Puna-armeijan marssiopas Suiomeen;

Isopersu.

http://www.kauppakv.fi/sis/Karisto/tuote/9789512354580

Olkaapa hyvä ja naatiskelkaa...

Miksi komulit eivät ole mainostaneet tuota ?

28

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eksyyhän sitä outo komukin vieraalla maalla joten opas oli paikallaan. Se vain jätti kertomatta miten suomalaiset ottavat vastaan kun tullaan pyssyt ojossa kylään. Olisi kannattanut sekin lisätä ja ottaa opikseen jo ennen sitä kylään lähtöä. Olisivat säästäneet ainakin 100'000 Vanjan hengen ja runsaasti sotakapinetta.

      Olen kirjan lukenut ja suosittelen komuille jotta oppivat mitä Stalin komuineen ajatteli Suomesta.

    • evp tups

      Suurin osa tuon marssioppaan tiedoista on peräisin maanpetoksellisten kommunistien vakoilemista tiedoista.
      Se osoittaa hyvin se pitkäjänteisyyden, jonka aikana kommarit tekivät kaikkensa Suomen itsenäisyyden menettämiseksi ja suomen kansan alistamiseksi vieraan diktatuurin alle.
      Samaa jatkoivat sodan aikanamm. H:gin terroripommitusten ainkana antaen valomerkkejä vihollispommittajille.

      Onneksi suomalaiset työläiset eivät alsituneet kommarien tahtoon, vaan taistelivat rintamilla uhraten henkensä - jopa noiden kommunististen rintamakarkureiden ja pettureiden edestä.
      Sodan jälkeen Suomen työläiset rake3nsivat demokratiaa ja hyvinvointia, jota kommarit kaikin tavoin koettivat häiritä ja vastustaa.

      Nykyään onkin asia ihan toinen: Kommunismi on sortunut ja käytännössä hävinnyt kokonaan, joten nykyään on ihan sama mitä se olematon porukka puuhastelee. Vaikka valmistautuisivat keräämään ensi keväällä taas kannattajakortteja.

    • herää pahvi

      "Sodan aikana suomalaisten haltuun joutunut opas luetteli tarkoin maamme tuolloiset tieyhteydet - ja todisti, että Neuvostoliitto oli valmistellut Suomen valtaamista jo vuosia ennen talvisodan alkua."

      Mitään sensaatiota ei ole muiden kuin suojeluskuntahenkisten päissä
      NL:lla oli Suomen tieyhteydet selvillä jo tsaarin ajoilta. Loput tiedoista tuli ostamalla Helsingin kirjakaupoista ajankohtaisia maantiedon kirjoja.
      NL vakoili Suomea ja Suomi Neuvostoliittoa ja kukin maa muita maita ristiin rastiin.
      Suomen poliittisen johdon rikollisuus liitosta fasismin kanssa säilyy.
      Aloituksen kirja on tökerö keino rahastaa suojeluskuntahenkisiä. Sodan syistä se ei kerro mitään.
      Nykyään suurvallat vakoilevat maantiedon asiat satelliittien avulla ja muut katsomalla netistä maailman karttoja.
      Harvinaisen typeriä kommentteja edellä.
      Suomen porvari vakoili NL sodan jälkeen ja luovutti tietoja länteen, olivat siis isänmaan pettureita. Porvarit vakoilevat toisiaan ristiin rastiin. Eivät luota edes omiinkaan. Huomioi Snowdenin paljastukset.
      Rytiläiset porvarit pettivät aikoinaan isänmaan liittoutumalla natsien kanssa ja synnyttivät ristejä hautausmaille

      • Kun luet tuon oppaan niin tulet "pahvi" huomaamaan siinä olevan tietoja joita ei yleensä saa maantiedon kirjoista tai mistään muutakaan lähteestä muutoin kuin jonkun kierrelleen tiedonantajan toimesta.

        Siinä on lueteltu joka kylän bensa-asemat, puhelinlinjojen johtomäärät, siltojen leveydet ja kestävyyden, majoitusmahdollisuudet ja sekin millainen kahlaamo on minkäkin sillan pielessä jos silta sattuu syystä tai toisesta olemaan käyttökelvoton.

        Tuossa kirjassa ei puhuta tästä päivästä eikä tämän päivän mahdollisuuksista vaan 1930 luvun lopulta jolloin satelliitit lentelivät perin harvassa mutta maanpetturi komuja kulki ympäriinsä.

        Mistä te niitä porvareita aina löydätte? Minä kun en muista jo kohtuullisen pitkän elämäni aikana koskaan nähneeni oikeaa porvaria.


    • lipti

      Espoolaistimot ovat tyhmääkin tyhmempiä. Joku kirjoittaa ylös Suomen julkisen tiedon 1930 luvulta mukasalaisena ja espoolaistimot menevät rahastajien uhreiksi.
      Mitenkäs kovia isänmaanpettureita espoolaistimojen suhteen ovat nykyiset hallitukset. Nehän sallivat kaiken sotilas-, infra-, tehdas-, sotatehdastiedon löytyvän puhelinluetteloista. Lisää löytyy kaiken alan kirjallisuudesta. Hallituksen ja eduskunnan päätökset ovat esillä jo valmisteluvaiheessa. Hallitukset syöttävät vihollisille tietoa ....eikä espoolaistimot paljasta isänmaapettureita.
      Laittakaahan timot petturit tuomiolle.

      II maailmansodan aikana kaikki rehdit kansalaiset tekivät kaikkensa fasismin lyömiseksi. Fasismin liittolaiset olivat isänmaidensa pettureita.
      Kaikissa demokraattisissa maissa tuomittiin fasismimyönteisiä, pahimpia niistä tuomittiin kuolemaan.
      Rytiläishallitukset jahtasivat fasisminvastustajia. Ne olivat isänmaan vihollisia. Ne saattoivat Suomen kansan häpeään. Lapin Sota natsien maastakarkottamiseksi pelasti hieman Suomen kunniaa.

      • Olet oikeassa !

        Vain siinä että olet mielisairas luuseri joka ei pysty elättämään edes itseään. Mutta ei se ketään kiinnosta.


      • Meidän, suomalaisten kohdalla ei niinkään ollut kyse fasismista vaan kommunismin etenemisen pysäyttämisestä ja nyt näemme miten oikeassa olimme kun taistelimme Moskovan komuporukkaa vastaan emmekä sortuneet sen orjaksi.

        Ei ollut suomikomuillakaan mitään keinoa pitää Moskovan komuseireeneitä rajan takana vaan tänne niitä houkuteltiin komujen toimesta joka taas onnistuessaan olisi saattanut meidät Itä-Euroopan asemaan ja suuria pulmia kuten nyt näemme Ukrainassa. Eikä se niin helppoa ole ollut balteillakaan saatikka polskeilla aidan kaatumisen jälkeenkään kun on pitänyt alkaa ottamaan kiinni muiden kymmenien vuosien etumatkaa.

        Jos fasistit auttoivat meitä NL:n aggressiota vastaan niin kiitos siitä heille.

        Totuus on kuitenkin siinä, että niin kommunismi kuin fasismi ovat kaatopaikka kamaa ja sinne ne pitää viedä, mieluiten paikkaan jossa on polttouuni ongelmajätteille.


      • evp tups

        >> vII maailmansodan aikana kaikki rehdit kansalaiset tekivät kaikkensa fasismin lyömiseksi.


    • CIA:n tietotsto

      Espoolaistimot töihin isänmaan salaisuuksien estämiseksi Venäjälle.
      Sanomalehdet kieltoon. Ministeriöiden sivustot kiinni. Puolueiden sivustot netissä kiinni.
      Kartat poltettava kaikki tyynni. Puhelinluettelot poltettava. Sieltä näes löytyvät varuskunnat ja asetuotantotehtaat.
      Liiketoiminto ainakin venäläisten kanssa poikki. Sieltä valuu tietoa mitä Suomessa tehdään ja missä.
      Ellei espoolaiset sammuta kaikkea tietoa Suomesta, he ovat isänmaan pettureita.
      Ulkoministeriön toiminta täysin salaiseksi. Mitään tietoa ei saa tihkua. Suomen poliittinen linja tulee olla täysin salainen.
      Puhelimet ja tietokoneet tulee lakkauttaa ettei USA pääse vakoilemaan niitä.

      Suomen vakoilu Venäjällä ja Venäjän vakoilu Suomessa tulee lailla kieltää. Kaikki turistien humalapuheetkin tulee kieltää. Niistäkin suodattuu viholliselle tietoa.
      Kaikki muunmaalaisethan ovat vihollisia. Äärioikeistolaisten kansainväliset yhteydet ovat isänmaan vastaisia. Niissä kerrotaan oman maan asioita muunmaalaisille.

      Espoolaistimot. Hommin ja rivakasti ettette leimaudu isänmaan pettureiksi.

      • Espoolainen.

        Yritätkö Putlerin tai isisin leipiin, kun innokkaasti yrität ?


    • typerykset

      "Yritätkö Putlerin tai isisin leipiin, kun innokkaasti yrität ? "

      Et sunkaan ole se, joka kannattaa isänmaan tietojen leviämistä ulkomaille! Mä muuten en osta kirjaa millään hinnalla Suomen maanteistä 1930 luvulla kun sellainen on mummoni jäämistöstä kirjahyllyssä.

    • persukyttä

      "Meidän, suomalaisten kohdalla ei niinkään ollut kyse fasismista vaan kommunismin etenemisen pysäyttämisestä "

      Niinpä Sujeluskunnat ajoivat maahamme fasimia. Ryitit, tannerit, vrangelit, marskit kelpo juoksupoikina. Aivan oikea paljastus.
      Nyrnbergissä rehdit kansalaiset päättivät teloittaa emäfasisteja ihmisyyden vastaisista teoista. Espoolaiset ajavat fasismia tänne takaisin.

      Aloitukseen. Suojeluskuntahenkiset hommiin. Jokaiseen kotiin laitettava kuuntelulaitteet...kyttäämään venäjämyönteisiä lausuntoja. Jokainen turisti ja liikemies tai Venäjällä työskentelvä suomalainen syyniin. Espoolaistimo henkilöiden persauksen taakse kytäksi. Noi kaikki saattavat olla vakoojia. Kyttinä työllistäisimme kaikki loistimot kortistoista.
      Espoolaistimot eivät ole luotettavia. Heidän peräänsä kyttä/timo. Timot myyvät itsensä aina rahasta. Heidän kyttääjiensä jalkeen myös kytät.
      Espoolaistimot jokaisen venäläismaahanmuuttajan kytäksi. Nehän ne roistoja ovat.
      Komut kyttäämään espoolaistimoja. Kiero porvari myy aina isänmaansa vaikka venäläisille. Ensin he myyvät isänmaan natolle ja kun venakko maksaa enemmän ne myyvät sinne.

      Espoolaistimot. Huomio. Tärkeimmät tiedot jotka pitää poistaa julkisuudesta
      " Joka kylän bensa-asemat, puhelinlinjojen johtomäärät, siltojen leveydet ja kestävyyden, majoitusmahdollisuudet ja sekin millainen kahlaamo on minkäkin sillan pielessä jos silta sattuu syystä tai toisesta olemaan käyttökelvoton."
      Jos ette suojeluskuntienne kautta poista noita tietoja julkisuudesta, myytte isänmaamme venäläisille. Näyttäkää nyt ettette ole pettureita.
      Nato tietää nuo tiedot mutta venäläisiltä ne on estettävä. Persut, sujeluskuntahenkiset ja muut ryökäleet......teille riittää kyttähommia. Jokainen suomalainen porvari on potentiaalinen isänmaanpetturi.....napsatkaa kytät, kytät,kytät kiinni.

      • Olipas siinä taas

        oikea ajatusten Tonava liikkeellä. Vieläkö joku ihmettelee kommaripuolueiden mikroskooppista kannatusta. Komut eivät totisesti tarvitse vihollisia, kun kannattajat ...jne


      • Timo Espoosta

        >>...kotiin laitettava kuuntelulaitteet....>...puhelinlinjojen johtomäärät,...


    • persuvakoilu

      "Jos fasistit auttoivat meitä NL:n aggressiota vastaan niin kiitos siitä heille."

      Onko parempaa todistusta Suomen 30 luvun porvarin liitosta fasismin kanssa. Tunnustus on hyvin avomielinen. Fasismin maailmanvalloitus ja suursuomaalaisen porvarin aluevalloitukset sopivat yksiin.
      Persujen suojeluskuntien uudelleenherätyshaaveet kumpuavat samasta Suur-Suomi haaveesta.

      Siteeraaja täytyy saada kyttäyksen piiriin. Hän on kehunut olleensa bismeksissä Neuvostoliitossa. Hän suurepäilty vakoilija venäläisten hyväksi. Koskaan ei voi tietää, mitä tietoja hän on sinne vienyt. Persuvastavakoilijat hommiin ja ottamaan selkoa siteeraajan toimista. Tiedä vaikka on toimittanut Turun asemakaavan naapurille.
      Jokainen natsien tukija on epäilyttävä. He tekevät rahasta mitä vain. He vakoilivat ja möivät maamme jo kerran natseille ja tekevät sen uudelleen. Seepra ei pääse pilkuistaan. Siteeraajan hommat Neuvostoliitossa tutkimukseen.

      • Oli Suomen etu ottaa apua sieltä mistä sitä oli saatavissa. Kerro mistä muualta sitä olisi voinut saada kommunistisen NL:n päälle ryntäystä vastaan kun olimme motissa jota niin NL kuin Saksakin valvoivat. Ainoastaan ylhäältä oli mahdollista saada apua jos Saksa ei olisi kelvannut.


    • vakoilu kuriin

      Älä näyttele äykkäriä natsien tukija. Haluat hirtättää ulkomaalaisia ja tuet kotiporvarien tappomeininkejä.
      Vakoili taatusti Neuvostoliiton hyväksi ja vei tietoja liikematkojen yhteydessä. Espoolaistimot tutkimaan touhuja.

    • petospersu

      Kuinka paljon suomalaiset vievät tietoa EU:lle ja sitä kautta USA_lle ja muille natomaille! Paljon.
      Supolle olisi paljon hommia tutkia Euroopassa matkustelevien suomalaisten taustojen tutkimisessa. Entä jos jotkut heitä ovat kaksoisagentteja. Pers'aukiset porvarit rahasta ja äärioikeistolaiset aatteesta vakoilevat Naton hyväksi - tämä olisi otettava huomioon.
      Aloituksen Isopersulle tulee täten töitä. Laitapas vastavakoilu kuntoon
      Liikemiehet, jotka jäävät mm prostitutioitujen kanssa pelehtimsestä kiinni, ovat helppo nakki natomaiden tai Venäjän vakoiluorganisaatioille.....Otas Isopersu tämäkin huomioon.
      Isopersu: Hirveesti on vakoilijoita, omat porukat näyttävät olevan suurimpia isänmaan pettureita.

    • Ulkomuistista;

      Johan tuntemattomassa sotilaassa sotilaat suunnistivat Joensuusta ostetulla Itä-Karjalan kartan voimin.

      Nyky-Venäjälläkin on suomen karttakirjat käytössä. Kun ne tulevat niin satelliittikuvien lisäksi vihollisella on myös tiekartasto käytössä. Se on aivan normaalia. Mutta on niillä kartat ja avaruuskuvat käytössä niin tänne kun tulevat niin säkeissä takas äitivenäjälle viedään.

      Minun sanani.

    • persuvakoilu

      Isopersu
      Pienen kotikylän kirjakaupassa on avoimesti myynnissä karttoja kunnista. Talot ja navetat näkyvät. Metsäautotiet näkyvät. Teiden sillat ja ali kulkevat purotkin näkyvät. Ojitetut suot ja hakatut metsät erottuvat
      Valtio ja ketkä tekevät karttoja myyntiin.

      Kaikki suomalaiset vakoilevat ryssälle. Jos tieto menee natomaille, sehän on vapaata tiedonvälitystä!!!!
      Pistäpäs vastavakoilu hommiin. Ota huomioon että Venäjä näkee kaiken myös netistä, jopa tämänkin viestiketjun. Laitas meitsin perään Supo, kun ilmiannoin kirjakaupat kartanmyyntipalveluna.
      Kuinka paljon Isopersun kautta tietoa on mennyt ryssälle. Supo tutkimaan Isopersun tekemiset.

    • vakoileva persu

      Persut käyvät ahkeraan Virossa ja Venäjällä viinanhakumatkoilla ja hoitelevat hämäräbisneksiä. Mistä tiedämme etteivät he kuljeta vakoilutietoja Venäjän tiedusteluelimille.
      Rötöksistä kiinijääneet pelastavat itsensä ryhtymällä vakoilijoiksi. He vievät tietoja maantiesilloista ja vieressä olevista kahluupaikoista.
      Valvooko kukaan persujen liikkeitä! Isopersun tulisi vaatia Supoa valvomaan persumatkailua. Persuthan voivat vakoilla myös natomaille. Valvojien joukossa voi olla persuja, joten heitä täytyy myös vastavakoilla ja vielä heitäkin.
      Jokainen porvarien äänestäjä on potentiaalinen vakoilija johonkin suuntaan. Emme voi luottaa kehenkään....mutta onko sillan alla kulkeva puro todellakin vakoilun kohde! Persujen mielestä on, joten vastavakoilu kunniaan.

    • Halla-ahon äänestäjä

      Minulla on se tässä kädessäni,
      poliittisen komissaarin lyömä leima on numero 1455
      ja kulmassa lukee Dlja slushednogo poleovanija
      eli virkakäyttöön

      virkaa ei selitetä, politrukki?

      Pjatoje upravlenije RKKA Moskva 1939
      Viides hallinton Puna-armeija 1939

      Kirjassa on laaja esipuhe ja erittäin hyvä katsaus itä-Karjalan jne. tapahtumista
      ennen hyökkäystä

      MARSSIOPPAAN LISÄKSI Petroskoissa ilmestyi 1939 M. Ahvenainen - A. Kouhia Opetuskirja siomen kielen oppiseen

      esimerkki SUOMEN OPPIKIRJASTA
      tärkeitä asioita turistille - liity puna-armeijaan, näe maailmaa
      esimerkkejä

      Sotavangin kuulustelu.
      Montako miestä joukkueessane (osastossanne) on aseistettu kivääreillä ja montako pistooleilla?
      Käytittekö te kaasunaamaria kaasuhyökkäyksessä ja hyvinkö se suojelee?
      Oletteko te saaneet apua suojeluskunnalta, mistä piireistä ja lääneistä?
      Ettekö te tiedä missä on rykmenttinne esikunta?
      Mitä puhui komentajannne rykmentin tehtävistä huomiseksi?
      Milloin vaihdettiin Keski-Suomen rykmentti?
      Huomasitteko te meidän patrullejamme?

      ELI ERINOMAISTA NAPPIIN OSUVAA KIELTÄ VENÄLÄISILLE OPETETTIIN RAUHANOMAISEN RINNAKKAISELON JA TURISMIN HENGESSÄ
      JO 1939

    • persujen pöhlöys

      Mitä yhteistä on kaikilla armeijoilla. Olipa ne sosialismin, kapitalismin tai fasismin armeijoita. Vuosisatoja jo olleita.

      Yksi välttämätön on kartat.
      Toinen välttämätön on tuntea vihollisen olemusta, kulttuuria ja vihollisen armeijan rakenne ja siihen liittyvät seikat aseistusta myöten.
      Välttämättömyys on myös yleisohjeet vankien kohtelusta, ensikuulustelusta, siirtämisestä selustaan ym

      Luulen että Suomen armeijalla oli vastaavat tiedot NL:n armeijasta ja kartat Itä-Karjalasta.
      Kerro mitä poikkeavaa oppaassa voisi olla Suomen oppaisiin verrattuna. Sekö tekee NL:n oppaasta erikoista että he tunsivat Suomen armeijaa sekä heillä oli maastokartoja. Suomen armeija, luulisin, päivittää jatkuvasti muutoksia rajojensa lähialueilla. Vakoillen tai hankkimalla julkista tietoa.

      Vienassa puhuttiin suomea!!! Suuri ihme oli vielä suurempi kun suomen kieltä opetettiin kouluissa. Päinvastoin 1930 luvun lopulla suomen kielen opetusta supistettiin vastoin suiomenkielisten toiveita.

      Menkääpä persut ja ryhtykää vakoilemaan toinen toisianne. Olette tosi pönttöjä.
      Hävettää jos joutuu sanomaan teitä ulkolaisille suomalaisiksi.

      • Lue se niin tulet huomaamaan jottei se ole mikään turistiopas eikä muukaan yleisen tiedon ja koulukartaston avulla laadittu. Ei kannata olla mieltä asiasta jota ei tunne.

        Itse olen sen lukenut ja sen kokoaminen on vaatinut monelta komulta varsin suurta panosta tietojen kokoamiseen. Siinä on laskettu jopa puhelinjohdinparit jokaisen tien vieressä, majoituspaikat eri kylissä sopiiko komppania vai rykmentti sekä millaisia ja montako bensa-asemaa missäkin kylässä on. Siltojen leveydet, kantavuudet sekä miten syvää ja millainen pohja siinä sillan vieressä on jos kahlaamoa tarvitaan.

        Ei muutama neuvostovakooja olisi siitä selvinnyt ilman omien kommunistien aulista apua kun haluttiin päästä paratiisin yhteyteen. Saisivat hävetä!


    • höperöpersu

      "Siltojen leveydet, kantavuudet sekä miten syvää ja millainen pohja siinä sillan vieressä on jos kahlaamoa tarvitaan."

      On siinä aikalaisilla persuvakoojilla ollut takapuoli ruvella ja housut savessa heidän mittaillesssa purujen syvyyksiä.
      Tietääkö ukrainalaisten hirttäjäisiä vaativat, että Neuvostolitton vakoilleissa ei ole ollut juuri yhtäkään kommunistia. Lukuun ei oteta sodan aikaista fasismin vastaista vastarintaliikettä.
      Paljastuneet vakoojat ovat olleet povareita, jotkut hyvin korkeissa asemissa.
      Suomesta on vakoiltu salaa ja valtion luvatta natomaiden vakoiluelimille ja Suomesta on sallittu Neuvostoliiton ja Venäjän vakoilu länsimaisten vakoiluorganisaatioiden toimesta.

      Onko hallitus tietoinen, millaista vakoiluorganisaatiota USA:n lähetystö Helsingissä ylläpitää.
      Isopersu tutkimaan asiaa. Timolaispersut vakoilemaan Isopersua, että se tekee työnsä hyvin. Isopersu vaatimaan, että kaikkien Neuvostoliiton hyväksi vakoilleiden nimet ja puoluekannat julki. Ja persuvakoilijat esiin, jotka ovat vakoilleet tai vakoilevat Venäjän hyväksi.

      • Hansaliiton aikana oli porvareita mutta ei sen jälkeen. Porvarillisesti eli taloudellisesti ajattelevia löytyy mutta tuskin komujoukosta.

        Persuja taas ei ollut vielä 10 vuotta sitten montaakaan eikä 50 vuotta sitten ensimmäistäkään joten teoriasi ontuu monelta osin.


    • natopersu

      Oikeistoporvareilla pitää kiirettä mittaillessaan siltojen leveyksiä, laskiessaan puhelinjohtoja ja tutkiessaan kylien bensa-asemia.
      Entäpä jos nato ehtii iskeä ohjuksilla kesken mittausten! Tutkitteko muuten milloin uudet päällysteet kulloinkin tulevat.
      Nato tarvitsee maastotutkimusta. Eikö niin! Kyllä kai Isäntämaasopimus sitä edellyttää.

      Isopersu.
      Venäläismaahanmuuttajathan ovat mielestänne kaikki vakoilijoita. Milloin vaaditte päälehdessänne niiden kiinniottamista. Vai vaditteko sitä vasta saatuanne suojeluskuntapatukkajengin kokoon. Ehkä venäläismuuttajien tulisi vakoilla teitä persuja, koska teissä on luultavasti paljon vakoilijoita.

    • joint

      "Persuja taas ei ollut vielä 10 vuotta sitten montaakaan eikä 50 vuotta sitten ensimmäistäkään joten teoriasi ontuu monelta osin. "

      Ei onnu. Persutietotoimisto näet osaa aikamatkustaa. Aivan hiljattain se sijoitti Hitlerin kuoleman 1960 luvulle Kiinan keskitysleirille.
      Toisella kertaa se kuoletti Stalinin määräyksestä kaksi kertaa enemmän väestöä kuin maassa oli.
      Persut pystyvät mihin haluavat, toiset mihin sattuvat pystymään.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe