Sähköinen toimeentulotukihakemus

Kumpi helpompi?

Eikös kuitenkin tarvitse lähettää kirjepostiakin koska ei sähkölaskua, lääkärilaskuja, verotodistusta ym. laskuja ja tositteita voi sähköisesti lähettää. Mitä iloa siitä sähköisestä toimeentulotukihakemuksesta on? Tiliotteet kai voi laittaa verkkopankista liitteeksi vai? Mutta eikö ole monimutkaisempaa äheltää sähköisen hakemuksen kanssa kuin pistää vain allekirjoituksensa ja ajan miltä hakee tukea kirjekuoreen, merkki päälle ja postilaatikkoon.

7

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • V4listaja

      Kuka estää sinua skannaamasta tai ottamasta digikuvia niistä papereista ja lähettää ne sitten sähköisessä muodossa?

      Aivan, ei kukaan.

      • sori vaan

        Sossulle eivät kelpaa kopiot vuokra/sähkölaskuista, ainoastaan alkuperäiset laskut maksavat. Ainakin Helsingissä, Haagan sossussa seinällä lukee isoilla kirjaimilla, etteivät enää palauta liitteitä, mutta silti vaativat ALKUPERÄISET sähkö/vuokra-laskut.


    • sossulle "pataan"

      Mulle on sähkölasku tullut sähköisessä muodossa sähköpostilla jo "valovuosia". Tiliotteetkin saan verkkopankista sähköisessä muodossa, papreisia tiliotteita ei ole tullut enää aikoihin. Reseptitkin on nykyisin sähköisiä. Paperiset liitteet kuten verotiedot, lääkärin laskut, lääkekuitit yms. skannaan ja laitan mukaan liitteeksi. Jälkikäteen tulleet liitteet lähetän sähköpostilla.

      Kyllä narsistivirkanilkkejä harmittaa kun eivät saa juuri vahinkoa aikaan muuta kun itselleen hävittämällä sähköiset asiakirjat, vastuuseen joutuvat jos valehtelevat ettei niitä ole saapunut koska niistä on vastaanottokuittaukset sossulta todisteena.

      • Luulisin näin

        Ei kaikilla ole kaiken maailman skannereita ym. vimpaimia. Kun laskee ajan kummassa menee aikaa enemmän, sähköisten liitteiden hakemisessa koneelta ja äheltämisessä sähköisen lähettämisen kanssa, kuin että pistää paperit kirjekuoreen, merkki päälle ja kiikuttaa 20 metrin päässä olevaan postilaatikkoon.


      • sossu rotta
        Luulisin näin kirjoitti:

        Ei kaikilla ole kaiken maailman skannereita ym. vimpaimia. Kun laskee ajan kummassa menee aikaa enemmän, sähköisten liitteiden hakemisessa koneelta ja äheltämisessä sähköisen lähettämisen kanssa, kuin että pistää paperit kirjekuoreen, merkki päälle ja kiikuttaa 20 metrin päässä olevaan postilaatikkoon.

        Eipäs tarvitse edes kirjekuora eikä postimerkkiä, kun sossu on 200 metrin päästä kotoa. Olen viimeiset 5 vuotta vienyt itse kaikki hakemukset suoran sossuun, vahtimestari vielä nähdäkseni laittaa leiman papereihin, milloin paperit on tuoutu.


    • lkölkmlökm

      Riippuu vähän sossusta miten toi sähköinen hakemus oikein toimii.

      Usein sossu haluaa kuitenkin ne alkuperäiset tai kunnon kopiot laskuista, ei mitään wordi tiedostoon itse kirjoitettuja laskun tietoja, kun niitä nyt voi jokainen itse muutella miten haluaa. Myös alkuperäiset lääkekuitit ovat usein pakko toimittaa, sillä lääkkeisiin voi saada korvaukset kuittia vastaan myös esim. vakuutusyhtiöltä, joten jos sossu ne sinulle korvaa, niin haluavat usein myös ne alkuperäiset kuitit itselleen ettei korvauksia haeta useammasta paikasta samalla kuitilla.

      Sähköisen hakemuksen jättäminen vaatii aina jonkin tunnistautumisen, yleensä pankkitunnuksilla, joten se ei vaadi allekirjoitusta kuten paperinen hakemus. Ellei kyse sitten ole ekasta hakemuksesta, jolloin sossu voi haluta sinulta jonkin allekirjoituksen että voivat sitten myöhemmin sitä verrata muihin mahdollisiin allekirjoittamaasi todistuksiin.

      Itse suosittelisin ekan hakemuksen jättämistä kirjallisesti, sen jälkeen jatkohakemukset sähköisesti. Sossuissa/kirjastoissa on yleensä tietokone ja skanneri käytössä jossa voi ne liitteet skannata hakemukseen joita et muuten sähköisessä muodossa saa, esim. verotustodistus.

    • sossulle "pataan"

      Monitoimilaitteita joissa on skanneri saa alle 30€:lla. Tämä maksoi muistaakseni 26€ kun ostin sen pari vuotta sitten. Tulostimella ei tee mitään mutta skanneri toimii. Äsken laitoin lääkekuotin ja reseptin sossuun.

      Vain todelliset velliperseet uskovat kaiken sen soopan mitä sossun seinillä isoilla kirjaimilla lukee. Mitään laillista oikeutta ei sossulla ole vaatia alkuperäisiä kuitteja sinne hävitettäväksi. Viimeksi keväällä joku uusi sossutantta taas yritti vaatia alkuperäistä lääkekuittia soittamalla minulle. Löi luurin korvaan kun kysyin vaatimuksen laki- ja asiaperusteita. Laitoin sen jälkeen sähköpostia sossuun ja myös esimiehille jossa ilmoitin (en uhannut) perintätoimiston tulevan hakemaan laillisia saataviani piakkoin. Rahat oli tilillä seuraavana päivänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe