Vaihtarit ja allergiat

Mauton tyyppi

Hei, onko täällä ketään joka voisi kertoa onko ja miten on vaihtareitten alkaessa allergiat voimistuneet/herkistyneet? Olen yrittänyt googlettaa aiheesta mutta ei oikein tunnu löytyvän sitä mitä haen. Olen 53v ja vaihtarit siinä vaiheessa että tänä vuonna menkut tulleet miten sattuu ja välillä monen kuukauden tauko. Olen vain huomannut että olen herkistynyt kaikille hajuille, pölyille yms. En voi käyttää kuin hajuttomia voiteita ihollani kun melkein kaikki rasvat maistuu suussa. Hajut imeytyvät huulien kautta koko suuhun. Pesuaineen hajut melkein saa hengityksen salpaantumaan kun käveleekin kaupassa pesuainehyllyn ohi.
Ynnämuuta sellaista ja olen huomannut että oireet ovat voimistuneet eli minä herkistynyt voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Johtuukohan tämäkin jotenkin vaihtareista? Onko muut huomanneet samaa?

6

886

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuhina vain

      Ei ole ainakaan itse kuullut sellaisesta. Lääkärillä kyllä kannattaa käydä tutkimassa että onko sinulla puhjennut astma tai allergioita? ne voivat ainakin tulla ihan missä vaiheessa elämää vain.


      Jos on painoa tullut lisää ja kunto huonontunut radikaalisti niin tuo voisi osittain johtua siitä että joudut hengittämään suun kautta paljon enemmän.

      Onko jokin aistisi huonotunut? Tuli mieleen se, kun jokin aisti huononee niin toinen terävöityy

    • Mauton tyyppi

      Astmaa on tutkittu eikä sitä ole, tosin ei myöskään mitkään parhaat puhallustulokset mutta ei astmaa. Keuhkoissa ei ole mitään ongelmia. Allergioita ei ole paitsi nikkeliallergia mutta siitä selviää kun ei käytä sellaisia metalleja. Laaja verenkuva otettiin syksyllä jossa ei näkynyt allergioita. Olen liikunnallinen ja hoikka, kunto on suht hyvä kun pyöräilen tai kävelen joka päivä, teen myös monenkymmenen kilometrin pyörälenkkejä ja vaeltelen metsäretkillä. Aina olen ollut kova liikkumaan ja tehnyt fyysistä työtä. Kuulo on heikentynyt hieman töistä.
      Eniten kummasttuttaa tuo suuhun tuleva maku ja voimakkaat hajut. Eli jo voimakas haju (pesuaineet, maalit, kynsilakat yms hajut) MAISTUU suussa eli kulkeutuu kai suun ja nenän limakalvojen kautta. Eikä se maku meinaa lähteä pois vaikka huuhtelenkin suutani ja pesen kaikki voiteet ja huulipunat pois huolellisesti. No pöly kyllä myös alkaa herkästi kutisemaan nenässä ja sitten alkaa kirkas vuoto nenästä. Pölylle olen myös herkistynyt enemmän kuin ennen (kangaspöly, puupöly yms.) Mutta siis allergioita ei näkynyt. Onkohan se ihotautilääkärin heiniä?

    • Mauton tyyppi

      Löysin artikkeleita hajusteyliherkkyydestä, näinköhän se onkin sitä?

    • Irkkunn

      Olen 54 ja pohdin samaa. Ruoka-aineallergiat ovat lisääntyneet. Allergioita on ollut ennenkin ja olen atoopikko, mutta pahempaan suuntaan olen menossa. Täytyypä kysyä seuraavalla sairaalakäynnillä erikoislääkäriltä, onko asiayhteyttä vai sattumaa.

    • tiutau

      Olen myös vanhemmiten tullut herkemmäksi hajuille ja useat ruoka-aineet eivät enää sovi. Mutta mä olen alunperinkin allerginen siitepölyille yms. ja iän myötä oireita on tullut enemmän ruoka-aineiden suuntaan.

    • Vaiht

      Samoin kävi mulle. Luulin, että se johtuu estrogeelin käytön aloittamisesta, että siinä olisi jotain lisäaineita, jotka niin ärsyttäisi kehoa, että laittasi immuunipuolustuksen koville ja sitä myötä alkaisi allergiat paheta.

      Minullakin tietyt hajusteet tai voimakkaan tuoksuiset saippuat alkavat maistua suussa.

      En kestä enää käyttää samoja mausteita kuin ennen. En kestä maito- tai viljatuotteita, enkä edes kalaa, omenastakin alkoi tulla oireita ja siitepölystä viime keväänä.

      Rasittaa ja vähän pelottaakin, että eikö tällä allergisoitumisella ole mitään loppua ja mistä ruoka-aineista pitää vielä luopua.

      Estrogel pistelee ihoa aina m 10 min kuivumisen jälkeen tosi kovasti ja jos en laita kosteusvoidetta, niin pistely ei helpota. Voide helpottaa pistelya, muttei kokonaan.

      Onko teillä geelistä tuollaista ongelmaa, vai liittyykö ihon kutina/pistely myös vaihdevuosiin?

      Voimia meille/teille siskot!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe