Nivelrikko

nivelkipuinen

Olen 61v nainen, jolla molemmissa polvissa paha nivelrikko. Joka askeleella kipu tuntuu enemmän tai vähemmän, portaat ovat tosi hankalia. Arki sujuu, sillä en ole enää työelämässä (työkyvyttömyyseläkkeellä). Lepokipua ei onneksi vielä ole.

Olen kuun lopussa menossa uudelleen ortopedin arvioon, olisiko tekonivelleikkaus aiheellinen. Viimeeksi kävin vuosi sitten, jooloin lääkäri ei vielä sitä suositellut. Itse alan liikuntavaikeuksien vuoksi kallistua leikkauksen puolelle. Kysyn nyt, minkä ikäisenä tämä kannattaisi tehdä? Toisaalta, jos nyt leikataan, niin tekonivel ei ehkä kestä, jos satun elämään yli kahdeksankymppiseksi. Ja toisaalta taas, nyt kun olen muuten terve ja halukas liikkumaan ja tekemään kaikenlaista, nivelrikko vaikeuttaa liikkumistani ja näin elämänlaatua.

Mitä mieltä olette? Minkäikäisenä teille on laitettu polven tekovivel? Onko sitä jouduttu uusimaan?

Kiitos vastauksista.

32

3942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nivel12

      Olen 47v. Nainen, minulla viime kesästä
      Lähtien ollut oikeassa polvessa
      Nivelrikko. Leikkaus tietysti voisi
      Parantaa elämisen laatua, mutta oletko
      Yrittänyt jumpata polvia tai käytätkö
      Jotakin nivelrikko lääkettä?

      Onko sinulla polven yläpuolella kuin kiristävä
      Side ja liikkeelle lähteminen on
      Vaikeata polven takia, joka on kuin
      Jäykkä puupökkelö.

      Itse menen ensi VK otattamaan kukonhelttauute piikin
      Ja aion pyytää nivelrikko lääkettä.

    • nivelkipuinen

      Hei. Kiitos vastauksesta. Kukonhelttapistoksia olen jo useamman sarjan vuosien varrella saanut, ei enää apua. Minulla on Arcoxia 120mg tulehduskipulääke päivittäisessä käytössä ja tarvittaessa Tramal kipulääkkeenä. Alkaa olla vaan jo melko usein tuon Tramalinkin tarve.

      Ylösnoustessa autosta tai tuolilta joudun aina avittamaan käsilläni (punnertaen). Olen käynyt nyt yli vuoden ajan säännöllisesti vesijuoksemassa, mutta muu liikunta on vähäistä juuri kipujen vuoksi. Ylipainoa on vain vähän.nivelkipuinen

    • nivelkipuinen

      Niin siis edelleen kaipailen kokemuksia ja mielipiteitä leikkauksen ajankohdasta eli onko 61 vuotiaana 'järkevää' leikata, jos haittaa nivelrikosta on jokapäiväisessä elämässä? Vai kannattaisiko kitkutella pitemmälle ja mennä leikkaukseen myöhemmällä iällä, jooloin selviäisi ehkä kertaleikkauksella?

    • 197

      Käytätkö inkivääriä ja D3 vähintään 100µg? Minulla ei ole nivelrikkoa vielä, mutta kuulemma tulee(murtuman jälkitila). Kalevalaiselta jäsenkorjaajalta olen saanut apua ja suolakääreestä. Eli vettä, merisuola liuotetaan siihen, kastellaan frooteepyyhe ja kipukohdan ympärille 30min. Laskee turvotusta ja vähentää tulehdusta! Ps. kaikki keinot kannattaa kokeilla. En enää tarvitse särkylääkkeitä!

    • nivel12

      Mulla ei se kipu ole se suurin tekijä, vaan se jäykkyys ja kuin polvi olisi täynnä, tönkkö, nestettä ei ole. Auttaskohan tähän toi merisuolakääre?

      • 197

        Kannattaa kokeilla, ei se ainakaan vaarallista ole, suolahan on luonnontuote.


    • #piive#

      No niin, nivelrikkoa ei paranneta millään!!! Leikkaus on ainoa paranteva keino. Kaikkea voi ja pitääkin kokeilla mutta nivelrikko etenee vääjäämättä koko ajan.

      Mulle laitettiin tekonivel polveen tammikuussa ja elokuussa täytin 60. Tekonivelen ikä on 15-20 vuotta ja usein se joudutaan uusimasn.
      Leikkausta ei tarvitse pelätä eikä sitä kannata pitkittää jos nivelrikko on pitkälle edennyt. Mittarina voi pitää sääntöä että sitten kun itsestä tuntuu ettei enää pärjää on aika hakeutua leikkaukseen.

      • Jack_54

        Kyllä vaan parannetaan!!! Leikkausta minullekin jo ehdoteltiin. Hain kuitenkin luontaistuotekaupasta hainrustouutetta heittelin pillereitä pari kk nassuun. Sen jälkeen sainkin heittää kepit ja rollaattorit nurkkaan. Olin itsekin ensin epäilevä mutta päätin kokeilla. Oon 60 v. ja yli 20 vuotta juossut lääkärillä polvieni takia. Nivelrikko oli diagnoosin nimi. Nyt ovat polvet paremmat kuin kertaakaan pariin vuosikymmeneen. Ja olleet jo puoli vuotta.
        Ei pitäisi edes täällä antaa omia lausuntoja jollei ole niistä varma. Glucosamiinista on moni saanut avun nivelrikkoon ja jollain saattaa tämä keino jäädä kokeilematta kun kirjoittelet omia käsityksiäsi faktoina.


      • AntiYrttiveijari
        Jack_54 kirjoitti:

        Kyllä vaan parannetaan!!! Leikkausta minullekin jo ehdoteltiin. Hain kuitenkin luontaistuotekaupasta hainrustouutetta heittelin pillereitä pari kk nassuun. Sen jälkeen sainkin heittää kepit ja rollaattorit nurkkaan. Olin itsekin ensin epäilevä mutta päätin kokeilla. Oon 60 v. ja yli 20 vuotta juossut lääkärillä polvieni takia. Nivelrikko oli diagnoosin nimi. Nyt ovat polvet paremmat kuin kertaakaan pariin vuosikymmeneen. Ja olleet jo puoli vuotta.
        Ei pitäisi edes täällä antaa omia lausuntoja jollei ole niistä varma. Glucosamiinista on moni saanut avun nivelrikkoon ja jollain saattaa tämä keino jäädä kokeilematta kun kirjoittelet omia käsityksiäsi faktoina.

        Ottaisitko Jack_54 tuhannet palstan muut luontaishöpöveijarit, huomioon, että keskusteluun osallistuu ihan oikeasti parantumattomasti sairaita ihmisiä. Nivelrikko ei parane millään keinolla. Se on lähtökohta. Minusta on edesvastuutonta kehottaa ihmisiä tyhjentämään pankkitilinsä jonkun yrttipuoskarin taskuun. Luontaistuotteista ei ole apua muuhun kuin valmistajan ja myyjän taloudelliseen tilanteeseen. Se on täysin 100% varmaa. Lääketeollisuus omisi jokaisen mahdollisuuden kehittää lääke nivelrikkoon, ja vaivan yleisyydestä johtuen se tekisi menetelmällä miljardeja voittoa. Mikään luontaislääkitys ei tehoa mihinkään oikeaan sairauteen. Kuviteltuihin tai liioiteltuihin oireisiin kenties.
        Olen kokeillut myös Glukosamiinia, koska oikeiden lääkärien mukaan siitä "saattaa" olla apua. Ei ollut.
        Lihaskunnon ja liikeratojen ylläpito liikunnalla, jos siihen kykenee, on hyvä. Itse en saata käydä edes juoksemassa vedessä.
        Rustoista ja kuoren sisäpinnoista on hyötyä simpukoille ja haille itselleen. Viimeinen keino on tekonivelen asennus, mutta leikkausriskeistä johtuen sitä pidetään viimeisenä mahdollisuutena, kun vaivat ovat niin vaikeita, että riski kannattaa ottaa. Toinen on ikä. Lasketaan, että tekonivelen käyttöikä on 10-15 vuotta, ja niiden kuluttua nivel saatetaan joutua uusimaan, joka on vaikeampaa, kun luonnollista polvea on jo jouduttu muotoilemaan kirurgisesti. Suurin piirtein näin minulle on kerrottu. Olen 59 v.


    • nivelkipuinen

      Nyt olen kahden vaiheilla. Taidanpa kuunnella lääkärin mielipiteen asiasta. Mutta siis 61 vuotias ei olisi liian 'nuori' tekoniveleeseen. Semmoisen käsityksen vastauksista sain.

      Ja nuo kaikenmaailman inkiväärit sun muut eivät kyllä pitkälle edenneessä nivelrikossa auta tuon taivaallista.

      • uudet polvet !

        Minulle laitettiin tekonivelet 57v.ja toiseen vajaan vuoden päästä! Eikös elämänlaatua tarvita silloin kun elää, ei voi ajatella mitä on myöhemmällä iällä, kun kukaan ei tiedä päiviensä määrää!


      • "piive"
        uudet polvet ! kirjoitti:

        Minulle laitettiin tekonivelet 57v.ja toiseen vajaan vuoden päästä! Eikös elämänlaatua tarvita silloin kun elää, ei voi ajatella mitä on myöhemmällä iällä, kun kukaan ei tiedä päiviensä määrää!

        Sulla oli hyvä vastaus! Näinhän se juuri on. Mulle lääkäri sanoi että leikkausta pitää yrittää pitkittää mahdollisimman kauan. Ettei ainakaan "liian aikaisin" leikata. Mutta miten se elämä on kipujen kanssa, jalat jäykät kuin puupökkelöt ja odotat vaan että tulet sopivan vanhaksi että kannattaa leikata...
        Kyllä elämänlaatu paranee kun saa uuden polven! Nykyisin käyn lenkillä ja jumpassa. Töihin pystyin palaamaan kolme ja puoli kuukautta leikkauksen jälkeen. Ja teen fyysisesti raskasta työtä.
        Mulla kaikki meni hyvin.


    • elämä on

      Minulla vasempaan polveen laitettiin tekonivel 5,5 vuotta sitten 53 vuotiaana. Kivut jäivät kokonaan pois mutta nyt toinen polvi on alkanut kipuilla. Oli jo vuosia sitten tiedossa että toiseenkin polveen on joskus laitettava uusi nivel.
      kannattaa mennä leikkaukseen heti kun pääsee koska polvikipu passivoi kotiin ja liikkumattomuuteen.
      Nyt on vain paino taas niissä lukemissa että ortopedi ei riemusta käsiään taputa minut nähdessään.

    • Hei!

      Kysymykseesi tekonivelleikkauksen tarpeellisuudesta ei ole yksiselitteistä vastausta. Yleensä leikkaus tehdään, mikäli muilla keinoilla ei saada arkielämää sujumaan. Kerroit, että nivelrikon oireet hankaloittavat tavallista elämää jo nyt, joten mahdollisesti leikkaus voisi olla paikallaan. Toki polven nivelrikkoa voidaan hoitaa monilla muillakin tavoilla (katso http://klinik.fi/terveysinfo/polven-nivelrikko), mutta nämä keinot ovat varmasti kohdallasi jo käytössäkin.

      Itse polven tekonivelleikkaus on melko iso operaatio, mutta itse toimenpidettä tehdään hyvin paljon ja sitä myötä sen tekeminen on sairaaloille rutiinia. Yleensä keinoniveliä ei tarvitse uusia, koska nykyiset polviproteesit kestävät vähintään kymmenen vuotta, tavallisesti paljon pitempäänkin. Halutessasi voit lukea tarkemmin polven tekonivelleikkauksen esivalmisteluista, toteutuksesta ja jälkihoidosta esim. osoitteesta: http://klinik.fi/terveysinfo/polven-tekonivelleikkaus

      Toivottavasti sopiva apu löytyy! Terveisin:

      -Klinikin lääkäritiimi

      Klinik - terveyspalvelusi netissä
      www.klinik.fi

    • yli viiskymppinen

      Jouduin liikenneonnettomuuteen vuosia sitten, polvilumpio halkesi, myöhemmin siihen tuli nivelrikko, joka vaivaa jatkuvasti. Polvea on operoitu monta kertaa. Tekoniveltä ei vielä ole katsottu aiheelliseksi laittaa. Valitettavasti työhön en enää kykene. Nyt olen hakenut työkyvyttömyyseläkettä. Kuka maksaa eläkkeen, kun kysymyksessä on liikennetapaturma. Vak.yhtiö on korvannut sairauslomilla ansionmenetykseni 100 %. Korvataanko pysyvä työkyv. eläke myös 100 % mukaan? Entä osatyökyv.eläke?
      Olen saikulla nyt ja odotan päätöstä eläkeyhtilöltä. Täysi tkyv.eläke hylättiin, mutta osatk. eläke ennakkopäätös tuli, josta valitin. Osaatteko täällä neuvoa tässä asiassa? Kiitos!

    • nivelkipuinen

      Olen alkuperäinen kirjoittaja. Kävin nyt ortopedillä ja uusissa röntgenkuvissa. Aiemmat oli vuosi sitten otettu. Ja nyt olen sitten leikkausjonossa. Rustopinta on molemmissa polvissa lähes kokonaan kulunut pois ja jalkani ovat jo 'vääntyneet' vinoot, ihan kuin pihdit.

      Vaikka minua pelottakin leikkaus ja sen jälkeinen toipuminen, olen kyllä ajatellut käynnistää asian eteenpäin, eli seuraavaksi hampaita hoitamaan! Onneksi tässä on jonkinverran aikaa tottua ajatukseen, sillä leikkaus tulee joskus hoitotakuun puitteissa (alle 6kk), muttei kiireellisenä. Se sopii minulle, menee sitten keväämmälle, jos vaikka ehtis lumetkin sulaa ennen toipilasaikaa. Nyt leikataan vasen polvi, jossa myös vanhaa nivelsidetraumaa taustalla. Katsotaan sitten, miten toisen polven leikkaus.

    • "piive"

      Hei nivelkipuinen!
      Ei leikkausta tarvitse pelätä! Hyvin se menee ja saat terveen kivuttoman polven.
      Leikkaus itsessään kestää noin pari tuntia. Itse nukuin koko ajan, sain ns. torkkutipan. Olihan se seuraavan päivän ensimmäinen seisomaan nousu melko kivulias mutta toinen kerta jo paljon helpompi. Reilusti vaan kipulääkkeitä niin hyvin sujuu.
      Nyt menet hammaslääkäriin ja unohdat koko leikkauksen! Vietät joulun ja kun kevät koittaa niin leikkausaikakin tulee. Sen jälkeen kaikki onkin sitten jo toipumista!

      • nivelkipuinen

        Kiitos ihanan kannustavasta viestistäsi! Yritän nyt suhtautua asiaan järkevästi. Onneksi lähden huomenna kotimaiseen kylpylään 10vrk:si. Aion jumpata ja uiskennella joka päivä, että lihakset vahvistuvat ja parantavat siten toipumista.


    • apua kaipaileva

      kärsiikö kukaan lonkan nivelrikosta? uusi potilas,,,tosin vaivat olleet muutamia vuosia jo kunnes joku...epäili että voisi johtua lonkasta. selkäni tosi jäykkä, alaselkä ja samoin tuo koko lantio ja lonkka. välillä ei pääse mihkään sängystä kun on niin kankea ja sitä kestää pitkälle aamuun. sain särkyyn vimovo lääkkeen kokeiluun. kuuriluontoisena pahempina päivinä. mitkä jumpat, liikunta olisi hyväksi että lonkan saisi liikkumaan. on melko liikerajoitteinen

    • "piive"

      Voi ihan hyvin johtua lonkista! Yritä päästä kuvaukseen, ihan röntgenkuvasta sen näkee.
      Entinen työkaveri sairasti kauan selkäänsä ennenkuin työfysioterapeutti hoksasi että mitäpä jos vika onkin lonkissa. Lonkat kuvattiin ja todettiin pitkälle edennyt nivelrikko. Kolme vuotta sitten leikattiin vasen lonkka ja viikko sitten oikea lonkka. Hän on nyt 65 vuotias ja jäi vuosi sitten eläkkeelle.
      Nivelystävällistä liikuntaa ovat vesiliikunta ja pyöräily. Näin talvella kuntopyörä on tavallista pyörää turvallisempi vaihtoehto! Itselläni liikkumattomuus on myrkkyä! Pakko liikkua, muuten jäykistyy kokonaan...

      • apua kaipaileva

        juu kyllä lonkka onkin kuvattu. vasemmassa pientä nivelrikkoa samoin siellä selässä kulumaa. olen 47v että onneksi ei vielä tarvi leikata. liikkuvuus melko hyvää...nyt käynkin fysikaalisessa jossa venytetään lonkkaa...tekee muuten tosi kutaa. tosiaan selkä oireilee kyllä pahemmin. mutta odotellaan josko sekin vähän helpottaisi, kaikki kun vaikuttaa vähän kaikkeen...


    • "piive"

      Totta, kaikki vaikuttaa kaikkeen! Toivotaan parempia, kivuttomia aikoja!

      • Kovaluinen

        Olen hieman alle 50 vuotias nainen.Bakerin kystä oli vasemmasa polvessa 2008. Vuonna 2010 polveni kipeyt ja siitä alkoi ja löytyi nivelrikko. Polvi tähystettiin 2011 ja rustovauriot olivat jo pahat.

        Lokakuussa kuvattiin 2013 polvet & lonkat ja oikeasta polvesta löytyi luupiikki sisäsyrjältä ja kummatkin polvet ovat terävöityneet sisäsyrjilä. Oikea polvi on jo tk- lääkärin mukaan virheasennossa. ( ei mene suoraksi) Tk-lääkäri ei osannut sanoa että kumpi polvista olisi pahempi.
        Vasemman lonkan katossa on rypäle luuhun onteloituneita kystia ja uutta luunmuodostusta on kummankin lonkkien reisiluunpäissä. Nivelraot ovat kaventuneet ja kun näin vasemman lonkan kuvan niin nivelrakoa ei ollut lonkan sisäsyrjällä enään. Pinnat ovat lonkissa sileät.

        Lonkissa on sisäsyrjien nivelrikko kuten polvissakin.

        Olen saanut ryhtini takaisin kalevalaisen jäsenkorjaajan ja kiropraktikon käsittelyn jälkeen. Kivut ovat helpottuneet huomattavasti ja olen lopettanut vahvan lääkityksen.
        Venyttelen ja liikun paljon pitääkseni liikelaajuudet nivelissä.
        Kukonheltta pistoksia polviin kerran vuodessa.

        Olen työelämässä, mutta kuinka kauan?
        Nivelrikko on neljässä vuodessa mennyt ja kovaa eteenpäin.

        Odotetaanko ensin nivelrikkoisen lonkan vaihtoa sen jkl polvileikkaukseen vai miten tämä menee?
        Kannattaa varmaan mennä yksityiselle fysiatrille kuvien kanssa, vai mitä mieltä olette?


    • polvetjäykätsököt

      Pääseekö työkyvyttömyys eläkkeelle siis jos pahat kulumat polvissa ennen leikkausta vai onko leikkaus pakollinen ensin.

      • EiHaluaLeikkaukseen

        Lekkaus ei ole pakollinen.
        Polven ja lonkan leikkauksissa sattuu eniten potilasvahinkoja.


    • polvionkunnossa

      No kuileppa sinä polvetjäykätsököt! Mulla oli tosi pitkälle edennyt nivelrikko polvissa. Kolme vuotta sitten oikeaan polveen laitettiin tekonivel. Sitä edelsi puolen vuoden sairausloma ja leikkaukeen jälkeen vielä kolme kuukautta lisää. Ikää minulla oli tuolloin vähän vaille 60. Yksikään lääkäri ei ehdottanut työkyvyttömyys eläkettä ennen eikä jälkeen leikkausta. Pääsen" oikealle eläkkeelle" tämän vuoden syyskuun alussa kun täytän 63 vuotta. Ei leikkausta kannata pelätä! Mulla kivut loppui siihen kun sain polven kuntoon. Ei satu liikkuessa, ei levossa. Vaikka saisitkin sairaseläkkeen nii mitä teet jos olet rampa. Kyllä itsensä kannattaa hoidattaa kuntoon. Ja töissä ollessa hoitoon pääsee vielä paljon helpommin kuin eläkkeellä ollessa.
      Tätä mieltä minä asiasta olen!

    • nivelkipuinen

      Hei, täällä aloittaja. Löysin tämän "oman" ketjuni sattumalta ja ajattelin vähän kertoa kuulumisista. tekonivelleikkaus vasempaan polveen tehtiin sitten toikokuussa 2015 eli olin silloin 62 vuotias.
      Leikkaus meni tosi hyvin ja parantuminen siitä oli yllättävän nopeaa, jopa leikkaava kirurgi sitä ihmetteli. Jo kaksi viikkoa leikkauksesta, pystyin ajamaan lyhyitä matkoja autolla (se oli tärkeää, sillä olen yksinasuja ja tarvitsin kauppaan pääsyä). Kipuja tietenkin oli, mutta sain niihin hyvän lääkityksen. Tein paljon liikuntaharjoitteluja ja kolme viikkoa leikkauksesta aloitin jo säännöllisen vesijuoksuharjoittelun kaksi kertaa viikossa. Se osoittautui tosi hyväksi kuntoutuskeinoksi, sillä vesi jousti hyvin ja tuki liikkumista. Ehkä siitä syystä liikeradat tässä leikatussa polvessa on vähintään yhtä hyvä, kuin leikkaamattomassa eli polvi menee yhtä paljon koukkuun. Jalka suoristui leikkauksen ansiosta normaaliksi, eikä ole enää "pihtipolvinen", niinkuin toinen, leikkaamaton jalka.
      Nyt odottelen vielä vähän, mutta tiedän jo nyt näistä kokemuksista, että lähitulevaisuudessa käynnistän toisen polven leikkausuunnitelmat.

    • nivelkipuinen

      Niin siis tärkein jäi: leikattu polvi tekonivelineen on täysin kivuton ja liikkuu hyvin!

    • Leikkauksen_aika

      Ketjussa käy hyvin ilmi että jopa lääkärit haluavat pitkittää tekonivelleikkausta mahdollisimman pitkään.
      Kysymys kuuluukin miksi?
      Minulla oli tilanne lonkissa että radiologiset löydökset olivat vähäiset, eli nivelpintoja oli lonkissa vielä kohtalaisesti eli sen puolesta ei hätää.
      Kivut ja liikerajoitukset olivat todella hankalat.
      Opiaatteja olin käyttänyt 4v, ikää vasta 52v.
      onneksi löytyi ortopedi joka ymmärsi ongelman ja oli hoitanut useita vastaavia tapauksia.
      Leikkauskriteerit ovat tietenkin radiologiset löydökset mutta myös kivut, päivittäisen elämän vaikeus, yöunet, voimakkaat kipulääkkeet, henkinen tila yms.
      Minulla alkoi olla tapissa nämä muut ongelmat mutta monien lääkäreiden mittari, eli nivelpinnat kohtalaisessa kunnossa.
      Minulle tehtiin tammikuussa molempien lonkkien tekonivelleikkaus ja kivut jäivät.
      Lopetin kaikkien lääkkeiden syönnin 3 vkoa leikkauksesta.

      Mikä olisi ollut minun fyysinen kunto silloin kun nivelpinnat olisivat olleet lopussa?
      Entä mikä olisi ollut sisäelimieni kunto kipulääkkeiden ja tulehduslääkkeiden takia?
      Entä henkinen tilani, jatkuva jäytävä kipu?

      Nyt tulevaisuus näyttää valoisalta, enkä pelkää uusintaleikkausta sillä vanhat tekoniveletkin ovat kestäneet monilla 30 v (arvioitu käyttöikä 15-20 v)
      Nyt puhuttiin 30 v käyttöiästä, eli hyvällä tuurilla lähes 40 v.

      Eli olisiko pitänyt uhrata elämäni parhaat vuodet kivuille, nyt nautin lapsenlapsista ja elämästä täysin.

      • Onnistunut_leikkaus

        Minulle laitettiin polveen tekonivel 66 vuotiaana. Lopputarkastuksessa kysyin ortopediltä että mitä sitten jos nivel kuluu loppuun ennen kuolemaa. Hän tuumasi että sitten laitetaan uusi.


    • Anonyymi

      Kuinka pahaksi polven nivelrikko voi vuosien kuluessa mennä? Onko mahdollista että ei pysty enää kävelemään ollenkaan?

      Olen 56 v ja vuosi sitten diagnoosi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe