Syke

............

Onko hyvä tuo uusi sairaalasarja? Ei kai siinä vaan defibrilloida asystolea tai muita ei-iskettäviä rytmejä?

39

4919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PekkaKurppa

      Hoitajat ja lääkärit (eli näyttelijät) näyttää tietävän työstä sairaalassa yhtä paljon kuin sika tuulimyllystä. Muuten suht realistinen.

      • epätietoinen.

        tietääkö sika vähän vai paljon tuulimyllystä


      • Kasto87
        epätietoinen. kirjoitti:

        tietääkö sika vähän vai paljon tuulimyllystä

        Sika tietää tuulimyllystä enemmän kuin nykyihminen omasta sontaläjästään, mukaanluettuna Ylen julkisrahotteinen tissiviihde.


      • Anonyymi

        Mutta kun muslimi ilmestyi sarjaan ihan hömpäksi meni. Älytöntä muslimi hömppää. Koko aika vaan muslimi hömppää kun asutaan suomessa niin en ymmärrä tollasta kiihkouskoa. Minä ainaskin nauran noille muslimi hömpille kumminkin salaa tekevät kiellettyjä asioita. Esim koulun tupakka paikalla näkyy yllättävän paljon muslimeja. No eihän muslimit juo viinaa eikä tupakoi paska puhetta kumpikin kelpaa.


      • Anonyymi

        Syke sarjassa nähdään minkälaisia on muslimit ihan hulluja tapoja. Joka mutkassa huutavat omaa kulttuuria. Suomessa on oma kulttuuri eikös sanota maassa maan tavalla. Minä en ainakaan muslimeja palvo tarjoan sairaalassa liharuokaa ja hyvin kelpaa ovat niin kovia syömään. Aina vaan vaativat kaikkea mahdollista pitää välillä sanoa ei tämä ole neljän tähden hotelli.


      • Anonyymi

        Ihan hömppä sarja muslimit on häiriöksi odotushuoneessa. Muslimit pois sarjasta eivät ymmärrä oikeesti sairaalamaailmasta mitään vaan leikkivät kännyköillä. Hehhh. Ovat olevinaan näyttelijöitä hah sanon minä. Eihän romansseja pidä ratkoa tv sarjoissa. Tyhmiä romansseja. Muslimit vaan inttää omia tyhmiä tapojaan.


      • Anonyymi
        UUSI

        Mutta syke ohjelmassa pidetään mamujen puolta kynsin hampain kiinni. Näyttelijät leikkii puhelimillaaan vaikka on työaika. Naurettavaamamujen asiat on niin tärkeitä pah sanon minä


      • Anonyymi
        UUSI

        Mutta osaavat räplätä puhelintaan kiitettävästi. On hyvää mainosta.


    • kokemusta puuttuu

      Olis kannattanut ottaa kuvauksiin mukaan muutama kokenut sairaanhoitaja ja lääkäri, niin saisi jollain tapaa uskottavaa kuvausta todellisesta sairaalamaailmasta.

      • Et sitten ole perehtynyt yhtään sarjan kuvaus kriteereihin.
        Kyllä olivat opiskelemassa ja on ammattilainen asian tuntijana.

        Eli tietävät hiemen enemmän kuin amerikkalaistensarjojen fanit.


      • keskivertoa huonompi
        oloo kirjoitti:

        Et sitten ole perehtynyt yhtään sarjan kuvaus kriteereihin.
        Kyllä olivat opiskelemassa ja on ammattilainen asian tuntijana.

        Eli tietävät hiemen enemmän kuin amerikkalaistensarjojen fanit.

        Eipä näy jos on ammattilainen ollut kaikissa kuvauksissa varmistamassa, ettei rahvas saa väärää kuvaa. Ei se riitä, että näyttelijät käyneet sairaalassa tutustumassa vaikka olisivat seuranneet viikon tai kaks kiireisessä yksikössä.


    • Poika pohjanmaan

      IInan tissi näkyi se riiittää mulle.

    • Niin tota

      Olihan se ihan kiva

    • vanhuksenvanhalapsi

      Se kyllä pisti silmään, että sarjassa potilaana olevalla 85-vuotiaalla "mummelilla" oli mukamas noin 35-vuotiaat lapset saattajina ja hoitoa vaatimassa ja heillä vielä mukanaan muutaman vuoden ikäinen tyttö omana lapsenaan. Tosielämässä 85-vuotiaan lapset ovat viisi-kuusikymppisiä jo itsekin isovanhempia. Taisi unohtua yksi sukupolvi välistä pois kun "lasten" olisi pitänyt biologisten tosiasioiden mukaan olla lapsenlapsia ja pikkutytön lapsenlapsenlapsi.

    • er4ete5yrt

      Hoitaja ilman suojamaskia leikkauksessa??? Just joo. Ja olisiko "kohua" syntynyt jos Iinan tilalla olisi ollut vaikka vähemmän viehättävämpi ja kauniimpi/tuntemattomampi näyttelijä kapuamassa miehen päälle ja vilauttamassa puolikasta rintaansa?

    • Haettu kohu

      "Ja olisiko "kohua" syntynyt jos Iinan tilalla olisi ollut vaikka vähemmän viehättävämpi ja kauniimpi/tuntemattomampi näyttelijä kapuamassa miehen päälle ja vilauttamassa puolikasta rintaansa?"

      Jos siinä olisi ollut toinen näyttelijä roolissa niin silloin koko kohtausta ei olisi ollut siinä, tai ei ainakaan tissin vilautusta. Se oli siinä ensimmäisessä jaksossa juuri sen takia että saataisiin kohu ja ilmaista mainosta uudelle sarjalle.

      IS televisiolehdessä luki että sarjan pääosahahmoja on alusta lähtien kirjoitettu juuri nämä näyttelijät mielessä. Eli on kirjoitettu nimenomaan Iina Kuustoselle tissikohtaus ja Iina Kuustosen hahmolle prostituoidun tausta että saatiin kiva tekosyy pistää vilautus mukaan. Kohtaus laitettiin neljästä pääosan esittäjästä sille myyvimmälle nimelle.

    • Päivi

      Mä kyllä tykkäsin uudesta sarjasta. Kaikista paras oli kuitenkin se pieni sydänpotilasisän Iida-tyttö, joka osasi niin aidosti surra isän kohtaloa. Tytön ilme sai itellekin kyyneleet silmiin. Muutenkaan on ihan turhaa verrata oikeaa sairaalaelämää fiktioon koska eihän sitä saa täydellistä mistään asiasta.

      Tietysti sitä vertaa oikeaan jos on kokemusta asiasta. Muistan ohjelman: Lehmän vuosi. Siinä oltiin aamusta iltaan navetassa ja vaatteet aina putipuhtaat.

      • Muamuija

        Nimenomaan näin, että alaa tuntemattomilla menee täydestä kuin väärä raha, ja ammattilaiselle kaikki mättää. Niin sairaanhoito kuin maatalouskin on niin erikoisaloja, että äkkinäistä ei hetkessä saada aidonnäköisesti tekemään ja käyttäytymään. Toki jollakinlailla alaa tunteva osaisi aidommin näytellä aitoa tilannetta, mutta tunnistaisiko katsoja sitä pientäkään eroa?


      • tyyny pään alla??
        Muamuija kirjoitti:

        Nimenomaan näin, että alaa tuntemattomilla menee täydestä kuin väärä raha, ja ammattilaiselle kaikki mättää. Niin sairaanhoito kuin maatalouskin on niin erikoisaloja, että äkkinäistä ei hetkessä saada aidonnäköisesti tekemään ja käyttäytymään. Toki jollakinlailla alaa tunteva osaisi aidommin näytellä aitoa tilannetta, mutta tunnistaisiko katsoja sitä pientäkään eroa?

        Ei tainnu eilinen jakso mennä edes alaa tuntemattomalle. Miten tyyny oli potilaan pään alla elvytyksessä? Jestas, sentään, ettei sitä edes älynneet ottaa pois?


    • voijeri

      Samanlaista roskaa kuin Uusi päivä sarja ja näiden takia Yle lakkauttaa muita ohjelmia, kyllä tuli kotikatua ikävä. Kaameaa näyttelemistä, lausuvat replojaan monotonisesti ja mitä Leena Meriläisen naamalle on tapahtunut, onko liikaa botoxia vai mitä jotenkin oudon näköinen? Sarja on pelkkä kopion kopio muista genren sarjoista, mutta jos ei keksitä mitään omaa niin onko pakko matkia muita ja vielä verovaroilla? Kakkonen kilpailee kolmosen kanssa siitä kumpi tekee huonompia sarjoja ja nyt alkaa puntit olla tasan. Luulisi näyttelijöitäkin hävettävän moinen soopa mutta raha ohittaa ammattiylpeyden…

      • peruss-natsi

        vaikutti YLEn miesviha feministi sarjalle. Mies lääkäri paha kuten YLEn kommunismiin kuuluu ja SDPläiseen äijäfemionismiin ja naiset uhrautuvan hyviä.

        punaista kommuuunisti paskaaa


      • ihmetellen

        Pitihän sille Lenalle saada oma sarja kun kotikatukin loppui ja on muutenkin ikäloppu että ei saa rooleja muualta kuin kakkoselta, eikös sen mies oo siellä joku pomo? Kumma kun ei jo itke että sarjaa oli niiiin rankkaa kuvata...Kumma kun jotain ihmistä sen kummemmin tuntematta kyllästyttää naaman näkyminen.


    • fiktiot

      Jaa,no kyllä mie paljon mielumin katon suomalaista Sykettä,ko amerikan hömppä rikossarjoja.
      Ei huono.

    • tr5rty

      Kieli poskella tehty sarja ja muka niin sanovat näyttelijät että oikein ovat päässeet seuraamaan elävän elämän lääkäreitä ja sairaalan toimintaa. Aikamoisia mokia nähty jo tässä vaiheessa ihan näin alaa tuntemattomankin katsojan silmissä että huh huh. Paras on tähän asti elvytyspotilaan makaaminen vuoteella reilun kokoinen tyyny pään alla että oikein leuka painaa rintaa vasten. Siinä on sitten hyödyllistä elvyttää.

    • minä

      Traumapolilla hoidetaan diabeteksen hoidon aloitus ja vielä sinne muka tultas kontrollikäynnille...ei ehkä näin tosi elämässä :)

      • diipadaapa6987

        Niin tai että ihan ykskaks lähdettäis potilasta hakemaan kotoa, ihan kuin työvuorot antais periksi...saatikka että olisi omin luvin lupa häippästä työpaikalta. Fiktiotahan sarja on mutta silti...


    • voi päivää

      No onko vähän naurettavaa ja kauhistuttavaa, kun etenkin amerikkalaisista ja englantilaisistakin sairaalasarjoista hoitajat menevät työstä kotiin paskainen ja basillinen työpuku päällä. Ja aamulla ennen kuin lähtevät töihin, niin laittavat työvaatteissaan aamiaisen perheelle :P :P :P

    • ahahhaaah

      Yes! Syke sarjaan kirjoitetaan uusia jaksoja!

    • dadaddaaaha

      Yes! Nelosen mustat lesket sarjaan kirjoitetaan uusia jaksoja. Yes! Aina kaikkiin Suomalais sarjoihin halutaan väkisinkin toka kausi nykyään. Kasari ja ysäri aikoina hädin tuskin Suomessa saatiin tehtyä tosi pitkäkestoisia sarja, kallista oli tekeminen, taitaa olla nykyään halvempaa tehdä realitysarjoja. Ihania sarjoja! mm. Metsolat Ruusunaika Puhtaat valkeat lakanat Sydän toivoa täynnä jne. Life goes onDynastia Viinitila Falcon Crest Murder she wrote jne. Realitysarjat eivät korvaa koskaan!, Ihania vanhoja sarjoja!

      • todellinenarkimuuta

        Kyllä Mustat lesket hakkaa Sykkeen, vaikka ovat täysin erilaisia juoniltaan. Molemmat silkkaa fiktiota ja älkää vaan Sykkeen katsojat luulko, että todellinen sairaalamaailma on Sykkeen kaltaista.
        Kauhistuin kun eräs miespuolinen katsoja kertoi, että Syke näyttää juuri sitä, kuin on oikeasti sairaalassa.
        Sykkeessä on "murusia" oikeasta elämästä, sairauksista mitä kohdataan sairaalan seinien sisäpuolella, mutta muuten fiktiota.
        Moni hoitaja ei edes kärsi katsoa sarjaa siksi, kun annetaan vääriä kuvauksia tilanteista puhumattakaan leikkaussalitapahtumista.


    • cahahcaaach

      Yes! Onneksi osataan nykyään tehdä Suomessakin Syke ja Mustat lesket kaltaisia tosi hyviä sarjoja!

    • maria-sofia

      Siis ainakin mä 15-v-tyttönä tykkään Sykkeestä ihan sikana (viitaten noihin ekoihin vastauksiin ;) ). En tosin hirveämmin seuraile sarjoja / katso elokuvia, joten vertailupohjaa on aikas vähän. Ainakin tämä sarja kyllä koukutti, vaikka olen kyllä itsekin huomannut joitain epäloogisuuksia (kuten just leikkaussalikäyttäytyminen yms.).

      Näyttelijät on kuitenkin hyviä, roolihahmot ihania (Go Holopainen, go!!!) ja juonikuviot jännittäviä. :) Suosittelen ehdottomasti kaikille!

      • hyväsarja

        Olen samaa mieltä ja olen 67v. isomummo.


    • artikulointia

      Sykkeen näyttelijät osaavat puhua, mustissa leskissä söpötetään suu kiinni.

      • tekstityslöytyy

        Mustien leskien Pihla Viitala tupisee aina suu kiinni( kuin Kim) . Siksi mainostavat, että tekstitys on sivulla 333. Itse laitan aina tekstityksen päälle, kun katson leskiä.


    • Hc2015

      No tykkään mieki,ja ikä 52v, katson myös Mustat lesket,ja tykkään siitäkin,mutta jos valita pitäs näiden kahden väliltä,niin kyl se syke vie voiton. Minusta molemmat suomalais sarjoiksi katsottavia.

    • Taas piti tunkea näitä jokapaikan pärstöjä sarjaan, niiku Jaajo ja Kuustone..
      No, oli Perankoskikin vähän aikaa, mutta osaapahan näytellä.
      Loppuko näyttelijät Suomesta kesken? Tuleeko viel joku Hirviniemi kertoo niitä pissa-kakka-seksi vitsejä tuohon vielä?

    • liian.teennäistä

      Eikö käsikirjoittajat keksi muita sairaalajuttuja, kuin tosielämässä tunnistettavissa tapahtunutta otetaan kässäriin, hieman muuntaen. Kuten pahoinpitely, jossa kohteena oli maahanmuuttaja. Jotenkin menny maku sykkeestä, alkuun vaikutti jopa hyvältä ja katsottavalta. Holopainen on paras tyyppi.

    • todellisuuspako

      No ehkä kaikkein epärealistisen homma koko sarjassa on opioidiriippuvaisen hoitajan käytös aineiden kanssa, tuskin maailmassa olisi ketään niin omituisesti käyttäytyvää ihmistä, edes päihdeaineaddiktia, että käyttäisi päihteitä avoimesti työpaikkansa pukuhuoneessa kaikille avoimessa tilassa, ei niinkuin millään pysty menemään pukuhuoneen vessaan esim., ei, vaan lyödään suoneen siinä vain pukuhuoneen penkillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe