Tarvitaanko lisää pakolaisia Iisalmeen?

Mietityttää

Mitä mieltä olette, tarvitaanko lisää pakolaisia Iisalmeen. Kannattaako heitä ottaa vai ei. Nyt haluaisivat kuulemma Syyrialaisia.

41

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syyria = ISIS-elukat

      No jos Isiksen Päänkatkaisu-performanssit torin mestauslavalla kiinnostavat, niin siitä vaan.

    • Rasisti=elukka

      Tottakai meidän on otettava hädänalaisia ihmisiä vastaan.

      • Peruna1

        Rasisti on realisti joka tajuaa miten ne asiat OIKEASTI on!


    • HAHAHAHHA

      niistä ei ole mitään hyötyä vaan menoa!! kohta on muratteja täysi koko iisalmi voi ihanaa :D

    • minäkin maksan

      Eihän pääkaupunkilaisiltakaan kysytä keneltäkään, että otetaanko maahanmuuttajia vai ei? Niille rakennetaan hullun lailla uusia asuntoja ja jopa hotelleja muutetaan niiden asunnoiksi. Siksipä joissain paikoissa pääkaupunkiseudn kouluissa alkaa kohta jo olla enemmän maahanmuuttajia, kuin kantasuomalaisten lapsia. Opettajien pitää taipua monelle mutterille, jos he meinaavat luotsata kaikki kansalaisuudet määrätyn opetussuunnitelman läpi. Kuitenkin näyttää siltä, että noita maahamuuttajien lapsia kohdellaan kouluissamme silkkihansikkain ja päästetään ne luokalta toiselle. Arvatkaahan vaan miten paljon tuohon touhuun tarvitaan meidän veronmaksajien rahoja, tulkkejakin tarvitaan. Terveyskeskuksissakin aina on tulkki mukana, kun maahanmuuttajien sairauksia ratkotaan.

    • RealistiPRKL

      Ei vittu yhtään pakolaista enää tähän kaupunkiin, nytkin niitä on aivan liikaa!

    • pakolaisten ystävä

      Ehdottomasti tarvitaan lisää pakolaisia, Iisalmi suorastaan huutaa lisää kulttuuria ja monimuotoisuutta!

      Lisäksi koko Suomea kurittava työvoimapula odottaa nopeasti ratkaisua, pakolaisten maahanmuutto on ratkaisu siihen.

      Vain RASISTIT kritisoivat pakolaisten vastaanottamista!

      • paskaa aivojen tilal

        paklaisten ystävällä on runsaasti pas-kaa aivojen tilalla,olet mielenvikainen pas-ka kun haluat pakolaisia pilaamaan suomalaisen yhteiskunnan.


    • Ihmettelenpävaan

      Hmm.Toivottavasti kaikkia ulkomaalaistaustaisia ei pidetä pakolaisina.Hyvinhän nuo jalkapallon pelaajatkin ovat näköjään integroituneet valtaväestöön. Vai onko se pallon potkimiinen jo listattu tuottavien töiden joukkoon?

    • kärsi ja kärvistele

      Jotenkin sitä on joutunut miettimään sitäkin asiaa, että jos suomalainen joutuu lähtemään esim. narsistipuolisovainon tai muun takia muualle, niin itse sitä joutuu asuntonsa katselemaan ja työpaikkansa. Turvapaikkaa et taatusti saa ja Suomessakin olet joutunut olemaan narsistin uhrina aika heikossa hapessa. Yteiskunta ei taatusti auta ja itse se vaan on selviteltävä rankasti syyllistettynä tästäkin sopasta omin nokkinensa. Kuitenkin tuo narsistien käyttäytyminen voi olla julmempaa, kuin mitä maahanmuutajamme jotkut ovat jotuneet kokemaan. Kyllä sitä psykologeja ja -terapeutteja heille oitis löytyy, mutta kammottavassa ahdingossa kärvivälle narsistin uhrille ei. Päinvastoin virkamiehet voivat jopa tehdä uhrin asemasta vielä vaikeampaa, koska uhrin on aina näyttö juridisessa mielessä annettava, jos vähänkään meinaat oikeutta valtakunnassamme saada.

      • jutkut mokutuksen ta

    • Jobs?

      Ei tää tilanne oo mikään savolaisten yksinoikeus :-) pikkuisen kun katselee muutakin kuin pohjolankatua niin alkaa näkyä miksi;

      Suomalaisten asenteet maahanmuuttoa kohtaan ovat koventuneet, vaikka maahanmuuttaja tulisi Suomeen töihin. Näin kertoi HS lauantaina. Yli puolet suomalaisista on täysin tai osittain sitä mieltä, että maahanmuuttoa pitäisi Suomessa rajoittaa niin kauan kuin Suomessa on työttömyyttä.

      Työnantajat näkevät tilanteen toisin."Emme tule toimeen ilman maahanmuuttajia. Väestöpohja ei yksinkertaisesti riitä tulevaisuudessa", sanoo työntekijöitä muun muassa hoitoalalla välittävän Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen.


      Vaikka työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut, joillakin aloilla on edelleen selvä työvoimapula.

      Esimerkiksi siivous- ja ravintola-alan paikkoihin ei löydy tarpeeksi tekijöitä kantaväestöstä.

      "Meidän näkökulmasta alalla on edelleen työvoimapula. Kaikki ammattitaitoiset saavat töitä", sanoo ravintola-alan työntekijöitä välittävän Enjoyn toimitusjohtaja

      Mistä ristiriita johtuu? Palvelualojen ammattiliitto Pamin koulutuspoliittinen asiantuntija Mikko Laakkonen arvelee, että työajat ja -ehdot ovat joskus niin epäkiitollisia, ettei työ kannata. Esimerkiksi hyvin lyhyisiin työvuoroihin voi olla vaikea löytää tekijää työttömien joukosta.

      Paljon maahanmuuttajia työllistävillä aloilla ollaan yhtä mieltä siitä, että Suomi ei pärjää ilman ulkomaista työvoimaa. Rakennusliittokaan ei enää tuomitse esimerkiksi virolaisten vyöryä Suomeen. "Aletaan olla yhtä työssäkäyntialuetta."

      Ja Soininvaaran ajatuksia jotka nyt eivät ole kovinkaan vääriä !;Jotta sadan maahanmuuttokriittisen ei tarvitsisi rynnätä sanomaan tätä, sanon sen itse: humanitaarisin perustein maahan tulleiden keskuudessa työttömyys on niin yleistä, etteivät he paranna elatussuhdetta vaan pikemminkin laskevat sitä. Sen sijaan tänne tulleet ulkomaiset rakennustyömiehet, bussikuskit, kaupan myyjät ja muuta sellaiset parantavat elatussuhdettamme ja auttavat pitämään hyvinvointiyhteiskuntaa pystyssä. Kun Suomi varautuu tulevaisuudessa tuomaan maahan kymmeniätuhansia ulkomaisia, kyse on työhön tulevista. Kukaan ei väitä pelastavansa elatussuhdettamme pakolaisten avulla, vaikka toki pakolaisetkin voivat työllistyä huomattavasti nykyistä paremmin.
      Lähivuosina kymmentä eläkkeelle siirtyvää kohden on kahdeksan työmarkkinoille tulevaa nuorta.


      Että repikää siitä! Tietoa löytyy miksi näin tehdään. Turha se siellä synkeimmässä savossa on puristella pallejaan ja parkua :-)

      • Veronkiertoo

        Taidat käyttää pimeetä työvoimaa ja veronkiertäjiä. Porvarit haluaa puoli ilmaista työvoimaa, joita on helppo viilata linssiin.

        Pojulla on kokoomus pallit näköjään joita puristella. Synkässä suomessa taloudentila on synkkää ei muu. Kokoomus on synkän aikajakson saanut aikaseksi. Revi siitä jobs
        Nämä mamut marssii koulutuspaikkoihin suomalaisten ohi. On niin nähty.
        Millä taidoilla somalsin saat raksalle. Et millään.

        Tässä on asiaa.

        http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/yrittaja-abdi-osman-sosiaaliturva-pois-turvapaikanhakijoilta/1721927


      • Subventoitua työtä

        Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla syy on yksinkertainen. Maahanmuuttaja saa automaattisesti edullisen kaupungin asunnon. Suomalainen jää jonoon eikä hänellä ole yksinkertaisesti varaa asua Helsingissä palvelualojen palkoilla. Niillä tuloilla pärjää vain maahanmuuttaja.


      • böndelle
        Subventoitua työtä kirjoitti:

        Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla syy on yksinkertainen. Maahanmuuttaja saa automaattisesti edullisen kaupungin asunnon. Suomalainen jää jonoon eikä hänellä ole yksinkertaisesti varaa asua Helsingissä palvelualojen palkoilla. Niillä tuloilla pärjää vain maahanmuuttaja.

        Olis todella halvempia asuntoja mualla suomea mamuille. Ne jotka tulee joko opiskelemaan tai töihin pk seudulle olisi vapaita asuntoja helpommin löydettävissä. Valtio avustaa rakentamisessa ja mamut vie ne. Ei mitään järkeee.


    • demarit perseestä
    • Realisti.

      Seuraavissa kunnallisvaaleissa kannattaa miettiä kelle äänensä antaa...

      Rasisti en sinänsä ole, mutta sen verran paljon on tuttavia työttöminä että tähän kuntaan ei enää yhtään uutta asukasta pitäisi tulla valtion rajojen ulkopuolelta. Jos ei ole omillekaan töitä, miksi ottaa vielä elätiksi jotain ulkomaalaisia? Entä jos Iisalmelainen perhe haluaisi muuttaa vastavuoroisesti toiseen maahan, eivät he saa samanlaisia etuja.

      Järkeä nyt päättäjät hyvät! Ei tänne kannata ottaa lisää yhteiskunnan elättejä, ennemmin samat varat voisi käyttää nykyisten asukkaiden hyvinvointiin.

    • Savolainen likka

      Eiköhän ne tänä päivänä kaikki suomalaiset puolueet ole samalla viivalla näissä maahanmuuttokysymyksissä, paitsi ruotsalaisten kansanpuolue? Edellisen Matti Vanhasen johtaman ostorahaporvarihallituksen piti oikein perustaa maahanmuuttoministerin virka värkkeineen. Tottakait tuo pesti kuului ruotsalaisten kansanpuolueen Astrid Thorssille. Nyt tuo samainen nainen hoitelee näita maahanmuuttoasioita koko Euroopan tasolla, isolla palkalla ja isossa virassa. Niin hyvin hoteli ministerinä täällä Suomessa noita maahanmuuttokysymyksiä.

      Ei sitä tarvitse nyt ihmetellä, miksi tuo Englannin nykyinen pääministeri Cameron on ottanut tiukan otteen maansa maahanmuuttokysymyksesssä, ilman kansan ääniä. Suomesa ei kansalta kysellä. Cameronin porukat meinaavat erota koko EU:sta. Eihän Eurooppa pysty hoitelemaan koko Afrikan väestöä, koska siellä syntyvyys on hallitsematonta?

      Kyllähän sitä kehitysapuunkin suunnataan valtavasti rahoja, mutta eihän noillakaan rahoilla ole saatu apua tähän hirvittävään ihmisongelmaan. Uskonto vielä lisää tätä ihmisongelmaa, koska noudatetaan uskonnon ohjetta LISÄÄNTYKÄÄ JA TÄYTTÄKÄÄ MAA.

      Eihän meillä suureen ikäluokkaan kuuluvilla suomalaisillakaan ole ollut varaa tehdä lapsia, kuin yksi tai korkeitaan kaksi? Äitiyslomaakin annettiin ruhtinaalliset kaksi kuukautta. Yhteiskunta ei auttanut silloin tässä lapsikysymyksessä. Subjektiivista päivähoitoa ei ollut ja ei muutakaan työssä käyvän lapsen tarpeita silmällä pitäen.

      Pääkaupunkiseudun työmarkkinat oikein imaisivat sitkeän savolaisen likan ja elämää piti alkaa rakentamaan maaseudulta saatujen oppien mukaan. Tuossa opissa töitä ei saanut vieroksua ja jokainen töitä tekevä ihminen oli "laulun arvoinen". Siksipä silloin tuo paljon parjattu hyvinvointiyhteiskuntakin tuli rakennettua siinä sivutuotteena, jonka hedelmistä olemme saaneet nauttia.

      Perhekin tietysti piti perustaa ennen sitä "vanhapiikaikää" eli ennen 24 ikävuotta. Tuon iän jälkeen valtio olisi alkanut verottamaan "vanhaa piikaa" kovalla kädellä. Verojahan sitä maksettiin jo silloin muutenkin isoilla prosenteilla verrattuna nykyiseen työverotukseen. Ylitöistäkin raapastiin päältä se 50%. Eli ei tuosta verojen maksusta traumoja ole syntynyt, vaan päin vastoin. Jotenkin on törmännyt nyt sellaiseen asiaan, että kukaan ei mielellään maksaisi veroja, ei ne ministeritkään ja jokainen kiertäisi veroja, jos pystyisi ja kuppaisi toisilta.

    • violetti nuppi

      Ihan sama jos olen rasisti sillä ei oo mitään merkitystä. Kullipää en oo se loukkaa todella.

    • ökhasdfhöh

      Onneksi tämän palstan kirjoitusten perusteella ei päätetä, että otetaanko pakolaisia, vai ei.

      • onneksi ja onneksi

        Suomen kansalta pitäisi ehdottamasti kysyä, että otetaanko pakolaisia vai ei? Toivottavasti persut pitävät maahanmuuttajavastaisen linjansa ja eivätkä lipsu siitä, muihin puolueisiin ei ole luottaminen. Kyllähän vaalien alla aina kuultiin puheita siitä, että maassa maan tavalla, mutta sanojen helinäähän ne tuollaiset vaalipuheet oli ja äänestäjien pettämistä. Tuo persujen Jussi Halla-aho on tehnyt erittäin hyvää työtä EU:ssa ja hänellä on vahvat näkemykset siitä mihin tämä hillitön maahanmuutto johtaa sekä EU:n tasolla, että täällä Suomessa.


      • norja paras maa
        onneksi ja onneksi kirjoitti:

        Suomen kansalta pitäisi ehdottamasti kysyä, että otetaanko pakolaisia vai ei? Toivottavasti persut pitävät maahanmuuttajavastaisen linjansa ja eivätkä lipsu siitä, muihin puolueisiin ei ole luottaminen. Kyllähän vaalien alla aina kuultiin puheita siitä, että maassa maan tavalla, mutta sanojen helinäähän ne tuollaiset vaalipuheet oli ja äänestäjien pettämistä. Tuo persujen Jussi Halla-aho on tehnyt erittäin hyvää työtä EU:ssa ja hänellä on vahvat näkemykset siitä mihin tämä hillitön maahanmuutto johtaa sekä EU:n tasolla, että täällä Suomessa.

        Hyvä persut, äänestän varmasti.
        Tämä suomen touhu menny jo niin mahottomaks, että eipä naurata.
        Kohtahan se kreikkakin taas kinuaa rahhoo ja suomi maksaa.
        ai, että on nannaa.


    • että tällästä
      • hahahahaahahaha

        Hieno ansa isis vuohi nussijoille


    • Ei takasin

      Mine en nussi vuohi, mine tykätä suomi nainen.
      Minula ei oo aseta enkä ole vakivaltainen.
      Minä haluta tehdä töittä ja elää kanssanne.
      Parempa savosa kuin kotimaasa, savosa saa raha ilman työtä.

      • Persut herätys!

        Iisalmeen ei ainuttakaan pakolaista. Meillä on omat sairaamme ja hädänalaiset, jotka pitää hoitaa. Työvoiman tarvetta ei ole, 470.000 työtöntä tässä maassa. Nuorisotyöttömyys 13% ja kokonaistyöttömyys kohta 17 %. Iisalmessa. Vai työvoimapula.


      • painukoot sinne miss
        Persut herätys! kirjoitti:

        Iisalmeen ei ainuttakaan pakolaista. Meillä on omat sairaamme ja hädänalaiset, jotka pitää hoitaa. Työvoiman tarvetta ei ole, 470.000 työtöntä tässä maassa. Nuorisotyöttömyys 13% ja kokonaistyöttömyys kohta 17 %. Iisalmessa. Vai työvoimapula.

        Oikeassa olet tänne "käpykylään" ei yhtään pakolaita....painukoot isompiin kaupunkeihin jos on pakko tulla.En tykkää yhtään kun oma väki on kaupungissa työtä vailla niin näitä huntupäitätä ei tarvita tänne,saavat tukia joita ei normi suomalainen saa. Tuolla laahustaavat niin "merkki" kengät jalassa...V..taa!!!


      • Abdullah.
        painukoot sinne miss kirjoitti:

        Oikeassa olet tänne "käpykylään" ei yhtään pakolaita....painukoot isompiin kaupunkeihin jos on pakko tulla.En tykkää yhtään kun oma väki on kaupungissa työtä vailla niin näitä huntupäitätä ei tarvita tänne,saavat tukia joita ei normi suomalainen saa. Tuolla laahustaavat niin "merkki" kengät jalassa...V..taa!!!

        Mitä pakolaita.Iisalmi on kaupunki,ei kylä.Turha tänne on vallittaa pakolaisista.Päättäjät ottaa heitä tänne,halusimme tai ei.Naisija kyllä voi tulla mun puolesta,vaikka enemmänkin.Sais valittajat sieltä,vaikka emännän itselleen.


      • MitäSemmosellaTekköö
        Abdullah. kirjoitti:

        Mitä pakolaita.Iisalmi on kaupunki,ei kylä.Turha tänne on vallittaa pakolaisista.Päättäjät ottaa heitä tänne,halusimme tai ei.Naisija kyllä voi tulla mun puolesta,vaikka enemmänkin.Sais valittajat sieltä,vaikka emännän itselleen.

        Taetaavat olla niitä umpeenommeltuja ämpärileikattuja.


      • Bravo Halla-aho
        painukoot sinne miss kirjoitti:

        Oikeassa olet tänne "käpykylään" ei yhtään pakolaita....painukoot isompiin kaupunkeihin jos on pakko tulla.En tykkää yhtään kun oma väki on kaupungissa työtä vailla niin näitä huntupäitätä ei tarvita tänne,saavat tukia joita ei normi suomalainen saa. Tuolla laahustaavat niin "merkki" kengät jalassa...V..taa!!!

        Harkinnanvarainen toimeentulotuki kattanee näiden kohdalla myös lomalennot maailman prsereikävaltiohin sukulaisia katsomaan. Tokihan ylimmät päättäjät kiistävät kaiken.

        Sopisi miettiä, mistä kaikesta yhteiskuntaa turvaavista perusasioista maahanmuutto- ja pakolaispolitiikan järjettömät kulut ovat pois.


      • Nuolinkivi
        painukoot sinne miss kirjoitti:

        Oikeassa olet tänne "käpykylään" ei yhtään pakolaita....painukoot isompiin kaupunkeihin jos on pakko tulla.En tykkää yhtään kun oma väki on kaupungissa työtä vailla niin näitä huntupäitätä ei tarvita tänne,saavat tukia joita ei normi suomalainen saa. Tuolla laahustaavat niin "merkki" kengät jalassa...V..taa!!!

        Virkamiehet haluaa vain jatkaa työuraansa, pakolaisten varjolla ja kansan kustannuksella. Suomalainen isänmaallinen kansa, halutaan väkisin risteyttää, näillä isispörröpäillä. Sen takia homouskin sallittiin, nehän eivät lisäänny ja kirkot täytetään uusilla uskontokunnilla, raamatusta on tullut satukirja. Sen jälkeen meni viduiks, kun naispappeus sallittiin.


    • halkiovaha

      Iisalmi = Iislami

      Nimikin sen jo sanoo.

      • Narttu pitää olla

        Jos joku pelkää että kantaväestö vähenee, niin ruetkaa nussimaan. Mutta muistakaa, että homo ei tule tiineeksi.


    • .-..-.

      EI TARVITA!

      Samalla vois heittää nykyiset Venäläiset ja Virolaiset helvettiin Iiisalmesta / suomesta.

      • Huomenta.

        Samoin työtä vieruksevat juopot,ja muut sossun pummit.


      • liikaa suvakkeja
        Huomenta. kirjoitti:

        Samoin työtä vieruksevat juopot,ja muut sossun pummit.

        Sinut myös. Pakolaisia ei tarvita työttömiä on muutenkin ja suureläkelläisiä


      • näempä
        liikaa suvakkeja kirjoitti:

        Sinut myös. Pakolaisia ei tarvita työttömiä on muutenkin ja suureläkelläisiä

        ei tarvita nyt eekä jatkossa.


      • Näin.
        liikaa suvakkeja kirjoitti:

        Sinut myös. Pakolaisia ei tarvita työttömiä on muutenkin ja suureläkelläisiä

        Anteeksi vaan,mutta en ole pakolainen,en työtä vieruksuva juoppo.Mene itse,vaikka Libanoniin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe