Lomaosakehuijarit ja röyhkeät kauppiaat

Ole tarkka ostaja

Olinpa taas kerran Inglesissä ja tuli myös kierreltyä ympäristössä. Ärsyynnyin taas tarpeeksi noista huijareista, jotka ovat jatkuvasti kimpussa. Näki, että juuri useat suomalaiset menevät niiden lankaan ja lähtevät mukaan hakemaan "voitettua" raaputuspalkintoa ja menettävät kokonaisen päivän pilalle siellä pakkomyynnissä. Parhaat tulevat allekirjoitettu lomaosakkeen kauppasopimus taskussa ja ovat sen kanssa loppuikänsä ns. kusessa. Vaikuttaa myös, että matkatoimistot ovat näitten kanssa jonkunlaisessa kompuksessa, koska eivät tarpeeksi painokkaasti kerro niitten röyhkeistä toimintatavoista. Ainoa oikea tapa näiden kanssa on, ettei ole kuulevinaan eikä näkevinään niitä lainkaan, vaikka ne kuinka utelevat mistä tulet ja tarjoavat voittoarpojaan. Näiden toiminta lähentelee - tai peräti on rikollista, joka pitäisi kieltää täysin. Samoin esim. ne elektroniikkakauppiaat, jotka näkevät kädessäsi tai kaulalla roikkuvan kameran. Siitä alkaa kysely ja esittely erittäin edullisista lisälaitteista. Sitten ne haluaa katsoa kameraa lähemmin ja sen kun annat, niin sitä et sitten takaisin saakkaan, ennen kuin olet ostanut jonkun lisälaitteen kymmenkertaisella hinnalla. Samantapaisesti toimii kenkäkauppiaat; kokeile - ei tarvi ostaa ja sitten kun kokeilet, et saa omaa kenkää jalkaan, ennen kuin ostat ensin kassiin ne hurjasti alennetut kengät, jotka kuitenkin ovat sen kymmenen kertaa tavallista hintaa kalliimmat. Espanjalaisten liikkeissä saa katsella rauhassa ja kun haluaa, saa asiallista palvelua ja voi tehdä kaupat jos siltä tuntuu. Ehdottomasti kannattaa varoa menemästä liikkeisiin, jossa myyjät ovat jo ulkopuolella houkuttelemassa ja huutelemassa. Sen porukan oppii pian tunnistamaan jo tylsästä ulkonäöstä ja huijari-ilmeestä. Olkaa tarkkana, niin lomatunnelma ja mukava mieli säilyy. Tuollaisen huijariliikkeessä käynnin jälkeen, vaikka sattuisi ilman isompia hankintoja sieltä ulos pääsemäänkin, on olo kovin kiukkuinen ja tunnelma on pilalla pitkäksi aikaa.

130

6215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • utelias kyselee

      Missä ne osake kauppiaat päivystävät kun en ole niihin koskaan törmännyt?

      • 7+77

        Yleensä ulkomaisissa lomakohteissa. Harvemmin ne sinne Kuopion torille eksyy.


      • Reissari34

        Eipä ole tulleet koskaan kohdalleni,
        vaikka tänäkin vuonna käynyt 2 kertaa.
        No jos tulisi,niin osaan sano EI KIITOS,
        ihan samoin kun esim. lehtimyyjille,
        jos on altis houkutuksille,
        kantsii matkustaa vaan lähikauppaan.
        Monet langenneet pyramidihuijauksiin jne.....,
        vilkaisu peiliin paljastaa syyllisen,
        ei se ole tyhmä joka pyytää,vaan se joka antaa!


      • blondi 32

        Nehän tekee riskianalyysin ihmisistä ja
        iskevät kun hai helppojen kohteiden völjyyn,
        kas kun ei ole iskeneet itseeni,
        Ohan se itsekkin helppo tunnistaa vaikka koneessa ne,
        joihin itse iskisin kun hyeena.
        Normi-ihminen saa olla aikalailla rauhassa lomallaan!


      • reino2

        Yleensä rannan läheisyydessä kävelykadulla. Itse olen vedättänyt näitä kauppiaita useamman kerran, Saanut ilmaista ruokaa ja juomaa. Ilme on näkemisen arvoinen kun ei osta mitään ja lähtee käveleen.


      • Tane48

        Eipä niitä enää juuri Suomalaisten

        perässä ole,kun ovat todenneet köyhiksi!


      • kiith
        Tane48 kirjoitti:

        Eipä niitä enää juuri Suomalaisten

        perässä ole,kun ovat todenneet köyhiksi!

        olen joskus lounaan käyny kuuntelemassa ja mikäs siinä jollei ite tule lähettyä ni laittaa sukulaiset tuttavat työkaveri tai jotkut muut palveluksen tarpeessa olevat reissuun myydäänkös näitä firmoihin ja :D


      • uuno?
        reino2 kirjoitti:

        Yleensä rannan läheisyydessä kävelykadulla. Itse olen vedättänyt näitä kauppiaita useamman kerran, Saanut ilmaista ruokaa ja juomaa. Ilme on näkemisen arvoinen kun ei osta mitään ja lähtee käveleen.

        Ei se 'ilmainen' ole ilmaista, jos joudut kuuntelemaan jorinaa useamman tunnin. Usein pakkaavat sinut auton kyytiin ja vievät jonnekin toimistoon ja jos kauppoja ei synny eivät tuo takaisin vaikka paluukyydin lupasivat!

        Jyrkkä EI on paras turva alusta lähtien!


      • sepi5

        Pari vuotta sitten oltiin Kanarialla ja muistaakseni Puerto Ricossa käydessä tuli kanssa kohdalle näitä lomaosaketuputtajia.

        Olivat pystyttäneet jonkun "turisti-info" -kojun josta sitten tuputtivat ensin jotain T-paitoja ja sitten raaputusarvat meille molemmille käteen. Itselläni on sellainen periaate ulkomailla, että jos joku ilman selvää aihetta lähestyy kadulla, on kyseessä 99,9 % varmuudella huijaus, joten olin erittäin skeptinen.

        Katsoin uteliaisuudesta miten toimivat. Ukolla oli kädessä nippu arpoja, nipun päältä antoi arvan minulle ja alta tyttöystävälle, alemmassa oli yllättäen voitto 500e tai läppäri. Seuraavaksi yrittivät saada meitä taksiin jossa vastaan tuli toinen lomaperiaatteeni, eli en koskaa mene vieraan ihmisen tilaamaan kyytiin. Siinä hetken aikaa yritti tuputtaa meitä lähtemään kunnes paikalle tuli toinen saman firman edustaja. Hetken juttelivat espanjaksi jotain, jonka oletan olleen keskustelu iästämme (n. 25) (toinen oli jo tietysti aiemmin varmistanut ettemme puhu espanjaa) lopulta kysyivät vielä että mitä teemme työksemme ja kun vastasimme olevamme opiskelijoita, tuputus loppui kuin seinään.

        Ei kannata olla liian naiivi ulkomailla, siellä huijareita riittää huomattavasti enemmän kuin rehellisistä syistä lähestyviä.


      • greg007

        lomakeskuksessa


      • kglf

        Gran Kanarialla hyökksivät heti kimppuun, veivät voittoisan raaputusarpapalkinnon hakuun ja kun kävi ilmi,että meillä on jo lomaosake, niin toivat takaisin -kameraa en saanut...Otti aivoon hyvän lomapäivän menetys tyhjän vuoksi. Sinisilmäisyys on jätettävä kotiin...


    • tolloja huijataan

      ihan omaa tyhmyyttä joutuvat, on erittäin helppo sanoa ei, ja jos ei muuten mene perille niin fu*ck you

    • Iisalmen torilta

      Puerto Ricossa uimarantaa reunustavalla kävelypromenadilla on säännöllisesti kaikenlaisia lomaosakekaupustelijoita. Viereisessä pienessä ostoskeskusrakennuksessa oli aikaisemmin useita intialaisten pitämiä elekroniikkakauppoja, joihin yritettiin kiskoa asiakas sisään vaikka kädestä kiinni pitäen. Nyttemmin useimpien liikkeet ovat menneet konkurssiin.

      Varoa kannattaa myös intialaisia, jotka myyvät postimerkkeinä joiodenkin yksityisten firmojen merkkejä, esimerkiksi Swiss Postin merkkejä, mainitsematta asiasta sanallakaan ostajalle. Jos ostaja huomaa saaneensa vääriä merkkejä, kaupan purkuun ei enää suostuta, vaan sanotaan, että asiasta olisi pitänyt huomauttaa ostovaiheessa. Asiakkaan on vaikea huomata mitään ennen kuin katsoo, millaisia merkkejä on saanut.

      Kaikesta tästä onkin seurannut, että en koskaan aio ostaa yhdeltäkään intialaiselta mitään ja Intiankin kierrän hyvin kaukaa. Mahtaa maan talous kärsiä!

      • 23 aamua

        Onko ne Puerto Ricon intialaiset lähteneet pois sieltä pikkuostarin alakerrasta?
        Onko heidän tilalle tullut uusia yrittäjiä? Jos niin minkä alan?


      • Jotenkin vaan helpot
        23 aamua kirjoitti:

        Onko ne Puerto Ricon intialaiset lähteneet pois sieltä pikkuostarin alakerrasta?
        Onko heidän tilalle tullut uusia yrittäjiä? Jos niin minkä alan?

        Ne jepet vaihtoivat näppärästi valitsemani tuotteen pakatessaan toiseen. Vanhemmille ihmisille möivät väkisin, mölisemällä pelotellen..

        Jäi sen verran kai kaivelemaan, että myöhemmällä iällä tuli poikien "heimoveljeä" ajatettua 10th kertaa isompaan miinaan ...


    • utelias kysyy

      Kuopion torin tapahtumista en tiedä mitään ja Maspalomasissa/ Play del Inglesissä en ole niihin törmännyt!

    • Cataliinan kenkä

      Kolme kertaa otin muijan kanssa niiltä arpalipun ja kolme kertaa isäntä voitti viinipullon ja emäntä pääpalkinnon...Heh heh.
      Eipä lähdetty lunastamaan tuota kusetusta.

    • Isorysä

      Turkissa torikauppiaat höyläsivät aikoinaan innolla K-kaupan plussa korttia,voi noidenkin antaa maistaa omaa lääkettään.

    • Voitto lunastamatta

      Viime tammikuussa niitä arpalipun tarjoajia oli ainakin Playa de las Americasissa rantabulevardilla. Voitin 500 euroa, mutta en lähtenyt voittoa lunastamaan. Oikeat iilimatoporukkaa olivat ne arpalipun tyrkkääjät, lähtivät vielä perään kerjäämään, että lähtisimme jonnekin clubille lunastamaan palkinnon.

    • minävaan

      Muutama viikko sitten niitä arpoja tarjottiin Maspalomaksen Farolla....itse voitin T-paidan ja vaimo digikameran...oli pääpalkinto kun tabletit ja matkalahjakortit oli kuulemma loppu....olis vielä maksanu taksin Puerto Ricoon lunastamaan voitot...:)

      • Perdone.

        Ehdotin muutama vuosi aiemmin, että viikko-lomahuijarit saadaan kuriin ainoastaan, kun kaikki menee esittelyyn tuhlaamaan sen päivänsä, mutta jokainen kieltäytyy ryhtymästä mihinkään maksuihin.

        Pitäähän senverran olla itsehillintää ja laskutaitoa, ettei sijoita tyhjään uskomalla houkutteluja?


      • ilmainen ajelu
        Perdone. kirjoitti:

        Ehdotin muutama vuosi aiemmin, että viikko-lomahuijarit saadaan kuriin ainoastaan, kun kaikki menee esittelyyn tuhlaamaan sen päivänsä, mutta jokainen kieltäytyy ryhtymästä mihinkään maksuihin.

        Pitäähän senverran olla itsehillintää ja laskutaitoa, ettei sijoita tyhjään uskomalla houkutteluja?

        muutama vuosi sitten teimme juuri näin. Joku aarearkku meitä kuulemma odotti.
        Ajelutimme itsemme taksilla lähivuorelle, jossa uusia rakennuksia.
        Meidät ohjattiin toimistoon, jossa kyseltiin kielitaitoamme. Puhuimme tietenkin vain suomea. Suomenkielistä esittelijää ei siihen hätään ollut. Osoittelin hyllyllä olevia arkkuja. Mitään palkintoa emme tietenkään saanut. Annoin jopa nimeni ja hotellin, mutta mitän ei jälkeenpäinkään kuulunut sieltä. Meidät kuskattiin hotelliimme täysin ilmaiseksi, kuten oli luvattukin. Arvan myynyt nainen juoksi vielä taksin perään ja huusi palkkiotaan.
        Tosi iilimatoja nämä kauppiaat. Suomenkieliset myös. Ei ole kivaa, kun jollain kadunpätkällä joka sadan metrin päässä pysäytetää ja kysytään: mistä tulet?


    • Iisalmen torilta

      "Onko ne Puerto Ricon intialaiset lähteneet pois sieltä pikkuostarin alakerrasta?
      Onko heidän tilalle tullut uusia yrittäjiä? Jos niin minkä alan?"

      Monet elektroniikkaputiikit ovat sulkeneet ovensa asiakaspulan vuoksi. Viime keväänä tilalle ei ollut tullut mitään. Luukut olivat kiinni.

      Puerto Ricossa on liikaa kauppoja, baareja ja ravintoloita asiakasmäärään nähden. Kaikkiin paikkoihin ei yksinkertaisesti riitä väkeä. Laakson perällä olevassa ostarissakin on tyhjiä liiketiloja. Monet apartamentoksetkin ovat sulkeneet ovensa.

    • Helmi K

      Niin, missähän ne kauppiaat ovat, olin viisi viikkoa Puerto de la Cruzissa. En nähnyt yhtäkään!

      • 7 + 4

        Tuossahan jo mainittiinkin:
        Puerto Ricon ja Americasin rantojen kävelytiet. Kyllä ne vähän kohdistaakin "markkinointia". Eläkeikää lähentelevät ja vähän nuoremmatkin pariskunnat ovat ainakin heidän kohderyhmäänsä. Lomaosakemyynti Teneriffalla on paljolti briteille kohdennettua, jolloin Americas on parempi kauppapaikka kuin Puerto Cruz, missä potentiaaliset ostajat on harvemmassa.


    • Afrikkalaiset

      Ei mekään nähty ainakaan yhtään niitä,viimevuonna käytiin,muistaakseni oltiin Fanabessa vai mikä olikaan,
      Ainoa riesa oli Afrikkalaiset tukan letittäjät joita tosiaankin oli joka kulmassa.
      Tytölle olisivat haluneet tehä niitä lettejä ja juttuja,

      • reino2

        Olen itse tällähetkellä Fanabessa. Kyllä niitä kauppiaita tossa rantakadulla pyörii, mutta Suomalaiset ei tunnu niitä kiinnostavan.


    • Pelleily seis

      Tehkää itsellenne ja paikallisille asukkaille palvelus ja ostakaa vain paikallisten ihmisten kaupoista tavaranne. Itse valitsen aina Puertossa vain kauppoja joissa on paikallisia töissä. Näihin intialaisten ja muumaalaisten liikkeisiin en edes mene, siksi, että se on paikallisilta pois, jos noilta ostan. Samoin kannattaa tehdä muuten kotosuomessakin. Ostakaa kaikki mahdollinen tarvikkeenne siitä oman kylän palveluista, eikä se ison tien varteen rakennetusta ostoshelvetistä. Näin paikalliset palvelut säilyvät niin kotona kuin Kanariallakin.

      • ei persuille

        ei kait nyt persut ees kuopiota kuaemmas mene, et älä nyt pupua puhu


    • Ei höynäytetty

      Oikeassa olet Vallankin Holiday Glub on parhaasta päästä tyrkyttämässä. Itse olin 5tähden hotelissa ja kävin ihan uteliaisuuttani sitten Holiday esittelyssä. Sain tarjouksen lomaosakkkesta. Laskin että tulisi pulta kalliinmaksi ostaa sieltä oma osake. Kuin etä asua hyvässä loamkohteen osakkeessa se 3viikkoa. Ja sitetn olisi aina mentävä samaan paikkaan..Eläköön vapaus

    • yguuhiöjkjoö

      kannattaa syödä hyvin ilmaiseksi siellä lomaosakekauppakohteessa, syö vaikka joka päivä ja lähtee sitte pois ja taas sama seuraavana päivänä :D Hyvät niillä on ainakin ne jutut väkivaltaisista perhesuhteistansa jne.

    • Hyvin on pärjännyt

      Niiten kanssa ei tarvii jutella kävelee vain eteen päin ja moikkaa se niitä v*tu*aa huutelevat perää Big Boss tai vastaavaa.

    • ynyze

      Mä oon kans monta kertaa tehnyt sen että oon ottanu ilmasen reissun jonnekin päin lomakohdetta ja syönytkin siellä niiden laskuun.. ja sit lopuksi sanonut vaan että ei oo mun juttu tms... tai sit oon esittäny muutaman kipeperän kysymyksen mihin eivät oo osanneet vastata.

    • Joo ihan samankaltaisia kokemuksia oli meilläkin osake-ym.kaupustelijoista Canarialta viime vk:n lomareissulta..yksi jopa aukaisi arvankin jo valmiiksi,mut onnex ei lähdetty mukaan sitä voitettua t-paitaa noutamaan..Lisäksi vihaksi pistää ne lukuisat "tumma-ihoiset"jotka kulkevat peräkkäin rantakatuja pitkin kaupitellen samoja aurinkolaseja ja rihkamakoruja jopa syödessäsi ravintolan pöydässä toinen toisensa perään...eivät edes hetken ruokarauhaa suo kaupustelulleen... Et semmosta Canarialla...

      • Rihkamakauppias

        tarjosi ranta-Rolexia muutama vuosi sitten. Näytin omaa aitoa kymppitonnin Rolexia ja kysyin että onko se koskaan edes nähnyt aitoa. Hiljeni kerrasta eikä enää seuraavina päivinä edes yrittänyt. Kannattaa muuten varata hotelli paremmilta alueilta jossa noita kaupustelijoita näkee hyvin harvoin kun potentiaaliset persaukiset asiakkaat puuttuvat.


    • Lopettakaa pliis

      Kuka oikeasti enää viettää aikaansa Canarialla loppuunkalutuissa turistirysissä. Kokeilisitte jotain muuta....on tällä pallolla muitakin paikkoja ja ihan kokemuksella voin kertoa. En p...le lähtis edes ilmaisiksi jollekkin Tuiflyn turistilennolle, jonnekin kälysilli saarille, missä "suomibaarissa" lauletaan suomikaraokea ja syödään suomilihapullia. Jos pelottaa, niin aloittakaa vaikka 1000km etelämpää Kap Verden saarilta. Parin viikon island hop on jo melkoisen paljon tasokkaampi kuin Ingles eikä maksa paljoa enempää. Karibian ABC saaret on Eurooppaa ja niillekin pääsee helposti jos on pakko päästä yhdellä pysähdyksellä.

      • kaukomatkailija

        En minäkään lähtisi esim turkkiin mistään hinnasta!


    • Se on jo nähty

      Kerran kävin Inglesissä ja se riitti. En halua kuulla marokkolaisten haistatteluja ym. tyrkyttämisiä.

    • myyntikin on työtä

      Lomaosake vaihtui Katinkullan osakkeesta Puerto Ricon osakkeeseen. Olen tyytyväinen kauppaan. Mukavampi lomailla viikko Puerto Ricossa kuin Katinkullassa. Esittelyssä saimme t-paidan ja digikameran, jonka olimme raaputelleet. Myyjä, joka tarttui meitä "hihasta" Rantakadulla, oli mukava, alkujaan suomalainen, joka oli asunut useassa maassa ja joka on tullut nykyisin Suomeen opiskelemaan. Näillä "hihasta vetely" -töissään hän tienasi opiskelurahoja. Kertoi että nyt riittää maailmalla kiertely, on aika opiskella.

      Uskon että tällainen kova työ ja ulkomailla asuminen auttaa tulevaisuudessa työ tekoon. En ole koskaan törmännyt huijareihin. Näissä lomaosake-esittelyissä on aina ollut ystävällinen palvelu. Ei ole koskaan edes puoliväkisin myyty mitään, mitä en ole ollut valmis ostamaan. Osasta esittelijöistä on tullut tuttuja, joiden kanssa voi soitella silloin tällöin. Käymme myös tervehtimässä esittelijöitä Puerto Ricossa käydessämme. Mikä ongelma on ostaa tai olla ostamatta viikon asumisoikeus lomaosakkeesta? Ostavathan ihmiset asumisoikeusasuntojakin ja asuvat niissä ihan tyytyväisinä.

      Myyntityö ei ole koskaan helppoa. Miettikää sitä, kun eivät nykyajan nuoret ole valmiita tekemään myyntihommia, koska ne ovat stressaavia ja haastavia töitä. Kun ei esim. Nokian kännykät enää menneet kaupaksi ulkomailla, niin jospa se oli näiden kokemattomien myyntimiesten vika? Osittain tietenkin tuotteenkin vika, mutta joka yrityksessä myynti on se joka tuo palkkarahat ihmisille. Myyntityö on ihan rehellistä työtä. Joka ammatissa on hyviä ja huonoja tekijöitä.

      • myyntikin on työtä

        Siis raaputimme ne arvat, emme kameraa :)


      • harkinnassa myös
        myyntikin on työtä kirjoitti:

        Siis raaputimme ne arvat, emme kameraa :)

        No mukavaa että olette tyytyväisiä! paljon tuollainen viikon lomaoikeus maksaa, suunnilleen.


      • PRRR.......KELE

        ONKO TYRKYTYSMYYNTI MYYNTITYÖTÄ???????

        EI SAA...TANA OLE!!!

        TYRKYTYSMYYNTI ON IHMISTEN HELEVETINMOISTA KIUSAAMISTA !!!!

        JOS HALUAN OSTAA OSAKKEEN, NIIN OSAAN KYLLÄ ETSIÄ SEN KINNTEISTÖVÄLITTÄJÄN IHAN ITSE !!!!


      • Järki älä jätä

        Minä en kyllä ikimaailmassa ostaisi viikkolomaosaketta jossa on kiinteitä kuluja joihin ei voi mitenkään itse vaikuttaa. Yhtiövastike ja korjaus/remontti kulut.
        Sitä paitsi kun Kymmenen osakasta jokainen maksaa kuukausittaisen yhtivastikkeen joka voi olla esim 170€/kk ostohinnanlisäksi. Elon laskuopin mukaan se tekisi 1700€/kk. tuntuu hitonmoiselta rahastukselta.


      • ruubikki

        Ja jopa joitain ammatteja ilman selvittäisiin. Paljonkas niille lomaosakkeille onkaan kysyntää jos lähdetään siitä päästä, kuinka paljon on ihmisiä jotka omaehtoisesti hakemalla hakevat niitä osakkeita itselleen, eli kysynnän näkökulmasta? Sen sijaan että niitä koetetaan kaikin keinoin ja ilmaisen pesualtaan ja kylpyläviikonloppujen avulla myydä?

        Varsinaiseen tuotteeseen kuulumattomat myynninavustuslisukkeet kertovat siitä että kysyntä on olematonta.

        Siksi joudutaan käyttämään täälläkin lueteltuja arpajaisvoitto-, ilmainen lounas- yms. keinoja. Asioita joille on oikeasti tarvetta ja kysyntää ei tarvitse tyrkyttää.

        Taitaa olla sama tilanne kuin lehtien yms. puhelinsuoramyynnissä, jossa luihuimmat/ epätoivoisimmat myyvät tavaraa jopa dementoituneille vanhuksille, koska kysyntää ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi tarjontaan nähden.

        En tiedä minkä kultajyvän olet onnistunut kehujesi mukaan löytämään, mutta lomaosakkeet pääosin ovat huonoja sijoituksia. Kerros paljonko siitä osakkeestanne suunnilleen vuosittain pulitatte niin kuullaan muutkin millaisen löydön onnistuit tekemään?

        Lomaosakkeessa ostat oikeuden asua jossain tietyssä kämpässä viikon-pari tiettynä aikana vuodesta, mutta kun niitä osakkeesta syntyviä kuluja alkaa laskemaan niin yleensä nopeasti pääsee tulokseen että sillä summalla minkä kuluttaa vuosittain pelkästä asumisoikeudesta lomaosakkeessa, voi matkustaa joka vuosi lähes MINNE haluaa ja MILLOIN haluaa ihan omien tarpeiden ja tilanteen mukaan, sen sijaan että joka ikinen vuosi raahautuu siihen yhteen ja samaan paikkaan tiettynä aikana vuodesta.

        Ja mitä jos vaikka sairastuu juuri kriittiseen aikaan tai sattuu jotain muuta jonka vuoksi ei pääse matkustamaan?

        Sillä summalla minkä lomaosakkeen asumisoikeudesta pulittaa vuosittain, saa yleensä normaalilomamatkan matka- ja majoituskuluineen. Ja jos aivan välttämättä haluaa vuosittain matkustaa juuri samaan paikkaan, niin ei sitäkään mikään estä, vaikkei sitä lomaosaketta olisikaan.

        Näin tekivät myös edesmenneet isovanhempani, jotka eläkkeellä tykkäsivät matkustaa monesti jopa samoihin maisemiin, mutta pystyivät sovittelemaan matkansa sellaisiin väleihin kuin heille sopi, kun olivat molemmat terveinä yms. Sen sijaan että olisi aina pitänyt juuri tiettynä ajankohtana olla tietyssä paikassa.

        Ainoa syy miksi moisessa voisi olla järkeä että osakkeen asumisoikeus on sellaisella alueella sellaiseen aikaan jolloin paikat ovat vuosittain aivan täynnä esim. jostain tapahtumasta johtuen, jossa itse haluaa joka vuosi ehdottomasti käydä. Tyyliin Munchenissa Oktoberfestin aikaan, mikä yleensä tarkoittaa että silloin kaikki paikalliset majoituspaikat ovat tupaten täynnä ja kaikkien majoitusten hinnat huipussaan.
        Ja onnea saa olla että sattuisi saamaan edes sen lomaosakkeen tuollaisessa tilanteessa juuri siihen haluamaansa ajankohtaan, koska noilla ehdoilla sellaisella saattaisi kysyntää ollakin.

        Omille vanhemmille moista yritettiin joku aika sitten osaketta kaupitella ilmaisen "lounaan" vastikkeena ja kun isän kanssa myöhemmin laskeskeltiin niitä tarjouksia joita siellä oli ollut, niin tultiin siihen tulokseen, että sillä summalla olisi vuosittain hienon loman viettänyt jossain kaukana, tai sitten pari lyhyempää.

        Mistä lie johtuu että lomaosakekauppiaista on väännetty sekä vitsiä, että kusetustarinoita eri puolilta maailmaa kymmeniä vuosia jopa Aku Ankka -lehdestä lähtien, jossa itse taisin ensimmäisen kerran vuosikymmeniä sitten koltiaisena ideaan törmätä.

        Vastaava "maine" ei kuitenkaan seuraa esim. normaalia myyntityötä. Voisiko huono maine seurata ihan vain homman luonteesta johtuen, eikä siitä että se on saanut vuosikymmeniä kestäneen huonon maineen puhtaasti sattumalta?

        Myyntityö voi olla myös rehellistä työtä, mutta ei pidä virheellisesti väittää että kaikki myyntityö olisi keskenään verrannollista vaikka moraalin näkökulmata puhuttaessa. Aivan kuten missä tahansa muissakin asioissa on eri sävyjä, sama koskee myös kaupankäyntiä.

        On eri asia myykö elintavikkeita Siwan kassalla, tupakkaa kehitysmaihin, leikkuupuimureita maajusseille, tai aseita lapsisotilaille (toki eihän niitä koskaan myydä jos kysytään, mutta minkä se myyjä myymisen jälkeen mahtaa jos niitä lapsille lainaillaan).

        Enkä minäkään väitä että kaikki asunto-osakekauppa oli huijaamista tai kaikki kauppaajat huijareita, mutta selvästi tarpeeksi iso osa siitä liikkuu sen verran harmaalla alueella että sille on oma maineensa muodostunut, joka ei seuraa esim. tuota omaa lähikauppiasta.


      • Varokaa huijareita
        harkinnassa myös kirjoitti:

        No mukavaa että olette tyytyväisiä! paljon tuollainen viikon lomaoikeus maksaa, suunnilleen.

        Riippuu viikosta. Esin tuossa Cran Canarian Puerto Ricossa saa pulittaa Holiday Clubin kohteessa vähintään 9000 euroa joululomaviikoilla.
        Jos joudut ottamaan lisäksi rahoituksen "investoinnille", maksat summasta lähes 10% todellista vuosikorkoa.
        Vastikkeina, RCI:n jäsenmaksuina jne pulitetaan vuodessa lisäksi n. 500 euroa.
        500 eurolla saa Kanarialta keskitasoa olevan hotellihuoneen viikoksi. Jos maksaa hieman enemmän, pääsee jo todella hyvätasoisiin paikkoihin. Ja valinnanvaraa ja -vapautta on tarjolla.

        EI SIIS YHTIKÄS MITÄÄN JÄRKEÄ!


      • PRRR.......KELE kirjoitti:

        ONKO TYRKYTYSMYYNTI MYYNTITYÖTÄ???????

        EI SAA...TANA OLE!!!

        TYRKYTYSMYYNTI ON IHMISTEN HELEVETINMOISTA KIUSAAMISTA !!!!

        JOS HALUAN OSTAA OSAKKEEN, NIIN OSAAN KYLLÄ ETSIÄ SEN KINNTEISTÖVÄLITTÄJÄN IHAN ITSE !!!!

        ei se sen kummempaa ole kuin ainainen puhelimen pärinä...ihan täällä kotosuomessa kun myydään jos sun jotakin lehteä ja puhelinoperaattoria...minäkin saan ne kyllä ihan itse tilaamalla tai ostamalla jos haluan, ei tartte rimputella...


    • korvamakeaa

      Inglesissä jumbon kulmilla niitä on aina pyörinyt...kauppamiehiä osakkeineen. Kerran eräs rääväsuu engelsmanni tarttui jo hihaankin kiinni,läppäsin pikkuusen toiselle korvalle sitä ja jopas lähti kiireesti kipittämään toiseen suuntaan.En nähnyt miestä koko viikolla enää passissa...mistä lie suuttunut..heh heh.

    • mogan puerto

      Kyllähän semmonen perus pertsa helpost lomaosakkeen ostaa ja soittelee niille tyrkyille,,,,varmaankin joka viikonloppu ellei jopa viikollakin.kyl ne niin hyvää työtä tekevät siellä,,,pilatakseen ihmisten loman.en tiiä muista mut minä ainakin meen lomalle lomailemaan en vääntää kauppaa,mut kukin tavallaan saa viettää lomansa.

    • Puerto Rico

      From Canada toimii aina, kun kysyvät, että mistä olet kotoisin. Kokeilkaa, ihan huvittaa aina nähdä niiden ilmeet.

    • nomoney nohoney

      No money no honey läppä ei ole koskaan pettänyt. Ei ole tullut tehtyä osakekauppoja.

    • ...ooo...

      "From Canada toimii aina, kun kysyvät, että mistä olet kotoisin. Kokeilkaa, ihan huvittaa aina nähdä niiden ilmeet."

      Totta kai! Kummastelevat, miten omituisella aksentilla tämä "kanadalainen" puhuu.

      • petetty tyhmä

        alimpaan helvettiin pitäisi nämä huijarit lähettää, Saatanallisia paskahousuja koko porukka, hirteen vaan kaikki!!!


    • -80 luvulla

      törkein oli joskus aikoinaan nainen joka väänsi savon murretta ja seuras perässä, piiritti mieheni muiden kanssa ja ei laskenut kadulla kävelemään..

    • elä osta

      lomaosaketta missään nimissä.
      Voit joutua ikuiseksi maksumieheksi. Joka vuosi saat maksaa tuhansien ylläpitomaksut sun muut kirjanpidot. Ja jos et maksa ni vouti otta sen pankistasi suoraan. Maksut jatkuu kun lapsesi saa perintönä osakkeen, ja lapsenlapsesi....

      Jos oot jo joutunut huijatuksi ni: Älä anna vaihdossa entistä osaketta, myytäväksi.. Ja osta toista tilalle. Se entinen osake ei mene sit kaupax.... no sulla on sitte 2 osaketta jo....

      LUE YLLÄOLEVA toiseenkinkertaan!
      Täyttä totta kerron, ku tuttava tuli huijatux.

      Siis ÄLÄ OSTA lomaosaketta!
      Sillä koko rahalla ostaa jo oikean kiinteistön!

    • Ei ne kaikki lomaosakemyyjät huijareita ole !
      Itse ostin 25 vuotta sitten viikkolomaosakkeen Teneriffalta ( Regency Clubilta) ja olen
      ollut erittäin tyytyväinen. Se on pohjoismaalaisten omistama lomaclubi ja suomalaisilla enemmistöomistus. Lomaclubilla aivan erilaista käydä vuosittain kuin jossain hotellissa. Siellä on käytössä vuosittain tuttu laadukas huoneisto, tasokas ja viihtyisä ympäristö, tuttu ystävällinen henkilöstö, 2 clubiemäntää jotka järjestävät asiakkaille päivittäinen monipuolisia aktiviteetteja ja joka ilta vaihtuva souwohjelma.
      Tämä kaikki on tietenkin asiakkaille ilmaista !
      Tällaisessa lomapaikassa minä viihdyn ja rentoudun vuosittain !!!
      Viime viikolla ostin jopa toisen lomaviikon lisää samalta clubilta !
      Uskon sen että huijareitakin on näissä asioissa paljon liikkeellä, mutta eivät kaikki välttämättä ole sitä. Vai mitä mieltä olet ?

      Terveisin Tyytyväinen viikkolomaosakkeen omistaja !!!

      • Nähäny

        Tuohan oli selvä mainos. Pyrkii mitätöimään oikeaa tietoa. Liian nopea on osakkeen ostopäätös siinä ajassa ei osaa arvioida sitä kokonaisuutta. Tiedän useita jotka katuvat kauppaa ja myytyä niitä osakkeita ei saa onnistuu tuskin mitenkään.


      • Nähäny kirjoitti:

        Tuohan oli selvä mainos. Pyrkii mitätöimään oikeaa tietoa. Liian nopea on osakkeen ostopäätös siinä ajassa ei osaa arvioida sitä kokonaisuutta. Tiedän useita jotka katuvat kauppaa ja myytyä niitä osakkeita ei saa onnistuu tuskin mitenkään.

        Jos hinta ja laatu on suhteessa OK, niin miksi ei kannata ostaa ?
        Jotkut ihmiset miettivät auton vaihtoakin monta kuukautta , mutta joillekin riittää yksi tunti jos kohde miellyttää.
        Yleensä nämä lomaosakekaupatkin voidaan perua viikon kuluessa jos haluat perua kaupan ( näin kävi eräälle ystävälleni).
        Jos hinta kohdallaan, niin myyminen ei ole ongelma. Hintaan ja kysyntään vaikuttaa myös paljon se että minä ajankohtana lomaviikko on !


      • HHUHUH

        Paljos sait tästä mainoksesta??

        No, hyvä kun olet tyytyväinen siitä, että joku muu määrittelee sinulle, koska sinun on hyvä tulla ja pitää lomasi etelän auringossa. Sinä pidät siitä, että joku muu järjestää sinulle aktiviteettia lomasi jokaiselle päivälle, sinä haluat viettää baari-iltasi tuttujen (ja samojen) naamojen kanssa jne...

        Eiköhän suurin osa ihmisistä halua mennä lomalle silloin kun heille sopii tai saavat pitää lomansa, eivätköhän ihmiset halua mennä, tehdä ja kokea itse mitä haluavat ja ennen kaikkea vaöita baarinsa mistä tykkää ja tutustua uusiin ihmisiin.

        Ei kaikki ole noin aivottomia apinoita, että jonkun pitää keksiä tekemiset ja aktiviteetit, ettei itse tarvitse muuta kuin laahusta paikasta toiseen ajattelematta mistään mitään.


      • HHUHUH kirjoitti:

        Paljos sait tästä mainoksesta??

        No, hyvä kun olet tyytyväinen siitä, että joku muu määrittelee sinulle, koska sinun on hyvä tulla ja pitää lomasi etelän auringossa. Sinä pidät siitä, että joku muu järjestää sinulle aktiviteettia lomasi jokaiselle päivälle, sinä haluat viettää baari-iltasi tuttujen (ja samojen) naamojen kanssa jne...

        Eiköhän suurin osa ihmisistä halua mennä lomalle silloin kun heille sopii tai saavat pitää lomansa, eivätköhän ihmiset halua mennä, tehdä ja kokea itse mitä haluavat ja ennen kaikkea vaöita baarinsa mistä tykkää ja tutustua uusiin ihmisiin.

        Ei kaikki ole noin aivottomia apinoita, että jonkun pitää keksiä tekemiset ja aktiviteetit, ettei itse tarvitse muuta kuin laahusta paikasta toiseen ajattelematta mistään mitään.

        Sain tästä" mainoksesta " hyvän mielen kertoa jotain positiivista omasta kokemuksesta eikä aina ruikuttaa ja valittaa joka saakelin asiasta niinkuin monilla on tapana !!!
        Olet varmaan ymmärtänyt väärin, että clubin aktiviteettehin ja iltaohjelmiin olisi pakko osallistua vaan se on tietenkin vapaaehtoista jos kiinnostaa !!!
        Tarkoitin, että palveluita ja aktiviteetteja on tarjolla niistä kiinnostuneille.
        " Ei tarvi lähteä laahustamaan merta edemmäksi kalaan".
        Niin ja löytyy saarelta myös monta niitä "apinatarhojakin" missä jotkut suomalaisvalittajat viihtyvät joka ilta vaikka paikallistakin korkeatasoista viihdettäkin olisi tarjolla !!!


      • HHUHUH kirjoitti:

        Paljos sait tästä mainoksesta??

        No, hyvä kun olet tyytyväinen siitä, että joku muu määrittelee sinulle, koska sinun on hyvä tulla ja pitää lomasi etelän auringossa. Sinä pidät siitä, että joku muu järjestää sinulle aktiviteettia lomasi jokaiselle päivälle, sinä haluat viettää baari-iltasi tuttujen (ja samojen) naamojen kanssa jne...

        Eiköhän suurin osa ihmisistä halua mennä lomalle silloin kun heille sopii tai saavat pitää lomansa, eivätköhän ihmiset halua mennä, tehdä ja kokea itse mitä haluavat ja ennen kaikkea vaöita baarinsa mistä tykkää ja tutustua uusiin ihmisiin.

        Ei kaikki ole noin aivottomia apinoita, että jonkun pitää keksiä tekemiset ja aktiviteetit, ettei itse tarvitse muuta kuin laahusta paikasta toiseen ajattelematta mistään mitään.

        Ps. Jos omistat jonkun määrätyn viikon (viikkolomaosake ) , nii niin se ei tarkoita sitä että sinun on käytettävä vain sitä viikkoa vaan voit muuttaa sen helposti toiseen ajankohtaan tai pidentää halutessasi useampaan viikkoon vain hoitovastiketta vastaavalla hinnalla/viikko !!!


      • ei meikäläiselle

        Tyhmä,miksi mennä aina samaan paikkaan,samat naamat ja maksujahan siitä tulee,ei se niin mene ettei mitään tarvii maksaa.

        Recency Club on tuttu paikka,en viihtyisi päivääkään sellaisessa,nää on niitä mukamuka paikkoja,altaan reunalla drinksuja naukkaillen,sekö on jotain hienoa,mieti vähän.Näetkö reissullas muuta.


      • MAAILMAALLA MATKATEN
        ei meikäläiselle kirjoitti:

        Tyhmä,miksi mennä aina samaan paikkaan,samat naamat ja maksujahan siitä tulee,ei se niin mene ettei mitään tarvii maksaa.

        Recency Club on tuttu paikka,en viihtyisi päivääkään sellaisessa,nää on niitä mukamuka paikkoja,altaan reunalla drinksuja naukkaillen,sekö on jotain hienoa,mieti vähän.Näetkö reissullas muuta.

        Niin tämän viikkolomaosakkeen ( liittymällä RCI: n ) voi kyllä vaihtaa yli 4000 eri lomakohteeseen ympäri maailman ( vaihtomaksu 150 € ) ja saa myös ilmaisia bonusviikkoja. Minäkin tehnyt näitä vaihtoja välillä jos kaipaa välillä vaihtelua.
        Esim.yhdellä viikolla sain vaihdettua kahteen viikkoon Floridassa luksus Clubilla.
        " Näihän se on, että yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä "


      • PALJON NÄHNYT !
        ei meikäläiselle kirjoitti:

        Tyhmä,miksi mennä aina samaan paikkaan,samat naamat ja maksujahan siitä tulee,ei se niin mene ettei mitään tarvii maksaa.

        Recency Club on tuttu paikka,en viihtyisi päivääkään sellaisessa,nää on niitä mukamuka paikkoja,altaan reunalla drinksuja naukkaillen,sekö on jotain hienoa,mieti vähän.Näetkö reissullas muuta.

        Se on makuasia, sano koira, kun persettä nuoli !!!


      • ruubikki

        "Tämä kaikki on tietenkin asiakkaille ilmaista !"

        Eihän se mitään ilmaista ole jos siitä maksat. Sain tänään ilmaisen lounaan, piti vain maksaa ovella 20€ sisään.


      • ruubikki
        Nähäny kirjoitti:

        Tuohan oli selvä mainos. Pyrkii mitätöimään oikeaa tietoa. Liian nopea on osakkeen ostopäätös siinä ajassa ei osaa arvioida sitä kokonaisuutta. Tiedän useita jotka katuvat kauppaa ja myytyä niitä osakkeita ei saa onnistuu tuskin mitenkään.

        Noinhan se pääosin toimii. Homma ei ole laitonta, sitä vain monesti tunnutaan tekevän harmaalla alueella jonka takia koko bisnekselle on huono maine muodostunut.

        Painostetaan enemmän tai vähemmän hienovaraisesti, lisätään hoppua että tämä huipputarjous on voimassa vain tämän hetken ja että jonossa on paljon kyselijoitä ja käytetään muita psygologisia keinoja, pitkitetään pitkitetään ja vedotaan siihen tähän ja tuohon. Mitä pidempään homma kestää, sitä vastaanottavaisemmaksi toisen osapuolen saa.

        Yksi keinoista on mm. se ilmainen lounas/viikonloppu/tavara tms. jolla uhri on houkuteltu tilaisuuteen, koska on havaittu että ihminen joka on saanut jotain vastikkeetta, haluaa ikäänkuin tasoittaa tilannetta, koska se aiheuttaa lahjan saajassa tunteen että hän olisi jotain velkaa antajalle. Vaikka kyseessä olisikin ns. ilmainen lahja se ei poista siellä taustalla toimivia psygologisia reaktioita. Ja looginen vastapalvelus tilanteessa on kuunnella ja ehkä jopa ostaa jotain siltä lahjan antajalta.

        Juttelin aikoinaan jonkun aikaa puhelinmyyntiä tehneen kaverin kanssa ja siellä oli kuulemma ohjeistettu mm. että ensinmäiseen, toiseen, kolmanteen tai neljänteenkään ei:hin ei vielä lopeteta, vaan jatketaan hivuttamista jo silläkin, että iso osa ihmisistä on peruskohteliaita eikä tykkää kieltäytyä ainakaan epäkohteliaasti ja tätäkin ihmisluonnon osa-aluetta hyväksikäytetään mahdollisimman paljon. Osa kaupasta saadaan tehtyä myös sillä, että osa ihmisistä vain katsoo se on ns. helpoin tie ulos mahdollisesti itselle painostavasta tilanteesta.

        Itselle ei tuota ongelmaa sanoa: Ei kiinnosta/ole aikaa-kiitos-näkemiin-klik (jopa noinkin kohteliaasti), mutta olen myös jutellut tyypin kanssa joka taas on haksahtanut johonkin tilaukseen ihan vain koska ei "kehdannut" sanoa ei. Enkä usko että hän on mikään poikkeustapaus. Etenkin jos on liian kiltti ja kynnysmattomainen on suuremmissa vaikeuksissa pakkomyyntitilanteissa.

        Ja kyllä minäkin itsessäni huomaan tunteen että jos saan jotain vastikkeetta, niin mielessä syntyy vastavuoroisuuden tarve, se ei vain ole niin vahva ettenkö pystyisi sitä tuollaisissa tilanteissa helposti tukahduttamaan.


      • HHUHUH
        mister51 kirjoitti:

        Sain tästä" mainoksesta " hyvän mielen kertoa jotain positiivista omasta kokemuksesta eikä aina ruikuttaa ja valittaa joka saakelin asiasta niinkuin monilla on tapana !!!
        Olet varmaan ymmärtänyt väärin, että clubin aktiviteettehin ja iltaohjelmiin olisi pakko osallistua vaan se on tietenkin vapaaehtoista jos kiinnostaa !!!
        Tarkoitin, että palveluita ja aktiviteetteja on tarjolla niistä kiinnostuneille.
        " Ei tarvi lähteä laahustamaan merta edemmäksi kalaan".
        Niin ja löytyy saarelta myös monta niitä "apinatarhojakin" missä jotkut suomalaisvalittajat viihtyvät joka ilta vaikka paikallistakin korkeatasoista viihdettäkin olisi tarjolla !!!

        Kuules nyt poju. Ei se taida ollakkaan niin auvoisaa, kun jätkä vetää herneet nenään. Mitä hittoa siinä urputat.. Kutenmainitsin "jos itse olet tyytyväinen", niin miksi helkkarissa tyrkytät lomiasi muille.. Suurinta osaa matkailijoista tuskin kiinnostaa sinun järjestetyt lomasi. Taitaa todellakin joku mättäää noissa järjestetyissä lomissa, hehheee, on tainnut alkaa vittutttamaan, kun lomaosakehuijarit järkkää sun lomapäivät


      • Globetrotteri

        Että oikein "souw-ohjemaa".
        Olet juuri sitä sakkia, jota lomaosakekauppiaat kyttäävät.
        Onneksi olkoon :D


      • Holiday club

        Itse en myöskään ostaisi, never ever. Mutta ymmärrän lomaviikon merkityksen, aina sama viikko, samat ihmiset, tulee ilmeisesti tutun turvalliseen paikkaan, jossa viihtyy. Hieno, huoliteltu ympäristö ja asunnot niissä tosiaan on, se täytyy myöntää. Hyvä sijoituskohde rahalle ei missään nimessä. Meitä on niin moneen lähtöön.


      • Holiday club

        Itse en myöskään ostaisi, never ever. Mutta ymmärrän lomaviikon merkityksen, aina sama viikko, samat ihmiset, tulee ilmeisesti tutun turvalliseen paikkaan, jossa viihtyy. Hieno, huoliteltu ympäristö ja asunnot niissä tosiaan on, se täytyy myöntää. Hyvä sijoituskohde rahalle ei missään nimessä. Meitä on niin moneen lähtöön.


      • HHUHUH kirjoitti:

        Paljos sait tästä mainoksesta??

        No, hyvä kun olet tyytyväinen siitä, että joku muu määrittelee sinulle, koska sinun on hyvä tulla ja pitää lomasi etelän auringossa. Sinä pidät siitä, että joku muu järjestää sinulle aktiviteettia lomasi jokaiselle päivälle, sinä haluat viettää baari-iltasi tuttujen (ja samojen) naamojen kanssa jne...

        Eiköhän suurin osa ihmisistä halua mennä lomalle silloin kun heille sopii tai saavat pitää lomansa, eivätköhän ihmiset halua mennä, tehdä ja kokea itse mitä haluavat ja ennen kaikkea vaöita baarinsa mistä tykkää ja tutustua uusiin ihmisiin.

        Ei kaikki ole noin aivottomia apinoita, että jonkun pitää keksiä tekemiset ja aktiviteetit, ettei itse tarvitse muuta kuin laahusta paikasta toiseen ajattelematta mistään mitään.

        no eikös se ole hyvä asia että jotkut sitten ostavat sellaisen loman tai lomaosakkeen kuin haluavat ja sinä ja muut halukkaat saatte rauhassa vaikka reppureissata ihan siellä missä itse haluatte. Ei kai se ole keltään (sinulta?) pois mitä joku muu tyytyväisenä tekee?


      • Aina menossa
        mister51 kirjoitti:

        Ps. Jos omistat jonkun määrätyn viikon (viikkolomaosake ) , nii niin se ei tarkoita sitä että sinun on käytettävä vain sitä viikkoa vaan voit muuttaa sen helposti toiseen ajankohtaan tai pidentää halutessasi useampaan viikkoon vain hoitovastiketta vastaavalla hinnalla/viikko !!!

        Meillä viikko-osake Pyhätunturille...ei olla koskaan siellä käyty....ollaan oltu useita kertoja Floridassa, Unkarissa, Espanjassa jne. Eli jos kuuluu RCI-systeemiin, niin voi 145e/vko varata niin ison tai pienen huoneiston ihan mistä haluaa ja mihin ajankohtaan haluaa kunhan vain pisteet riittävät.
        Oma osakkeemme maksoi n. 6000 e ja sillä saa noin 60 000pistettä. Viikko Atlantin tai Meksikonlahden rannalla maksaa n. 10 000 euroa eli saamme viikon pisteillä olla 6 viikkoa. Ja ainakin USA:ssa nämä huoneistot ovat olleet hyväkuntoisia, meren rannalla ja ihmisten ilmoilla.
        Itse ollaan tyytyväisiä, samoin aikuiset lapset, jotka usein ovat samoilla matkoilla omissa huoneistoissaan lomailemassa.
        Ensi joulun aikaan ollaan varattu 3 viikoksi kaksi eri huoneistoa...pisteillä mennään ja maksettu 6 x 145e = 870 e koko loma-asumisesta.
        Jos joku ei tämmöisestä tykkää ja pitää kalliina, niin se on hänen asiansa. Tämä on meidän tapamme matkustaa ja pidämme tästä. Kesämökillä ollaan sitten kesällä ja ulkomaan asunnossa silloin tällöin...eli emme ole köyhiä mutta emme kyllä rikkaitakaan, mutta kustannusten minimoinnilla voimme lomailla pitkin vuotta niin paljon kuin jaksamme. Lennot etsitään netistä edullisesti...


      • Aina menossa 1
        Aina menossa kirjoitti:

        Meillä viikko-osake Pyhätunturille...ei olla koskaan siellä käyty....ollaan oltu useita kertoja Floridassa, Unkarissa, Espanjassa jne. Eli jos kuuluu RCI-systeemiin, niin voi 145e/vko varata niin ison tai pienen huoneiston ihan mistä haluaa ja mihin ajankohtaan haluaa kunhan vain pisteet riittävät.
        Oma osakkeemme maksoi n. 6000 e ja sillä saa noin 60 000pistettä. Viikko Atlantin tai Meksikonlahden rannalla maksaa n. 10 000 euroa eli saamme viikon pisteillä olla 6 viikkoa. Ja ainakin USA:ssa nämä huoneistot ovat olleet hyväkuntoisia, meren rannalla ja ihmisten ilmoilla.
        Itse ollaan tyytyväisiä, samoin aikuiset lapset, jotka usein ovat samoilla matkoilla omissa huoneistoissaan lomailemassa.
        Ensi joulun aikaan ollaan varattu 3 viikoksi kaksi eri huoneistoa...pisteillä mennään ja maksettu 6 x 145e = 870 e koko loma-asumisesta.
        Jos joku ei tämmöisestä tykkää ja pitää kalliina, niin se on hänen asiansa. Tämä on meidän tapamme matkustaa ja pidämme tästä. Kesämökillä ollaan sitten kesällä ja ulkomaan asunnossa silloin tällöin...eli emme ole köyhiä mutta emme kyllä rikkaitakaan, mutta kustannusten minimoinnilla voimme lomailla pitkin vuotta niin paljon kuin jaksamme. Lennot etsitään netistä edullisesti...

        Ei 10 000 euroa vaan 10 000 pistettä! Sorry!


      • Näinkö
        Aina menossa 1 kirjoitti:

        Ei 10 000 euroa vaan 10 000 pistettä! Sorry!

        Ymmärsinkö oikein, että 6 000€ viikko-osakkeella saatte 6 kertaa käydä jossakin päin maailmaa, kun maksatte tietyn lisämaksun lennot ja se on siinä.

        Sitten aina se tietty viikko siellä Pyhätunturilla, mutta mites Pyhätunturin viikko-osakkeen vastike?


      • nuin

        hyvä kysymys...


    • Petosrikos

      Kyllä näitä lomaosakehuijareita näyttää olevan ihan kotoisessa Suomessakin. Hyväuskoiset pääsevät eroon ylimääräisistä rahoista ostamalla lomaviikkoja, joihin mielenkiinto häviää alkuhuuman jälkeen. Varsinkin kun kaikki viikko-osake omistajat eivät maksa vastikkeita ja remonttikuluja, niin osakkeen arvo on muutamassa vuodessa 0:ssa ja lisäksi maksat vain ylläpitokuluja. Toiminta täyttänee petosrikos tunnusmerkistön.
      Parempi omistaa vain oma mökki Suomessa, ja tehdä ulkomaanmatkat vain matkatoimiston kautta.

      • nyt nautin lomasta

        On paljon parempi omistaa lomaosake jossain päin maailmaa. Sen voi vaihtaa mihin päin maailmaa tahansa, vaikka se viikko-omistus onkin määrätyssä paikassa. Omaa pikkumökkiäsi Suomessa et siirrä mihinkään. On aina mentävä samaan paikkaan sukulaisia passaamaan.

        Kyllästyin tähän - myin mökkini ja ostin loma-osakkeen. Nyt olen käynyt jo 7:ssä eri paikassa lomaosakkeen vaihdon kautta. Suorittelen. Tarvii vain lennot maksaa ja varata tietenkin se osake. Suosittelen.


      • ei todellakaan
        nyt nautin lomasta kirjoitti:

        On paljon parempi omistaa lomaosake jossain päin maailmaa. Sen voi vaihtaa mihin päin maailmaa tahansa, vaikka se viikko-omistus onkin määrätyssä paikassa. Omaa pikkumökkiäsi Suomessa et siirrä mihinkään. On aina mentävä samaan paikkaan sukulaisia passaamaan.

        Kyllästyin tähän - myin mökkini ja ostin loma-osakkeen. Nyt olen käynyt jo 7:ssä eri paikassa lomaosakkeen vaihdon kautta. Suorittelen. Tarvii vain lennot maksaa ja varata tietenkin se osake. Suosittelen.

        Sen lomaosakkeen voi ostaa Tori.fi sivustolta. OSAKKEEN SAAT NOIN 500-1000€.
        Siitä osakkeesta on nykyinen omistaja maksanut noin 15 000€. Osakkeesta joutuu maksamaan yhtiövastiketta siitä yhdestä viikosta noin 300-400 vuodessa.
        Veljen vaimo on aikoinaan tyhmyyksissään ostanut näitä lomaosakkeita ja nyt ne pitäisi oikeasti lahjoittaa, jos niistä haluaa eroon.


    • Kari Summanen

      Lomaosakemyyjät ovat myynnin ja markkinoinnin eliittiä maailman huippuluokkaa

    • Teneriffalla

      Fanabessa hotelli be live la ninan edustalla pari viikkoa sitten kaveri kertoi olevansa jonkin sortin govermentin edustaja ja jakamassa ilmaisia arpoja joissa paljon erilaisia voittoja, koska takana on huippu turistikesä, eikä mitään muuta. Kaulassa roikkui oikein kyltti, mitä esitteli.

      Noh antoi porukallamme 4 arpaa ja kuinkas sattuikaan, että minun arvassani oli koko viikon päävoitto eli ilmainen lomaviikko hotelli be live la ninassa ja heti olisi pitänyt lähteä voittoa lunastamaan.

      No arvaatte varmaankin ettei lähdetty.

      Parin sadan metrin päässä tuli taas uusi govermentin edustaja ....

      Kaikke ne keksivät.

    • PetosVaiEi

      Tuo voi olla vaikea todistaa, jos myyjä on antanut suullisesti valheellista kuvaa kohteen jälleenmyyntiarvosta. Ostajan pitää olla itse selvillä markkinoista, ennenkuin edes harkitsee ostoa. Mitä on ylläpitokulut, tulevat remontit, mahdollisuudet vuokrata osake silloin, jos ei ole omaa käyttöä jne. Mikä on riittävä peruste Espanjan lainsäädännön mukaan kaupan purkuun? Onhan siinä yhtä sun toista selvittelemistä, ennen kuin ostaa asunto-osakkeen tai osaomistuksen siitä.
      Voihan noissa olla ainakin "huijauksen makua", vaikka juuri ja juuri toimittaisiinkin lakipykälien mukaan.

      En malta olla kommentoimatta nimimerkin Petosrikos kommenttia: "Parempi omistaa vain oma mökki Suomessa, ja tehdä ulkomaanmatkat vain matkatoimiston kautta."
      Onhan mahdollista myös vuokrata asunto Kanarialta. Tarjontaa on sekä lyhytaikaisesta (yhdestä viikosta muutamaan viikkoon), muutamasta kuukaudesta (talviasuminen) tai pidempiaikaisesta.
      Lyhytaikaisissa viikkovuokrausperiaatteella toimivissa tyypillisesti sähkö ja vesi sisältyy vuokraan eli niitä voi verrata huoneistohotelliasumiseen. Tilavia ja tasokkaitakin vaihtoehtoja löytyy.

    • HHUHUH

      No ei nyt suorastaan huijareita, mutta helvetin kovia puhumaan ja saavat ihmiset pyörryksiin puhumalla ja laittamalla nimensä paperiin ja tuo oli hyvä pointti "onko matkatoimistot mukana".. Vahvasti epäilen että ovat.. Kuinkahan moni on katunut nimensä laittoa papereihin, ovat sen verran päällekäyvää sakkia, että tekisi mieli vetää turpaan. Käyvät jopa juopuneidenkin kimppuun ja siinähän sitä onkin helppoja ostajia, kun ei olla koyhiä eikä kipeitä. Eikä yksin etelänmailla, kyllä ne osaa pyörittää täälläkin

    • Voi tyhmiä!!!!

      Jo pitää olla järjen köyhyyttä, jos ei osaa roskasta kieltäytyä.
      Oliko suomimakkarat tuulipuvun taskussa liian näkyvästi esillä?

    • pysykotona

      On se niin vaarallinen paikka se Kanaria. Olisko kuiteski kantsinu jäädä kotisuomeen sinne turvallisille omille nurkille ja asioida vain siinä turvallisessa prismassa ja apteekissa, siellä kun ei ole sitä kusetusta ja pakkomyynti.

    • keskisormea

      Ainakin ovat ärsyttäviä,kävelevät päin ja ei millään meinaa päästä eroon.
      Olen jopa sanonut suoraan ja aika pahastikkin,ja hetihän ne erottaa päivystämässä.

      Röyhkeesti vaan ettei kiinnosta jos ei kiinnosta!!

    • leville ?

      Varsinkin nämä viikkoosake myyjät on huijjareita, myös suomessa. Laskekaapa se viikon oikeus koko vuodelle . Tulee mökille /talolle kymmenkertainen hinta.

    • Turhan kallista

      Viikko-osake. Totta se on kallista. Eikä siinä mielestäni tule mitään etuja siihen jos vain vuokraisi mökin viikoksi. Eihän sinne voi jättää mitään vaatteita odottamaan seuraavaa mökkireissua vaan aina on kuljetettava mökillä tarvitsevansa mukaan ja pois. Saat olla vain tiettyinä viikkoina mökillä mutta silti yhtiövastike on maksettava joka kuukaudelta. Erikseen on remontit ja kunnostukset. Eikä pidä unohtaa että jo osakkeen hinnalla vuokraisi monena kesänä mökin milloin itselle sopii.

    • tosi on

      Valitettavasti Suomenkin vastaavat ovat pääosin katteettomia lupauksia antavia markkinoijia. Pitäisi todella varoa!

    • Ensi viikkoon

      Viime vuonna lähdettii Lomaosake-esittelyyn asenteella "haetaan ilmaiset t-paidat ja viinipullot", taksilla pääsee esittelyyn, taksilla omalle hotellille... Moka, paha moka. Aikaa meni 4 tuntia ja mitään ei tarjottu. Oltais saatu "500 euron loma" italiaan, ois pitänyt antaa hetut ja maksaa matkat itse, loma tietenkin loma-aikojen ulkopuolella. 2 t-paitaa oli laiha lohtu menetetystä lomapäivästä.

      Tjäreborg lähetti viestin, tuleva loma alkaa ensi viikolla. Tjäreborgin viestissä luki näin:

      "Varo lomaosakehuijareita
      Lomasi aikana voit törmätä henkilöihin, jotka yrittävät myydä lomaosakkeita, jotka tunnetaan nimellä Timeshare. Heillä on useita eri myyntikeinoja, mutta yleisin on, että saat ilmaisen arvontalipun, jolla voittaa joka kerta. Suosittelemme, että ennen kuin allekirjoitat mitään papereita, luet ne kaikki ajatuksella ja huolellisesti läpi. Allekirjoittamisen jälkeen kauppaa on lähes mahdotonta peruuttaa."

      Pisteet Tjäreborgille!

    • 76575

      Nimimerkille Mister51: oletko miettinyt mitä teet, kun et esim sairauden tai viimeistään iän myötä voi enää käytää lomaosakettasi? http://www.ecc.fi/ Euroopan kuluttajakeskus informoi näin:

      "Varaudu myyntitappioon

      Lomatuotteesta eroon pääseminen voi olla vaikeaa tai lähes mahdotonta. Jos olet aikanaan ostanut lomatuotteen esittelyssä, siitä on yleensä turha odottaa saavansa omiaan pois. Usein kannattaa varautua huomattavaan myyntitappioon, sillä lomatuotteille ei ole olemassa hyvin toimivia jälkimarkkinoita. Monia kohteita ja varsinkin klubijäsenyyksiä on vaikea saada jälleenmyydyksi lainkaan.

      Monet ongelmayritykset myös käyttävät hyväkseen omistajien heikkoa asemaa ja tekevät näille jälleenmyyntitarjouksia rahastustarkoituksessa. Eräät yritykset taas saattavat tarjota palvelua, jolla lomaosakkeen omistaja poistetaan osakasluettelosta. Tällaisiin tarjouksiin on syytä suhtautua äärimmäisen kriittisesti. Koskaan ei pidä maksaa etukäteen palvelua, jota ei ole vielä suoritettu."

      • Olen miettinyt senkin asian !
        Vaihtoehtoja on useampia tällaisessa tilanteessa :
        - vuokraan huoneiston clubille pienellä tappiolla
        - tallennan lomapankkiin ( RCI) tai vaihdan ajankohtaa (150 €)
        - vuokraan tuttaville
        - luovutan osakkeen tyttärelle
        - laitan myyntiin clubilla (puskaradio )
        -viimeisenä vaihtoehtona välittäjälle


      • Ehkä hieman harkitse
        mister51 kirjoitti:

        Olen miettinyt senkin asian !
        Vaihtoehtoja on useampia tällaisessa tilanteessa :
        - vuokraan huoneiston clubille pienellä tappiolla
        - tallennan lomapankkiin ( RCI) tai vaihdan ajankohtaa (150 €)
        - vuokraan tuttaville
        - luovutan osakkeen tyttärelle
        - laitan myyntiin clubilla (puskaradio )
        -viimeisenä vaihtoehtona välittäjälle

        Onkohan miettimisestä ollut sittenkään mitään apu.
        -vuokraus clubille tappiolla -> miksi ihmeessä piti hankkia jos tappiolla joutuu vuokraamaan
        -vaihdan ajankohtaa -> ja taas joutuu maksumieheksi, aika
        kallista vaihtaa 150€/kerta
        -vuokraan tuttavalle-> aika epävarmaa vuosiensaatossa varsinkin kun tuttavat tahtoo puoliilmaiseksi vuokralle
        -luovutan tyttärelle osakkeen-> entä jos tytär ei ota vastaan taikka pakonedessä ottaa mutta nuorella kun on muitakin menoja kuin lomaosakkeen maksut. Hän saa siintä osakkeesta aikamoisen murheen.
        -Laitan myyntiin-> ostajia ei tahdo löytyä ja jos löytyy niin hinta on murto-osa sijoituksestasi.
        -välittäjä->tuskin on kiinnostunut myymään kun eivät tahdo käydä kaupaksi.


      • Ehkä hieman harkitse kirjoitti:

        Onkohan miettimisestä ollut sittenkään mitään apu.
        -vuokraus clubille tappiolla -> miksi ihmeessä piti hankkia jos tappiolla joutuu vuokraamaan
        -vaihdan ajankohtaa -> ja taas joutuu maksumieheksi, aika
        kallista vaihtaa 150€/kerta
        -vuokraan tuttavalle-> aika epävarmaa vuosiensaatossa varsinkin kun tuttavat tahtoo puoliilmaiseksi vuokralle
        -luovutan tyttärelle osakkeen-> entä jos tytär ei ota vastaan taikka pakonedessä ottaa mutta nuorella kun on muitakin menoja kuin lomaosakkeen maksut. Hän saa siintä osakkeesta aikamoisen murheen.
        -Laitan myyntiin-> ostajia ei tahdo löytyä ja jos löytyy niin hinta on murto-osa sijoituksestasi.
        -välittäjä->tuskin on kiinnostunut myymään kun eivät tahdo käydä kaupaksi.

        Olen tietenkin hankkinut lomaosakkeen lomasta nauttimiseen ja niinkuin ymmärrät, että nautiskeluun lomalla ei riitä yksistään lentolippu määränpäähän johonkin torakkahotelliin. Arvostan lomakohteessa hyvää laatua ja palvelua josta olen nautiskellut jo 25 vuotta , enkä ole ajatellut vielä lähivuosina esim.
        sairauksia tai kuolemaa.
        Olet ilmeisesti miettinyt omaa terveyttäsi ja ehkä asuntolainaa asunnostasi ?


      • Lupa miettiä 00?
        mister51 kirjoitti:

        Olen tietenkin hankkinut lomaosakkeen lomasta nauttimiseen ja niinkuin ymmärrät, että nautiskeluun lomalla ei riitä yksistään lentolippu määränpäähän johonkin torakkahotelliin. Arvostan lomakohteessa hyvää laatua ja palvelua josta olen nautiskellut jo 25 vuotta , enkä ole ajatellut vielä lähivuosina esim.
        sairauksia tai kuolemaa.
        Olet ilmeisesti miettinyt omaa terveyttäsi ja ehkä asuntolainaa asunnostasi ?

        Kuuleppa, jos raha ei merkitse mitään niin sitä voi ostaa miltein mitä tahansa. Mutta se ei tarkoita että ostos olisi kannattava taikka järkevä. Tavallinen palkansaaja kyllä joutuu miettimään mihin rahansa laittaa. Enkä näe mitään järkeä sijottaa viikko-osakkeeseen oli luteita tai ei. Jos tekee laskelman niin kyllä on varaa lomailla hienossa hotellissa (ei luteita) parikin viikkoa muutaman kerran vuodessa puoli-/täysihoidossa.
        Onhan se paljon mukavempaa aloitaa aamu sen seitsemän sortin aamiaisella kuin kaurapuurolla itsetehtynä minikeittiössä. Lisäksi monipuolinen ja terveellinen lounas on aiva eri kuin paikallisen kuppilan pöperöt josta joutuu vielä erikseen maksamaan.
        Tulee jopa syötyä terveemmin kun ei tarvitse erikseen maksaa vihanneksista hedelmistä jälkiruuasta. Paikallisessa ruokapaikassa kun kaikesta veloitetaan erikseen niin ei aina raaski ostella muuta kuin sen pääruoan.


    • kiuka

      ON!

    • Kanaria ei ole ainoa paikka missä tuota harrastetaan. Itse jouduin tuohon tilanteeseen Phuketissa ja kyseessä oli Absolute resorts. Täyttä kusetusta koko homma eikä kauppoja saa koskaan peruttua vaikka niin sanottiin esittelytilaisuudessa. Nyt olis halukkaalle tarjolla Absolute resortsin "luxus huoneistoja" tai siis studiohuoneisto ja hinta vaan 10 000e (siitäkin voidaan tinkiä).
      Halukkaat voivat jättää sähköpostia: [email protected]

    • osakkeellinen vai ei

      Olisiko nyt niin, että tässä ketjussa kärkkäimmät loma-osakkeiden arvostelijat eivät omista loma-osakketta. Ovat tietävinään, mutta eivät tiedä kuitenkaan mitä osakkeen omistaminen tarkoittaa ja onko siitä oikeasti huvia ja iloa.

      Olisi hyvä jos useammat loma-osakkeiden omistajat kommentoisivat, niin saisi varmempaa tietoa. Onhan kutienkin niin että aina on asioita joista toinen tykkää ja toinen ei. Ja asioita, jotka toinen kokee vaikeaksi ja toinen ei.

      En minäkään laita siksi koiraa, vaikka niistä tykkäänkin, kun koen, että vaiva koiran hoidosta on suurempi kuin ilo.

      • on tietoa

        Veljeni vaimo omistaa 3 kappaletta viikkolomaosaketta. Hän mielellään myisi ne kaikki, mutta kun on yrittänyt kaupata, niin kukaan ei halua maksaa niistä. Hän ei niistä saa kuin ehkä yhden kymmenesosan siitä mitä on itse maksanut. Nämä ylläpitomaksut tulevat joka osakkeesta.
        Osakkeet ovat erittäin typeriä ostoksia joihin oikeastaan vain yksinkertaiset ja tietämättömät ihmiset lankeavat. Vaikkakaan tämä veljeni vaimo ei tyhmä olekkaan, mutta on tehnyt erittäin tyhmät ostokset.
        Tämä tiedoksi sinulle joka suunnittelet ostaa viikkolomaosakkeen. On aivan eri asia ostaa osake joka on oikeasti kokonaan vuoden jokaisena päivänä oma. Senkin ostamisessa ulkomailta on oltava erittäin huolellinen, ettet joudu huijatuksi.


    • hewa

      Kyllä sitä pientä vilppiä harrastettiin Fuengirolassakin,asuimme 2,5 vuotta kahdessa asunnossa jotka vuokrasimme. Toinen oli Suomalaisen välittämä ja en voi sanoa että oliko tämä toinen asunnon välittäjä sen rehellisempi vai eikö,oli aito Espanjalainen välittäjä,(pientä valhetta heitti kyllä asunnon omistajasta,hänen piti asua Marokossa,kas vain hänhän asuikin kerrostalon jossa asuimme 13 kerroksessa,ja me 4:ssä.(Tuli kyllä itse esittelemään itsensä !1/2 vuoden jälkeen piha-alueella). Hänellä oli apu-välittäjänä, nyt Framilla oleva mies henkilö,jota ei ole saatu pidätettyä Espanjassa,hän esitteli asuntoja meille 2-4 päivänäkin,Scootterilla ajeli asuntojen välejä. En voi moittia häntä sympaattinen kaveri ja todella mukava,ottihan hän 250/euroa välistä,mutta en minäkään olisi päiväkausia ilman katsellut asuntoa,jos sitä tekisin päätoimisesti,kun hänellä itsellään ei ollut meille käypää asuntoa tarjota. Tarkkana kannatta olla ja pyytää Suomen kielinen sopimus,kääntäjiä kyllä löytyy pienellä rahalla useitakin.

    • spökiöt

      kuka täysijärjellinen näitä ostaa aina vaan uudestaan

    • lomaosakehuijari

      Eikös Teille lomaosakekaupoissa huijatuksi tulleille ja niistä uskoon tulleille ole ihan oma palsta, jossa kukin voi haluamallaan tavalla uskoaan vahvistaa tai muuten purkaa tuntojaan.
      Menkää sinne.

      • Urpola

        On se hyvä täälläkin niistä varoitella, kun noita lomaosakekauppoihin sortuvia urpoja näyttää vuodesta toiseen riittävän.


    • madeira

      Kun vielä suomalaisia myyjiä niissä kohtaa, alkaa epäusko voittaa. Miksi näitä "rantajoppareita" löytyy Kanariansaarilta pilvinpimein, onko suomi nimisessä valtakunnassa velat maksettu.. Minä ainakin kävelen ohi , vaikka "perskärpäset" eivät halua uskoa kieltoa!

      • 2+20

        Huijareita on pitkin maailmaa ja lomaosakebisnes on siitä vaan yksi esimerkki. Totta kai jokainen järkevä ihminen kävelee noitten ohi, ihan samalla lailla kun jättää antamatta pankki- tai luottokorttinsa tunnusluvun "poliisille" tai mille tahansa virkamiehelle joka soittaa ja pyytää sitä. Tai sähköpostiin tulee viesti että olet voittanut, anna tilinumero mihin rahat lähetetään.

        Ne perskärpäset on sen pyramidin alimpia tyyppejä, usein nuoria mitkä on houkuteltu paikalle että oppivat kieltä ja saavat olla lämpimässä. Ne ei tee yhtään kauppaa, ei tilaisuuksiin houkutteleminen vielä ole huijausta. Hölmö on se joka pistää nimensä mihinkään. Ihan voi syyttää itseään.


    • Lomalainen!

      Aurinkomatkat varoittaa niistä omilla sivullaan ja paikan päällä.

      Miksi sitten suomalaiset eivät lue kohde tietoja, vaan aurinko on pelkästään tärkeä.

    • Pelleily seis

      Ihan jokaisella Kanarian reissullamme on noista opas jo menomatkalla bussissa varoitellut. Aikaisemmin varoiteltiin myös niistä papukaijoja kantavista valokuvaajista, muttei enää. Näin siis ainakin Finnmatkoilla, Aurinkomarkoilla ja Tjäreborgilla.

      Muistakaa, ettei ilmaisia lounaita ole, eikä kukaan anna teille mitään hyvää hyvyyttään.

    • Onko teillä ollut opas bussissa???

      • Anna mun kaikki kest

        Jos koskaan pääset ulkomailla käymään, niin huomaat, että pakettimatkalaisille on opas joka paikassa pitämääs huolta teikäläisistä. Ota opiksesi, ne on juuri uuninpankopojan oloisille tarkoitettu, ettet eksy vieraassa ympäristössä. Sisältyy matkan hintaan, joten säästät siinäkin ja voit kotihernesopan sijasta kokeilla vaikkapa paikallista makkaraa ainakin kerran.


      • Kestäpä nyt sitten
        Anna mun kaikki kest kirjoitti:

        Jos koskaan pääset ulkomailla käymään, niin huomaat, että pakettimatkalaisille on opas joka paikassa pitämääs huolta teikäläisistä. Ota opiksesi, ne on juuri uuninpankopojan oloisille tarkoitettu, ettet eksy vieraassa ympäristössä. Sisältyy matkan hintaan, joten säästät siinäkin ja voit kotihernesopan sijasta kokeilla vaikkapa paikallista makkaraa ainakin kerran.

        No ei kuule ole opasta pakettimatkalaisille, ei ainakaan Finnmatkoilla. Sen voit lukea vaikka Finnmatkojen sivuilta. Opas ohjaa lentokentällä linja-autoon, eikä tule matkaan. Linja-autokuljettaja kuuluttaa hotellin nimen ja siinä on sitten osattava itse jäädä pois. Näin se hoitui ainakin tänä vuonna.


    • älkääikinäostako

      Koko lomaosake bisnes on laillistettu ihmisten huijaamista, älkää hyvät ihmiset olko niin tyhmiä että ostatte loma-osakkeen ulkomailla tai suomessa, niin hirveää huijaustoimintaa kun vain olla ja voi (tosin laillistettua)

      vähän sama asia kuin että ostat 100 000 euron arvoisen asunnon 200 000 eurolla ja jälleenmyyntihinta on 50 000 euroa, paitsi että et omista sitä, mutta joudut maksamaan moninkertaiset yhtiövastikkeet todellisiin kuluihin nähden, saat sitten käydä siellä viikon verran vuodessa. (tai mitä nyt milloinkin näihin kuuluu, yleensä viikko)

      Normaalisti vastaavaa kutsutaan vuokraamiseksi, mutta vuokratessa pääsee halvemmalla ja voi valita kohteen ja ajankohdan ihan itse, eikä tarvitse maksaa tyhjästä.

      • toimi näin

        Kerron miten toimin kun lomaosakekauppias lähestyy minua. Kauppias ensin arvailee kotimaatani, siinä tietenkin on skandinavian maat Finnish mukaan lukien. Pysähdyn ja katson häntä tiukasti silmiin ja vastaan RUSSHIA, kauppias pysähtyy. Otan 2-3 askelta ja pysähdyn, ja käännyn kohti kauppiasta lisäten tarkennuksen: SAIBERIA. Tämä toimii, kannattaa kokeilla. Eivät enää hätistele meikäläistä. Ja tämä tarina on tosi!


    • HELPPOA on

      ihan yhtä helppo sanoa FUCK YOU

    • 7 + 20

      Itse en ostaisi lomaosaketta, mutta tiedän sellaisia, jotaka ovat hyvin tyytyväisiä lomaosakkeen omistajia. Jos haluaa samaan paikkaan säännöllisesti kerta toisensa jälkeen, on lomaosake yksi vaihtoehto.

      Lomaosakkeiden kanssa kannattaa olla todella tarkkana, koska markkinoilla on periaatteessa kahta eri tyyppiä osakkeita. Sellaisia, joissa ostat vain oikeuden käyttää hotellin tai lomakylän palveluita esim 20 vuotta ja jonkin verran yhä sellaisia, joissa ostat oiekasti osuuden yhdestä lomahuoneistosta. Ero on merkittävä.

      Lomaosakkeita parempi vaihtoehto on usein leaseback lomamökki tai -asunto. Näitä on tarjolla varsinkin Ranskassa ja jos olisin vähän nuorempi, ostaisin tuollaisen. Kauppa kannattaa tehdä viimeistään nelikymppisenä, mielummin kolmikymppisenä, niin loma-asunto on käytössä kun lapset ovat pieniä.

      Ostat siis asunnon, jonka liisaat takaisin lomakylälle esimerkiksi kymmeneksi vuodeksi. Lomakylä vuokraa asuntoa ulkopuolisille ja tuotoilla maksat asunnon vähitellen. Kun aika on ohi, on asunto, tietysti vähän kuluneempana, sinun. Verotuslainsäädäntökin suosii loma-asumista Ranskassa, koska pystyt jättämään 200 000€ asunnon perillisille ilman veroseuraamuksia.

    • rgdsgzd

      "Itse en ostaisi lomaosaketta, mutta tiedän sellaisia, jotka ovat hyvin tyytyväisiä lomaosakkeen omistajia. Jos haluaa samaan paikkaan säännöllisesti kerta toisensa jälkeen, on lomaosake yksi vaihtoehto. "

      Mutta erittäin tyhmä vaihtoehto, maksat kalliisti pelkästä käyntiluvasta ja joudut silti maksamaan ylihintaiset vastikkeet.

      Tuplamaksu, ensin maksat ylihintaisen osuuden joka ei ole lähelläkään osuuden todellista arvoa ja sen jälkeen vuosi toisensa ylihintaisen vastikkeen joka ei ole lähelläkään todellisia kuluja, lisäksi et pysty päättämään mikäli "todellinen omistaja päättää tehdä investointeja tai nostaa vastiketta, joudut vain kiltisti maksamaan sen mitä pyydetään.

      Omista tai älä omista, mutta älä rikastuta "huijareita" ylihintaisilla maksuilla joilla et saa mitään.

      Voit itse päättää vuokraatko vai et ja voit viettää 1 viikon tai vuoden tai jotain siltä väliltä, tai sitten vain vuokraat asunnon haluamastasi paikasta etkä joudu sitoutumaan mihinkään

    • suhisoo kuitennii

      Kasinomainos se senkuin vaan levitetään UUDELLEEN JAUUDELLEEN!

      Mutta asiaan; naapurini suku (eräästä toisesta EU-maasta kotoisin) on tietenkin myös ostanut Englannin hallinnoimalta alueelta viikkolomaosakkeen.
      Kun sanoin naapurille, että ei se mikään oma osake ole, naapuri oli toista mieltä.

      Kuitenkin kyseinen perhe vaihtelee eri paikkoihin ja aikoihin noita "viikko-oikeuksiaan", eli varmasti juuri tästä roskapaperista on kyse- ei omasta osakkeesta.

      Sanomani tarkoitus on osoittaa, että useimmat eivät edes käsitä mikä ero onb omalla omistuksella, ja tietylle viikolle/viikoille vuokratulla aikalomaosakkeella!
      Kysymyksessä ei ole minkään omistus, vain ostettu käyttöaika= vuokrattu huoneisto omistajalta määräviikolle!

      Mikä siinä on niin vaikeaa käsittää???
      Eikö älli riitä, mutta rahaa on liikaa???

    • hyhhyhhuijari

      Kyllä näitä koijareita siellä riittää,nyt siellä uurastaa pari supisuomalaista muijaa puerto ricon rantakadun ympäristössä ,tulee kyllä tosi törkeetä textiä eukkojen suusta ja huutelevat perään jos et suostu kuuntelemaan kauppapuheita..kyllä ois tehny mieli potkasta perseelle tanttaa mut aattelin että kenkä juuttuu sen takapuoleen kiinni oli meinaan senverran kokoa ahterilla, että kantsii varoa akkaa ja kenkiä...tai potkase paljaalla jalalla!!!

      • Toluca

        Niitä huijareita ei olisi, jos ihmiset käyttäisivät päätään siihen, mihin se on tarkoitettu aivoiksi nimitetyltä osaltaan. Jos ei ole asiakkaita, ei ole myyjiä, on yhtä selvää kuin yön ja päivän vaihtelu!
        Olisi kyllä pitänyt jo aloittaa uusi ketju asiasta!


    • Peeelot45

      Onkos siellä nykypäivänä vielä niitä "tummaihoisia" (negereitä) rantakaduilla mukamas kättelemässä ja sitovat sitten ranteeseen nauhan?

      • Aasdasd2323

        Pari vuotta sitten oli, turpaan vain tommoisia negereitä.


      • SexMachine690

        Kyllä on. Ja samat isoperseiset mustat eukot myyvät sitten yöllä ostareiden kulmilla kuppasta pilluaan. Kuka saatana menee koskeen sellaiseen edes tuhannen koomassa...saatika maksaa sellaselle !


    • Mitä_maksaa

      Voisiko joku tyytyväinen ns. lomaosakken hankkinut kertoa myönteisistä kokemuksistaan ja hinnoista, jonka joutuu esim. kymmenen vuoden aikana maksamaan, olettaen, että saisi osuutensa myytyä sen jälkeen samalla hinnalla(indeksiin suhteutettuna) jolla osuutensa on hankkinut.

      • Peelo7777

        En ole nähnyt muutakuin negereitä huijauspuhissa.


    • 232323f

      Joo

    • SonyHandycamfor20euros
    • Anonyymi

      Hei, olen samaa mieltä, niitä huijari lomaosake kauppiaita kyllä löytyy muualtakin kuin Canarialta. olisikohan kellään tietoa, pääseekö yleensä lomaosakkeesta eroon muuten kuin myynnin tai siirron kautta? Onko tiedossa ketään, kuka olisi saanut asianajajan välityksellä ns. irroitettua osakkeen omistuksen ja vaihdettua sen vaikka kotimaan osakkeeseen?

    • Anonyymi

      Lomaosakemarkkinat alkavat lähennellä jo rikollista toimintaa, moni on hävinnyt niissä kaupoissa, kannattaa varoa ja kiertää kaukaa

    • Anonyymi

      Olet täysin oikeassa, niiden takia moni saa vain paljon ylimääräistä rahanmenoa ja lisäharmeja. Oikeastaan sen voi luokitella lailliseksi rosvoukseksi. Kun ajatellaan osaketta, ei tule heti mieleen, että se kuten muukin käyttötavara rapistuu, kukas sen ylläpidon maksaa ellei nämä omistajat vastikkeina ja lisälaskuina. Eroon ei pääse sitten millään, kukaan ajatteleva ihminen ei maksa lisäharmeista, eikä ota sellaista osaketta edes ilmaiseksi. En suosittele, ei mitenkään hyvää toimintaa, ainakaan Canarialla

      • Anonyymi

        Mutka se myyjä oli niin luotettava. Tarjosi skumppaakin kaupanteko hetkellä. Ihana ja luotettava mies. Siksi hankin enkä kadu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutka se myyjä oli niin luotettava. Tarjosi skumppaakin kaupanteko hetkellä. Ihana ja luotettava mies. Siksi hankin enkä kadu.

        Pari vuotta sitten hämmästelin, kun hotellini aulassa tapaamani keski-ikäinen pariskunta iloitsi arpavoitostaan. Olivat voittaneet t-paidan ja viikon oleskelun neljän tähden hotellissa. Tosin sen hotellin sijainti ei ollut tiedossa, se kerrottaisiin myöhemmin. Eikä sen lomaviikon ajankohta. Mutta se oli tiedossa, että lento pitää maksaa itse ja tuon arpafirman määräämälle lentoyhtiölle. Sen hinta ei ollut tiedossa.
        Se pariskunta oli toista kertaa elämässään Kanarian saarella ja olivat hämmästyneitä ja innoissaan kun tapasivat suomalaispariskunnan ulkomailla. Onnittelin voitosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pari vuotta sitten hämmästelin, kun hotellini aulassa tapaamani keski-ikäinen pariskunta iloitsi arpavoitostaan. Olivat voittaneet t-paidan ja viikon oleskelun neljän tähden hotellissa. Tosin sen hotellin sijainti ei ollut tiedossa, se kerrottaisiin myöhemmin. Eikä sen lomaviikon ajankohta. Mutta se oli tiedossa, että lento pitää maksaa itse ja tuon arpafirman määräämälle lentoyhtiölle. Sen hinta ei ollut tiedossa.
        Se pariskunta oli toista kertaa elämässään Kanarian saarella ja olivat hämmästyneitä ja innoissaan kun tapasivat suomalaispariskunnan ulkomailla. Onnittelin voitosta.

        Minä taas voitin komean miehen viikoksi käyttööni arpajaisissa, sekös tätä poikaa lämmitti sisäisesti ihan kahden aukon kautta. Kannattaa lunastaa nuo palkinnot. Nautitte niistä varmasti.


    • Anonyymi

      Riittää kun näyttää hauista niille.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe