Icloud varmuuskopiointi ym

Muisti

Kannattaako ylipäätään varmuuskopioida mitään?
Tai miten voi käyttää icloudia niin ettei se koko ajan täyty ja pyydä ostamaan lisätilaa?
Miten sitä kannattaisi käyttää ja mitä voi laittaa pois.
Minulla on puhelimessa paljon muistia mutta icloudissa vain ne 5 GB ilmasta tilaa. En haluais alkaa maksamaan sinne kk maksuja. Mutta en oikein tajua mitä sieltä voi poistaa, että haittaa iphonen ja padin käyttöä?

Osaisiko joku neuvoa tai kertoa miten itse käyttää icloudia vai käyttääkö ollenkaan?

7

2150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ndkdkdkkekekdke

      Tallennat tärkeimmät, esim. yhteystiedot ja valokuvat. asetuksista ne tallennettavat tiedot saa määrättyä. Muuten, http://www.apple.fi saa luettavakseen iOS käyttöohjeet. Ei tarvitse jokaista asiaa erikseen tiedustella täällä. Kalliin Applen pilvipalvelun rinnalle on olemassa myös monia ilmaisia pilvipalveluja, joihin voit myös tehdä tallennuksia. Näitä ovat Dropbox, Yunited ym. Itselläni on varmuuskopiot omalla Macillani iTunesin kautta, jonka takana on myös varmuuskopiointi jatkuvasti taustalla, näin saa moninkertaiset varmuuskopiot ilman ilman kalliita Applen pilvipalveluja. Moni vannoo iCloudin nimeen, ei kannata kuitenkaan unohtaa iTunesia....

    • Pilvetön päivä

      Eiks tää liity olellisesti iphonen tai applen tuotteiden käyttöön tää icloud ja itunes jne.
      Ei nää asiat ole kaikille itsestäänselviä ja olis kiva jos joku jaksais selittää asiaa.
      En oikeasti tajua mitä pitäs varmuuskopioida ja miksi. Että mikä ton pilvipalvelun funktio oikein on? Tajuan kyllä et mun kuvat ja tekstit on jossain pilvessä mutta siihen se sitten jääkin.

      Tällänen monen vempaimen kanssa sählääminen olisi helpompaa jos joku jaksais vääntää perusasioita rautalangasta silloin tällöin.

      • Nknkdgdgegh

        Varmuuskopioinnin idea on siinä, jos puhelimesi hajoaa, tai vaikkavarastetaan, on sulla jossakin tiedot tallessa. Pilvipalvelu ei tarkoita, että tiedot olisi jossakin "pilvessä", ne on jollakin palvelimella haettavissa talteen. Yhteystiedot, kuvat tai vaikka leffat katoavat rikkoutuneen, tai varastetun puhelimen mukana. Tai mitäs, jos vaikka menis joku väitöskirja, mistäs ajattelit sen saada takaisin.

        "Monen vimpaimen kanssa vääntäminen....". Itse käytän kaikessa yhden valmistajan laitteita, joissa tietojen tallennus on keskitettyä ja laitteet pelaa automaattisesti yhteen ja varmuuskopiot löytyy tietystä yhdestä ja samasta paikasta. En ala laitteiden käyttöohjeita sinulle uudestaan kirjoittamaan, ne löytyy Applen nettisivuilta, opiskele sieltä lisää, et tarvitse rautalankaa.....

        Googleta, selaa nettiä ja opi. Netti on tietoa täynnä. Keskustelupalstoilla ei pidetä "kursseja".

        Sorry...


    • Kysyn vielä

      En vaan tajua sitä miksi se icloud täyttyy jos sinne ei talleta varmuuskopiota. Mulla se on käytössä siksi että iphone ja ipad pelaa yhteen ja kummassakin on paljon muistia. Ainoa kohta jossa asia ei toimi on icloud joka ilmottaa, että pitäs ostaa muistia lisää. Siis jos on vaikka 100 GB muistia phonessa ja 5 GB muistia icloudissa niin miksi myös siinä icludissa pitää olla enemmän muistia. Eiks se riitä että ne on siinä puhelimella tallessa, kun kerran on hieno luuri.

      Sorry jos esitän vääriä kysymyksiä. Aikoinaan sain paljon apua ent sefulta mutta kaikki ihmiset ei vaan välttämättä bonjaa ihan kaikkea. Voin kyllä sitten, ehkä, mahdollisesti, tietää jostain muusta asiasta jotain. Ei tartte vastata jos ärsyttää.

      Tarkotan vaan että kun puhelimessa on maks määrä muistia niin senhän pitäs periaatteessa riittää, ettei tarvita jotain vinttiä erikseen.

    • Näin nyt sitten

      Ostin sitten lisämuistia icloudista pakon edessä. Edelleenkään en tajua sitä, eikö puhelimen ja padin muisti riitä vaan miksi pitää erikseen olla icloudissa tavaraa. Sen laitteiden yhteenpelaamisen ymmärrän mutten sitä että se ei onnistuisi sillä 5 GB m muistilla .

      Oikeesti ostin isomuistiset 128 GB iphonen ja padin ihan siksi etten tarvitsisi icloudia mutta ei nyt sitten onnistunut vaan.. Pakko oli ostaa lisää tilaa mutta ei se muisti sinäansä mitään maksa jos on varaa laitteisiin. Se oli vaan se periaate. Nythän tavallaan ei tee mitään puhelimen suurella muistilla jos ja kun kaikki menee pilveen.

      • ⬅️Latenssimies

        icloudiin jos haluat siirrellä omia tiedostojasi niin sinne saa lisääkin tilaa ostaa, mikäänhän ei estä niitä säilyttelemään omassa laitteessasi jos tilaakin on, itse en icloudia ole käyttänyt koskaan.


      • po2tuy

        No, jos et ymmärrä sitä, mitä sinun tarvitsee varmuuskopioida, ostat sitten lisää tilaa.Tärkeintä on se, että sinulla on "kopiot" jossakin, jos vaikka se hieno luuri putoaa ja sanoo PRÄKS! että sulla on tiedot jossakin. Se, että ne on tallessa siellä luurilla, ei auta jos......

        Voit tietysti pitää kopiot myös iTunesin takana, silloin ei tarvitse maksaa erikseen tilasta. Jos se tietokone hajoaa, niin.....?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe