Hillomunkin mysteeri

Tahtoo tehdä itse hillomunk...

Miten tehdään hillomunkkeja? Siis lähinnä tässä askarruttaa se, että miten saadaan se hillo tms. sinne munkin sisälle?

13

8690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kondiittori

      Leipomoissa on sellainen laite millä hillo truutataan munkin sisälle. Se on niinkuin metallinen pilli jonka toisessa päässä on hilloastia ja toiseen päähän työnnetään paistettu munkki, sitten vaan painetaan niinkuin pumpusta ja hillo menee pilliä pitkin munkin sisälle.
      Tosi hienosti selitetty.......

      • Enni

        tuosta tajusi, tuli mieleen itellä semmonen samantapainen kapistus kun millä lapset täyttelee vesi-ilmapalloja.


    • Munkkimies

      Voi kun kaupasta saisikin joskus vielä sellaisia munkkeja, joita ei ole pilattu sisään pruutatulla punaisella äitelällä töhnällä, joka pilaa perusteellisesti munkin maun ja sotkee syödessä kaikki paikat!

    • Tällainen

      Onpahan selityksiä!
      Paista ne munkit ilman hilloa ja asettele jäähtymään.
      Hommaat sellaisen massapussin sisään laitettavan irtonaisen hillopiikin (metallia tai muovia), jossa on kartio-yläosa ja kärkiosa muodostuu ohuesta putkesta. Tämä kärki, olkoon se kuin neula, on viistetty teräväksi. Laitat tämän osan massapussin sisään kärki edellä, niin että kärki tulee pussista ulos. Sitten täytät pussin herkullisella marmelaadilla (ehkä olet valmistanut sen itse omenasta), ota munkki toiseen käteen, pussi toiseen ja töks! painat piikin munkin sisään ja puristat pussista haluamasi määrän tätä ihanaa omenamarmelaadiasi.
      Munkki on valmis ja nyt voit keitellä vaikka kahvoset sen kanssa. Nautinnollisia hetkiä.

      • Kondiittori2

        Varsinaisia diletantteja vastauksinensa.
        Ei munkkiin hillopyssyä tarvita hillon sisään saamiseksi: Kun pyöreäksi riivattu munkki on noussut hieman, painele se lyttyyn pyöreäksi levyksi jonka jälkeen laitat nokareen omenamarmelaadia tai jotain muuta kiinteää marmeladia lusikalla keskelle levyä jonka jälkeen yhdistät lätkän reunat yhteen kevyesti ja pyörität hieman munkkia jonka jälkeen laitat saumapuolen alaspäin uudestaan pellille nousemaan odottamaan öljyyn pudottamista.


      • Enni
        Kondiittori2 kirjoitti:

        Varsinaisia diletantteja vastauksinensa.
        Ei munkkiin hillopyssyä tarvita hillon sisään saamiseksi: Kun pyöreäksi riivattu munkki on noussut hieman, painele se lyttyyn pyöreäksi levyksi jonka jälkeen laitat nokareen omenamarmelaadia tai jotain muuta kiinteää marmeladia lusikalla keskelle levyä jonka jälkeen yhdistät lätkän reunat yhteen kevyesti ja pyörität hieman munkkia jonka jälkeen laitat saumapuolen alaspäin uudestaan pellille nousemaan odottamaan öljyyn pudottamista.

        lukenutkin tuosta vinkistä, itse en kuitenkaan ehdotellut mitään vesi-ilmapallo pumppua hillon sisään saamiseksi, tuli vain mieleen ko.juttu.
        yhdessä keittokirjassa oli vain että sormella tökätään munkkiin reikä johon sitten survotaan jotenkin hilloa.
        kuulosti aika vaikealta silti..miten se pysyy siellä:o


      • tekisit näin
        Kondiittori2 kirjoitti:

        Varsinaisia diletantteja vastauksinensa.
        Ei munkkiin hillopyssyä tarvita hillon sisään saamiseksi: Kun pyöreäksi riivattu munkki on noussut hieman, painele se lyttyyn pyöreäksi levyksi jonka jälkeen laitat nokareen omenamarmelaadia tai jotain muuta kiinteää marmeladia lusikalla keskelle levyä jonka jälkeen yhdistät lätkän reunat yhteen kevyesti ja pyörität hieman munkkia jonka jälkeen laitat saumapuolen alaspäin uudestaan pellille nousemaan odottamaan öljyyn pudottamista.

        Jos tälle yksinkertaistamisen tielle lähdetään, niin voihan sen munkin paistaa ilman hilloo. Syödessään munkkia, ottaa lusikalla purkista haluaamaansa täytettä ja heittää suoraan suuuhun. Voi jopa joka toinen kerta vaihtaa makua.


    • Jepy
      • tietoo

        Kuvaohjeessa väärä työjärjestys. Hillotus suoritetaan kylläkin paiston jälkeen ennen pintakoristelua / hillotusta. Että silleen.


      • Beiker
        tietoo kirjoitti:

        Kuvaohjeessa väärä työjärjestys. Hillotus suoritetaan kylläkin paiston jälkeen ennen pintakoristelua / hillotusta. Että silleen.

        Niin just. Joo. Ettekö te pahvit tajua, että yhtä ainoata oikeata menetelmää ei ole. Leipomotkin tekevät osan uppopaistetuista tuotteistaan niin, että hillo laitetaan ennen paistamista, osaan taas tulee hillo paiston jälkeen. Ensimmäisiä edustakoon possumunkki ja jälkimmäisiä pyöreä hillomunkki.

        Kotioloissa hillo on syytä laittaa vasta paiston jälkeen, koska riski karkaavasta hillosta kuumaan öljyyn on liian suuri. Paljon vettä sisältävä hillo kiehuu ja kuohuu helposti ja öljy saattaa syttyä palamaan.


      • Kondiittori2
        Beiker kirjoitti:

        Niin just. Joo. Ettekö te pahvit tajua, että yhtä ainoata oikeata menetelmää ei ole. Leipomotkin tekevät osan uppopaistetuista tuotteistaan niin, että hillo laitetaan ennen paistamista, osaan taas tulee hillo paiston jälkeen. Ensimmäisiä edustakoon possumunkki ja jälkimmäisiä pyöreä hillomunkki.

        Kotioloissa hillo on syytä laittaa vasta paiston jälkeen, koska riski karkaavasta hillosta kuumaan öljyyn on liian suuri. Paljon vettä sisältävä hillo kiehuu ja kuohuu helposti ja öljy saattaa syttyä palamaan.

        Toistan vielä että nimenomaan hillo ei pysy munkin sisällä paistettaessa vaan MARMELAADI, näillä tuotteilla on iso ero jota sinä paukapää et näköjään tsennaa!


      • Munkki without jam
        Kondiittori2 kirjoitti:

        Toistan vielä että nimenomaan hillo ei pysy munkin sisällä paistettaessa vaan MARMELAADI, näillä tuotteilla on iso ero jota sinä paukapää et näköjään tsennaa!

        No hei c´moon! Mitä te yhden hillon takia vauhkootte? Hillomunkin saa jetsusti kaupasta ja tavallisen rapean saa paistettua itse. Ja siitä vaan suuta kohti:)))


      • sima without raisins
        Munkki without jam kirjoitti:

        No hei c´moon! Mitä te yhden hillon takia vauhkootte? Hillomunkin saa jetsusti kaupasta ja tavallisen rapean saa paistettua itse. Ja siitä vaan suuta kohti:)))

        Niin hei, ja mites se sima tehtiin? Ilman rusinoita vai rusinoiden kanssa? Siinäpä pähkinä, tsori, rusina purtavaksi:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe