Finnmatkojen lentomuutos

Thaikkulainen

Finnmatkat ilmoitti lentokohteen muutoksesta Krabin kentältä Phuketin kentälle 17.12.2014 llennolla Helsingistä.

Hyvityksenä tarjotaan 16€ arvoista lentokenttäkuljetusta, joka pidentää matkaa 3 tunnin bussimatkalla suuntaansa. Lisäksi paluumatkalle pitää lähteä keskellä yötä.

Tilatessani matkaa, Phuketin lennolla saman matkan Krabille olisi saanut 400 euroa halvemmalla kuin ostamani suoralla lennolla Krabille.

Finnmatkoille kätevä tapa tienata. Myydään ensin kallis matka Krabin lennoilla ja vaihdetaan sitten edullisempaan lentokohteeseen Phuketiin ilman minkäänlaisia hyvityksiä asiakkaalle.

Vaikuttaisi siltä, että on viimeinen matka Finnmatkoilla.

74

1116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nhgjklö

      Tämähän on tuttua touhua Finnmatkoilta.

    • roskasakkia

      Pakettimatkailaiset ovat yksinkertaisesti niin tyhmiä! Omatoimisesti halvemmalla business luokassa ja 5 tähden hotellit.

      • Ääliölle

        No tuo onnistuu ainoastaan sinun mielikuvituksessa, vai voitko esittää jotain todisteita, arvasin et voi ääliö!


    • Peru huono kauppa

      Noin iso muutos on jo laillinen kaupan purkuperuste, niin saahan sen matkan myös peruuttaa ja saa rahat takaisin. Minä ehkä peruisin ja ostaisin tilalle lennot netistä (Norwegianin lennot k.o.ajankohtana n.1200 e) ja paikallisen jatkolennon Bangkokista Krabille (k.o. ajankohtana n. 50 e). Majoituksen hinta riippuu tasosta, Trivagossa esim. **** hotelli alk. 28 e/yö/huone.

      Kahden viikon loma Krabilla kahdelle hengelle **** hotellissa omatoimisesti yhteensä alk. 2892 euroa. En tiedä millä hinnalla nuo pakettimatkat lähtee, mutta tuskin tuon alle saatte tai sitten joutuu ottamaan halvemman hotellin.

      • omatoiminen

        Minä löysin hintaan 2540€/2 henk. 13.12-31.12 eli muutama päivä pidempää. Muuten suoralla Finnairin lennolla.


      • omatoiminen
        omatoiminen kirjoitti:

        Minä löysin hintaan 2540€/2 henk. 13.12-31.12 eli muutama päivä pidempää. Muuten suoralla Finnairin lennolla.

        Unohtui mainita yllä oleva hinta sisälsi hotellin.


      • chang

        2070€ 2 viikkoa 3 luokan hotellissa, kyseessä pakettimatka. Halvempi kuin omatoimi.


      • että näin
        chang kirjoitti:

        2070€ 2 viikkoa 3 luokan hotellissa, kyseessä pakettimatka. Halvempi kuin omatoimi.

        1480 € kuukausi 3 tähteä omatoimi Finnairin lennoilla


    • Tosiaan tuo muutos oikeutta matkan peruttamiseen ilman kuluja.Ihmetyttä kyllä kovasti jos Finnmatkat voi noin vaihtaa kohdekentttää ja tarjota korvaukseksi 16e arvoista kuletusta ilmaiseksi,koska yleisissä valmismatkan sopimusehdoissa sanotaan näin.
      Valmismatkasopimus ja vastuu sopimuksen toteuttamiseta:
      matkanjärjestäjä vastaa sitää että valmismatka on sopimuksen mukainen,vastuu koskee myös matkan järjestäjän sopimuksen täyttämiseksi käyttämiensä elinkeinon harjoittajian suorituksia(kuljetukset,hotellit).Matkaan sisältyvät ne palvelut ja järjestelyt,joista on matkustajan ja matkanjärjestäjän kesken sovittu.Eikös tuo matkavaraus ole matkaa koskeva sopimus jota matkan järjestäjän pitäisi noudattaa eikä pysty sitä yksipuolisesti muuttamaan, että tarjoaa pelkästään ilmaista kuletusta.Varsinkin jos tuo matkan hinta on selkeästi todistettavissa että lennetäesssä Phukettiin 400 e edullisempi kuin Krabiin.

    • Krabille tammikuussa

      Millä Finnmatkat perusteli kyseistä muutosta?

      • nopea vaihto vaan

        Kyllä krabi on niin surkean pieni paikka , etten lähtisi sinne enään.Siellä ei kertakaikkiaan ole mitään.Jo olisin te vaihtaisin kohdetta kiireen vilkkaan.Jo tuon älyttömän pussimatkankin takia.Mitettikää tarkkaan , on nimittäin noin pitkän lennon jälkeen todella kurjaa istua vielä kolme tuntia pussissa.Kaikkeen ei todella pidä suostua.Ymmärtäisin jos olisi parempi tuo kohde , mutta ei kannata.Se on matkat pussissa jo kokonainen päivä pois matka ajasta, kolme kolme ja kummassakin päässä kaksi tuntia ennen koneen lahtöä.Tödella surkea .VAIHDA NOPEASTI MUUHUN KOHTEESEEN, ET KADU.


      • ??????
        nopea vaihto vaan kirjoitti:

        Kyllä krabi on niin surkean pieni paikka , etten lähtisi sinne enään.Siellä ei kertakaikkiaan ole mitään.Jo olisin te vaihtaisin kohdetta kiireen vilkkaan.Jo tuon älyttömän pussimatkankin takia.Mitettikää tarkkaan , on nimittäin noin pitkän lennon jälkeen todella kurjaa istua vielä kolme tuntia pussissa.Kaikkeen ei todella pidä suostua.Ymmärtäisin jos olisi parempi tuo kohde , mutta ei kannata.Se on matkat pussissa jo kokonainen päivä pois matka ajasta, kolme kolme ja kummassakin päässä kaksi tuntia ennen koneen lahtöä.Tödella surkea .VAIHDA NOPEASTI MUUHUN KOHTEESEEN, ET KADU.

        Pussissa matkustaminen?


      • Pussi Keorke.
        ?????? kirjoitti:

        Pussissa matkustaminen?

        Finni matkan katsoo että suomalaiset ovat pussieläimiä ja asuvat makuupusseissa niin soveliainta heille on pussikuljetus. Lentokentällä kukin joutuu omaan pussiin ja se laitetaan rahtilavalle ja kuorma-auto vie pussit kohteisiinsa.


    • jotain rajaa FM.

      Noin suuri muutos. Mielestäni korvaus on naurettava. 400 euron summa olisi kohtuullinen.

    • thaiskentelevainen

      Ensimmäiseksi tulee mieleen, oisko ostettu vain pelkät lennot? Jos, niin sitten sen voi ymmärtää paremmin, jos heillä koko paketin ostaneita on täys koneellinen krabille. Silloin myös voi ymmärtää ton hyvityksen pienuudenkin. Ostajana harmittaisi tietenkin.

      Myös korvaukseen voi vaikuttaa paljonko niistä lennoista on jouduttu maksamaan.
      Jos taas on ostettu koko paketti, hotelleineen, sitten hyvitys on kohtuuttoman pieni ja outo menettely.

      Harmistuksenkin ymmärtää, oli miten tahansa.

      Varmaan matkan voi perua korvauksetta, mutta sitten ei pääse reissuun. Kumpi sitten harmittaisi enempi.

      Minä ottaisin matkamuutoksen kokemuksen kantilta, ja ihailisin matkalla maisemia.

      omalle kohdalle sattunut vain positiivisia yllätyksiä finmatkoilta. mm. bussikyydin sijaan menty taksilla kohteeseen. Tuin sijasta lennetty finnairilla jne.

    • kusetuz

      Siis mikä tuossa on hyvitystä? Oliko Krabilta kuljetukset ilmaisia?

    • FAKTA ON SE:

      pysykaa siella suossanne itkemassa, ei teita taalla kaivata

    • Tuolle edelliisille haista kuule huilu,kun et asiaa tajua näköjään nyt keskustellaan kuluttajan oikeuksista/matkanjäärjestäjän velvollisuuksista eikä itketä.Aloittajalle sen verran että ei tuo matka Phuketin kentältä Ao Nangiin nyt mikään kohtuuton ole kokemusta on tämän vuosituhannen alkuvuosilta Kun Krabiiin ei ollut suoria lentoja,kerran Busilla ja toka kerta taksillla matka kestäää vajaat 3 tuntia voi tosiaan ihailla maisemia.Mikäli omalle kohdalle tuo tapaus satuisi,tekisin niin että lähtisin reissuun ja riitauttaisin tuon asian kuluttaja asiamiehelle jos Finnmatkat ei suosiolla enempää suostu korvaamaan.Omakohtainen koemus 90 luvulta Kun oltiin 3 hengen porukalla varattu matka Meksikoon ja yksi lähtijöistä sairastui niin yritivät maksattaa meiltä 2 kovempaa hintaa kun oli varattu iso huoneisto josta tuli alennus verrattuna pienempään huoneeseen.Soitin tuoloin Tjärelle ja kerroin ettei heillä ole mitään oikeutta periä lisämaksua koska kyseessä on sairastapaus,ja mikäli eivät luovu vaateistaa niin vien asia kuluttaja asimiehelle antoivat tuon jälkeen suosiolla periksi.

    • Thaikkulainen

      Finnmatkoilta ilmoitettiin syyksi seuraavaa "Olemme joutuneet tekemään lentoteknisiä järjestelyjä Krabin lentokentän ruuhkautumisen vuoksi."

      Virkailija ilmoitti puhelimessa, että normaalit peruutusmaksut ovat voimassa eli mitään alennuksia tai peruutuksia ei ole tulossa tämän muutoksen takia.

      Olen itsekin jo ihaillut maisemat Phuketista Krabille joitakin kertoja sekä bussilla että vuokra-autolla, joten siihen ei enää ole tarvetta.

      Teen asiasta ilmoituksen kuluttajariitalautakuntaan. Katsotaan mitä sieltä sanovat pykälistä.

      Matkan hinta on noin 2500 hotellin, yhdelle hengelle varatun huoneen ja suoran yhteyden uima-altaalle lisämaksujen kanssa.

      Mielestäni hinta on korkea, koska viime vuonna matkatoimisto Aventuran kautta sain suurin piirtein samanhintaisen räätälöidyn 19 päivän matkan samaan aikaan vuodesta. Tuolloin lento oli Bangkokiin, siellä yksi yö sitten sisäinen lento etelään, lautalla Samuille, siellä 4 yötä, sitten lautalla Taolle, siellä 8 yötä, taas takaisin Bankokiin jossa pari yötä ja takaisin Suomeen. Kaikki siirtymäkuljetuksen kuuluivat hintaan ja opas oli aina vastassa eri kohteissa. Toki lennot kestivät vaihtojen takia huomattavasti pidempään.

      • Sen sen maksaa

        Omatoimisesti 26 päivää kuukaudeksi marraskuussa yksin menossa finnairin lennot ja hotelli 1250 €.


    • 2 for 1

      Kuka tuolla "mainosti" Norskin lentoja 1200 eur, siis per pää?? Älkää nyt vaan kukaan erehtykö tuollaisia hintoja maksamaan halpiskyydistä. Me varasimme viime viikolla jouluksi business-luokan lennot Singaporeen á 1305 eur josta jatketaan Krabille. Kannattaa seurailla lentoyhtiöiden tarjouksia!

      • Peru huono kauppa

        En omasta mielestäni "mainostanut" vaan kerroin vaan mikä oli halvin. En itsekään välttämättä valitsisi Norskia, vaikka kyllä niillä kuulemma huomattavasti paremmat koneet on kuin Finskillä Bkk-reitillä. Ihmeen kalliit lennot kyllä Norskilla on tähän aikaan vuodesta. Sesongin ulkopuolella pääsee usein 450 e edestakaisin. Nyt kun on noinkin kallis, niin kun maksaa vähän lisää, voi saada paremman yhtiön. Millä yhtiöllä lentelette Singaporeen?


      • 2x joka vuosi
        Peru huono kauppa kirjoitti:

        En omasta mielestäni "mainostanut" vaan kerroin vaan mikä oli halvin. En itsekään välttämättä valitsisi Norskia, vaikka kyllä niillä kuulemma huomattavasti paremmat koneet on kuin Finskillä Bkk-reitillä. Ihmeen kalliit lennot kyllä Norskilla on tähän aikaan vuodesta. Sesongin ulkopuolella pääsee usein 450 e edestakaisin. Nyt kun on noinkin kallis, niin kun maksaa vähän lisää, voi saada paremman yhtiön. Millä yhtiöllä lentelette Singaporeen?

        Nuo norskin 440 euron hinnat vain käsimatkatavarat. Lisämaksusta matkalaukku ruumaan, ateriat,viihdekeskus 18t/23t lennot. Finskiä saa sesongin ulkopuolella 640 alkaen eli samoihin hintoihin loppupeleissä menee. Itse ostin syyskuussa helmikuun 28-30.3 lennot 680 euroaKerran testasin Norskia, ei kiitos. Finnair uusi Aasian ja jenkkilento kaluston 2011 yksi vanhempi Ranskasta hankittu 330 vai oliko 340 on.


      • Sama, 2 x vuodessa
        2x joka vuosi kirjoitti:

        Nuo norskin 440 euron hinnat vain käsimatkatavarat. Lisämaksusta matkalaukku ruumaan, ateriat,viihdekeskus 18t/23t lennot. Finskiä saa sesongin ulkopuolella 640 alkaen eli samoihin hintoihin loppupeleissä menee. Itse ostin syyskuussa helmikuun 28-30.3 lennot 680 euroaKerran testasin Norskia, ei kiitos. Finnair uusi Aasian ja jenkkilento kaluston 2011 yksi vanhempi Ranskasta hankittu 330 vai oliko 340 on.

        Norskin lisäpaketti on 35 e. 440e 35e = 375 e. Finski halvimmillaan 680 e. Eroa 205 e. Ei se ehkä ole iso raha jos lentää yksin, mutta jos matkalle lähtee 5-henkinen perhe, niin eroa onkin jo 1025 e.

        Onneksi on vaihtoehtoja, joista voi valita. Toinen haluaa luksusta ja maksaa siitä, toinen käyttää rahansa mieluummin muuhun.

        Meille on sattunut viime aikoina suoralle BKK-reitille aina vanhat koneet, aina ei ole ollut edes omia elokuvaruutuja selkänojissa vaan yhteiset kuvaruudut on roikkuneet katosta. Ei siinä mitään 2011 hankittuja lennä, siis suoraan. Tietäisit jos lentäisit sitä väliä, mutta taidatkin itse mennä jollain hienolla koneella Singaporeen? Finskin uudet koneet menee Hongkongiin. Norskilla on pitkä lento mutta uudet koneet Bangkokiin. Ei silti, istuuhan sitä vaikka vanhassa Finskin koneessa kun on lyhempi aika, mutta kyllä se on meidän kohdalla ainakin niin että raha ratkaisee.


      • 2x joka vuosi
        Sama, 2 x vuodessa kirjoitti:

        Norskin lisäpaketti on 35 e. 440e 35e = 375 e. Finski halvimmillaan 680 e. Eroa 205 e. Ei se ehkä ole iso raha jos lentää yksin, mutta jos matkalle lähtee 5-henkinen perhe, niin eroa onkin jo 1025 e.

        Onneksi on vaihtoehtoja, joista voi valita. Toinen haluaa luksusta ja maksaa siitä, toinen käyttää rahansa mieluummin muuhun.

        Meille on sattunut viime aikoina suoralle BKK-reitille aina vanhat koneet, aina ei ole ollut edes omia elokuvaruutuja selkänojissa vaan yhteiset kuvaruudut on roikkuneet katosta. Ei siinä mitään 2011 hankittuja lennä, siis suoraan. Tietäisit jos lentäisit sitä väliä, mutta taidatkin itse mennä jollain hienolla koneella Singaporeen? Finskin uudet koneet menee Hongkongiin. Norskilla on pitkä lento mutta uudet koneet Bangkokiin. Ei silti, istuuhan sitä vaikka vanhassa Finskin koneessa kun on lyhempi aika, mutta kyllä se on meidän kohdalla ainakin niin että raha ratkaisee.

        Hah hah Finnairin jokaisessa 330 tai 340 koneessa Bangkokiin on kyllä viihdekeskukset. Viimeisen kymmenen vuoden aikana 21 lentoa BKK. halvimmillaan 620 € ja kanta-asiakas pisteitä käyttämällä voi pudottaa hintaa.


      • Omatoiminen
        Sama, 2 x vuodessa kirjoitti:

        Norskin lisäpaketti on 35 e. 440e 35e = 375 e. Finski halvimmillaan 680 e. Eroa 205 e. Ei se ehkä ole iso raha jos lentää yksin, mutta jos matkalle lähtee 5-henkinen perhe, niin eroa onkin jo 1025 e.

        Onneksi on vaihtoehtoja, joista voi valita. Toinen haluaa luksusta ja maksaa siitä, toinen käyttää rahansa mieluummin muuhun.

        Meille on sattunut viime aikoina suoralle BKK-reitille aina vanhat koneet, aina ei ole ollut edes omia elokuvaruutuja selkänojissa vaan yhteiset kuvaruudut on roikkuneet katosta. Ei siinä mitään 2011 hankittuja lennä, siis suoraan. Tietäisit jos lentäisit sitä väliä, mutta taidatkin itse mennä jollain hienolla koneella Singaporeen? Finskin uudet koneet menee Hongkongiin. Norskilla on pitkä lento mutta uudet koneet Bangkokiin. Ei silti, istuuhan sitä vaikka vanhassa Finskin koneessa kun on lyhempi aika, mutta kyllä se on meidän kohdalla ainakin niin että raha ratkaisee.

        Ne kaksi ranskalta ostettua Finnairin Bangkokin konetta lentää yleensä niillä lennoilla joissa on Aurinkomatkalaisia pakettimatkalaisia, eli torstain ja perjantai talvi lähdöissä. Kesäisin jolloin valmismatkoja Thaimaahan ei tehdä ne onkin muilla reiteillä. Ensi vuoden lopulla Finskille tuleekin Bangkokin ja Shanghain sekä Pekingin lennoille uudet Airbus A 350 XWB koneet ensimmäisenä Eurooppalaisena lentoyhtiönä.


      • On paljon eroja
        2x joka vuosi kirjoitti:

        Hah hah Finnairin jokaisessa 330 tai 340 koneessa Bangkokiin on kyllä viihdekeskukset. Viimeisen kymmenen vuoden aikana 21 lentoa BKK. halvimmillaan 620 € ja kanta-asiakas pisteitä käyttämällä voi pudottaa hintaa.

        Meillekin on sattunut joskus huono kone Bangkokin lennolle. Maaliskuussa tänä vuonna, kun lähti aamulla Bangkokista kaksi konetta peräkkäin, aikaisempi oli melko vanha ja toinen se vielä huonompi, jossa ei ollut viihdekeskuksiakaan. Mentiin työkaverin kanssa eri koneissa, meillä on sääntö että jos mahdolllista, niin eri lennoilla. Ja turha alkaa nyt sit kenenkään viisaastelemaan mistään bisneksistä, ei meillä edes johtajat käytä päivälennoilla bisneksiä.

        Mutta sympatiat kyllä sille joka jaksaa vapaa-ajallaan lentää Tukholan tai Oslon kautta lomalle. Jos perheen lomalla säästää tonnin niin mikä ettei. Voihan sen Oslon käynninkin ottaa loman kannalta.


    • Krabille tammikuussa

      Säilyikö lentonumero ja lähtöaika samana. Tuli vaan mieleen jospa joulumatkaajia ei saatukkaan kalliimpien hintojen vuoksi yli yhtä koneellista (Krabi Phuket), joten Finnmatkat olisi tehnyt ratkaisun lentää vaan yhdellä koneella.

      Vähän oudolta kuulostaa Krabin kentän ruuhkautuminen. Ei siellä nyt niin paljoa koneita päivässä pitäisi käydä ettei pienellä lähtöajan muokkauksella saisi laskeutumista perjantai aamuksi kahdeksan aikoihin sopimaan.

    • lennokkki

      Vähän keksityltä kuulostaa FM:n selitys, eihän tämä mikään viime hetken extralento ole(?) kyllä heillä luulisi siellä olevan slotit varattuna. Laita vaan asia eteenpäin ja kerro meille muillekin mitä kuluttajaviranomainen vastaa.

    • huh huh

      Helevatan kallis matka! Peru pois ja räätälöi itse, ei varmasti tule kalliimmaksi. Ja kaupan päälle reittilentojen edut.

    • Tammikuussa Krabille

      Googlen kartan reittilaskennan perusteella matkan pituus pitenee tunnilla ja 40 minuutilla suuntaansa Phuketin kentältä Ao Nangiin verrattuna bussikuljetukseen Krabin kentältä. Ei siis sentään kolmella tunnilla suuntaansa. Mutta sylettäähän se tuommoinenkin piteminen, lentokoneessa kun jo saa istua ihan tarpeeksi.

      Tietysti jos hotelli on Krabin kaupungissa niin sitten tilanne on jo lähempänä kolmea tuntia suuntaansa.

    • Reittilaskennat kertokoon mitä tahansa, Fakta on näin että Bussilla matka kestää vajaan 3 tuntia kun otetan huomioon että pidetään yksi tauko,huomioidaan ruuhkat Phuketissa ja samoin taksilla lähemmäs 3 tuntia, haluasinpa nähdä sen Bussi kuskin joka tuo välin tunti 40 minuuttiin ajaa koska tuo tie on mutkainen ja mäkinen.Jälleen kerran joku kertoo tietoa joka ei pidä paikkaansa,mutta näillä sivuilla niitä pirun viisaita tyyppejä riittää vaikkei omaia kokemuksia asiasta olekkaan

      • Vielä sen verra että matka Ao Nangista Krabi Towniin kestää Max 30 min paikallisbussilla joten elä viisastele kun asiasta et tiedä mitään!


    • Krabille tammikuussa

      En viisastelekkaan. Phuketin lentokenttä on aivan Phuketin saaren pohjoisosassa ja sieltä googlen reittihaku ilmoittaa ajoajaksi Ao Nangiin 2h 7 minuuttia (vastaava aika Krabin lentokentältä Ao nangiin samaisen reittihaun perusteella 30 minuuttia).
      Tällöin erotukseksi eli kasvaneeksi matka-ajaksi jää alle 1h 40 minuuttia.

      Toista jos kenttä olisi Phuketin eteläkärjessä jossa kaikki kuuluisimmat rannat. Sinne hyvinkin kestää Ao Nangista kolme tuntia, mutta sekään ei ole vielä kolmea tuntia pidempi kuin Krabin lentokentältä kun tuo matka Krabin kentälle on kärsittävä joka tapauksessa.

    • Tammikuussa Krabille

      Ok, myönnän että taukoineen varmaankin Phuketin lentokentältä menee Ao Nangiin se kolmisen tuntia. Tällöin matka-ajasta muodostuu 2,5 tuntia pidempi suuntaansa ja onhan se varsinkin takaisinpäin lähdettäessä ihan liikaa varsinkin kun joutuu lähtemään aamulla liikkeelle kukonlaulun aikaan. Krabille mentäessä tilanne vähän parempi kun hotellihuoneen luovutusta odotellessa on enenpi sama missä aikaansa käyttää. Hitottaa toki tuolloinkin.

      Ehkä tällä sivulla on aika oikein osuvat arviot noista matka ajoista:

      http://www.finnmatkat.fi/lomakohde/thaimaa/ao-nang-krabi/rc-000000492/

      • ei pakettimakoille

        Siitä kun saavutte Phuketin kentälle menee kaikkineen lähemmäs 5 tuntia ennen kuin pääsette hotelliin. Ensin odotatte Phuketissa muita matkustajia ajoaika Krabille 3 tuntia bussi kiertää muut hotellit ensin ja teidän hotelliin sitten viimeisenä. Tuo korvaus on pelleilyä.


    • Finnmatkat rules

      Tuo sama soppa on muuten edessä kaikille tänä sesonkina Finnmatkoilta sellaisen matkan varanneilta joissa lennot on keskiviikkoisin. Finnmatkat ei lennä tänä talvena Krabille kuin perjantaisin. Joilla lennot on keskiviikkona, lennätetään alkuperäisen aikataulun mukaisesti mutta Phukettiin. Virkailija tosiaan sanoi syyksi "Viranomaisilta ei saada laskeutumis eikä nousulupaa koska kenttä on täynnä'. Vähän haiskahtaa.

      Oma loma sivulla itsellänikin edelleen näkyy että lento olisi keskiviikkona 14.1.2015, mutta asiaa tänään Finnmatkojen kanssa selvitettyäni varmistui että myös minun lentoni on Krabin sijasta Phukettiin. Sama korvaus, eli lentokenttäkuljetukset saa ilmaiseksi.

    • En halua tätä luuta sen enempää kaluta kuin ihmettelen että ihmisiä saa ryöstäää ihan tuosta vaan aivan laillisesti.Olenko ymmätänyt oikei että matkapaketti on ostettu Krabiin ja lento olisi ollut Krabi Townin kentälle ja matkan hinta on ollut 400 e kallimpi kuin Phukettiin lennetäessä,nyt Finnmatkat tarjoaa hyvitykseksi 16e arvoisen kuljetuksen ilmaiseksi Phuketin kentältä Ao Nangiin ja pitää tuon erotuksen itsellään?

    • taxilla pääsee

      Tulin juuri phuketista krabille taxilla, matka meni nopeasti ja hinta oli vain 65 euroa, stressi pois ja lomafiilis päälle, joka asiasta ei tarvi valittaa, finnmatkat saisi kyllä korvata taximatkat.

      • 2600 baht

        Voiko Thaimaassa maksaa taksit euroilla?


      • pennikauppaa
        2600 baht kirjoitti:

        Voiko Thaimaassa maksaa taksit euroilla?

        Markatkin käy vielä.


      • Mukava alku lomalle
        pennikauppaa kirjoitti:

        Markatkin käy vielä.

        Meillä kävi oravannahat. Oli laukullinen mukana ja taksisuhari yllättyi positiivisesti, tätä ei kuulemma vielä kukaan ollut keksinyt.


      • aroi mak
        Mukava alku lomalle kirjoitti:

        Meillä kävi oravannahat. Oli laukullinen mukana ja taksisuhari yllättyi positiivisesti, tätä ei kuulemma vielä kukaan ollut keksinyt.

        Isaanissa syödään oravaa.


      • tuuria
        aroi mak kirjoitti:

        Isaanissa syödään oravaa.

        Ei ihme että hymyili jos sai viikon sapuskat kerralla :)


    • Thaikkulainen

      Kuluttajaneuvoja oli sitä mieltä, että matkan luonne muuttuu oleellisesti, joten hyvistystä voidaan pyytää. Kehotti odottamaan ensin Finnmatkojen vastausta. Kuluttajaneuvoja voi ottaa yhteyttä matkatoimistoon ja yrittää neuvotella satkaisua, jos siihen ei ole päästy asiakkaan ja matkatoimiston välillä. Jos sopimusta ei synny sittenkään, matkalle voi lähteä ja tehdä valituksen kuluttajariitalautakuntaan matkan jälkeen. Päätöstä joutuu odottamaan noin vuoden.

      Ystäväpariskunta, jotka lähtevät samalle matkalle, soitti Finnmatkoille aamulla ja heille sanottiin, että kenellekään ei ole annettu mitään etuisuuksia ja jos jollekin annetaan, kaikilla on oikeus samaan. Heille kuitenkin sanottiin, että matkan voi peruuttaa kuluitta 1.12. mennessä ja matkan hinta palautetaan kokonaisuudessaan.

      Löysimme uudet matkat Krabille ja varasimme ne. Ystäväni peruutti matkan Finnmatkoilta ja heille luvattiin rahat noin viikon kuluessa.

      Soitin itse noin 10 minuuttia myöhemmin peruuttaakseni myös oman matkani. Minulle ilmoitettiin, että normaalit peruutusehdot ovat voimassa. (Sama oli kerrottu jo lauantaina puhelimessa) Kysyin, miten toinen voi peruutta ja toinen ei. Virkailija halusi tietää perutun matkan varaustunnuksen. Lupasin selvittää sen ja soittaa hetken kuluttua uudelleen. Kun soitin, puhelimeen vastasi toinen virkailija, joka otti peruutukseni vastaan ilman mitään mutinoita kun kerroin matkakumppanieni varaustunnuksen. Tosin istumapaikkavaraustani ei löytynyt mistään, joten lähetin sähköpostina heille varausvahvistuksen ja näkymän pankin veloituksesta. Nyt odottelen rahojani tilille viikon kuluessa.

      Eräs toinen seurue, jotka hekin ovat samalle lennolla, saivat ruoat veloituksetta koneeseen ja ne kuuluisat 16 euron arvoiset lentokenttäkuljetukset.

      Et silleen ihan tasapuolista asiakkaiden kohtelua Finnmatkoilla!

      Kyllä meni Finnmatkojen arvostus ihan miinukselle tämän hässäkän myötä.

    • ei parempaa keksinee

      "Virkailija tosiaan sanoi syyksi "Viranomaisilta ei saada laskeutumis eikä nousulupaa koska kenttä on täynnä'. "

      Ai että myydään pokkana lentoja vaikka ei ole lupaa tulla koko kentälle, joopa joo!!
      :-DD

    • Koh Lanta

      Onpas todella reilua Finnmatkoilta, koskeeko tämä nyt vain tuota keskiviikon lähtöä? Me olemme lähdössä yhdistelmämatkalle pe 19.12. lento Krabille ja eka viikko Koh Lantalla ja toinen Ao Nangissa.

      • tapelkaa !!!!

        On se vaan niin helppoa ja vaivatonta ja huoletonta tuo valmismatkailu. Asiakkaasta huolehditaan ja kunnioitetaan.
        Moni varmaan hyväksyy mutisematta tuon Finnmatkojen huijauksen.


    • jos kaikki peruu

      Tämähän tarkoittanee halpoja lentoja Puksuun jouluksi.. :D

      • 2. omatoiminen

        Johan noita Phuketin äkkilähtöjä on myynnissä 2 viikkoa maksaa sen mitä omatoimisesti saa kuukauden reissun saman tasoisessa hotellissa. Teitä kusetetaan ettekö todella huomaa ?


      • halppismatkaaja
        2. omatoiminen kirjoitti:

        Johan noita Phuketin äkkilähtöjä on myynnissä 2 viikkoa maksaa sen mitä omatoimisesti saa kuukauden reissun saman tasoisessa hotellissa. Teitä kusetetaan ettekö todella huomaa ?

        Ei "äkkilähtö" automaattisesti tarkoita halpaa, kalliitahan nuo vielä ovat.


    • Siipeilijä

      Onko mitään muuta kuluttajille suunnattua kaupankäyntiä kun valmismatkojen myynti, jossa asiakkaita kusetetaan näin rajusti?! Muka "viranomaisilta ei saada laskeutumis eikä nousulupaa koska kenttä on täynnä", hah! Matkatoimistot ja lentoyhtiöt pitävät asiakkaitaan aivan tyhminä.

    • Kusetetaanko meitä

      Veikkaanpa että totuus on se, että Finnmatkat ovat huomanneet etteivät he saa viikossa kahta koneellista matkaajia Krabille tässä taloudellisessa tilanteessa mitä Suomessa on.

      Perjantai lento on vetänyt enemmän ja sen he pitävät. Keskiviikkolento on vaihdettu Phukettin toivossa että vajaat koneet saataisiin täydennettyä Phukettiin matkaajilla.

      Tässä on käynyt Finnmatkoille mitoitusvirhe jota nyt koetetaan paikata. Esim. Aurinkomatkat ja Tjäreborg lentävät Krabille vain yhdellä koneella viikossa per yhtiö.

      Tosiaan, Karpolle olisi asiaa.

    • finn jävel

      Tällaisista muutoksista äkkiä soppa syntyy, mikseivät myy jämäpaikkoja tarvittaessa alennetulla hinnalla jos eivät muuten myy toivotusti, niin kuin konserni tekee muissa Pohjoismaissa? Pelkät lennot myydään lopuksi todella halvalla.

    • ootte te tyhmiä

      Saaatanan ääliöt . Opetelkaa kirjoitustaitoa . Joka toisen teksti epäselvää mongerrusta kirjoitus virheineen . Kyllä koulutus on jäänyt kesken .

      • olet itse tyhmä

        Ei ootte te tyhmiä myöskään ilman kirjoitus virheitä selvinnyt.


      • Kuulehan pässinpää,mikäli sinulla ei ole muuta mielipidettä tai asiaa Thaimaan matkailusta on parempi kun pysyt poissa palstalta .Teitä pässnpäitä kyllää riiittää riekkumaan korjailemaan toisten kokemuksia vakka kyseisestä asiasta mitäään käsitystä ei olisikaan.Tämä ei ole mikään Äidinkielen etäopiskelu sivu,parempi että pysyt siellä apukoulun pulpetissa niin oppisit edes käytöstapoja mikäli se tyhjä nuppi jotain pysty sisäistämään.


      • täysin
        tiedoksivaan kirjoitti:

        Kuulehan pässinpää,mikäli sinulla ei ole muuta mielipidettä tai asiaa Thaimaan matkailusta on parempi kun pysyt poissa palstalta .Teitä pässnpäitä kyllää riiittää riekkumaan korjailemaan toisten kokemuksia vakka kyseisestä asiasta mitäään käsitystä ei olisikaan.Tämä ei ole mikään Äidinkielen etäopiskelu sivu,parempi että pysyt siellä apukoulun pulpetissa niin oppisit edes käytöstapoja mikäli se tyhjä nuppi jotain pysty sisäistämään.

        Idiootti


      • suk me

        ime munaa


    • ei enää Finnmatkat

      Tämähän on selvää valehtelua. Noin kolme viikkoa ennen lähtöä tällainen ilmoitus. JOUKKOKANNE!!

    • Omatoiminen

      Eikös näistä pakettimatkoista makseta karmeaa ylihintaa juuri sen takia että poikkeustilanteissa etc. saa palvelua ja joku hoitaa asioita puolestasi. Miettikää kannattaako :-DD

      • huoleton omatoimi

        Se on niin huoletontakin tuo pakettimatkailu.


    • msdfiu

      no johan on markkinat

      • Joulumarkkinat

        Meillä on vasta parin viikon päästä.


    • siinä teille oikea

      Viipuriin kävellen

    • Voi vitulla päähän..

      Dodii... Eilen sain sähköpostilla samat läpät Finnmatkoilta. Lennot 14.1. keskiviikkona siirretty Phuketiin ("Olemme joutuneet tekemään lentoteknisiä järjestelyjä Krabin lentokentän ruuhkautumisen vuoksi. ").

      "Palautamme teille 40 euroa/aikuinen ja 20 euroa/lapsi, joka on lentokenttäkuljetuksien arvo korotettuna (normaali on aikuinen 16 euroa ja lapsi 8 euroa)."

      Korotetun?! Eli lentokenttäkuljetuksien päälle 4 € EXTRAKORVAUSTA! Paljon olen paskaa kuullut ja lukenut FM:stä mutta pitihän se näköjään itse kokeilla. Ensimmäinen ja VIIMEINEN kerta kyseisellä paskalafkalla... Ja totta kai, kuluttajanriitalautakuntaan lähtee terveiset!

      Hartaasti toivon FM:n pikaista poistumista matkailumarkkinoita saastuttamasta...

      • Vaihtakaa firmaa

        Nythän sä voit poistua ja vaihtaa firmaa. Hyvin simppeliä. Jotkut ovat jääneet itkemään monia ongelmia kuukausien ajaksi saamatta mitään tyytytystä koko itkusta.


    • Se nyt vaan on..

      Eihän tollasia tammikuun matkoja edes kannata varata etukäteen überkalliilla hinnalla, alennusmyynnit on edessäpäin..

      • omilla ehdoilla

        Ylen TV uutisissakin kerrottiin epäsuorasti ainostaan uusavuttomien käyttävän valmismatkoja. Eihän nykypäivänä kukaan kielitaitoinen matkatoimistojen "palveluja" tarvitse.


    • vyölaukkuset

      Onhan se luksusta kun kentällä bussi odottaa valmiina ja matkalla hotellille krapulainen opas jorisee jonninjoutavia säätietoja väsyneille matkalaisille..

      • näin se menee

        Sitten tämä bussi lähtee kun loputkin uunot ovat löytäneet lentokentältä ulos ja alkaa se monien hotellien kierros ja odotus ja monen tunnin jälkeen pääsee omaan hotelliin. Omatoiminen on ollut jo pari tuntia lomatunnelmissa.


    • Hymy hyytynyt

      Aivan hanurista toi FM:n touhu. Sama phuketin kiertoajelu osui myös kohdalle. 14.1 lähtö tuli varattua just sillä perusteella että pääsee suoraan Krabille. Ei paljon nykyinen 16 ekee korvauksena lohduta. En yhtään ihmettele enää, ettei tällä menolla asiakkaita riitäkään matkafirmoihin.

    • ilman välikäsiä

      MIksi te käytätte matkatoimistoa? Ei mitään Finnmatkoja tarvita enää.

    • suvereeni matkailija

      "Kirjoitusvirhe" on yhdyssana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe