Neurologisia oireita, borrelioosia vai mitä?

wera

Olen reilu parikymppinen työssäkäyvä nainen. Harrastan liikuntaa ja noudatan terveellisiä elämäntapoja. Minulla ei ole ainakaan tähän mennessä todettu mitään perussairautta. Muutama viikko sitten minulla alkoi lihasnykinä. Ensin nyki vain sormissa ja noin viikossa se siirtyi jokapuolelle kehoa. Aloin syömään magnesiumia, josta ei ollut apua. Kävin lääkärillä ja hän passitti verikokeisiin. Mm. Kilpirauhanen, sokerit OK. Kaikki muukin OK. Borrelioosivasta-ainetesti tehtiin myös. Siinä igM-vasta-aine hieman koholla. Lääkärin mukaan se ei välttämättä tarkoita mitään. Minua ei ole ikinä punkki purrut, tietääkseni. Toki olen ollut koko ikäni koirien kanssa tekmisissä ja niissä on joskus ollut punkkeja... Olen viimeaikoina huomannut lihasnykinää myös naamassa. Lisäksi kielessä ja toisessa isovarpaassa tuntuu samanlainen pisto välillä, kuin niissä olisi piikit. Lisäksi kasvoissa on tuntunut välillä omistusta pistoa, kuin siihen pistettäisiin jääpuikolla. Myös puutumisoireita on ollut. Verenpaine OK, mutta välillä sydän tykyttää kovaa vaikken tekisikään mitään erityistä. Sain lähetteen neurologille ja se on parin viikon päästä. Haluaisin kuitenkin tietää onko muilla ollut samanlaisia oireita ja mikä on ollut mahdollinen diagnoosi?

6

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -nainen32-

      Hei wera!
      Minulle tuli 2012 eräänlainen näköhäiriö, jossa näkökenttinä peitti alle tunniksi auramainen kuvio. Tuosta lähti tutkimisten jatkumo. Ensin kuvattiin magneetilla pää. Löhdös oli normaali.


      Kuitenkin neurologi teki vielä tutkimuksia koska myös vasemmanpuolen pintatunto on heikentynyt koko kehon alueella. Kasvot kuitenkin eniten. Päätyivät ottamaan likvorin ja erilaisia verikokeita. Noissa mukana myös borreliavasta-aineet. Ja kappas Igm-taso myös minulla kohtalaisesti koholla. Minun kohdallani myös tehtiin päätelmä, ettei ole sen kummempaa, eikä liity tuohon näköhäiriöön millään tavalla. Näköhäiriö diagnosoitiin epätavalliseksi migreeniksi. Sitä siksi koska päänsärkyä ei siihen liittynyt.

      Minulla oli jo aiemmin 2007 alkaneita oireita jotka ilmeisesti liittyivät niska-hartiaseudun jumitustiloihin. Niistä johtuvaa puutuilua käsissä kasvoissa ym. Myös rytmihäiriö tuntemuksia. Tuolloin jo huomasin vasemman puolen kasvoistani olevan vähän turta. Lihasjännitykset aiheuttivat myös nykynöitä kasvoissa, vihlovia tunteita päässä ja vasen puoli kielestä puutuili. Lääkäreiden kautta löysin tieni omt-fysioterapeutille ja pahimmat oireet hävisivät pikkuhiljaa. Minulla oli myös todella kovaa huimausta. Ihan oksettavaan oloon saakka.

      Minua kuitenkin mietityttää tuo löydös borreliavasta-aineissa kahden vuoden takaa, joka muuten oli yhä koholla keväällä otetuissa testeissä. Minulla on yksi mahdollinen epäily punkkikontaktiin mutta elukkaa en ole nähnyt.

      Nyt kuluvan vuodenaikana minulle on myös alkanut valkememaan, että työpaikassani on mahdollisesti todella paha homeongelma. Olen sairastanut useamman poskiontelotulehduksen ja muutkin limakalvot oireilevat.

      Mietinkin tässä nyt, ettei sinulla olisi mahdollisuutta siihen, että oleskelisit tiloissa, joissa olisi hometta? Jospa meidän Igm-taso reagoisi johonkin sellaiseen? Homeethan nostaa juuri erilaisia vasta-ainetasoja ja olenkin ymmärtänyt, että tämä borreliatesti ei ole ihan spesifi. Vai sairastammeko jotain muuta samaa tai jotain ihan eri?

      Olisi mukava kuulla miten sinulla tutkimusten kanssa menee ja ehkä vaihtaa sananen muualla kuin tällä palstalla.

      • -nainen32-

        Ai niin...

        Piti vielä sanoa, että jos sinua jännittää noi magneettikuvat ym. mene paikanpäälle ajoissa ja pyydä esilääkitys. Sillä olo helpottuu. Likvorin eli selkäydinpunktion otto ei ole paha jos sinulle sellainen vielä tehdään. Siihenkin esilääkitys niin pystyt rentoutumaan. Itse ottaminen ei satu tai tunnu sen kummemmin. Ikävää rutinaa kuuluu ja siitä tuntemuksia. Ajatus ennemminkin epämielyttävä.


      • wera
        -nainen32- kirjoitti:

        Ai niin...

        Piti vielä sanoa, että jos sinua jännittää noi magneettikuvat ym. mene paikanpäälle ajoissa ja pyydä esilääkitys. Sillä olo helpottuu. Likvorin eli selkäydinpunktion otto ei ole paha jos sinulle sellainen vielä tehdään. Siihenkin esilääkitys niin pystyt rentoutumaan. Itse ottaminen ei satu tai tunnu sen kummemmin. Ikävää rutinaa kuuluu ja siitä tuntemuksia. Ajatus ennemminkin epämielyttävä.

        Heippa
        Tulin vasta nyt lukemaan tätä palstaa uudelleen. Minulle on tehtiin joulukuun alussa uusintakoe borrelioosista ja nyt arvo oli laskenut takaisin normaaliin. Kävin neurologin juttusilla ja hän teki minulle erilaisia asento- ja tasapainotestejä, eikä niissä ollut ongelmia. Sain ajan hermoratatutkimukseen, jossa ei myöskään mitään ongelmia. Mitään siis ei ole löytynyt ja tutkinta on lopetettu. Oireista lihasnykäykset eivät ole poistuneet. Puutumiset ja pistot ovat hävinneet lähes kokonaan. Jäimme nyt sillr asteelle lääkärin kanssa, että jos oireet pahenevat niin menen takaisin. Onneksi vielä ei ainakaan ole pahentunut :) En usko, että homeesta johtuu, sitä itsekin olen miettinyt... Seuraillaan nyt..


    • Hei, Wera!

      Tilanteesi kuulostaa kurjalta! Kuvaamasi oireet voivat toki liittyä borrelioosin myöhäisoireisiin (katso http://klinik.fi/terveysinfo/punkin-purema-ja-borrelioosi), mutta lihasnykinän taustalla mahdollisesti olevat muutkin syyt on tärkeää selvittää.

      Hermostollisiin oireisiin erikoistunut lääkäri eli neurologi on juuri oikea ammattilainen suunnittelemaan jatkotutkimuksia. Toivottavasti sopiva apu löytyy!

      Voimia syksyyn toivotellen:

      -Klinikin lääkäritiimi

      Klinik - terveyspalvelusi netissä
      www.klinik.fi

    • Aivoinfarkti 2 kpl

      Hei
      Suhtautukaa sydämen tykytyksiin vakavuudella. Jos on vaikka sydämen eteisvärinää(Flimmeriä). joka on yksi aivoinfarktin (halvauksen) saamisen riskitekijöitä.
      Olen sanut juuri 2 aivoinfarktia. Itse en huomannut mitään erikoista tapahtuneen, ystäväni mielestä puheeni puuroutui ja toinen poski ikäänkuin roikkui alaspäin. Siitä välitömästi ambulanssilla sairaalaan ja liotushoitoon. Olin 5 päivää sairaalassa ja senjälkeenkään ei ole jäänyt minkäänlaista oiretta onneksi.
      Sydämen eteisvärinästä olen kärsinyt jo pitkäänkin. Ja vaikka en alkoholia ole koskaan paljoa juonut, niin vähäistenkin määrien seurauksena on ollut sydämen epätahtinen epämieluisa läpsyttely, johon olin jo saanut lääkitystä napapiikin muodossa,jota en kuitenkaan ollut käyttänyt pidempään. Juuri eteisvärinä on yksi aivoinfarktin saamisen riskitekijöitä.
      Olin onnekas kun halvausoireita ei ole tullut tällä kerralla ja tämän seurauksena takuulla hoidan jatkossa lääkityksen kuntoon. En myöskään juo vähääkään määrää alkoholia tietäessäni sen vaikutuksen sydämmeeni.
      Perheessäni on ollut aiempina vuosina myös 52 v aivohalvauspotilas ja tiedän seuraukset; puhe- kirjoitus, kävelytaito menivät, persoonallisuus muuttui ym vaivoja. Tosin hyväkuntoisena taidot palautuivat lähes ennalleen, jopa työssä pystyi muutaman vuoden olemaan eläkeikään saakka, vaikka kaikki ei ihan ennallaan ollutkaan
      Luulin myös saaneeni TIA-kohtauksen,koska ei mitään oreita.mutta diaknoosi vahvistui aivonfarktiksi, koska kuvissa näkyi selvät jäljet, joita TIA:ssa ei näy.

    • Suurin huoli ohi

      Minulla alkoi samanlaiset oireet heinäkuussa 2014. Ensin peukalo alkoi elää omaa elämäänsä ( elohiiri ) ja lihasnykäyksiä oli eri puolella kehoa. Verikokeiss igM oli kohtalaisesti koholla. Immunoblottauksessa varmistui, ettei minulla ole borreoliisia. Muut neurologiset sairaudet poissuljettiin ENMG:n ja magneettikuvauksen avulla. Oireet ovat vähentyneet, mutta edelleen minulla on samanlaisia oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe