Kepun eduskuntavaali ehdokkaat

Keskitä kepulainen

Nyt Lapualainen Lapualta tai lapualaislähtöisiä hyviä ehdokkaita nyt vaaleissa tarjolla. Hyvällä keskittämisellä mahdollisuus saada yksi läpi.

44

578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi on

      Joo Lemponen tienkin eduskuntaa

    • avio&ton

      Pyytäkää Saarakkalaa Kurikasta listoollenna.
      Soinin poppoo ei saa Pohojanmaalta ketää läpi.
      Kristilliset kun tekis a-liiton niin...

      • Tiistellä käynyt

        Minä ainakin annan ääneni Kivisaaren Pasille. Seinäjoki-Lapua akseli yhteen


      • järkeä kehiin
        Tiistellä käynyt kirjoitti:

        Minä ainakin annan ääneni Kivisaaren Pasille. Seinäjoki-Lapua akseli yhteen

        Taasko tämä äänten hajauttaminen alkaa.Uskokaa joskus lapualaisiin ehrokkaisiin,niin saatais oma kansanerustaja.Ei seinäjokiset meirän asioita aja,päinvastoin oma etu paras etu.


      • Järjen käyttö sal.
        järkeä kehiin kirjoitti:

        Taasko tämä äänten hajauttaminen alkaa.Uskokaa joskus lapualaisiin ehrokkaisiin,niin saatais oma kansanerustaja.Ei seinäjokiset meirän asioita aja,päinvastoin oma etu paras etu.

        Lapualta kepu saa parhaimmillaan 3000 ääntä, sillä ei läpimennä. Olisiko syytä keskittää Seinäjokiseen. Siellä 10.000 kepulaista.


      • nurmo
        Järjen käyttö sal. kirjoitti:

        Lapualta kepu saa parhaimmillaan 3000 ääntä, sillä ei läpimennä. Olisiko syytä keskittää Seinäjokiseen. Siellä 10.000 kepulaista.

        Ei Kivisaari niin seinäjokelainen ole vaikka siellä asuukin. Suku on umpilapualaane. Kivisaaren takana on myös Nurmo ja se on "seinäjokelaaselle" aika meriitti.


      • tulemukaan
        Tiistellä käynyt kirjoitti:

        Minä ainakin annan ääneni Kivisaaren Pasille. Seinäjoki-Lapua akseli yhteen

        Sama täällä


    • Uskoo ken jaksaa

      Lapualaiset ehdokkaat eivät innosta eivätkä kiinnosta.

      • Tiiste

        Paula on paras!


    • tiiste

      Meirän lapualaasten kannattaa torellakin keskittää äänet Kivisaarelle.

      • Tiisteltä

        Äläkää unohtako Sihdon Paulaa,sen Äiteelläkin oli synttäri jutus valtavan pitkä poliittinen ansiolista.........


      • Keskusta

        Samaa mieltä. On varma läpimenijä.


      • keskusta !
        Keskusta kirjoitti:

        Samaa mieltä. On varma läpimenijä.

        tarkoitin tietysti Pasia.


    • Tutkittu asia

      Kaunis ihminen pärjää rumaa paremmin – työelämässä ja käräjillä.
      Viehättävät ihmiset saavat helpommin töitä, parempaa palkkaa ja lievempiä tuomioita.

    • Hgt467

      Kepulit vei aina---harhaan.

    • Jäsen 13743

      Lemponen on lapualaisten ehdokas.

      • Lapualainen

        ehdokas.


      • Seinäjoki/yhteistyö
        Lapualainen kirjoitti:

        ehdokas.

        Kannatus tilastoja kun seuraa, niin näyttää kepun voitto varmalta. Nyt järkevä keskittäminen takaa läpimenomahdollisuuden Seinäjoki Lapua akselilla.


    • naap poik

      Onko hyviä lapualaasia tai lapualaas lähtöösiä EPÄÄLEN

      • Voimaa vai järkiään

        Mitä mahdat tarkoittaa hyvillä. Mikä mittaria käytetään?


      • Sipilälle
        Voimaa vai järkiään kirjoitti:

        Mitä mahdat tarkoittaa hyvillä. Mikä mittaria käytetään?

        tohtoreita olis jo Lapualla mikseivät ala ehdokkaaksi

        Leikkola justiin kiitteli lehdes tohtorinhattukuvalla, vaikuttavaa.


    • jäiervi

      Ei oo Leikkola lapualaanen son Evijärveltä

      • sihdolle

        Paula Sihto ,omaa sukua Leikkola, varma valinta Tiisteltä,oli monta kertaa kuvis puolue risteilylläkin, kuinkahan aina sattuukin kameran eteen....


    • Näinköhän...

      Keskustan lento tyssää jälleen jätevesisotkuun....Irtiotto vanhoista munauksista ei kovin vakuuttavaa.

      • Vhyy3451

        Jos nuon kolloja ehdokkaita vaan on kepulla niin muissa puolueissa löytyy parempia.


      • no ketä
        Vhyy3451 kirjoitti:

        Jos nuon kolloja ehdokkaita vaan on kepulla niin muissa puolueissa löytyy parempia.

        Ketä kolloja ehdokkaita


    • Lkgm456

      Ikipyrkyreitä suurin osa.Ei mikään ihme jos ei ep.ltä tule koskaan kunnollisia edustajia/ehdokkaita.

    • ei äänestystä

      Onko Hannu Takala joka loikkas persuista kepuun ehdolla?

    • Kivisaari ja

      Sihto ymmärtävät kokonaisuuksia.
      Yhteistyökykyisiä.
      Eivät riiteleviä öykkäreitä / pyrkyreitä.

    • mietteitä

      Jotenkin ei tulevat kevään eduskuntavaalit "iske". Johtuuko se siitä, että kansalaiset eivät enää usko toimivaan monipuoluejärjestelmään, joka ei toimi,? Olisiko äänestämisen aika ohi tässä muodossa? Olisiko aika kypsä suoraan kansalaistoimintaa, vai haluavatko ihmiset hoitaa vain omat asianasa ja jättää yhteiset asiat muiden hoidettavaksi? Onko edustuksellinen demokratia tullut tiensä päähän Suomessa?

    • Vanhat kaljamahat

      ovat tulleet tiensä päähän.

    • Uskottava ehdokas?

      Ei oo mitään merkitystä mistä pitäjästä ehdokas on. Siltarumpupoliitiikan aika meni jo.

    • kannatta nyt keskitt

      Läpi menee syntyperäinen lapualainen mies ja nainen,
      nurmolaisetkin Kivisaaren takana ja
      seinäjokiset Sihdon joukoissa.

      Mamuilla kai ei ole saumaa saada muualta ääniä.

    • 3465jhg

      Eipä ole häävisiä nämäkään kepuli ehdokkaat.Nyt ihmisten täytyy muistaa tarkasti mitä nykyiset ja edeltävä hallitus ovat saaneet aikaan.Muutosta kehiin ja ihan uudet edustajat .

    • kepulei

      Vaikka en oo itte kepuli, sivusta seuraten Kivisaari käy kepulaasista ylivoimaasta kamppaniaa. taustalla vahavoja nimiä.

    • tietäjä7

      Kivisaari on hyvä ehdokas, ja menisi melko varmasti läpi mikäli asuisi kepun vahvalla alueella, Suupohja, Järviseutu, Keskipohjanmaa tai Alavus-Ähtärin seutu.

      Seinäjoki-Lapua-Kauhava-Ilmajoki, ovat Kokoomuksen aluetta. Valitettavasti tämän alueen äänet menee kokoomukselle. Siinä määrin, että vahvoilta kepu-alueilta ehdokkaat saavat enemmän ääniä. Kivisaari ei ole tunnettu muuta kuin Seinäjoen ympäristössä. Vahvojen Kepu-alueiden äänet menee muille kuin Kivisaarelle. Toholammilla on Lintilä. Kauhajoella on Hautala. Kokkolassa on Puumala. Ja Ähtärissä Savola.

      Olkootkin että keskustan menestys on näissä vaaleissa takuuvarmasti hyvä. Mutta kannatus tulee hieman tippumaan arvioidusta. Uskon että 4 ehdokasta tulee menemään läpi (vuoden 2011 tavoin). Veikkaan että läpimenevät ovat keskustan osalta aivan samat, kuin oli vuonna 2011. Eli Lintilä, Puumala, Hautala ja Savola.

      Kivisaari kisaa Sihdon kanssa samoista äänistä, Kokoomuksen kerätessä kuitenkin leijonanosan Seinäjoen alueen äänistä. Myös Kurvinen on lähellä. Ja Mietokaan ei kauas jää.

      Pitää ymmärtää, että Suupohjassa, Järviseudulla, yms Keskustan ehdokas saa helpommalla ääniä, kuin Seinäjoen seudulla. Seinäjoen seudulla ei tule menemään yksikään kepun ehdokas läpi, lähinnä kokoomuksen takia. Seinäjoki on kaupunkiseutu, ja muu ympäristö on maaseutua. Tämä näkyy varsin selvästi vuoden 2011 jakaumakartasta. Tämän takia kepun ehdokkaan on todella vaikea, ellei mahdoton päästä läpi Seinäjoen seudun ehdokkaana. Ainoastaan joku todella tunnettu persoona voisi teoriassa päästä Ilmajoki-Lapua akselilta läpi, ja varsinkin jos Kokoomuksella olisi tarjolla huonoja ehdokkaita. Mutta kun Kokoomuksella on Risikko ja Sankelo ehdokkaina, niin ne vetää niin suuren osan Seinäjoenseudun äänistä, ettei keskustaehdokkaille jää mitään mahdollisuutta.

      Eli Vaasan vaalipiiri kannattaa palastella osiin, ja ymmärtää se, ettei vaalipiiri ole homogeeninen. Eli Kivisaari, Kurvinen ja Mieto kisaa lähinnä siitä varapaikasta. Edes lähelle näitä 4:ää varmaa menijää on mahdoton päästä.

      • tietäjä7

        Lisätään sen verran, että jos Keskustalta meneekin 5 läpi, niin sitten tilanne muuttuu hieman. Mutta siitä huolimatta Kivisaari ei ole mikään varma läpimenijä, johtuen edellä mainituista seikoista.

        Mikäli viides menijä tulee, mikä on täysin mahdollista. Voi olla jopa todennäköistä, koska viime (2011) vaaleissa Keskustan kannatus oli heikko. Eli jos kannatusarviot pitää paikkaansa, niin 5 läpimenijää voi olla todennäköisempää kuin 4. Eli vedetään sen verran puhteita takaisin... Mutta. Kyllä siellä on Kivisaaren edellä ainakin kauhavalainen Kurvinen. Härmä on vahvaa kepu-aluetta, ja Kauhavakaan ei ole niin kokoomuslainen kuin Lapua. Myös Sari Kujala voi saada yllättävän paljon ääniä järviseudulta, joka on vahvaa kepu-aluetta, lisäksi hän on on Anneli Jäätteenmäen avustaja. Tämä Kujala voi olla tietyllä tapaa myös keskustan musta hevonen, joka voi jopa haastaa nuo 4 varmaa läpimenijää. Siinä mielessä, että naiset äänestää yleensä naisia, ja Kujala on kepun harvoja varteenotettavia naisehdokkaita, ja vielä kepu-alueelta. Lemponen Lapualta kerää varmaan sellaisten hajaääniä, jotka ovat melkein kokoomuslaisia, ihmettelen myös miksei Lemponen ole kokoomuksen ehdokas, koska mielipiteet täysin kokoomuslaisia. Pirttikosket yms ovatkin sitten enemmän rekvisiittaa ja huumoria.

        Sanoisin että 4 varmaa. Ja siitä 5-paikasta sitten tulee mielenkiintoinen, kuka sen saa. Veikkaan että Kurvinen tai Kujala. Järviseudulla tosin paljon ääniä menee perussuomalaisten Hongistolle. Samoin kun Härmässä menee ääniä myös Petri Salolle. Että tiukkaa varmaan näiden kahden kesken. Mutta veikkaan että naisten ääni ratkaisee. Eli vitospaikka menee kuin meneekin Sari Kujalalle.


      • Suosittelija

        Juha Lemponen on maaseutuhenkinen ja kokenut yrittäjä, kuten Keskustan pj. Juha Sipiläkin. Kokoomus on töppäillyt neljä vuotta, nyt mennään Keskustan johdolla. Sitten taas arvioidaan tilanne, näihän se menee.


      • tietäjä7
        Suosittelija kirjoitti:

        Juha Lemponen on maaseutuhenkinen ja kokenut yrittäjä, kuten Keskustan pj. Juha Sipiläkin. Kokoomus on töppäillyt neljä vuotta, nyt mennään Keskustan johdolla. Sitten taas arvioidaan tilanne, näihän se menee.

        Lemponen vain sattuu olemaan kokoomusalueen ehdokas. Kun katsoo mitä tahansa ehdokasta vaaleissa 2011, niin suurin osa äänistä on tullut kotikunnasta. Lapualta Lemposenkin suurin äänisaalis tulee, mutta ei riittävä, koska suurin osa äänestää kuitenkin kokoomuslaista. Jos Lemponen olisi vaikka Järviseudulla tms kepu-alueella ehdokkaana, niin tilanne voisi olla toinen.

        Täytyy kuitenkin muistaa, että eduskuntavaalit ovat enemmän puoluevaalit, vaikka henkilöitä äänestetäänkin. Lapua on vahvaa ikl-aluetta, jossa äänestetään kokoomusta. Seinäjoki on taas kaupunki, jossa tottakai äänestetään kokoomusta. Kepualueilla sitten äänet menee niiden kyseisten alueiden ehdokkaille, kuten Hautala, Kurvinen, Lintilä, jne. Ei jossain Kauhajoella monikaan Lemposta äänestä, vaan äänet menee Hautalalle. Jossain Kauhajoella jopa 50% kunnan äänistä saattaa mennä Hautalalle, se on paljon se. Muualta Hautala ei sitten saa kuin hajaääniä, mutta se oman kunnan ääniharavuus tekee vaan aikas paljon.

        Lapualla äänet taas hajaantuu, kokoomuskannattajien äänet menee Pöntiselle ja Risikolle joka on laajemman alueen ääniharava, ja kepukannattajien äänet jakautuu Kivisaarelle sekä Lemposelle. Kukaan näistä ei pääse samanlaiseksi ääniharavaksi kuin Hautala Kauhajoelta. Lapualla kukaan ei saa yli 20% kunnan äänistä. Se tarkoittaa sellaista korkeintaan 3000 äänen saalista omasta kunnasta, siihen joitain hajaääniä sivukunnista, niin ollaan 3500:ssa korkeintaan. Sillä äänimäärällä ei mennä läpi. Hautala saa pelkästään kotikunnasta Kauhajoelta sen 7000 ääntä, ja siihen sivuäänet päälle, niin läpimeno on varma.

        Ilmiö johtuu siitä, että Seinäjoen ympäristössä kannatetaan montaa eri puoluetta. Kun taas jossain Kauhajoella kannatetaan lähestulkoon pelkkää kepua. Tämän takia keskustaehdokkaan on vaikea päästä kaupungin läheltä läpi, koska maaseudun ehdokas kerää vain yksinkertaisesti enemmän ääniä, ja helpommin.


      • Keskusta

        Lemponen tulee saamaan monen kokoomukseen pettyneen yrittäjän ja entisen kannattajan äänet. Maaseudulla ollaan keskustahenkisiä. Kokoomus on huonolla hallitustyöskentelyllä pettänyt maalaiset. Siinä on Juha Lemposelle korjattavaa.


    • läpimenijä
    • ystavoy

      Tässä ennakkoarviot paikoista.
      Keskusta 6 (puumala, hautala, savola, lintilä, kurvinen, sihto)
      Kokoomus 2 (risikko, sankelo)
      Sdp 2 (urpilainen, wallin)
      Pers 2 (saarakkala, hongisto)
      Rkp 3 (henrikson, nylund, gästivars)
      Krisd 1 (östman)

      Katsokaa sitten vaikka vaalien jälkeen, niin TÄMÄ LISTA, pitää 100% paikkansa. Aivan vuorenvarmasti. Tämä on pelkkää aluematematiikkaa, ei sen kummallisempaa. Vaalipiirin äänestyskäyttäytyminen on tiedossa, ja virhemarginaali on pieni. Ainoa epävarmuustekijä on Rkp:n äänissä, mutta kolme sieltä jokatapauksessa menee läpi. Muut ovat ns varmoja läpimenijöitä. Näin se vaan kuulkaas menee, demokratia on demokratiaa, ja matematiikka on matematiikkaa.

    • Suosittelija

      Näissä vaaleissa luotan kokeneeseen yrittäjään, Juha Lemposeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe