HÖYRYÄVÄT PASKATUNKIOT

EU:n määräys

Avonaisina taivasalla naapurin rajalla.

Mitä maatalouslaki moisesta sanoo tänäpäivänä?

Onko sanktion paikka ?

Ei se ainakaan kulttuuri maisemaa kaunista.

47

364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vattunen..

      Usko pois niillä on erijumala Ne saa tehä
      mitä haluavat

    • Wattunen

      Maatalouslaista tuskin vastausta löytyy, mutta kannattaa selata läpi lait jotka koskevat naapuruussuhteita. Jostakin täytyy löytyä laki tuollaiseen ja jos ei löydy
      niin sellainen on tehtävä. Kepuja tuskin asia kiinnostaa, joten eipä muisteta kepukaan vaaliuurnille käytäessä.

    • muuta pois

      aloittajan täytyy muuttaa paikkakuntaa tai ostaa erämaa mökki, niin ei tarvitse olla kateellinen maanviljeliälle.

      • maanviljeliä

        tajuatko saata...........n. aloittaja ja vattusen yhteikunnan elätti, että keskikosen maanviljeliän palkaa on leikattu venäjä pakotteiden takia vähintään 13.sta. prosenttia ja lisää on tulossa, noin seitsemän euron tuntipalkka uhkaa tippua puoleentoista euroon varsin pian, onko mahdollista että palkansaajien palkaa leikataan samassa suhteessa?????? ei taatusti ole. tajuatteko saatana mitenkä yhtiskunnan silloin käy jos näistäsyistä johtuen maatalous lopuu suomesta!!!!! oletteko sitten tyytyäisiä turvansoittajia jos yksi sontatunkio häiritsee kateelisen silmiä, saatehan senjäkeen ostaa yhtäkallista ranskalaista ja sksalaista ynm.ynm. paskaa mitä tänne tuodaan haitaamaan omavaraisen elintarvikeen tuottamisen.


      • Kalistaja,
        maanviljeliä kirjoitti:

        tajuatko saata...........n. aloittaja ja vattusen yhteikunnan elätti, että keskikosen maanviljeliän palkaa on leikattu venäjä pakotteiden takia vähintään 13.sta. prosenttia ja lisää on tulossa, noin seitsemän euron tuntipalkka uhkaa tippua puoleentoista euroon varsin pian, onko mahdollista että palkansaajien palkaa leikataan samassa suhteessa?????? ei taatusti ole. tajuatteko saatana mitenkä yhtiskunnan silloin käy jos näistäsyistä johtuen maatalous lopuu suomesta!!!!! oletteko sitten tyytyäisiä turvansoittajia jos yksi sontatunkio häiritsee kateelisen silmiä, saatehan senjäkeen ostaa yhtäkallista ranskalaista ja sksalaista ynm.ynm. paskaa mitä tänne tuodaan haitaamaan omavaraisen elintarvikeen tuottamisen.

        Lipsahtiko nim: " maanviljeliä" turhan lämpimän puolelle tuo sinun kirjoituksesi. Mielestäni viljeliän kuten ei kenenkään tässä kotoisessa maassamme kannata nimitellä yhteiskunnanelätiksi ketään.

        Kyllä me kaikki saamme tukea elämän eri vaiheissa yhteiskunnalta tarpeemme mukaan. Eikä maanviljeliät jää siitä osattomaksi, vai mitä?? Totta on että todella törkeästi EU:n pyrokraatit kohtelee suomalaista viljeliää. Vaikka olemme asukaslukuun suhteuteutettuna EU:n suurin nettomaksaja.

        Olemmehan me tienneet meidän hyväpalkkaisten herrojen olevan tosi urpoja kun heidät asialle Brysseliin lähettää. Mutta tämä on kyllä törkeyden huippu! Suoranainen loukkaus koko kansaa kohtaan.

        Mutta voin vakuuttaa viljeliää, karjankasvattajaa ettei maastamme viljely lopu yksien euroopan straappien komenteluun. Uskon maatalouden suomessa tulevan arvoon arvaamattomaan tämän ilmastomuutoksen seurauksena. Siihen uskotaan ja huommennakin aurinko nousee, ainakin joksikin aikaa.


    • jak1

      Viitaten edelliseen.Kyllä pitää hattua nostaa niille viljeliöille jotka tähän mailman aikaan pystyy pitään paskatunkion höyryävänä., Eipä tohon paskahajuun tietääkseni ole vielä kukaan kuollu,ei se naapurikaan.

    • Wattunen

      Mieluummin ostetaan saksalaista ja ranskalaista kuin katsellaan ja haistellaan Haapavetisen ituniskan paskatunkiota. On nimittäin faktaa olemassa sillekin, että pohjanlahden vesien pilaantuminen on ensisijaisesti maajussien aikaansaannosta. Ei kiinnostaa tipan tippaa montako euroa saatte tunnilta, mieluummin ei yhtään ainoaa, joten tajusitko saatana!!

      • 6543098

        MUUTA vattunen höyryää johonki vaikka DDR.N tai etelävietnamiin


    • jak1

      Elä mee sinne pohjanlahdelle,Hae vetes lähenpää ja silleen.

    • Ei suomessa kannata

      Ei maanviljelijää voi yrittäjänä pitää sillä yrittäjät ei saa tukia joka paikasta ?
      Kyllä ne on tukipellejä luukut kiinni jos maanviljelys ei kannata.

      • tyhmäkö?

        vai ymmärtämätön.Älä pure kättä joka sinuakin ruokkii.


    • jak1

      No itte oon seurannu tota maataloushommaa ei käy yhtää kateeks,oot joka päivä kiinni, ei paljon viikonloppu vapaita se jos mikään on yrittämistä. se todellinen käteen jäävä palkka työhön nähden on aika minimaalinen.Ja kyllä se niin on että meillä pitää olla maataloutta ,minä kyllä pidän kotimaista ruokaa hyvänä ja terveelisenä.,noi isot maat kun vielä jonkun verran röyhistelee niin ei sitten olekkaan sitä ranskalaista tahi muuta ulkolaista. Ei parane omaamaataloutta enenpää alas ajaa, Tää on mun mielipiteeni, enkä varmaan ole ainoa.

      • paska on parasta

        pankolla, sano jaakoppi .


    • mitätön muori

      Suosikaa suomalaisia tuotteita, se on suomalaisten hyöty, ajatelkaa oman maan etua.

    • Sanktiota tulee...

      Muistelen EU-määräyksen olevan sellainen, että avonaisina lantakasoja ei saa pitää, vaan ne on peitettävä, ellei lantalaa ole.

      Tarkastaja saa pian vihiä asiasta.

      Tiedätkö räkyttäjä mitä siitä seuraa ???

    • paskatunkio

      paskatunkio asiassa Kannattaa luke ymp-tuen ehdot ja aukoa sen jälkeen päätä.

    • mielikki12

      On se ihiminen mennyt rantuksi, eikö niitä paskatunkioita ole ollut aina, kun on maataloutta ollut. Eikää se palava tunkio kovin paha oo, muoviinko ne kaikki pitäs kääriä, ettei vaan haiskaha mikkää? On tämä elämä mennyt rantuksi.

    • Sehän on vain luomupaskatunkio jonka ei pitäisi haista.

      • Onko jussilla

        osuuksia ,siis omatekemisiä , noissa paskapankoissa ?


    • toinen maanviljelijä

      Avonainen lantala ei ole mitenkään laiton. Ole tyytyväinen että se palaa. Sitten kun se levitetään pellolle, ravinteet ovat helpommin kasvien käytettävissä vrt. "palamaton" lanta. Ihminen on vieraantunut maanviljelystä. Näyttää siltä, että hän vieraantuu siitä yllättävän nopeasti kun oma viljely on loppunut. Ei ole pitkä aika siitä, kun lähes jokaisen meistä kotona oli joku kanttura tai sika. Ei ollut kiinteäpohjaisia lantaloita.

      Joo, me viljelijät ollaan saastutettu kaikki vesistöt... Miten on mahdollista että tilanne ei ole korjaantunut yhtään vaikka näitä ympäristötoimenpiteitä on tehty? Jos jäteveden puhdistamo ylikuormittuu, avataan luukut suoraan jokeen. Sinne menee raskasmetalliset paskat kaikki. Suoraan. Usein. Samoin itänaapurissa, sieltä sitä vasta tulee. Mutta ok. olen hyväksynyt, että tuhoan tämän maapallon, vaikka omasta mielestäni yritän pitää luonnosta hyvää huolta, että se antaisi minulle jatkossakin satoa.

    • Pesonen.

      Tarkoitat varmaan, että sitten kun ne on levitetty pelloille, huuhtoutuvat ravinteet helpommin vesistöön. Mitä sitten lienee ne ympäristötoimenpiteet ?
      Minä liikun ulkona aika paljon, enkä ole huomannut mitään muutosta aikaisempaan. Sinne peltoon kuskataan kaikki paska ja vesistöönhän se sieltä kulkeutuu. Faktaa tästä tuli eräästä dokumenttiohjelmasta viime viikolla viikolla.

      • ei ituhippi

        Lantahan on vain normaali luonnonkiertokulku, nää muutamat ituhipit on niin kaukana luonnosta eivät ymmärrä selvää asiaa!


      • tunkioissapa

        tulee uutta voimaa. Me kepulit se tiijetään, ollaan koettu niin väyrysen ku vanhasenkin lastit.


    • jak1

      Kyllä se niin on että suurin syy vesistöjen saastumiseen on ihmisten ylenpalttinen kuluttaminen.Mitä enenmän ostetaan kaikenlaista turhuutta, kaikella on kääntöpuolensa,en lähtis sormella osotteleen yksittäisiä ryhmiä.Mutta syödä pitää joka päivä sitä en pidä turhuutena.

    • maanviljeliä

      olette varmastikkin nähneet tässä muutama päivä sitten nettiuutisen siitä mitenkeä
      venäjän jätevesi puhdistamot päästävät kaiken ihmisjäteensä suoraan pohjanmereen, sillä vihreät olivat laittaneet satoja gps laiteella olevia "kökkäreitä" viemäriverkoon, kaukana venäjän sisämaassa, josta ne olisi pitänyt päätyä yhden suurimmista pohjanmeren rannan läheisyydessä siaitsevalle jätevesi puhdistamolle, mutta yllätys oli suuri, sillä 90% laiteuista kökkäreistä ajautui sellaisenaan läpi puhdistamon, kauvas pohjanlahtea myöten Helsingin edustalle. samaisessa jutussa kehotetiin lukioita seuraamaan kyseisten gps singaalia lähettävien kökkäreiden kulkureittiä.
      siinä teille yksi niin monista syistä, miksi pohjanlahti on saastunut ja sitten siitä syytetään Suomalaisia maanviljeliöitä, voi saatana teitä kusipäitä, kun teidän korvienne välissä näytää olevan täyttä haisevaa sontatunkiota. kertokaa perkele mitenkä täältä 500.n kilometrin päästä pellolle ajamani paska päätyy pohjanlahteen. on teillä mielikuvitusta, vielä kyseinen ajamani paska pitäis kulkea satoja kilometrejä vastavirtaan, voi teitä lapsiraukkoja. älkä misääntapauksessa kusko tai paskantako lainkaan pitäkää tunkionhaisteliat Pesonen ja kumppait jäteenne omissa siuksissane, ettei vaan pohjan lahti saatu.

    • jak1

      Eikös niitä venäjäpuolen puhdistamoita kaiken lisäk maksatetaan Suomen verovaroista,ei ne kikkareet kerkee meneen puhdistamoidenkautta,ei tuu muuta kun suoria putkia mereen siinä se suodatus.Siellä maassa kyllä se puhuminen osataan,ja Suomalaisia viedään kuin pässiänarussa.Alun perin oli tunkioista puhe nyt puhutaan miljoonien ihmisten jätöksistä,ole huolletta nimimerkki maanviljeliä ei se sinun tunkiosi ole pohjan lahdenpilaaja,anna kasan höyrytävaan.Mitä tulee niihi EU direktiiveihin itse pidän niitä aika useasti täysin hölynpölynä,kyllä meidän Suomalaisten pitäis saada päättää miten eletään,tuntuu siltä että ei tässä maassa ole muutakun pelkkää EU direktiiviä.Se tuntuu niin oudolta kun sellaset ihmiset jotka ei edes tiedä missä tällanen pieni Suomi sijaitsee,niin he tekevät päätöksiä meidän asiosta.

    • Pesonen.

      Katsokaa ensin kartalta missä sijaitsee venäjä ja Pohjanmeri tai Pohjanlahti.
      Pohjanlahden saastumiseen ei venäläisillä ole osaa eikä arpaa, mutta Haaaveden ituniskoilla sen sijaan on. Karjanlannan sisältämä fosfori kun sattumoisin kulkeutuu Pohjanlahteen. Siis ei vasta- vaan myötävirtaan.

      • jak1

        En tota purematta niele,kyllähän se niin on että merivedet velloo siihen malliin,että meillekkin sitä riittää ,kun tuutin täydeltä sitä pukataan venäjän puolelta surutta.Että kyllä niitä karttojakin on tullu katteltua.Eikä se pelkkä fosvori ainoota ole mitä veliveikkonen sinne puskee,kyllä edelleenkin tunkio saa höyrytä ja odotella pellollepääsyä.Vai mitä Pesonen.


    • Turha vinkuroida

      Täytyyhän lietepaskakin karhita välittömästi mullan sekaan ja naapurin rajalle ei ilman lupaa ollenkaan.

      Maallinen laki koskee jokaista karjan kasvattajaa.

      Usko tai älä !

    • Pesonen.

      Kyllä sen on suomalaiset ympäristöviranomaiset tutkineet ja tulleet tulokseen, että suomella on aivan kotoperäiset paskansa jos on venäläisilläkin. On sekin todettu, että johtuen merenpohjan muodosta, Venäjän ja Viron saasteet sedimentoituvat
      helpommin, eivätkä sotke vesistöä siten kuin Suomen rannikon tasaisempi pohjamuodostus. Eli suomalaisten maajussien paskat ne lilluu lähivesillämme
      eikä asia muuksi muutu ellei viranomaiset puutu tosissaan maajussien pelleilyyn.

    • jak1

      En sitä kiistä etteikö meilläkin ole joku osuus,mutta pidän sitä häviävän pienenä osuutena maataloudenpuolelta.Kyllä se veli naapuri lykkää tavaraa siihen malliin,ettei ne kaikki kerkiä imeytyyn sedimentteihin,että meillekin sitä riittää yllin kyllin.Ei se Suomalainen maajussi ole ympäristörikollinen kuten annat sen ymmärtää.Kyllä se Pesonen on niin että antaa kasan höyrytä,jos ne lakkaahöyryämästä niin suolet ruppee möyryään.

    • Pesonen.

      No eihän tuosta ole kahta viikkoakaan, kun saatiin nähdä tutkimustuloksia suomalaiselta pellolta ja joessa mereen saakka. Turha on kenenkään väittää,
      että ne olisi venäläistä lähtöä ne Suomen pelloilta mitatut fosfori määrät.

      • käy vaan

        hakemassa helssinkistä sitä etnistä ruokaasi .Sehän ei saastuta ollenkaan kun autoilla ja lentokoneilla "halpaa" ruokaa rahdataan..eihän.


    • jak1

      En kiistä edelleenkään etteikö olis osuutta,mitä ne määrät on ja kuka niitä sitten tutkii puolueettomasti.Kyllähän se niin on että meistä joka ikinen on jonkun sortin saastuttaja,Mutta vielä viitaten velinaapuriin joka surutta puskee jätökset mereen niin ei paljon kannata miettiä etteikö sitä fosforia kerkee tännekkin.Edelleenkin antaa kasojen höyrytä.

    • jak1

      Joo toi oli hyvä pointti tähän väliin ,hyvä kun otit asian esiin ,kun sitä rahdataan lentokoneilla,esim espanjasta tulevat tomaatitkin on niin hyvinmyrkytetty että niiden tuottajatkin kuolee ennen aikojaan,täällä me syödään hyvillä mielin myrkyt kulkee ihmisen kautta sitten luontoon loppu viimeksi. Eikä puhdistuslatokset edes pysty puhdistaan niitä myrkkyjä.Mitäs pesonen on mieltä eikö vaan ole parempi että meidän lantakasat höyryää.

    • Pesonen.

      Suomalaiset omenat olivat häntäpäässä kun omenoiden myrkkypitoisuuksia tutkittiin. Kyllä se on niin, että varsinkin maajussien olisi opittava elämään
      ihmisten lailla ennen kuin myrkkyihin kuollaan.

      • se nyt

        ei paljon hetkauta vaikka maajussit lopettas kaiken toiminnan.Jos saastuttamisesta tosissan puhutaan,kyllä tämä älytön matkustelu ja tavaran turha rahtaaminen maasta ja mantereelta toiselle saastuttaa.Kyllä se on turha taistella ns. ilmastonmuutostakaan vastaan niin kauan kun em. toiminta lopetetaan.Meinaakko notta suomalainen eväs olis niinkun myrkkypitoisuuksien kärkipäässä,vaikkei se sitä "etnistä"ruokaasi olekkaan.


    • jak1

      Suomalainen maajussi tuottaa meille puhdasta ruokaa,jota voi hyvillä mielin syödä.Kun seuraa mitä tuolla ulkomailla syötetään ihmisille siellä esim maidotkin jatketaan myrkyllä,eipä täällä tarvi moista pelätä.

    • Voi pyhä yksinkertai

      Missä lintukodossa te elätte ???

      Kyllä Suomessa osataan käyttää erittäin hyvin monenmoisia myrkkyjä.

      Potut ruiskutetaan moneen kertaan kasvuaikana, mansikat samoin, viljat samoin, tomaatit ja kurkut. Pellot hoidellaan juolavehnämyrkyillä, että tulisi hyvä sato.

      Vieläkö tuntuu siltä, että on tosi puhdasta läpeen panemista ?

      Se on toiveajattelua.

      • osataan toki

        vaan sehän tässä se pointti onkin että niitä käytetään täällä minimaalisen vähän muihin verrattuna.Että jos meinaa vähiten"myrkytettyä" ja muualla kun kasvimaalla tuotettua evästä syödä sen tulee maasta made in finland.


      • Salliperänen

        Unohit ne siemenien peittausmyrkytykset.


    • jak1

      Toki osataan,mutta tällä leveysasteella vähissä määrin.Pitäähän sitä joskus ihmistäkin lääkitä.Kyllä siltikin Suomalainen ruoka vetää parenman korren.

    • h2oo

      Suonenjoellaki mansikkamaat on teiden varsilla,muka liikenne saastuttaa,muuallakin suuret viljapellot ovat maanteidenvarsilla,esim,

    • jak1

      Kyllähän se niin on tuleehan sitä ilmojen mukana kaukolaskeamana,jos ruvetaan pilkkua viiraan.Mutta ei sille mitään mahda,eli periaatteessa niin sanottua luomuakaan ei ole.Kyllä jos kaikille ihmisille pitää ruokaa saada niin ei se pelkkä paskakaan riitä,mutta kyllä Suomessa olllaan vielä terveellä pohjalla.Toista se on lämpimissä maissa missä kasvukausi on ympri vuoden,joten siellä joudutaan käyttämään enenmän torjunta- aineita.

    • jak1

      Kaikkihan me joskus kuollaan,jos on syömättä niin lähtö tulee nopeanmin.Kotimainen ruoka antaa rutkasti elinpäiviä lisää,joten eiköhän anneta jo myrkkyjen olla.

    • Laporantti

      Missähän se tuokin on todistettu muualla kuin kepukoitten omissa laboratorioissa.
      Elekää ihmiset uskoko ropakantaa mitä nämä tunkion tonkijat täällä
      yrittävät uskotella. Suomalaista ruokaa eikä varsinkaan kaloja pitäs Erkinkään syödä, jos haluaa kauan elää.

    • jak1

      Se on pitkä laboratorio kattaa Suomen päästä päähän,joten sinäkin olet yksi onnellinen.Ei muutakun suut muikulle nimimerkkille laborantti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe