TG-7200 King Cruiser

Johan6524

Olen ostamassa perheelleni retkivenetta ensi kaudelle. Kolme henkinen porukka pitaisi pystya yopymaan ja perustoiminnot seka helppo rantautuminen kunon yksin liikenteessa.

Olen ajatellut etta tg 7200 olisi varmasti potentiaalisin vaihtoehto.
150hv peramoottorilla pitaisi kulkeakkin mukavasti 40kts.

Kommentteja jotka perustuu kokemuksiin olisi mukava kuulla.

ja vinkkaahan jos tiedat etta joku olisi luopumassa omastaan.

24

4537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stroh70

      Eipä näy vastauksia, joten pistän pari riviä. En omista moista mutta olen usein sellaista ajanut ja ollut muuten kyydissä. Kavereilla noita on useammallakin.

      150 Hv kone ehdottomasti, 115 ei riitä isommalla porukalla ajettaessa.
      3 henk yöpyminen onnistuu, mutta mukavasti menee 2.
      Läpikäveltävänä erittäin helppo rantautua yksinkin, hiukan on sivutuuliherkkä kuten kaikki tuon kokoluokan veneet, mutta harjoittelu tekee mestarin.
      Menee aika nätisti isommassakin aallokossa.
      Käytettynä ostettaessa erinomainen hinta-laatusuhde. Tarjontaa on paljon, ota sellainen joka on ollut järvialueella jos valinnanvaraa on samalla viivalla muuten.
      Polttoainetankki on riittävän iso pitkillekin päiväretkille.

      - kerää hometta sisäpinnoille, jos tuuletus ei ole kunnossa
      - tähän EI kannata yrittää kikkailla keitto- tai vessaoptiota. Vessa tulisi kääntöpenkin alle ja sanoisin että shit happens...

      • hujki

        Kiitos erinomaisesta kommentista. Mitenkä pitöä ääntä, rämiseekö, hakkaako aallot pohjaan vai saako trimmeillä niin nenälleen että liitää veden päällä? Takia painoisen näköinen vehje.


      • Stroh70
        hujki kirjoitti:

        Kiitos erinomaisesta kommentista. Mitenkä pitöä ääntä, rämiseekö, hakkaako aallot pohjaan vai saako trimmeillä niin nenälleen että liitää veden päällä? Takia painoisen näköinen vehje.

        Tarkennetaan siis vielä:

        Ainakaan uudemmissa ei ole minkäänlaisia rakenteellisia natinoita tullut havaittua. Nykyiset 4T koneet ovat niin hiljaisia jo valmiiksi että moottoriäänistä ei ole mitään haittaa jos ovi taakse on kiinni. Pauke ja räminä on sitten makuasia, jos menee 35 kn matkavauhtia terävässä aallokossa niin paukkuuhan tuon paksuinen muovirunko väkisinkin mutta räminöitä ei ole jos ei sitten varusteita/lastia ole pakattu päin peetä.

        Takapainoisuus on vähän illuusio - totta on se, että moottorikaivo ui syvällä mutta isolla koneella lähtee kuin nappi housuista kaasua painaessa. Trimmien rooli on lähinnä sivutuulessa kallistuman korjaus, ajoasento vaakitetaan kätevimmin moottorin omalla trimmillä eikä sitä pahemmin ole tarvinnut säätää, sen verran hyvin riittää tehot. Kovemmassa allokossa sitten on kelistä, jokaisen omasta ajotyylistä ja mukavuudenhalusta kiinni miten trimmaa keulan.

        Itse olin kaiken kaikkiaan erittäin positiivisen yllättynyt ensimmäisen kerran moista ajettuani pari-kolme vuotta sitten. Tuttavaperhe oli juuri vaihtanut 6 metrisen yhteysveneensä TG-7200:een ja ero oli melkoinen jälkimmäisen eduksi.


    • Koppiveneiliä

      Käytännön matkanopeus tuolla on siinä 23-25 solmua, joka saavutetaan hyvin jo 130 hv turvin. Kolmelle hengelle on kuitenkin hieman ahdas vene. Riippuu täysin ihmisten kemiasta kuitenkin. Kevyehkönä koppiveneenä on satamamanöövereissä hieman tuulen vietävissä. Ehkä keulapotkuria, niin saattaa parantaa hallittavuutta. Trimmitasot tuo tarvitsee myös.

      • hyvässä trimmissä

        En ymmärrä tota peräpainoisuutta. Vene kulkee hyvässä trimmissä kaikissa kuvissa jotka netistä löysin. Siinä näyttää olevan kantava pohja, luultavasti yhtä hyvä kuin legendaarinen TG6300/6500.


    • Johan6524

      kiitos tiedosta, laittakaahan lisää kokeneet. fakta on tähän asti se että kukaan ei ole sanonut veneestä mitään negatiivista, kaikki kehuu tg venettä. niistä ei myös tingitä laisinkaan, melkeen. ilmeisesti ne menevät markkinoilla ilmankin.

      • hyvää palautetta

        Lue viimeisimmästä kipparista juttu veneestä. Jopa nekin kehuvat TG:tä, vaikka ei ole lempimaimostajan tuote.


      • venemiäs.
        hyvää palautetta kirjoitti:

        Lue viimeisimmästä kipparista juttu veneestä. Jopa nekin kehuvat TG:tä, vaikka ei ole lempimaimostajan tuote.

        Tai siis onhan se keskon leirissä, ikävä kyllä, nykyään tuo TG. Veneethän lie hyviä, eikä se jammukaan huono ole, mutta, tuo perän myyminen ei ole muuten mieleeni, hankaloittaa uuden veneen hankkimista jollain toisella koneella.
        Katelkaapa piruuttanne, näkyikö esim TG tai Suvi veneitä lehtien kansikuvissa ennen kuin menivät keskolle...?


    • Skeppare

      Kipparin jutut ja markkinointi on sillä tasolla ettei viitsi edes kommentoida. Saakohan siitä plus pisteitä myös?

    • jakkiskyy

      sanoisin että paras moottorivene retkeilyyn koko maailmassa. siis kokoluokassaan. ja jos yksin olet sillä liikkeellä ni se on turvallinen paatti.

      • Maailman fiksuin

        Aika hulppeesti sanottu.
        Voisitko vielä laittaa jonkilaisen listan kokemuksistasi eri puolillaa maailma ettei tule sellaista kuvaa että esität fiksumpaa kuin olet. Ihan vain varmuuden vuoksi.


    • jakkiskyy

      no paras suomen markkinoilla oleva. tg on ihan huippulaatua ja kulkee kevyesti ja taloudellisesti. Ei voi mennä vikaan kun sellaisen hankkii. 7200sessa punkka on lähes pari metriä kanttiinsa, se on erityisesti paljon isompi ja tilavampi kuin mikään muu vastaavan mallinen koppi/yhteys/retki vene markkinoilla. venettä valmistettu jo lähes 1000 kappaletta ja vielä vaan myy kuin kuumille kiville. muotoilu on ajaton ja julkistettu malli jo vuonna 2000, on edelleen tyylikäs. se ei noudata nykytrendejä mutta on ajaton ja tyylikäs.

    • tgg

      150hv kone on oikeampi ja mielummin 2t ruisku keveytensä takia.
      Pohja ei ole mikään keliveneen tyyppinen, suhteellisen loiva ja vasta-aallokossa
      hakkaa, niin kuin muutkin saman pituiset/painoiset mitkä kulkee ko.tehoilla
      noin 35 solmua. Taloudellinen matkanopeus esim. 130hv 4t on ainoastaan 20-23 solmua, 150hv 2t ruisku, 25-28 solmua.

    • k+kj

      eikös se TG7200 ole melkosen ruma vene?

    • Håkan64

      Jos saat hommattua uudemman, 2006 eteenpäin mallin niin siinä on se uudempi sisustus , alcantara, ja pohja muotoiltu uudelleen, parempi kulkuasento isolla moottorilla. Erittäin hieno vene ajaa ja laituriparlamaentissa tunnettu laite joka on helppo edelleen myydä. Tg 7200 on huippu turvallinen ja kuiva, sekä meluton kulkija saaristoon yhteysveneeksi, mutta jos asenne on kohdillaan kyllä sillä retkeilee vaikka viikon vaimon kanssa. Meillä siinä nukkuu kolme henkeä, tytär nyt 4 vuotias ja vielä ollaan mahduttu. Mukavuuksiahan tuosta puuttuu, mutta nyt oli kyse saaristo retkiveneestä eikä sunseeker 40sestä. Vene on huippulaatua, helppo kulkea, kuiva, ja kaikinpuolin jämäkkää tekoa. Finnmaster Bella ja mm MV Marin ovat paljon rämisevimpiä aallokossa. Teegeen pitkän historia kilpaveneiden parissa aistii. k kj:lle vielä, ei, tg 7200 ei ole ruma vene, van se on laatutietoisen valinta. Kuten Targa, MInor, Aquador jne. Vauhdit tuossa yllä ainakin oman kokemukseni mukaan hieman väärät. minulla 115 hv yamaha ja kulkee täydellä 36 solmua ja matkanopeus 28.

    • tgg

      Pikku Targa painaa ilman konetta noin 2.5 x sen mitä TG, samaten konetehoa
      tarvitaan kaksinkertainen määrä että saavutetaan sama huippunopeus.
      Tg on tyyppiluokassaan hyvin pärjäävä keskihyttivene, mutta Targaan tai Minoriin
      sitä ei voi missään tapauksessa verrata, ei laadullisesti, hinnallisesti tai kulkuominaisuuksiltaankaan.

      • Håkan64

        Tarkoitan, että TG King Cruiser edustaa omassa luokassaan samaa laatua, turvallisuutta ja hyvää kulkuominaisuuksia joita Targa, Minor omassa luokassaan.


      • tgg
        Håkan64 kirjoitti:

        Tarkoitan, että TG King Cruiser edustaa omassa luokassaan samaa laatua, turvallisuutta ja hyvää kulkuominaisuuksia joita Targa, Minor omassa luokassaan.

        Tg on varmasti luokassaan hyvä vaihtoehto, niin kuin mainitsinkin. Ehkä parhaimmillaan kuitenkin kohtuullisen kelin yhteysvene/ päiväretkivene.
        Jos haetaan retkivenettä, cabin tyyppiset on tilavampia, vaikkakin hankalampi rantautua yksin.
        Mielestäni hyvä yhteysvene jota on helppo yksinkin käsitellä on keskihytillinen, jossa hytin ympäri voi kulkea laitojen sisällä, ovet sivulla ja reilusti kansitilaa.


    • osta beikku

      myyntimiehet siinä mainostavat!!

      • H.h

        TG JA SEA STAR HUUDETTU. Muut on romuja.


    • Ari67

      Tg King Cruiser on ehdottoman hyvä valinta. Ajeleppa tuolla esimerkiksi turunmaan saaristossa ja vilkuile hieman mitä veneitä satamissa on. TG 7200, 6500 ja se pienin 5 metrinen on erittäin suosittu. Tg ei ole ihan hirveän moderni, mutta se on suomalaista käsityötä, vankka, kevyt, kestävä ja luotettava. Turvallinen yhteys- ja retkivene pienelle perheelle jos et liikoja vaadi vaan olet "merihenkinen".

    • vesille

      Osta kerralla hiukan isompi.toki ei tarvi mikään kymmenen metrinen olla.vesipiste,keittomahdollisuus,parit akut,maasähkölaturi. ehkä 220v ulostulo olis kiva(esim)micro.jokin marino kasitonni tyylinen.on matala suht pieni ei ota tuuli paljon.pienet yläohjaamo veneet ovat aika tuuliherkkiä rantautuessa ei hyvä yksin.kokemusta puhun.aloittanut joskus vator 17ht paatilla hyvä vene marino 7000 ollut hyvä vene pieniä vähän vielä ovat matkaamiseen ja viikonloppu reissulle.3-4tonnia painoa yli 2.80 leveyttä=on jo vähän tilaa ja sietää jo vähän keliä.

    • tahrapuro

      TG 7200;sen Avokeula on samantyyppinen kuin Yamarin 650 ;ssa. Luin onnettomuusraporttia sattuneesta onnettomuudesta. Mietin vain, että mikä ero on
      TG;n ja Yamarin 650;sen välillä, kun poisto vesi ei poistunut keulasta ilmeisesti. TG;ssä
      se on varmaan tarkemmin mietitty poistoputki ?

      • Q56

        Tgn keula on korkeampi ja vesi ohjautuu paremmin sivulle. Keula-amme myös suhteessa pienempi. Muutoin sama tyhjennyssysteemi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe