Kumituksia ei ole, ilmiölle löytyi tieteellinen selitys

ateismi voitti

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/kummitushavainnot saivat selityksen katsotaanpas vahan terveenkin havaitsijan paakoppaan/a1026924

Kummitushavainnot saivat selityksen - Katsotaanpas vähän terveenkin havaitsijan pääkoppaan

Yliluonnollisten olentojen havainnot eivät ole yleensä näköhavaintoja, vaan vieraan henkilön läsnäolo on tuntemus. Nyt biologit ovat selittäneet, mistä tunne johtuu.

Biologit tekivät kokeita 12 henkilöllä, joilla oli neurologisia ongelmia. Kokeiden avulla tutkijat pystyivät rakentamaan robotin, joka pystyi aiheuttamaan vastaavanlaisia tuntemuksia myös täysin terveille ihmisille.

Tuntemus aiheutettiin keinotekoisesti lähettämällä sekavia liikesignaaleita aivoihin.

Kaksi tervettä ihmistä osallistui kokeeseen, jossa he kertoivat tunteneensa jonkun takanaan ja koskettavan heitä, kertoo Olaf Blanke Lausannen teknillisestä yliopistosta. Tunne oli niin häiritsevä, että he halusivat keskeyttää kokeen.

Sairaat koehenkilöt, jotka olivat kokeneet sekuntien tai jopa minuuttien pituisia läsnäolon tuntemuksista, kärsivät epilepsiasta, halvauksesta, migreenistä tai kasvaimesta.

Terveetkin ihmiset voivat kokea samanlaisia tuntemuksia tilanteissa, joissa liikesignaalien lähde jää hämäräksi. Silloin ihminen saattaa kokea oman ruumiin liikkeen toisen ihmisen ruumiina, ja haamuaistimus toisesta syntyy.

Tutkijat testasivat tätä teoriaa luomalla aivoja stimuloivan robotin. Laite onnistui saamaan koehenkilöt tuntemaan, että he kurottivat kätensä eteenpäin mutta koskettivatkin robotin avulla omaa selkäänsä. He tunsivat, että heidän selkäänsä kosketti toinen henkilö.

Tämä tuntemus on innoittanut mystistä ajattelua ja fiktiota. Tutkijat uskovat, että sama ilmiö saattaa selittää myös skitsofreenisiä hallusinaatioitakin.

-Voitte uskovaiset lopettaa sen olemattomiin olentoihin uskomisen ja huokaista helpotuksesta. Ei ole olemassa mitään kostonhimoista vihaista jumalaa eikä muutakaan henkimaailmaa. Kyse on omien aivojenne epätäydellisyydestä ja niiden toiminnan lyhytkestoisista häiriöistä.

Me ateistit olimme kaiken aikaa oikeassa, ei ole jumalaa eikä ole mitään henkiä. Maailma on tasa sellainen kuin millaisena tiede sen meille näyttää.

Ei ole mitenkään tervettä uskoa kummituksiin eikä joulupukkiin eikä muihinkaan satuolentoihin. Ateismi on terve, tieteellinen ja vakaa tapa elää.

21

1280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toi mitäätodistaet e

      kummitteluilla on useast monta silmäparia ja korvaa havaitsemassa
      joten miksei niitä yksinäänkin vois havaita?
      on olemassa kateutta ja kateellinenhan kuittaa sut hulluksi
      jos oot havainnu jotain kummituksia tms. mitä kateelline ite koskaan elämässään nähnyt/kuullut.......................

    • nick groff

      Ateismi voitti. Jos luulet että tolla kokeella todistetaan kummitusten olemassa olosta oot kyllä niin hako teillä..onko se tosiaan niin vaikea ymmärtää että ehkä emme vielä tiedä/tunne kaikkea ympäröivästä maailmastamme. Satut vaan olemaan yksi niistä jolla on pää niin syvällä perseessä että on lähes turhaa edes väitellä tästä asiasta. Aikanaan kaikki sinullekkin selviää
      Jokainen saa uskoa mihin haluaa mutta turha tulla arvostelemaan/haukkumaan niitä joilla on avarampi maailman katsomus..

    • Äly älä jätä

      Suppea on ateistin ajatusmaailma.

    • Kumitus

      Kyllä kumituksia on monenkin koepaperissa.

      • Anonyymi

        Isälläs oli kumitus kun sua teki. Harmi vaan että se puhkesi...


    • jlkok

      Tämä lienee päivänselvä asia. Kummitukset ovat myyttejä ja harhakuvitelmia. Todisteita niistä ei ole.

      Huomaa: kummituksia ei todista se, että sinä täällä koiranpaskan näköisenä öriset, että on niitä kummituksia ja että sinulla on suppea näkökulma asiaan ja kuule kauhia et uskaltaisi minun talossani olla yötä.

      • nick groff

        Mitä hittoo oikein horiset? Naapurin 10v ville on näemmä päässyt foorumeille..kerroppa isin pikku akne paise mitä evp:t ovat? Voit jonne googlettaa jollet muuten tiedä..


    • Lähellä hautausmaa

      Ateisti nolaa nyt itsensä.

      Mitä tulee nk. kummituksiin, ne eivät ole ikäänkuin kaikki "yhtä lajia", vaikkakin niitä voisi eräällä tavoin ryhmittää.

      Kummitusilmiö, mikä se sitten kulloinkin on, ilmaisee useinmiten itseään, voisi sanoa, oman ryhmänsä mukaisesti.

      Ne eivät aina ole näkymättömiä, tai hiljaisia ilmiöitä, ne voivat ilmaista itseään myöskin silmin ja / tai korvin havaittavalla tavalla.

      Äänekkäintä mitä itse olen koskaan kuullut, oli eräässä vanhassa talossa päivittäin, vuorokauden ajasta riippumatta kuuluneet raskaat, lähestyvät miehen askeleet. Itse, kuten useat muutkin asukkaat kuulimme ne.

    • Nyt kaikki tiedetään

      Ei tarvi uskoa mihinkään mielikuvitus-Jumaliin, kummituksiin tai demoneihin, että voi uskoa että kummittelu-ilmiöitä tapahtuu. Suurin osa on selvästikin yksinkertaisten ihmisten harhoja tai sitten mielikuvituksellista tulkintaa.

      Tiede vie maailmaa eteenpäin ja vanhat uskonnot kituuttavat siinä vierellä. Kuitenkin on monta asiaa mitä tiede ei ole selittänyt. Ihminen joka uskoo että kaikki on selitetty käsittää hyvin suppean osan maailmasta, eikä kyseenalaista edes omaa kokemustaan. Miksi juuri sinä olet sinä, tapoinesi ja "omine" ajatuksinesi? Miksi olet siinä ruumiissa missä olet, etkä viereisen henkilön, tai jonkin muun elävän olennon? Miksi elät juuri tässä maailman ajassa, etkä esim. 500 vuotta sitten, tai miljoona vuotta sitten? Tai mikset elä tulevaisuudessa? Kehokin muodostuu kasasta aineksia jotka on ulkomaailmasta kasattu jne... Tämä maailmakin on vain aistielimiemme ja ulkoisten voimien välisen leikin, sekä aivojemme niistä muodostaman kuvan leikkiä. Jos katsomme esim. Aurinkoon, niin kuva siitä muodostetaan aivoissa, se on aivojemme luoma kuva. Toiseksi, aivomme voivat luoda kokonaisen unimaailman nukkuessamme, näkemättä itse minkäänlaista vaivaa sen eteen. Se on parhaimmillaan yhtä realistinen kokemus kuin tämäkin maailma, mutta muokattavampi ja haihtuvampi.

      Itselleni ei riitä mitkään selitykset, vaan oma sisäinen kokemus on myös ikäänkuin kysymys, ja oma universuminsa kokonaan. Osaltaan oma sisäinen kokemus myös vastaa esittämäänsä kysymykseen, mutta vai silloin kun mieli on hetken hiljaa.

    • Tyhjiä lankkuja

      Olaf "Lankkupää ja Tyhjäpää" Blanken selitykset ovat poikkeuksetta luokkaa: "saimme tehdyksi lännenelokuvan. Siis mitään cowboyta ei koskaan ollut olemassa."

      Luulin, että "Tyhjäpää Lankkupää" olisi tajunnut tämän jo vuosia sitten saatuaan aihetta koskevaa kritiikkiä osakseen, mutta ei näytä vielä tajunneen vaan jatkaa aina vain samaa kypärähölmöilyään. Kuten eivät hänen logiikkavajaat pelosta tutisevat papukaijansakaan näytä sitä ymmärtävän, vaan kirjoittavat Tyhjälankkupään uusimman tötteröinnin jälkeen mm: "-Voitte uskovaiset lopettaa sen olemattomiin olentoihin uskomisen ja huokaista helpotuksesta. Me ateistit olimme kaiken aikaa oikeassa, ei ole jumalaa eikä ole mitään henkiä."

    • ja paskat

      Kyllä sen sitte tajuaa viimeistään kun itse sen kokee :) Suppea on todellakin skeptikoiden maailma ;)

    • Anonyymi

      Selitit vain yhden asian kummituksista. Aaveita voi myös nähdä ja kuulla, miten aiot selittää sen ?

      Tutkimuksessa oli robotti, joo, mutta tämä ei oikein selitä mitään, sillä aaveet eivät ole robotteja.

      • Anonyymi

        Voiko aaverobotin rakentaa ?

        Kummitteleeko myös robotit ?


    • Anonyymi

      Onko olemassa vastaavia konstruktioita poltergeist ilmiöstä, siis, voisiko siitä tehdä vastaavan robotti jutun. Jos niitä demoneja ei ole, jos ne ovat psyykkisesti harhaisten aivojen tuote, niin mihin tarvitaan katollisten manaajia tai muita lovehtijoita ajamaan ulos riivaajia joka on yleismaailmallinen, ikivanha ja hyvin samanlainen ilmiö riippumatta kulttuurista, uskonnosta ja poliittisesta kannasta. Onko siihen ateistista selitystä?

    • Anonyymi

      Lukemattomia kummitusilmiöitä on nauhoitettu valvontakameroihin ja mm. poliisien ja vartijoiden "bodycam" kameroihin. Toki osa on vain valon heijastuksia, höyryä, tai hyönteisiä linssillä, mutta paljon on videoita joita ei voi selittää. Moni myös tekee feikkivideoita tarkoituksella, mikä on väärin, ellei videossa ole mainittu niiden olevan pelkkää viihdettä.

      Ks. hyviä videoita vaikka youtubesta kanavalta Slapped Ham tai Caspersight.

      • Anonyymi

        Tim Morozov, dark ghost


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tim Morozov, dark ghost

        Tim Morozovin videot on pelkkää "viihdettä" ja sen myös ilmoitetaan jokaisen videon alussa. Ne on 100% lavastettuja!


    • Anonyymi

      Kyllä kummituksia on..omia kokemuksia ei voi selittää unihalvauksilla, tieteellä ymm.

    • Anonyymi

      Jumala odottaa.

    • Anonyymi

      Onko joku muka pitänyt kummituksia jumalina, kun täällä höpistään kummitus - yhteydessä ateismista??! Teismi tarkoittaa "jumaluskoa", ja sen vastakohta on ateismi. Kuka kumma pitää täälläkin sitten kummituksia jumalina?!

      Lisäksi totta myöskin on se, että monissa paikoissa jopa useat kymmenet ihmiset ovat kokeneet samanlaisia tuntemuksia ja ilmiöitä. Ja sitten kummittelu myöskin liittyy tiettyihin paikkoihin yleensäkin. Ja se monesti myöskin voidaan todentaa tutkimalla paikan historiaa.

      Onko joku seurannut tv-sarjaa "Alaskan mysteerit"?! Siinä oli pari viikkoa sitten tarina, jossa suuri matkustajalaiva oli uponnut myrskyssä pitkän vuonon reunalle. Vainajia oli muistaakseni yli 300, joista alle puolet löydettiin, ja tuotiin pikkukaupungin kellareihin yms.säilytettäväksi.
      Jaksossa karmiva paikka oli nykyisen kirjakaupan kellari, joka oli ollut yksi vainajien väliaikaisista säilytyspaikoista. Tv-ruudunkin kautta välittyi helposti, että jotain "ylimääräistä" ja painavaa siellä kellarissa oli. Paikalle kävi myöskin kanadalainen "aavemetsästäjä", joka sai laitteillaan yllättävän selkeitä tuloksia, vaikkakaan en yleensä ole oikein ollut vakuuttunut, että "ghostboxit" sun muut voi olla yhteydessä "toiselle puolelle", mutta kyllä jotkut omakohtaiset tilanteet ja kokemukset on joskus paljon tärkeämpiä kuin yleiset todistelut puolesta tai vastaan, joissa myöskin todistelijoitten omat asenteet, kuten mahdollinen skeptisyys yms.vaikuttavat paljon tuloksiin.

    • Anonyymi

      Ateismi on hätäisiä johtopäätöksiä tekevä tapa elää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe