Vanhuksen vegaani ruokavaliota ei kunnioitettu

....................

Olin työharjoitteluissa vanhainkodissa.
kun ruoka-aika tuli Jaoimme ruuat vanhuksille heidän omille lautasille.
Eräs hoitaja kertoi joka oli ollut pidempään talossa että eräs vanhus asukas oli vegaani eli kasvissyöjä ollut koko ikänsä.
Mutta vanhainkodissa ei ollut vegaanista ruokaa tarjolla ja tämä hoitaja minulle tokaisi että tämä mummo on niin pahasti dementoitunut että hän ei huomaa vaikka lihaa olisi lautasella.
Tuntui pahalta ajatella että hänelle ei ollut erikseen ruokaa tarjolla ja ajateltiin että ihan sama kun ei hän kumminkaan ymmärrä.

Huomasin usein että tämä mummo ei ollut syönyt kokonaan lautasta tyhjäksi jossa oli ollut jotain liharuokaa.

Mitä mieltä olette tälläisestä?

39

892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valivalivalivali

      NO VOI KAUHEETA. KYLLÄ NYT ON VANHUSTEN ASIAT HUONOSTI KUN EI SAA VAKAUMUKSEN MUKAISTA RUOKAAKAAN.. VOI-VOI -VOI.

      Jos ei isompi asia ollut ongelma, niin siirry pohtimaan jotain tärkeämpää, vaikkapa miljoonia joille ei edes TARJOTA ruokaa...

      • moimoimoimoi123210

        Usein nämä nälkää kärsivät, köyhissä maissa asuvat ovat niitä, jotka kasvattavat meille rikkaille maille meidän eläimille rehut, jotta voisimme syödä lihaa. Jos kasvattettava ruoka menisi suoraan ihmisille, sitä riittäisi useammalle, sillä eläimet syövät 10 kertaa enemmän ruokaa kuin tuottavat. Kasvissyöntiä pitäisi kyllä kunnioittaa.


    • 345978

      Kyllä kaikkien pitäisi saada vakaumuksensa mukaista ruokaa. Ajattele, jos hinduvanhukselle syötettäisiin nautaa ja muslimille possua, vaan koska nämä ovat dementoituneita, eivätkä ymmärrä mitään. Siitähän tulisi julkinen valitus lehtiin asti sukulaisten toimesta. Mutta kuka sukulainen pitäisi tämän dementoituneen kasvissyöjän puolta. Otettiinkos siellä vanhainkodissa huomioon allergiat.

      • Valivalivalivali

        Oliko tuo ironiaa vai... ?? Toivottavasti !

        "Siitähän tulisi julkinen valitus lehtiin asti sukulaisten toimesta."

        Juuri samalla tavalla vastaisin näillekin idiooteille, jotka alkaisi lässyttämään jostain uskonnosta ja sen vaatimuksista. Kuolkoon nälkään jos ei sapuska kelpaa.

        Voi juma mitä potaskaa.


      • 850237502875802

        Mielestäni on ehkä ymmärretävämpää syödä lihaa, jos ei ole muuta ruokaa mahdollista saada (Suomessa on mahdollisuus järjestää kasvisruokaa). Eettisemmän ja ekologisemman ruoan vaatiminen on aivan oikein, jotta köyhempien maiden ei tarvitse nähdä nälkää. Siellähän ne eläinten rehutkin kasvatetaan, eikä heille jää tarpeeksi syötävää.


    • elämä opettaa

      "Tuntui pahalta ajatella että hänelle ei ollut erikseen ruokaa tarjolla ja ajateltiin että ihan sama kun ei hän kumminkaan ymmärrä."

      No ei laitoksessa voi olla jokaiselle toiveruokaa. Pieni lihamäärä ei ole haitaksi ihmiselle. Nirsoilla voivat ne, jotka vielä pystyvät.

      Aloittaja on ilmeisesti hyvin nuori. Elämä vielä opettaa joustamaan. Minäkin nuorena vaadin vegaanituokaa joka paikassa isoon ääneen. Nyt hävettää moinen ehdottomuus. Mieluummin syön jo samaa kuin muutkin asiasta melua nostamatta.

      • 85798347598375

        Suomessa pystyttäisiin kyllä järjestämään kasvis-/vegaaniruokaa. Eikä kasvissyönnissä tai veganismissa ole kyse nirsoilusta. Kasvis- tai vegaaniruokaa voi vaatia myös ilman että nostaa siitä hirveän metelin.


    • Valivalivalivali

      No ei ollut tarkoitus pahoittaa tuon aloittajan mieltä, ehkä tosiaan on niin nuori että vielä on ihanteita..
      mutta tällaisina aikoina kun maailma on täynnä epäoikeudenmukaisuutta, köyhyyttä, nälkää, sotia ja kaikkea muuta pahaa, niin tuo ruoan kanssa nirsoilu oikeasti ottaa päähän... hoitolaitoksissa, kouluissa, sairaaloissa jne. jokaisessa tarjotaan syötävää, joka ei ole itsestäänselvyys kaikissa maailmankolkissa !!

      • elämä opettaa

        Olet oikeassa. Maailmassa on suurempia huolenaiheita kuin se, joutuuko vanhus tahtomattaan syömään hiukan lihaa ateriallaan.

        Suurempi huolenaihe jopa meilläkin luulisi olevan, saako jokainen vanhus ylipäätään riittävästi ravintoa.
        Toisaalta on niinkin, että jos ihminen on elänyt vaikka 75-vuotiaaksi, hän ilmeisesti on osannut syödä oikein. Ja osaa jatkossakin.

        Mutta laitoshoidossa ei voi mielestäni nirsoilla ja valikoida. Syö tai on syömättä. Jos tämä on julmaa jonkun mielestä, tutustukoon oikeasti köyhien maiden tilanteeseen, missä lapsia kuolee nälkään, koska ei ole mitään, siis ei mitään syötävää.


      • omppuliina

        Eläin tuottaa ravintoa keskimäärin kymmenen kertaa vähemmän, kuin mitä se syö. Jos eläimiä ei kasvatettaisi niin suuressa mittakaavassa, ruuat annettaisiin eläinten sijaan suoraan ihmisille, ja ruokaa riittäisi useammalle nälkäiselle. Köyhissä maissa ne kasvattaa eläinten ruokaa rikkaille ulkomaille, eivätkä saa itse juuri mitään syötävää.


      • 845347537845
        omppuliina kirjoitti:

        Eläin tuottaa ravintoa keskimäärin kymmenen kertaa vähemmän, kuin mitä se syö. Jos eläimiä ei kasvatettaisi niin suuressa mittakaavassa, ruuat annettaisiin eläinten sijaan suoraan ihmisille, ja ruokaa riittäisi useammalle nälkäiselle. Köyhissä maissa ne kasvattaa eläinten ruokaa rikkaille ulkomaille, eivätkä saa itse juuri mitään syötävää.

        Maailmalla olevan nälän takia pitäisikin suosia mieluummin kasvisruokaa, kuin lihaa/muuta eläinperäistä. Jotta ruokaa rittäisi kaikille maailmassa. Maailmalla kuolee ihmisiä nälkään, koska heidän ruokansa menee eläinten ruoaksi.


    • meniaikaasitten

      Kyllä terveys meneen vakaumuksen edelle.

      Jos ihminen on ollut oikea vegaani, sitten yx kax aletaan syöttämään lihaa, niin lihan proteiini ja/tai rasva voi aiheuttaa tulehdusreaktion elimistössä: aika huoleton asenne ettei vanhus huomaa mitä lautasella on.

      • Tuota minäkin ajattelin, että elimistö voi reagoida ruokavalion muutokseen ja sen kyllä dementtikin tuntee.
        Mielestäni kyse ei ole ruuasta sinänsä, vaan kanssaihmisen kunnioittamisesta.Kuvastaa välinpitämättömyyttä ihmisarvosta.

        Käsitykseni mukaan, kyllä nykyään otetaan yleensä huomioon, ihmisten tavat ja tottumuksetkin, vaikkei lääketieteellistä syytä olisikaan.

        Miksi kasvisruokavalion kokoaminen lautaselle ei onnistu.


    • nimim

      Itse syön myös kaikenlaista lihaa, hieman. Voin silti täysin ymmärtää, ettei joku tahdo syödä eläinperäistä ravintoa lainkaan. Ei siinä mielestäni ole nirsoilusta kyse, eikä nälkää näkevien vähättelystä. Eläinperäinen ravinto rasittaa huomattavasti enemmän koko ravinnontuotantoa kuin kasvisruokavalio. Yhtä lailla siltä joka hyväksyy lihan ravinnokseen, voidaan kysyä kuinka voit vaatia oman hällä väliä-ateriasi eteen niin paljon luonnonvaroja kuin lihatuotanto vaatii, toisten nähdessä nälkää.

      Kuten kissamummu toteaa, mikä siinä kasvisruoka-annoksen kokoamisessa on niin vaikeaa?

      • Valivalivalivali

        Noihin muihin asioihin en viitsi enää vastata, tein jo kantani selväksi.

        "Kuten kissamummu toteaa, mikä siinä kasvisruoka-annoksen kokoamisessa on niin vaikeaa? "

        Jeps, ja sitten aletaan jokaisen vanhuksen tms. hoidokin kohdalla laatia omat ruokalistat ja muut palvelut, että eletään sitten niin kuin jossain hotellissa...
        "Kait nyt meidänkin mummulle saadaan sitten kalakukkoo, kun se on aina siitä tykänny".

        Sori vaan , äänestän vastaan !


      • nimimerkki987654321

        "Ei siinä mielestäni ole nirsoilusta kyse, eikä nälkää näkevien vähättelystä. Eläinperäinen ravinto rasittaa huomattavasti enemmän koko ravinnontuotantoa kuin kasvisruokavalio. Yhtä lailla siltä joka hyväksyy lihan ravinnokseen, voidaan kysyä kuinka voit vaatia oman hällä väliä-ateriasi eteen niin paljon luonnonvaroja kuin lihatuotanto vaatii, toisten nähdessä nälkää."
        -Samaa mieltä!


    • Mieliteot ovat eriasia, kun elämäntapa tai vakaumus.
      Omaiset voivat toteuttaa mieliteot.

      Yhä enemmän tulevaisuudessa tulee olemaan esim. eri uskontojen edustajia sairaaloissa ja muussa hoidossa. Jotka eivät syö lihaa.
      Paastoavat.

      Asioista pitäisi aina kuitenkin neuvotella ja jos potilas siihen ei kykene, omaiset sitten.

      • Valivalivalivali

        Tää on turhaa vääntöä tyhjänpäiväisestä asiasta, joten ei mulla muuta.

        Mulle saa syöttää letkuruokinnassa vaikka kalanruokaa, ihan sama. Ei ole vakaumusta eikä elämäntapaakaan.. on vaan selviytymistä jokapäiväisestä arjesta..


      • .Siilimuori

        Voi olla että jatkossa julkisen puolen vanhustenhoitolaitokset tarjoavat sitä ruokaa mitä kukainekin kykenee terveydetnsä perusteella syömään. Saako joka paikassa erikoisruokavalioita muuta kuin lääkärintodistuksen perusteella?


      • Valivalivalivali kirjoitti:

        Tää on turhaa vääntöä tyhjänpäiväisestä asiasta, joten ei mulla muuta.

        Mulle saa syöttää letkuruokinnassa vaikka kalanruokaa, ihan sama. Ei ole vakaumusta eikä elämäntapaakaan.. on vaan selviytymistä jokapäiväisestä arjesta..

        Minäkin olen kaikkiruokainen.

        Mutta se mikä yhdelle on tyhjänpäiväistä, voi se olla toiselle tuiki tärkeää.

        Siellä missä minä olin aikoinani töissä, ei vähätelty potilaan tottumuksia ja toivomuksia.

        Pitää miettiä, miten itseään tai omaisiaan toivoisi kahdeltavan kussakin tilanteessa.


    • .Siilimuori

      Jossain pienessä kodissa jossa on vain yksi kasvissyöjävanhus voi olla aika työlästä alkaa laittaa kasvisruokaa Kasvisruoka ei tarkoita vain kasvisten keräämistä lautaselle vaan täysipainoisen monipolisen läpimän kasvisruoan kokoamisen lautaselle

      Ja toisakseen kun vanhus on ikänsä ollut vegaani, kannattaisiko omaisten tai vanhuksen itse ottaa selvillle kunkin hoitopaikan mahdollisuuksista tarjota asukkailleen kasvisuoka ennen kuin muuttaa asumaan ko laitokseen. Onhan ravitsemuksella kuitenkin iso merkitys ihmisen, vanhuksenkin elämässä.

    • dementiahoitaja

      Harmi, ettei ruokavaliota ole huomioitu. Meidän hoitopaikassa on eräs dementikko, joka ei kommunikoi ollenkaan ja hänet syötetään. Hän on muslimi, joten sianlihaa ei syö ja ruokavalio on lisäksi laktoositon sekä gluteeniton. Kalaa ei myöskään syö koska ei siitä pidä ja keittiöltä tulee aina oma ruoka hänelle jälkiruokia ja kahvipullia myöten. Kerran tosin joku oli vahingossa syöttänyt hänelle kalakeittoa, kun ei huomannut "ei kalaa" merkintää, mutta vanhus söi kyllä hyvällä ruokahalulla. Kyllä pyritään aina noudattamaan jokaisen tottumuksia, myös esim siinä miten juo kahvinsa (kermaa, maitoa, sokeria, makeutusainetta tms)

    • rfjkr

      Kyllä pitäisi huomioida ruokavalio ja kunnioittaa muiden päätöstä.

    • Epätotta

      Kysyikö aloittaja siltä hoitajalta, oliko hänellä minkälainen koulutus työhönsä?

    • hihuliko

      Pitää olla rahaa kustantaa vanhanakin oma erikoisruokansa, ellei se perustu sairauksiin. Ei yhteisistä varoista saa maksaa kallista ruokaa, kun lihaa syövät vanhuksetkin elävät yli 100 v. niin miten perustella moisia vaatimuksia.

      Nälkää näkevät ihmisetkin vaatisivat auttajalta Afrikassa vegaanimuonaa niin, voi kauhistus.

      • Pthyi

        Juurikin näin. Jo päiväkodissa lapsilta vaaditaan lääkärintodistus erikoisruokavalioon, joten kyllä sama sääntö kaikille. Ei ole veronmaksajien homma kustantaa mielitekoja.


      • safiiri7

        On ihan oikein vaatia vaihtoehtoja yhdelle maailman saastuttavimmasta tuotannonalasta, eli lihan ja muiden eläintuotteiden tuotannolle. Vegaaniruokavalion ei tarvitse tulla sekaruokavaliota kalliimmaksi. Usein se on jopa halvempi.


      • safiiri7

        Voisi myös ihmetellä, miksi niin monet vaativat lihaa lautaselleen, kun sen tuotanto vaatii keskimäärin kymmenen kertaa enemmän ruoan (eläimille) tuotantoa, kuin minkä verran eläin tuottaa ihmiselle ruokaa. Jos ruoka menisi suoraan ihmiselle, sitä riittäisi myös köihimpien maiden asukkaille. Usein eläinten ruoka kasvatetaan köyhissä maissa, jonne ei riitä ruokaa. On ehkä ymmärrettävää syödä lihaa, jos muuta ruokaa ei ole, mutta meillä rikkaissa länsimaissa on mahdollisuus valita eettisempi ja ekologisempi kasvisruoka tai veganismi.


      • humpapaaaa
        safiiri7 kirjoitti:

        Voisi myös ihmetellä, miksi niin monet vaativat lihaa lautaselleen, kun sen tuotanto vaatii keskimäärin kymmenen kertaa enemmän ruoan (eläimille) tuotantoa, kuin minkä verran eläin tuottaa ihmiselle ruokaa. Jos ruoka menisi suoraan ihmiselle, sitä riittäisi myös köihimpien maiden asukkaille. Usein eläinten ruoka kasvatetaan köyhissä maissa, jonne ei riitä ruokaa. On ehkä ymmärrettävää syödä lihaa, jos muuta ruokaa ei ole, mutta meillä rikkaissa länsimaissa on mahdollisuus valita eettisempi ja ekologisempi kasvisruoka tai veganismi.

        Höpöhöpö! Vanhusten ruokkiminen vegaaniruualla lisäisi jo valmistuskustannuksia roimasti, että saatais tarpeeksi monipuolinen ruokavalio.

        Ei se riitä, että jätetään eläinkunnasta tuleva ravinto vain pois jakorvataan salaateilla. Näiden vegaanien lapsetkin ovat pienikasvuisia ja vähä-älyisiä puutosten vuoksi kouluissakin.

        Niiden vanhemmät kyllä pitävät ylisuurta mekkalaa, kun joku yrittää tuoda heille siitä tietoa.


      • tietoutta-annetaan
        humpapaaaa kirjoitti:

        Höpöhöpö! Vanhusten ruokkiminen vegaaniruualla lisäisi jo valmistuskustannuksia roimasti, että saatais tarpeeksi monipuolinen ruokavalio.

        Ei se riitä, että jätetään eläinkunnasta tuleva ravinto vain pois jakorvataan salaateilla. Näiden vegaanien lapsetkin ovat pienikasvuisia ja vähä-älyisiä puutosten vuoksi kouluissakin.

        Niiden vanhemmät kyllä pitävät ylisuurta mekkalaa, kun joku yrittää tuoda heille siitä tietoa.

        Gordon Ramsay - tämä kuuluisa keittiösoturi ohjelmassaan liikkuu maailmalla. Tuolla Intian matkalla hän kävi eräässä kaupungissa, missä syötiin vain veganisti. Eli kasvisruokaa, ei liharuokaa ollenkaan. Siitä voidaan päätellä, että nimittely vähä-älyiseksi on yliampuvaa ja aivan grilliporukan suuntoittoa. Veganiruoka on varmasti, jos keittiössä on ammattikokki helposti järjestettävää ateriaa.
        Kun palvelin valtionleivissä, meillä yksityinen piti koko joukolle ruokalaa.
        Hän palveli erinomaisen taitavasti myös maittavalla veganiruoalla ja koko toimistohenkilökunta söimme vakituisesti maittavaa ja runsasta kasvisruokaa. Kasvisruoka on hyvä ja terveellinen tapa elää.
        Nykyään vaan suunnataan turhaa liikaa lihankäyttöön ja saadaan tämä syöpä lisääntymään vaikkapa suolistossa.
        Punainen liha, se ei ole tämänpäivän runsaudessa terveellinen, varsinkaan jos ajatellaan vanhuksiakin, niin laiska suoli, ei tuo kuin ummetusta.
        http://www.cancer.fi/ammattilaiset/ravitsemussuositukset/lista_suosituksista/suositus_5/

        Jo työikäiset kannattaa vähentää lihankulutusta, terveytensä tähden.
        Avanne, kun paksusuoli poistetaan, vaatii oman hoitonsa ja onneksi raha-automaattiyhdistys kustantaa syöpäsairaille, olisiko hieman yli 1000 euron kulut pusseista, niin vuositasossa.

        Eli turha meuhaaminen lihanperään kertoo vain kirjoittajan tietämättömyydestä, että kasviksillakin voidaan elää. Proteiinia saa riittävästi ja jopa raavas mies elää oikealla kasvisrualla, vaikka käsipelillä kaivelisi kaivoja. Tiedossa on niin metsuria, kuin kaivourakoitsijaa, joiden ainut proteiinilähde on kasvisperäiset ateriat. Ennen sotia aloittaneet ja toinen eli yli 90- vuotiaaksi, ei edes silmälaseja tarvinnut, sekä taisi ajaa autollakin lähes loppuun asti.
        Se siitä.


      • safiiri7
        humpapaaaa kirjoitti:

        Höpöhöpö! Vanhusten ruokkiminen vegaaniruualla lisäisi jo valmistuskustannuksia roimasti, että saatais tarpeeksi monipuolinen ruokavalio.

        Ei se riitä, että jätetään eläinkunnasta tuleva ravinto vain pois jakorvataan salaateilla. Näiden vegaanien lapsetkin ovat pienikasvuisia ja vähä-älyisiä puutosten vuoksi kouluissakin.

        Niiden vanhemmät kyllä pitävät ylisuurta mekkalaa, kun joku yrittää tuoda heille siitä tietoa.

        Väärin koostettu kasvisruoka tai ruoan tarjoamisen laiminlyövät vanhemmat ovat eri asia. Vegaaninen ruoka ei tule sen kalliimmaksi, kuin sekaruokavaliokaan. Se voi tulla myöskin halvemmaksi. Eläinkunnan tuotteita ei korvatakaan salaatilla, vaan esim. kunnollisilla kasvikunnan proteiininlähteillä. Monet näistä eivät ole kovin kalliita. Monet vegaanit eivät näitä syömällä koe varsinaisesti korvaavansa mitään, sillä he eivät kaipaa eläintuotteita ja vegaaniruokavaliosta voi tehdä mitä herkullisimman. Vegaanit eivät kärsi puutoksista keskimäärin sen enempää kuin sekasyöjätkään. Kasvis- ja vegaaniruokavalio pienentää esim. sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Kasvissyönti on yhteydessä ennemminkin lasten korkeaan älykkyysosamäärään.


      • ajatellapitää
        tietoutta-annetaan kirjoitti:

        Gordon Ramsay - tämä kuuluisa keittiösoturi ohjelmassaan liikkuu maailmalla. Tuolla Intian matkalla hän kävi eräässä kaupungissa, missä syötiin vain veganisti. Eli kasvisruokaa, ei liharuokaa ollenkaan. Siitä voidaan päätellä, että nimittely vähä-älyiseksi on yliampuvaa ja aivan grilliporukan suuntoittoa. Veganiruoka on varmasti, jos keittiössä on ammattikokki helposti järjestettävää ateriaa.
        Kun palvelin valtionleivissä, meillä yksityinen piti koko joukolle ruokalaa.
        Hän palveli erinomaisen taitavasti myös maittavalla veganiruoalla ja koko toimistohenkilökunta söimme vakituisesti maittavaa ja runsasta kasvisruokaa. Kasvisruoka on hyvä ja terveellinen tapa elää.
        Nykyään vaan suunnataan turhaa liikaa lihankäyttöön ja saadaan tämä syöpä lisääntymään vaikkapa suolistossa.
        Punainen liha, se ei ole tämänpäivän runsaudessa terveellinen, varsinkaan jos ajatellaan vanhuksiakin, niin laiska suoli, ei tuo kuin ummetusta.
        http://www.cancer.fi/ammattilaiset/ravitsemussuositukset/lista_suosituksista/suositus_5/

        Jo työikäiset kannattaa vähentää lihankulutusta, terveytensä tähden.
        Avanne, kun paksusuoli poistetaan, vaatii oman hoitonsa ja onneksi raha-automaattiyhdistys kustantaa syöpäsairaille, olisiko hieman yli 1000 euron kulut pusseista, niin vuositasossa.

        Eli turha meuhaaminen lihanperään kertoo vain kirjoittajan tietämättömyydestä, että kasviksillakin voidaan elää. Proteiinia saa riittävästi ja jopa raavas mies elää oikealla kasvisrualla, vaikka käsipelillä kaivelisi kaivoja. Tiedossa on niin metsuria, kuin kaivourakoitsijaa, joiden ainut proteiinilähde on kasvisperäiset ateriat. Ennen sotia aloittaneet ja toinen eli yli 90- vuotiaaksi, ei edes silmälaseja tarvinnut, sekä taisi ajaa autollakin lähes loppuun asti.
        Se siitä.

        Jopa päästit vahvaa veletta! Kasvisravinto olis terveellistä, jos saasteet pysyis pois mutta pellolta saatu ruoka on myrkyillä ja saasteilla kyllästetty.

        Ei kukaan syö enää maksaa teuraseläimiltä, kun eläin suodattaa saasteet ja myrkyt maksaan. Tyhmäkin tajuaa, että syömällä niitä pellon tuotteita nuo kaikki saasteet kerääntyvät ihmisen sisään ja aiheuttavat pahoja sairauksia.


    • Merkki99999999999999

      Mieliteot ovat eri asia, kuin elämäntapa tai vakaumus.

      • mieliteoista

        Mieliteot, hieman yliampuva ajatus tähän.
        Ihmisen normaalisti käyttämä ravinto, siihen ei voi vedättää sanaa mieliteko.
        Mutta, jos himoitset vaikka suklaata, vaikka perä on leveä, siinä on mielitekoa. Mielitekoa makeaan, vaikka sitä ei niin tarvitsekaan.


    • 1000000000000000000000

      Ihmisille ei pitäisi tuputtaa lihaa väkisin, kun lihansyönnin vaaratkin ovat jo yleisemmin tiedossa. Sitäpaitsi vegaaniruoka on terveellisempääkin.

      • näinkinOn

        Tavallaan näin ja kyllä, vaikkakin ympäristömyrkyt saastuttavat kaiken, jopa juomaveden, joka hanasta lasketaan.


    • vanhustyönjohtaja

      Myös laitoshoidossa olevan tulee saada mieliruokia, ei tosin joka ikinen päivä sitä voida toteuttaa. Laitoshoidossa olevat asuvat ns.kotonaan ( heidän oma koti nykyisin) Siis hoitajan tehtävä on valvoa vanhukset etua ja tehdä tarvittavat toimepiteet. Jos on vegaani, tulee hänen saada vakauksensa mukaista ruokaa.

      • huhuhuuuu

        Maksamalla saa suomessa sitä. Verorahoilla ei tarvitse.

        Mä haluan konjakkia 10 kertaa joka päivä, pitääkö verorahoilla kustantaa sekin?


      • Lääkemitallinen

        Ruoka ja konjakki ovat kaksi eri asiaa. Eka on välttämättömyys, toka ei, joka sekin käy lääkkeestä kun osaa ottaa oikein. Vanhusten hoitopaikoissa saa konjakkia, kun itse tai omainen tuo pullon, joka säilytetään siellä missä lääkkeetkin ja hoitajat antavat siitä esim. iltanaukkuna tai yömyssynä. Sama koskee myös vaikka viiniä ja liköörejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe