Poika 11

Sporttipojan mami

Sportpojan mami
tänään 16:00
Meillä 11 v poika harrastaa kilpauintia ja jääkiekkoa. Poika on laiska treenaamaan, aina mennään puoliteholla ja siitä missä aita matalin, mutta kisoissa ja peleissä syttyy ja on ihan hyväkin, keskitasoa parempi. Myöskään vapaa-aikana ei tee mitään ylimääräistä, vaan himmailee kotona ja pelailee pleikkaa.Jos viitsisi treenata, kuinka hyvä olisikaan. Poika on kovin kilpailuhenkinen ja haluaa kyllä pärjätä. Missä vaiheessa/iässä poikaa voi alkaa kovistelemaan kovempaan treenaamiseen ja omatoimiseen harjoitteluun. Olemme olleet kovin lepsuja vanhempia, emmekä ole puuttuneet löysäilyyn, mutta kun kummankin lajin vanhempia kuuntelee, niin aika kovia vaatimuksia lapsille asetetaan. Mietin sitä, että jos annetaan lepsuilun jatkua, eikä patisteta kovempaan treenaukseen, meneekö pojan mahdollisuudet olla joskus jommassakummassa lajissa huipulla? Tai jos alamme olemaan vaativampia, kyllästyykö poika ja lopettaa koko urheilun? Toinen mietityttävä asia on ruokavalio. Minkälainen ruokavalio sopii 11-vuotiaalle urheilijapojalle? On tosi huono syömään, joten ruoan pitää olla laadukasta. Vinkkejä kisa ja peli/turnauspäiviin. Mitä ennen suoritusta ja mitä jälkeen? Kaikki asialliset vinkit, neuvot ja omat kokemukse otetaan ilolla vastaan:)

6

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kootooneetoo

      Ja huom! Nämä on pojan omia valintoja ja harrastuksia, meillä vanhemmilla on omat, joten älkää vaivautuko siitä asiasta kommentoimaan;)

      • yksikoutsi

        Pajonko poika harjoitteee tällä hetkellä yhteensä? Huipun tavoittelu vaatii noin 20 h viikossa. Siis harkat koululiikunta omatoiminen treenaus.


    • rakas harrastus

      Kyllähän pojalla itsellään pitää olla se aito intohimo lajia kohtaan ja silloin hän on valmis tekemään kaikkensa pärjätäkseen valitsemassaan lajissa. Tätä aitoa intohimoa on erittäin vaikea tuoda ulkopuolelta. Toki valmentaja ja vanhemmat yhdessä voivat keskustella pojan kanssa ja kysyä ensin pojalta itseltään että mitä hän haluaa ja sen jälkeen valmentaja voi kertoa mitä se vaatii että pääsee kyseiseen tavoitteeseen olipa kyse uinnista tai lätkästä. Ruokailuun toki kanttaa kiinnittää huomiota että syö riittävästi, mutta ihan tavallinen kotiruoka riittää.

    • lätkäfaija

      Laiskoja treenaajia on olleet monet nykyisistä huipuistakin, mutta sitten pitää olla lahjoja ihan pirusti ja niin monen muunkin asian pitää loksahtaa paikoilleen.

      Toinen ongelma on se, että jos haluaa vetää huipulla ei edes 11v. pysty enää olemaan korkeimmalla tasolla kahdessa lajissa vaan pitää valita kumpi laji on ykkönen.
      Kyllä, on olemassa lukuisia tarinoita miten se ja tuo treenasi täysillä aikoinaan useampaa lajia mut tänä päivänä ei vaan onnistu.

      Suomessa lässytetään nuori suomi ja fair play paskaa ihan liikaa.
      Jos haluaa huipulle niin jo 11v. pitää tehdä asioita myös omalla ajalla ja muutenkin terveelliset elämän tavat kuten oikea ruoka edesauttavat asiaa.

      Edellinen kirjoittaja puhui intohimosta lajia kohtaan ja se on tärkeää, mutta välillä vaan pitää "potkia junnua perseelle" sopivassa määrin.
      Junnu saa visetin et vanhemmat välittää ja ovat kiinnostuneita harrastuksesta.

      Mutta .... koulu on ykkönen !!!

      • 1ja8

        Hyvä kirjoitus Lätkäfaija:) Näin se kyllä menee ja on kyllä tiedossa, että kohta niitä valintoja pitää tehdä, ikävä kyllä. Kiitos muillekin asiallisista kommenteista:) t: Aloittaja


      • monipuolisuus

        Miksi 11 vuotiaana ei pystyisi harrastamaan tasapuolisesti kahta lajia?
        Tiedän että se on haastavaa ja tällä hetkellä se on tehty tarkoituksellisesti lähes mahdottomaksi. Mutta miksi näin on? Olen jutellut usean eri valmentajan kanssa niin kiekkopuolella kuin jalkapallon puolellakin. Aina vastaus on sama jos haluaa huipulle ei voi olla meidän treeneistä poissa. Tämä johtuu osittain lajikateudesta ja siitä että eri lajien valmentajat ei pysty keskustelemaan ja keskenään sopimaan milloin ollaan minkäkin joukkueen treeneissä ja kun ei keskustella vaan sanotaan pojalle että pakko tulla meidän treeneihin jos haluat pelata niin oravanpyörä on valmis. Jos poika kuitenkin haluaa yrittää käydä molemmissa niin silloin kukaan ei huolehdi hänen rasitustasoistaan ja treenamisesta ei ole vastaavaa hyötyä. Olisi iso etu nuorille pojille jos valmentajat pystyisi sopimaan milloin ollaan missäkin ja mitä tehdään. Näin pojista tulisi paljon monipuolisempia ja uskallan väittää parempia urheilijoita valitsevatpa he sitten lopulta kiekon tai jonkun muun lajin.
        Lopullinen lajivalinnan aika on murrosiän jälkeen kun hormoonit rupeaa hyrräämään ja voimaa ym rupeaa oikeasti tarttumaan kehoon hyvällä treenillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe