    • -jaettu ilo-

      Ihan seutukunnan matkailun kannalta olisikin välttämätöntä että muutama täytetty norppa olisi esillä vaikka Riihisaaressa ja Rantasalmen Luontokeskuksessa.
      Saisi niin turistit kuin paikallisetkin käydä ihailemassa tätä ihme-elukkaa.

    • -ekoteko-

      Tuossahan olisi paikallisille firmoille hommia. Alkaisivat tekemään lasikuituisia kelluvia norpanpesiä. Norppatohtorit voisivat hinata pesän jo sulan veden aikaan sopivaan kalliorantaan ja ankkuroida paikoilleen. Pesäänhän voisi laittaa pienen kameran josta saisi seurata norppaparan intiimiä kotielämää tietokoneella kotoa käsin. Säästettäisi kuluissa eikä tarvitsisi hortoilla heikoilla jäillä.

      • juhis 77

        Minä haluaisin norpan poikasen kotiin, se voisi ekana asua lavuaarissa ja kun kasvaisi kylpyammeessa.ne on niin söpöjä kaloja.


      • juhis 77

        Minä haluaisin norpan poikasen kotiin, se voisi ekana asua lavuaarissa ja kun kasvaisi kylpyammeessa.ne on niin söpöjä kaloja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe