Raha-asiat ulkomaille muutettaessa

RK1504

Kertokaahan kokemuksia siitä, miten olette hoitaneet raha-asioitanne ulkomaille (lähinnä Euroopan ulkopuolelle) muuton jälkeen. Esimerkiksi

1. Pankki ulkomailla, Suomessa, kummassakin? Mikä suomalainen pankki?
2. Rahojen siirto suomalaiselta tililtä ulkomaalaiselle? Millä keinoin halvinta parasta siirtää? Meillä katosivat kuin tuhka tuuleen...
3. Onko muille tullut vastaan sellaista tilannetta, että maksukortit lopettavat toimintansa kesken matkan (kyseessä ei ole se, että pankki olisi sulkenut kortin). Millä tavoin olette selvinneet asiasta?

Kuulisin mielelläni myös muita vinkkejä tms. pankkiasioiden hoitamiseen ulkomaille. :)

Itselläni on ollut ongelmia tämänhetkisen pankin kanssa, Euroopan sisällä asuessani kaikki ok mutta Etelä-Amerikassa sekä Visa Electron että Mastercard tekivät tenän. Suomeen palattua VE piti vaihtaa uuteen (joka ei toimi vieläkään) ja Mastercardiakin piti käyttää pankissa. Nyt kun on pysyvämmänlaatuinen muutto edessä niin ei huvittaisi ruveta tuhlaamaan aikaa turhaan stressaamiseen pankkiasioiden takia. :)

4

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bank_knab

      Kuten manitsit, niin ainakin EU:n sisällä pankkiasiat toimivat hyvin ja tilisiirtojenkin hinnoittelu on kiinteä, eli maksuton SEPA.

      EU:n ulkopuolella tulaee kuvaan mukaan valuttakurssien muutokset ja kalliimmat rahanasiirrot.

      Lienee mikä tahansa kotimainen (?) pankki on ok, joskaan en tiedä onko tilisiirtomaksuissa eroja EU:n ulkopuolelle pankista riippuen tai onko jollakin pankilla parempi ulkomaanasioiden hoito ja asiakaspalvelun saatavuus ongelmatilanteissa.

      Yksi vaihtoehto on avata uuteen asuinmaahan johonkin vakavaraisemmassa maineessa olevaan pankkiin tili, ottaa paikallinen kortti ja tehdä aina tarvittaessa (tai automaattinen) tilisiirtoja netissä suomalaiselta tililtä.

      Samaan aikaan voi halutessaan säilyttää suomalaisen pankin kortin / kortit tai vain tilin nettikäytöön ilman kortteja.

      Avoin kysymys on miten nettiyhteydet toimivat vaikkapa Väli-Amerikassa.

      (ainakin Etelä-Amerikassa menisin turvallisuussyistä matalahkolla profiililla paikalliseen elintasoon nähden)

      Et maninnut miten / millaisessa siirrossa rahansiirron varat katosivat kuin tuhka tuuleen.

      Ps. Viestisi saattaisi saada paremman kohderyhmän jos laitat sen osioon: ryhmät > ulkosuomalaiset tai vaikkapa pakki-palstalla.

    • RK1504

      Siirsin tämän tuonne ryhmät --> ulkosuomalaiset.

      Tarkoituksena on toki avata tili myös kohdemaassa, sitä lähinnä siis mietin että mikä Suomessa toimiva pankki suostuisi parhaiten "yhteistyöhön" ulkomaalaisen pankin kanssa. Käytännössä siis niin että kohdemaan tili olisi käyttötili ja Suomen tililtä sinne siirrettäisiin säästöjä. Eli missä olisi halvimmat siirtomaksut jne. Rahat katosivat, kun siirrettiin noin 50€ suuruista summaa Suomen tililtä sukulaisten tilille Brasiliaan. Pankin mukaan olisi pitänyt tulla noin viikossa mutta rahoja ei ole kyllä vieläkään näkynyt.

    • bank_knab

      En tiedä onko Fin-pankien toimivuudessa ja hinnoittelussa merkittäviä eroja eri pankkien välillä EU:n ulkopuolisien maiden suhteen. Tuota kannattaisi ehkä kysäistä myös s24 pankkiosiossa.

      Äkikseen olettasin, että riski saattaa olla suurempi vastaanottomaan toimintojen luotettavuudessa kuin suomalaisessa lähettäjäpankissa, vaikka toki nekin voivat virheitä tehdä.

      Toki eihän Brasilia mikään banaanivaltio kuitenkaan ole vaikka en tunnekaan miten maan pankkikuviot on teknologisesti harmonisoitu. Onko nettipankki missä määrin arkea Brasiliassa?

      Vanhaan aikaanhan Suomessakin pelkkä maan sisäinen pankkisiirto eri pannkiryhmien välillä oli aikaa vievää. Tai hankaluuksia saattoi esiintyä samankin pankin "vieraan" kaupungin toimipisteessä pankkikrjansa kanssa asioidessaan. Ps. Taidampa museoida vanhat pankkkirjani joita nuori nykysukupolvi ei edes ole käyttänyt.

      Outoa tuo tilisiirtona tehdyn maksun katoaminen. Olettaisi, että myös lähettäjäpankilla on velvollisuus koettaa selvittää onko maksu mennyt perille (tietenkin ajatellen ettei vastaanottajan tilinumeron suhten ole sattunut virhettä ja numerot oikein luettu, mutta se varmastikin tarkistettu omasta toimestasi) ja koettaa jäljittää se niin pitkälle kuin mahdollista.

      En tiedä miten pankkiasiat Brasialassa toimivat ja onko siellä eri pankkien kesken millaisia eroja toimintatavoissa ja prosessien luotettavuudessa.

      Ainakin koettaisin valita paikallisen mahdollisimman hyvämaineisen ja modernin hyvällä verkostolla toimivan pankilaitoksen.

      Eri maiden suhteen myntivoittojen verotus kiinnostaa itseäni: http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_gains_tax#Brazil

    • bank_knab

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe